+1 yıl9 yaşında evlenmedi Hz ayşe 19 yaşındaydı..Ablasının doğum ölüm tarihlerinden Hz. ayşenin kaç yaşında evlendiği matematiksel olarak ispatlı..Resullullah evliliklerinin 2 sini gençliğinde gerçekleştirdi..
Diğer 9 hanımıyla 50 küsür yaşından sonra evlendi..Resullullaha fazla evlilikten iftirada bulunanların babaları 50 yaşından sonra cinsel arzu için evlenir mi bilemem ama resullullah 50 yaşından sonra yaptığı bütün evliliklerde siyasi amaç gütmüş bazılarını yetim düşkün ve öksüz durumda iken nikahına almıştır..Resullullah aynı zamanda islam devletinin başkanıydı..Kendisi hakkın rahmetine kavuştuktan sonra bu hanımları el üstünde tutulmuştur evliliklerinin çoğunluğu bu şekildedir..
8 yaşında ayşe ile evlendi şöyleydi böyleydi diye zırvalayanlar islam düşmanı allahsızların yediği bir nanedir bu palavralarıda Mustafa Kemal bizi kurtardı palavraları gibi çok dinledik..1931 Yorumla- +1 yıl
+1 Helal.
- +1 yıl
Bilmedigim icin tarafsiz olarak soruyorum. Aise'nin ablasinin dogum ve olum tarihlerinden hatunun yasi nasil hesaplanmis, tarif eder misin?
- +1 yıl
Hz ayşe ile ablası esmanın doğum ölüm tarihleri belli..Esma 100 yaşında vefat etmiş hicretin yani müslümanların 0 kabul ettiği yıldan 73 sene sonra..Ayşe esmadan 10 yaş küçüktür..Hicret takvmine göre yaşı 17 olarak görünüyor..Hadislerde ise bu sayı 18 19 olarak belirtilir 1400 senelik bir tarihte 1 2 yıl oynama riski göz önüne alınarak..
- +1 yıl
Ya kac yasinda evlendigi umrumda bile degil. Sadece ablasinin yasindan, kardesinin yasini nasil hesaplamislar onu soruyorum. Bana videolarla gelme, formullerle gel. Her yolladigin videoyu izlemeye kalksam, dakikalarim burda gecer.
- +1 yıl
+1000000
- +1 yıl
Ben link mink atmadım linkle tarih mevzularına girmem..Tozlu raflarımdan bir ilmihal kitabı çıkartır taksiratlı detaylı mevzuyu yaş yaş anlatırım beklemede kal işimiz gücümüz var..
- +1 yıl
+1
Bunların amacı öğrenmek değil. Allah islah etsin. - +1 yıl
Soylediklerinle ilgili ufak bi' hesap yaptim. Ne kadar dogru bilmiyorum. Dogrusunu senden ogrenmek icin soruyorum.
Aşık-ı_Mehcur, Allah beni islah eder, Allah'in isine karisma sen. Soyle kenara cekil bakalim minik. Tarafsiz bi' sekilde ogrenmeye calisiyorum diyorum hala gelmis bidi bidi yapiyor. Amma hosgoruluymussunuz be musluman kardesler.
Bu arada Aise kimin kizi? Bu konuda bilgin var mi?
- +1 yıl
Sen ayak altında dolaşma.
- +1 yıl
17 yidi arkadaşlar mal mal konuşmayın fakarım hepinizi ben 3 yıl A B E de kaldım hoştttttun orada araştırma imkanım baya oldu 17 ymiş
- +1 yıl
Mustafa Kemal'i nasıl bağladın buna ?
- +1 yıl
Hay ben sizin aklınıza sı... Atatürk'e nasıl bağlıyorsun sen bunu ya alma o lanet iğrenç ağzına atamın adını o iğrenç zihniyetine iğrenç akıl yapına alet etme o eşsiz Atatürkümü !
- +1 yıl
Marilyn monroe çakması kimi neyi nereye bağlayacağımı sana mı soracağım bağladım işte hadi kopar bağları sende..Atammış eşsizmiş sana kalsın benim atam Fatih Kanuni Yavuz 80 sene önceki adam benim atam ceddim olamaz ikile yamacımdan..
- +1 yıl
Benbendeğilim..Konuyu mustafa kemale bağlamadım cevabımı yazdım son paragrafında yorumumu yaptım..Mustafa kemal bizi kurtardı palavrasını her gün dinlemekten bıktım islam düşmanlarınında Hz ayşenin yaşı üzerinden peygambere iftirasından bıktığım gibi..Örneklemede bulundum..
