Alışmaya bile alışan insanlarız biz. Kendimizi öyle kandırırız ki bu bakmışız o kendimiz kandırdımız yalan gerçek oluş yeter ki unutmak istesin o kişi. Her yara bir gün kapanır ama hep izi kalır. O ise her baktığında ağlıyorsa ya da sinirleniyor isen unutmamışsın ama bişey olmuyorsa alışmışsın demek ki o izi her gördüğünde bosuna ağladığını fark etmişsin demektir... Yaraların kapanana kadar bakma o yaralı bölgeye kullanma orayı yarası kapanana kadar yoksa sen dahada derinden kesmiş olursun orayı.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Unutulur.
Beyinde o anılar taze tutulmadıkça, yani hatırlanmazsa uzun süre sonra boyunca eninde sonunda unutulur. Kalıcı hafızaya atmaz beyin her anıyı. Ya çok mutlu olduğumuz ya da çok mutsuz olduğumuz anları unutmayız asla. Diğerleri gelip geçici olabiliyor.
zeki bir insan için unutmak ve unutabilmek en büyük eziyet buna inanıyorum. çünkü akıl öyle uçsuz bir hazine ki iyi veya kötü unutmamak en zor olanı. ve bir beyin birşeyleri unutabiliyor ise sağlıklıdır. ama ben deliyim. ne akıllı ne de aptal sadece deli
Bu arada yok keşke herkes hiç bir şeyi unutmasa, bu unutkanlık günlük hayatı aşırı etkiliyor ve verimsiz bir gün geçiyor. Buda oldukça sinir bozucu hele hele Türkiye gibi eğitim sistemi yoğun ezber gerektiren bir ülkede sanarsın papa olacağım🤣
Televizyondaki dizilerde ve filmlerde gördüğüm kadarıyla unutulur. Ama hatırlatmak o kadar zor gibi gözükmüyor. Yani bir ve birkaç fotoğraf bile işe yarayabiliyor abi ya.. Allah herkesi korusun, aklına mukayyet olsun, iyi geceler. 👍
Unutulur. Er ya da geç insan unutuyor. Bıraktığı izin derinliğine göre önce kötü anılar zamanla siliniyor. Ama kesinlikle bıraktığın izin derinliği ile doğru orantılı bir zaman diliminde. Hayat öyle hızlı ve öyle karmaşıkki unutmam dediğiniz güzel anıları bile zaman denilen kavram zamanla alıp götürebiliyor.
Başımdan çok kötü bir olay geçmediği, ve bu olay psikolojimi bütünüyle mahvetmediği ve beni çıkmazlara sokmadığı müddetçe unutmak için çabalamam. Yaşadığım şeyleri unutmak yerine biriktirmeyi tercih ediyorum. Zamanı geldiğinde açıp bakmak, ona göre davranmak kazançtır bence. Anılarım, başarılı ya da başarısız sayıldığım denemelerim olmakla birlikte bana ışık tutuyor. Güç veriyor çoğu zaman. Atmadım içimden gelenleri yazdım sadece.
Ben kucuklugumu yavas yavas unutuyorum ama unutmak istemedigim kuzenimle yasadigimizz o gunleri unutmak istemem yuzunun aklimdan silinmesini istemem 3.5 yil gecti ve cok ozledim sesi yuzu yavas yavas siliniyor unutmamaya calisiyorum.
İnsan oğlu her şeyi unutabilir ve buna alışabilir her şey bilinç altın da biter aslında unutmak istersen unutursun ama illaki hafıza kaybı isterseniz kafanızı masa kenarına bir kaç kere vurabilirsiniz.
Unutulur ama zor, yine de bilinçaltı tetiklenirse geri hatırlanabiliyor çok üzüldüğün veya sevindiklerin. Eskiden birinin bana sorduğu soru yüzünden anımsamıştım kötü bir anımı sinir bozucuydu.
Unutulur veya unutulmaz diye birsey yok tabiki yaninda zormu degilmi kisminida goturuyor tamamiyle aninin senin icin onemine bagli fakat senin icin onemli fakat unutmak istedigin bir anın varsa kolay gelsin :)
En İyi Cevaplar