Temiz bir vicdan basimizi yastığa rahat koyma hissi. Acaba kimin ahi tuttu merakı olmaması güzel histir. Alacağım olsun borcum olmasin mottosu gibi vicdan rahatligi da vicdan gibi herkeste olmaz. Ben inanıyorum eden bulur iyiliği de kötülüğü de. His kuvvetliligi sıkı gozlemciler için daha kolay az konuşan kişilerde yaygın olabilir tahminen de kişisel fikrim sadece genelleme değil.
Bence artısı olmaz eksisi olur saf ve temiz olan insan her zaman için karşıdaki kişi tarafından kullanılır. Tabi bu dediğim yaşadığımız çevre ve olaylar için geçerli kendi içimizdeki hislerimizde artısı olabilir tabikide 😊
En azindan kime ne zaman ne yalan söylemiştim denklemine düşmessin elinde sonunda doğrular ortaya çıkıyor dürüst ol varsın sevmesinler seni ama kimse gelipte bana niye böyle diosunda ona farkli bisey diyosun yalancisin gibi şeyler demeye cesaret edemez mesela ben dobra birisiyimdir insanlarda beni bu yuzden sever guvenir dobra olmak herseyi çat çat söylemek değildir yeri gelince tatlı dille demektir
Temiz kalpli insanların hisleri kuvvetli olur çünkü hiçbir art niyet yoktur etrafında ki insanlara yardım etmeyi amaçlar ama bu yardımlar bazen köyü anlaşılır ve art niyetli insanlar iyi niyetli insanların iyiliğini suistimal eder ve bu yüzden iyi insanlar hep bir köşede yalnızdır.
Allah yardımcın olur işin gücün ras gider Kaza bela gelmez başına İşsiz kalmazsın en kara günün bile bir gündür ertesi güne çok farklı bir yerde başka bir şekilde aydınlanırsınn Çok güzel bişey cidden Dileklerin kabul olur
mutlu oluruz bunu yapmaya çalışıyorum ve iyi biliniyorsunuz. insanları seviyor onlar tarafından seviliyorsunuz. sosyal oluyorsunuz ve bu bilinen bir gerçek ruhsal hastalıkların başlangıcı da bu şekilde açığa çıkar
artik bilmiyorm kendi görüsüm, bence kalbim temiz, kotu bir niyetim olmadi kismeye karsi, ve icimden gecirdiklerimde genelde kabul olur veya karsima cikar hislerim kuvvetli denilebilirmi, bilmem olabilir, belkide tesaduftur
Evet aynen kalbi temiz olan kişi hislerinde kuvvetlidir kendimden biliyorum Kalbi temiz olmayan insan fesatlıktan ve kötülükten başka bir şey düşünemez
Doğruluk her zaman kazanır. Kazancın ne olduğunu hiç görmeyebilir ya da geç görebiliriz ama her zaman kazanır. İyliğe, doğruluğa inanmak için bir sonuç aranmamalı zaten...
İyi düşünmek pozitif olmak gerekir en azından ben öyleyim bardağın hep dolu tarafından bakar halime şükrederim hissleri kuvvetli olurmu bilememem ama niyeti iyidir bu net
Kesinlikle hisleride kuvvetli olur ama kalbi temiz bir insan kotu dusunemez kolay kolay birazda akliyla hareket etmesi gerekiyor dogruyu bula bilmesi icin kalple olmuyor hep
evet olur. kalbi temiz olan kişi çok acı çeker. ve gittikçe insanları öğrenir hisleri kuvvetleşir. artı yönü hangi insanın güvenilir olup olmadığını anlayabilmesidir..
bunun kalbi temiz bununki degil diye yorumlamak bize dusmez, ancak Allahin iyi niyetle yaklasanlarla oldugunu ve olsun bir his veya bir ruya ile dogru yolu gosterdigine inanirim.
en başta içimiz vicdanımız rahat olur. iyi niyetimizi suistimal etmek isteyenler illaki çıkacaktır karşımıza ama hiçbir artniyet bir insanı mutlu ettiğimizde o insanın yüzünde oluşan gülümsemeyi ezip geçemez. yaşasın iyi kalpli olmak ve iyi insanlar sizi seviyorum
Hislerini bilmem ama kalbin temizse kimseden çekinmez vicdanı rahat birisi olursun... hayatta bir duruşun olur kimsenin dedikodusunu yapmaz kendi hayatına bakarsın
daha saf olunuyor galiba öyle. şüpelenmiyorsun ki hissedesin. ya da hiç beklemiyorsun yaptıkları boklukları. aklına bile gelmiyor kalbin desen zaten hiç anlamaz
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öfkeden nefretten onyargidan kinden arinmis insan cevresindeki olaylari daha mantikli süzer boylece olaylari okumasi daha kuvvetli olur diye dusunuyorum.
ben hep iyi niyetliydim ama artık elimden geldiğince kötü olmaya çalışıyorum bazı insanlara karşı çünkü hak etmiyorlar her insana hak ettiği gibi davranıyorum
En İyi Cevaplar