- +1 yıl
Fxin türevi gelelim sana..Senin islami ve dini konularda samimiyetine üzüm yiyeceğine inanacak değilim bunu baştan belirteyim çünkü senin bu sitedeki geçmişin ortada..
Bişeyleri sana kanıtlamak zorunda değilim ancak bu evlilik mevzusunu öğrenmek isteyen aydınlanmak isteyen arkadaşlarımız muhakkak vardır okurlar onlar içinde kaynak kaynak aktarayım.. - +1 yıl
Hz Ayşenin resulullahla evlendiği yaşı belirlemek için iki kardeşini inceleyeceğiz..Birisi ablası esma diğeri abisi abdurrahman..Esmanın ayşeden 10 yaş büyük olduğunda bütün tarihçiler alimler hem fikir..Esma 595 yılında doğmuştur..Bunu nerden biliyoruz.?Abdullah zübeyreden biliyoruz..Hicret sırasında esma 27 yaşında ve hamiledir şeklinde bir bilgi..Bendeki ilmialde bu bilgilerin kaynağı (ibn isak ibn hişam)
- +1 yıl
Hicretin kaç yılında başladığını biliyorsun heralde fx? Yazmama gerek yok değil mi? Ebubekirin kızından haberin olacakda hicretin yılından mı olmayacak ilahi ben..Neyse..Hicrette 27 yaşında olan esma ayşeden 10 yaş büyük olduğuna göre ayşe hicrette 17 yaşındadır..Resulullah hicret 1. yılında ayşeyle evlendiğine göre yaş 18 hadi sen darılmayasın 17 diyelim belki müslüman olursun..
- +1 yıl
Ablasının ölüm tarihine girmek istemiyorum çünkü aralarındaki yaş farkı açılacak..Arap edebiyatında kültüründe küsüratlara yer verilmez tam rakamlarla mübalağa sanatı uygulanır..90 küsür yaşlarda ölmüş bir esma 100 yıl yaşamış olarak gösterilir..Neyse gelelim ayşenin abisi abdurrahmana..
Abdurrahman 20 yaşında iken bedir savaşına katılmış 604 yılında doğduğu rivayet edilir..Ayşe bedir savaşında 19 yaşındadır..Nitekim ayşe hz muhammedle 9 yıl evli kaldığını kendisi söylemiştir.. - +1 yıl
27 yaşında iken ayşe hz muhammed vefat etmiştir..(İbnül esir)
Hz ayşe ayrıca peygamberimizle nişanlanmadan önce mekkedeki müşriklerden biriyle nişanlıydı..İsmi cübeyre..Hz muhammedden önce nişanlı olan bir kız bahse konu dönemde nikahlık bir kız olarak görüldüğü aşikar..Bu zamandan bakarsak mantıklısıda bu zaten.. - +1 yıl
Kanıtlardan bir diğeri..Hz muhammede vahiy edilen kamer süresindeki ayetler için Hz ayşe şöyle buyuruyor..'' Bu ayet Mekkede resulullaha indirildi ben o zaman genç kızlık çağına girmek üzere olan bir çocuktum..Oyun çağındaydım..''
Bu ayet peygambere ne zaman indirildi peki..Vahiy başlangıcının 4. yılında..Yani 614..Yani ayşe yine 604-605 yılları arasında dünyaya geldi..Kendiside 614 de aklı başında ama oyun çağında olduğundan bahsediyor.. - +1 yıl
Bu yazdıklarımın kaynaklarını tek bir cümlede tekrar topluyayım.. Buhari-Fedailülkuran..İbni ishak-İbni hişam..Nevevi-Tehzibül esma..İbnül esir..
Soruya cevap veren bir gerizekalı gördüm iftiralara kızarsınızda iftirayı atan buhariye tek kelime etmezsiniz yazmış..Bu gerizekalı her daim 70 derece ayyaş olan kafası güzelken islam hakkında ahkam kesmemesi gerektiğini öğrenemememiş ezik acaba kaç tane buhari eseri okumuş ne biliyor sormak lazım.. - +1 yıl
Buhari ayşenin dönem dönem yaşadıklarını sözlerini bize iletiyor..Buharinin ilettiklerinden biri de 6 yaşından nişanlandım 9 yaşında evlendim dedi ayşe diyor..Bu doğru ama nasıl doğru..İçmekten beyin @mcıklaması geçirmiş bir eziğin arap dili ve edebiyatından anlaması mümkün mü? Bu ezik türkçeyi bile doğru dürüst konuşamazken arapçada o dönem tekil rakamların aslında 10 arlı rakamlar halinde kullanıldığını biliyor mu? Bu araştırma ruhundan yoksun ezbere öt
- +1 yıl
öten her daim ayyaşların kafasına basa basa bıktım bıktım..Bende içiyorum ama bu kadarda olmazki kardeşim..
Nikinde allahsızlık barındıran bir hollanda laleside neymiş araplar bunu kabul ediyormuşda bizimkiler etmiyormuş..Hangi arap 6 yaşında nişanı kabul eder ezik herif..Krallık içinde karı kız düşkünü üç beş arap sosyalistinin petrol köpeğinin körpe kızlar işine geliyo diye peygamberi kendi zevkine alet etmesine araplar bunu kabul ediyor diyeceksin.. - +1 yıl
Emevi diye bir devlet nedir ne değildir bilmezler tabi bu palavraya kapılanlar..Ayşenin bebekken hz muhammedle evlendirildiği iddiasını ortaya atan emevilerdir..Emevilerden günümüze kadar gelmiş bütün batıdaki islam düşmanlarının ağzında sakız olmuştur..Malesef ehli sünnet müslümanların gevşekliğidir ki bu saldırılara adam gibi cevap vermemiş hazırlanmamışlar..Neyseki kaynaklar elimizde bakıyoruz karşılık veriyoruz...Ne ateizm ne vatikan ne sol tayfa Müslümanların Hz muhammede bağını koparamaz..
- +1 yıl
Allah razo olsun net açıklamalar daha öncede simdi de yaptin ama onların derdi anlamak değil saldirmak.her sekilde bunu ispatladilar zaten.ve en iyi cevap olmayı seçtiğim için doğru karar verdiğimi bir kez daha gördüm.hristiyani ataisti saldirmak için hic bir fırsatı kacirmiyorlar Allah ıslah etsin onları
- +1 yıl
Zaten bu asalakların derdi anlamak öğrenmek değil saldırmak olduğu için bende bunlara kendi dillerinden saydırıyorum..Yoksa karşıma adam gibi ilimle bilimle iddialarda bulunan biri çıksa efendi efendi tartışacağız..Vikipediyle tarih din öğrenen bu beslemelerle tartışacak değiim..
- +1 yıl
Aynı şekilde Aişe 19 yaşında olup , Daha önceden Nikahlanıp Nikahı bozulmuş ortada kalan genç bir kız idi. Resulullah ise Hz hatice Öldükten sonra Ev işlerine Ve Çocuklara bakmasında Kendisine Yardımcı olması için o ile evlenmiştir.
En İyi Cevaplar
bu salakların yaptığı boş düşmanlık. kulaktan dolma bilgiler. araştırdın mı desen, tek yol göstericileri google amcadan ne okudularsa veya anne babalarından ne duydularsa. başka da bir araştırmaları olmamıştır.. peygambere vahiy gelmeden önce Hz. Ebubekir evliydi ve Hz. Aişe zaten doğmuştu. 5-6 yaşlarında bir çocuktu. vahiy başlangıcından 10 sene falan sonra Hz. Hatice annemiz öldü. onun ölümünden iki yıl sonra evlendi zaten Peygamber efendimiz. yani Hz. Aişe 17-18'lerdeydi evlendiği zaman.
bir diğer şey de, cahiliye arap döneminde kızların yaşlarını, bulüğ çağından itibaren saymaya başlarlarmış. yani 9 yaşında denilen bir kız, bulüğ çağından itibaren 9 yaşında demekmiş. bulüğ çağı da 12 falan desek, 20-21 yaşlarında biri olabilir.. tabiki bu son yazdıklarım rivayettir. kesin bir kanıt yok. belki yanlış olabilir.22 Yorumla
öyle birşey olsa Neden Peygamberlik gönderilsin zaten...
Saçma sapan bilgiler...
yazık dini böyle sapıtan ve iftira atan insanlara...
Allah sizlere akıl fikir versin...
Peygamberimizin çeyreği kadar düzgün dürüst olsanız daha ne ?
Bazıları her haltı yeyip Peygamberlere laf edecek kadar alçak...61 Yorumla
Kişilik & Karakter konusunda 3,7b cevap paylaştı. Ya diyelim ki 9 yaşındaydı. Ben öyle biliyorum bugüne kadar. Peygamberimiz bu hayatta bize örnek biri. Belki mantığa sığmıyor ama Allah katında münasipse yapmış olabilir. Kendinden kaç yaş büyükle evlendiği gibi, küçükle de evlenebilir. Bunlar bizlere örnek. Dini küt çerçeveler içine koymak isteyenler için, herkes için.
52 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
+1 yılşimdi konunun aslı şu ne yazık ki ülkemizde araştırma huyu yoktur bir kişi makama geldi ise aslan yalan söylemez vs vs ne derse doğrudur sorunda buradan çıkıyor her hoca kendine doğru geleni söylüyor...araplar da şöyle bir adet var kızın yaşı adetten sonra sayılır yani orada kızlar ortala 9 ile 10 yaşında adet görür şimdi 9 yaşında adet gören bir kız 1 sene sonra 1 yaşında sayılır araplar da kız adetten sonra kız sayılır 9 yaşında adet gören biri eğer 9 yaşında ise yani 9+9 toplanır yaşı 18 olur adet olmayana kadar kız 14 yaşında bile olsa yaşını 0 hani söylerler kız olarak kadın olarak kabul etmezler bana gore de 18 19 yaş gayet normal oluyor ki ordaki 19 20 yasindaki kız 25 30 gibi olgunlar iklimden dolayı...bu adeti bitirdiler artık neredeyse umarım anlatabilmişimdir...iyi geceler
32 Yorumla- +1 yıl
=)
+1 yılBir şey dikkatimi çekiyor. Ne zaman bu 9 yaşında evlenme mevzusu ortaya çıksa sadece bizim ilahiyatçı tayfası "Hayır hayır öyle değil, 19 yaşında evlendi" diye çığırtkanlık yapıyor. Özellikle Arap ülkelerinden çıkan ilahiyatçıların açıklamalarına denk geldikçe bakıyorum, 9 yaşında evlendiğini ve bunun gayet normal olduğunu söylüyorlar. Adamlar olayı hiç garipsemeden anlatıyor.
Her şeyi geçtim, Talak 4'te henüz regl olmamış kimseler için nasıl evlilik, boşanma prosedürü anlatılır. link
Bu konuda yine bizim tatlı su Müslümanlarının itirazları olsa da ayet gayet açıktır. Ayrıca velisi izin verdiği takdirde kız çocukları evlendirilebilir, bu caizdir.
O yüzden peygamberle yaş yaşındayken evlendirilmiş vs. önemsiz detay bunlar.78 Yorumla- +1 yıl
işte bir türlü islam ı anlayamadılar bizim türkler .sonradan dayatılan bir din de ancak bu kadar anlaşılır.
- +1 yıl
Ateistforum okuysun demek:))
- +1 yıl
Bu olmayan ayet bilgileri hep orda yazar kendileri uydurur kendileri inanir.
- +1 yıl
Sen örnek vermissin sen okudun o halde?
- +1 yıl
kadın diyor ayette kız çocuk demiyor.Kur'an-ı Kerim de gerekli durumlarda kız çocuk diye bahsedilir.Yani kadın diyerek çocukları da içine alan bir genellemeden söz edemem.Ayrıca ben sana ıspat et demiyorum.Ben de ıspat edemem.Çünkü Arapça bilgim yok.Sadece okuduğumuz bu ayetteki meallerin yoruma açık olduğunu görmeni istiyorum.Kötüye de çekebilirsin iyiye de.
Tabiki 9 yasindaken evlendi bunu bircok hadis gösteriyor, tersini söyleyen kendi dininden utananlar.
Simdiki zamanimizda o yasdaki kizlan evlenmek serefsizlik oldugu icin bu tür yalanlar söyleniyor , islami iyi göstermek icin.
Soran senin Dini bilginde nekadar cok oldugu da böyle ortada. Inanmak istedigini inaniyorsun gercege degil.
Ayse 9 yasindadi.
Hadis Kanit:
bit.ly/1aV7NHo
Hoca Ayse üzeri konusuyor.
bit.ly/12LMqmy
Aise'nin 18 yasinda olmasi Iddalari son senelerde yeni populer oldu. Yakinda Idda edersiniz Muhammed hic kendi oglunun karisinlan evlenmedi ya da hic tecavüz etmedi , aaaahh nasil olsa ediyorsunuz.
Soran, sana tavsiyem, inanmak istedigini inanma, bir Ateist forumuna üye ol ve ögretsinler sana orda Dinini.47 Yorumla- +1 yıl
Dikkatimi sadece şu çekti. Günümüzün ateistleri sadece müslümanları eleştiriyorlar. Diğer dinleri bu kadar çok yıpratmaya çalışmıyorlar.
- +1 yıl
Günümüz ateistleri dediğin grup Türkiye'de yaşıyorsa tabiiki İslamiyeti eleştirecek içinde doğduğu kültürün dininden daha iyi bileceği başka bir din olamaz herhalde ne kadar tercih etmese de. Sadece İslam değil tüm dinler ve inanışlar eleştirilebilir. Ama inanışlara insanlara zarar vermediği takdirde saygı duyulmalı, inanlara hakaret edilmemeli.
- +1 yıl
@TehMine
Sende iste bir Müslümanin nekadar bilgili oldugu ortaya cikiyor. Bunlari ben uydurmuyorum bunlar kanitlanmis seyler.
Ama senin pembe Islam forumlarinda bunu konusmaslar, o TVdeki hocalar bunu söylemezler.
bit.ly/15saedL
Bakmiskan o siteyede üye ol ögretsinler sana Dinini. Zeydin hikayesinide orda arastira bilirsin. - +1 yıl
Inanmak istedigim inanmiyorum ben güzel arkadasim. Ben Müslüman degilim ben realistim.
Hadisler kanitliyor dediklerimi ve bunlar biyerden uydurulmus cakma Hadisler degil bunlar Al Buhari hadisleri.
Sende Peygamberin yapdigi seylere inkar edip yapmadi demenin nekadar günah oldugunu biliyorsun demi ?
Tövbe etmelisin TehMine.
İnsanoğlunun doğasında olan bir özellikten ibaret hepsi.Çekemediği ve kötüleyip kendini o şekilde kandırıp huzura kavuşacağı sanan yalan söylemekten sıkılmayan ruh hastalarının düşüncelerinden ibarettir diye düşünüyorum.
41 Yorumla
+1 yılİnsanlar o kadar şeytanın emri altında olmuşlar ki artık Peygamberlere kadar itiraflarda buluna biliyorlar
52 Yorumla- +1 yıl
gülx bunlara anlatamazsın
sorarim sizlere mumkunmudur bu...alemlerin en guzel insani ve en buyuk son peygamberi boyle birseyi yapar mi?olsa olsa evlat edinir o yastaki cocugu...hangi hocalari dinliyosunuz bilmiyorum ki...yok oyle birsey..acin peygamber efendimizin(s.a.v) hayatini okuyun..okadarda cahil degilsinizdir herhalde.oluma yazmaniz vardir
01 YorumlaBu yazdıklarımın doğru olduğu söyleniyor, denilen o ki, sıcak eyaletlerdeki çocuklar, diğer ülkelerdeki çocuklara göre, çok daha küçük yaşlarda ergenliğe geçiş yapıp, olgunlaşır. Bu nedenle onlarla evlenme vb. caizdir. Ve denilen o ki HZ. Muhammed ( Sav. ) Aişe ile 7 yaşında evlenmiştir, ama ergenliğe girip, olgunlaşana kadar Aişe ile yakınlaşmamıştır. Yani küçük bir çocuğa büyümeden önce dokunmamıştır.
00 Yorumla
+1 yılPeygamberimiz (sav) vahyin başlangıcından on yıl sonra istemiş Hz. Ayşe validemizi. Hz. Ayşe validemiz vahiy başlangıcından beş altı yıl önce doğmuş.
45 Yorumla- +1 yıl
Sakin ol
- +1 yıl
Sakinim...
- +1 yıl
Peki
Arkadaşlar Büyük İslam Tarihi adlı kitaptan şu an okuyorum ve Hz.Ayşe nin evlendiği sırada 17-18 yaşlarında olduğu belirtiliyor, ayrıca 9 yaşında bile olsa bu kimseye Hz.Peygamberi karalama hakkını asla vermez, O nu koruyup kollamak amacıyla da nikahına almış olabilir, lütfen bu konularda hassasiyet gösterelim...
14 YorumlaVideoyu izleyemedim ama başka din adamlarinin da net tereddutsuz açıklamalari var.hz.ayse en az 16 yasindaydi.bu peygamberimize atilmis bir iftiradir.muslumanligi papaz zekeriyadan ogrenenlerin iftiralari:)
213 Yorumla- +1 yıl
inandığı şeyin farkında olmayan herkes benim için israf.
- +1 yıl
Burada bir hastalık sebebiyle regl olamayanlar diye bir ayrım yok. Gayet açık biçimde tüm regl olmayan ya da olmamış kimseleri kapsıyor. Neye dayanarak sadece yetişkin bir kadın olduğu halde regl olamayan kadınlar için bu genellenebilir ki? Aynı şekilde ayetteki kadın kelimesinin kız çocuklarını kapsamadığı nasıl söylenebilir? Bunun için hiçbir ayrım yapılmamıştır.
- +1 yıl
"biz neden ateistlere israfsınız demiyoruz acaba biraz saygı biliyosan tabi saygının anlamını. " -neoist2
"Gerçeği neymiş peki benim de merak ettiğim konulardan biri" pembepanterrrrrr
pembepanterrrrrr neden 4 eksi almis ve neden diger sorularda "Ateistim" denen kisilere eksiler yagiyor ve hakaretler ediliyor?
Tamamen tarafsiz olarak soruyorum bunu, yanlis anlama lutfen. - +1 yıl
Bu muallak bir ifadedir. Kuran'daki birçok ifade gibi. Ayrıca burada ispat yükümlülüğü bende değil. Bunun sadece regl olamayan yetişkin kadınları kapsadığını iddia eden sensin. Ayet açıkça regl olmayanlar demiştir ve bu durumu bir sebebe bağlamamıştır. Bir yaş haddi yoktur. Regl olmayan diyorsa bu çocuk da olur yetişkin de olur. Bunun ayrımını yapamayız. Ayrıca bu ayeti tamamlayıcı başka bir ayet de okuduğumu hiç hatırlamıyorum. İfade tektir ve bellidir.
- +1 yıl
"biz neden ateistlere israfsınız demiyoruz acaba" dedin ya. Ben de dedim ki "Ateistim" diyenler neden hakarete ugruyor ve deli gibi eksi aliyor?
Sen bilincli bi' ablaya benziyorsun diye sana sorayim dedim. Amacimin ne oldugunu da yazdim zaten, tekrar sormani anlayamadim.
- +1 yıl
Sahsinla ilgili bir sey soylemedim gordugun uzere. Vurgulamak istedigim yeri anlamiyorsun, alintilari gitgide kisaltmaya basladim farkindaysan.
"Biz neden..." dedigin icin sana yazdim, yoksa daha once seninle bi' kontagimiz oldugumu hatirlamiyorum.
Daha acik tabirle, siz kimsiniz?
...ya da neyse ayni tondan konusmuyoruz. Iyi geceler diliyorum.
- +1 yıl
Yazacak bir suru sey var ama "Insan olmanin dini yok" diyerek konuyu noktalayalim o zaman, hi?
- +1 yıl
Sevdigim birisinin bi' lafi var : Bazi insanlar, bazen insanlar.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl14 kadınla şehvet evliliği değil şevkat evliliği yapmak isterdim <3
Çok önemli not : 7 yaşında nişanlanıp 9 yaşında evlenmek sux..64 Yorumla- +1 yıl
Masal dinlemeye gerek yok abla ben okudum araştırdım.. İslami kaynakların çoğunda geçiyor.Şu masallar soğuttu beni zaten dinden :D Kısaca mantık olarak muazzam büyüklükteki bir evrenin içerisinde şu toz zerresi kadar bile yer kaplamayan bir gezegeni yaratan yaratıcının gönderdiği bir adamın ne amaçla olursa olsun 14 tane kadınla evlenmesi bile anormal geliyor bana. :*
- +1 yıl
hepsi islami kaynaklar yenge hacı hoca tasfirleri değil.. sizin işinize gelmedimi yanlış kaynak oluyor herşey. neyse yaa bye
+1 yılİste bunlar kuran okumadan yalan hadislere inanan zihniyet.40 yasindaki alacak kadar. Nefsi olmayan efendimizin bunu yapmasina ancak bir insan kendini bile bile zorla inandirir.salak olan bile inanmaz.sorsan baska ayet bilmez.ama isine geleni bilir
32 Yorumla- +1 yıl
Hayır, değilim.
- +1 yıl
Okuduğumu anlamak ve yorumlamak için bir foruma girip bakmama gerek yok. Yukarıda linikini verdiğim ayet gerçektir. Evindeki Kuran'dan bakabilirsin.
Kişilik & Karakter konusunda 365 cevap paylaştı. Hz Muhammed 8 yaşında bir kızla evlenmedi gerçek yaşı 17-18 olarak geçer.
50 Yorumla
+1 yılEvet evlendi neden inkar etme çabalarındasınız ki utanıyor musunuz yani ? Hadi diyelim 19 yaşındaydı 19 yaşında ki gencecik kızın 55 yaşında biriyle evlenmesi normal yani öyle mi ? Oldu o zaman biz kalkalım...
11 Yorumla
+1 yılserefsizlerin isi gucu kalmadi hz peygambere iftira atiyorlar adi pislikler
30 YorumlaMüslümanların ne kadar acınası durumda olduğunu görüyorsunuz lol
Fetva linkleri atarak âişenin 19 yaşında olduğunu kendilerine inandırmışlar.
Hadisler'de bile anlaşılıyor 9 yaşında evlendiğini kendinizi kanırım buna iftira diyebilirsiniz. Kafa kesebilirsiniz ama gerçekler bunlardır. Araplar bununla gurur bile duyuyor bizim tatlı su anadolu müslümanları inkar ediyor gerçekler acıdır.
00 Yorumla
+1 yılHerkes Peygambere iftira demiş ama kimse bu iftiraları yayan buhari benzeri adamlara iftiracı dememiş.
Gülüyorum sana halkım.11 Yorumla- +1 yıl
:D
+1 yıl17 yaşındaydı 1 cahilliğinizdende utanın hz. aişe validemiz o kadın !
30 Yorumla
+1 yılSaçma şeylere takılıyorsunuz. Günümüzle o zamanı kıyaslayamazsın. Ayrıca o dönemde bu normal bir evlilikti. 9 yaşında deniyor fakat bedensel olgunluğa ulaşılmıştır. Tarihi çarpıtmayın, zamanları karıştırmayın.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılGerçeği neymiş peki benim de merak ettiğim konulardan biri
02 Yorumla Evet evlenmis.14 yasina kadar ayri bir evde kalmis.Burada niyet koruma amacliymis.
Ulkemizin islam tarih profesorleri bu yonde aciklama yaparlar.Birkacini da bizzat dersinde dinlemisligim var.01 Yorumla- +1 yıl
Ablasının yaşından Ve Hz Muhammedin Vahiy aldığı yaştan hesapladığında 19 Çıkıyor kardeşim. Ve daha Önce Nikahlanıp Nikahı bozulmuş ve ortada , yolda kalmış birisi. Hz. Muhammed ise Hz hatice öldükten sonra Çocuklarına bakmakta Ve Ev işlerinde Kendisine yardımcı olması için onu nikahına geçiriyor.
Eğer Cinsellik İçin evlenseydi o Günün Koşullarında Bu gayet normaldir ki Ondan bir çocuğu olurdu.
Eğer Cinselliğe düşkün bir adam olsaydı da 40 yaşına kadar kendinden 10 yaş büyük bir kadın ile evli kalmazdı.
Yaşar nuri'ye inanıyorsan o zaman namaz için doğru değil diyor. Bu şekilde kılınmazmış. Yoksa sende işine gelenemi inanıyorsun
17 Yorumla- +1 yıl
Yanlis saat gunde iki defa dogruyu gostermez. Duran saat gunde 2 defa dogruyu gosterir.
- +1 yıl
Kanıt die gösterdiğin bilginin kaynağına güvenmiyorsun ve sadece işine geleni inanıyorsun ama bizim sana inanmamızı bekliyorsun. Ne çelişki bu? Bizde işimize gelene inanırız. Ki bencede 9 yaşında değildi ama sen işine gelene inanıyorsan diğer insanları yargılama, suçlama ve kötüleme. Onlarda işlerine gelene inanıyor. Şimdi otur ve düşün ben nerde hatalıyım die.
- +1 yıl
Vallahi o yaşar nuri dini saptırmayan tek insan sakın laf etmeyin o adama
eğer korumak isteseydi onunla evlenmezdi evlat edinirdi. çevrede laf etmesin diyede ay ı 2 ye bölen bir kişi onları söyleyenleride susturabilirdi herhalde ?
30 Yorumlaevlendi ama kötü amaç yok öyle hemen şeyapmayalım. tamamen korumak kollamak için yani yanlış anlaşılma olmasın
21 Yorumla- +1 yıl
O adam (Mustafa İslamoğlu) Kuran ayetlerini falan inkar ediyor. Kuranda el kol çaprazlama kesilmesi ayeti var mesela (Maide Suresi Ayet 33), Kuranda böyle bir hükum yok diyor. Tuhaf adamlar hepsi. Dini kendilerine göre soft yapmaya çalışıyorlar.
+1 yılManevi oğlu Zeyd'in karısıylada evlenmemiştir, Muhammed.
30 YorumlaDaha bugün okudum da bu konuyu kitap şu an yanımda değil, yarın tekrar okuyup yazıcam buraya...
20 YorumlaInsanlari karisindan bosatip karisina da konabileyim kafasi da yasayabilirim.
00 Yorumla
+1 yılyaa öff israfsınız hakkaten . islam ı anlamak istiyorsan git arap toplumuna bir bak olur mu? kuran ı referans olarak gösterio adam ya.
25 Yorumla- +1 yıl
Tatlı su Müslümanları işte. At bu adamları Şattülarap'a bak nasıl boğuluyorlar.
- +1 yıl
he.
evet evlenmişti ama siz kabul etmek istemiyorsunuz sadece verdiğiniz fetva vb şeylerle sıyırılıyorsunuz..
23 Yorumla- +1 yıl
Evlenmisti"derken nerden biliyosun merak ettim.
Ortalıkta yalan yanlış çook bilgi dolaşıyor.
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl00:20'deki "Bu da onu diline dolamis" lafindan sonrasini dinlemedim. Tarafsiz bi' din adami olmadigi laflarindan ve hareketlerinden belli.
Gerek yok dinlemeye.
Baska bi' kaynak varsa link verirsen dinleyebilirim.19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYukarida yazdim "00:20'deki 'Bu da onu diline dolamis' lafindan sonrasini dinlemedim. " Cevirisi de okuduklari da guvenilirligini yitirdi benim icin.
Cevap sahibi+1 yılSoran, yukarida bisiler soylemissin anlam veremedim. "bana link attı diyor ama sen cevabı vermişsin anlamak isteyen çoktan anlardı" falan bisiler gevelemissin...
Yukaridaki bilgilerle, Aise'nin kac yasinda evlendigini bi' hesaplasana bakayim nasil hesapliyorsun. Bir sey anlatmadi bana, sadece yaslari hakkinda bilgi verdi.
Bekliyorum, yukardaki bilgilerle bana matematiksel olarak hesap yap.
- +1 yıl
herkesin neyi neden yaptığını bilemem.Ama benim bir tepkimi görürsen bu tepkim hiçbir zaman ateistlere değil saygısızlıklarınadır.Her yorum eksi alır diyorum ya 18 eksi alan yorumlarım var:) Bunu sindirmeliyiz burda kalıcaksak.Herkes bizi sevmek zorunda değil.Konu hakaretse ateiste de Müslümana da edilen hakareti kaldırıyorum.İnsan olabilmek asıl olan.
- +1 yıl
bizden kastım bizim gibi düşünenler.:) Gül ve bendi sorudaki biz.demek istediklerine açıklayıcı cevaplar vermiştim oysaki daha nasıl açıklanır bilemedim. gelip israfsınız diye bir Müslüman dese Müslümanlar hakaret ediyor derler ama kendilerine bakmazlar.Önce insan hakaret etmemeli ki hakaret görmesin.Hiç hakaret etmeden hala hakaret ediliyorsa o kişiyi inancına ya da inançsızlığına bakmadan hakaret eden için ancak saygısız diyebilirim.
Cevap sahibi+1 yılSoran, 1 saat olmus hala formullu hesaplama bekliyorum senden. Ne zaman gelir?
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5 yildizimi verir kacarim.
30 Yorumla
+1 yılMustafa İslamoğlu değil mi bu :)
12 Yorumla
+1 yılbilmem dugunune gitmedim :)
21 Yorumla- +1 yıl
osurarak güldüm amk
+1 yılsübyancı mı lan
53 Yorumla- +1 yıl
wikipedia ya baktım 6 yaşında nişanlanmış 9 yaşında vlenmiş. neyse muhammedin gerçek yüzünü gösterdiğin için sağol bebem.. nyetin bu değildi ama napalım
+1 yılhayır tabiki
40 Yorumla
+1 yılHa, bu adam ne dediyse doğrudur öyle mi ?
23 Yorumla- +1 yıl
Ayetlerde peygamberin eşinin yaşı mı yazıyor o_O
- +1 yıl
19 yaşındaki kızla 55 yaşındaki adamın evlenmesi normal, pardon
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım