Aslında sorum şu; evlenip, ileriye gitti mi 9 yaşında bir çocukla, yani gerçekten karısı yaptı mı 9 yaşındaki çocuğu?
Sadece soruyorum, kesin bir şey söylemiyorum.
Aslında sorum şu; evlenip, ileriye gitti mi 9 yaşında bir çocukla, yani gerçekten karısı yaptı mı 9 yaşındaki çocuğu?
Sadece soruyorum, kesin bir şey söylemiyorum.
Hz Muhammed 40 ın üzerinde evlilik yapmıştır savaşta kocası ölen sahipsiz kalan kadınlara yardımcı olmak için evine alırsa nikah yoksa zina yaptığını söylerler. O yüzden nikah kıyıp birlikte olmuyordu. 9 yaşında değildir o 13-14 yaşlarındadir. Sırf kötülemek için yaşı düşürüyorlar. .
Bu tarz bir konu fikir alınarak aydınlığa kavuşturulmaz. Davranışınız doğru değil. Yapmanız gereken birilerine sormak değil, kaynaklara yönelmektir. Çünkü aslında bu soru hakikat değilse, insanlar bu sorunuzu okuyarak zihinlerinde olasılık verirler buna. Yani aslında olmayan bir şeyin tohumunu dahi atmış olabilirsiniz.
Hiç değil. O farklı bir durum ve o yaş 21. Yalan ve uydurma 9 yaş olayı. Araplar, kızlarını ergenlikten sonra insanmış yerine koyardı ve yaşını ondan sonra sayardı. Ergenlik yaşı doğum yaşıydı. kaldı ki Aişe, bir nişanlılık yaşamaıştı. Kendi istemiş ve babasının da peygambere ısrarı sorunu evlilik olmuştu.
Arap dunyasında yaş sayımı buluğdan sonra yani adet gordukten itibaren sayılır. Yani 12-13 yaşa 9 yaş daha eklersen anormal bir şey olmadığı anlaşılır
Cevap
6Cevap
dini kötülemek için ne yapacaklarını şaşırmış orangutanların uydurduğu bir iddiadan başka bişey olabilir mi sence?
Kesinlikle böyle bişey yok islamı karalamaya çalışan iki üç cibilliyetsiz insanların akıl yoksunlarının uydurması
Net ve kesin olarak doğru her türlü ispata hazırım. Kimsenin islam düşmanı falsn olduğu yok gerçekler ortada
@ESKILERDENbirDINAZOR ispatla bana kardeşim
Bönce benim. yorumumu sonra başkalarına yaptığım yorumları oku sonra da attığım kimleri oku ondan sonra hala yermez dersen sana kurandan hadisin babaları imam-i buhariden imam muslimden ebu davuddan kütüp-ü siddeden muhammedin hayatını yıl yıl anlatan sier-i nebiden sunni islamin en büyük mezhebinin kurucusu imam-ı azam ebu hanifeden safi mezhebinin kurucusu imam-i şafiden , eşari ve maturidi ekollerinin kurucusu eşariden ve maturididen bir cok ama bir cok kaynak veririm gider kendin bir camiden ya da kutuphabeden okur bakarsın. Bunlar arrik kimsenin tartışmaya bile gerek duymadığı tüm dünyanın bildigi net konular.
Attığım linkleri
Eskilerden bir dinozor olduğunu yorumlara bakınca gayet iyi anladım dinozor kardeş 😀
Evet ama bu konularda tahmin bile edemeyecegin kadar bilgili bir dinazor.
Net ve kesin olarak doğru. Her türlü de ispata hazırım
dergi.diyanet.gov.tr/makaledetay.php?%20ID=13162
Al oku aysenin 614 doğumlu olduğunu ve 9 yasinda gerdeğe girdiğini bizzat kendin gör
O zamanlarda 4 yasinda mi oyle bisi kizlarin ergenliginin bitimi
Hangi i b i n e uyduruyor
Maalesef doğru
Doğru değil korumak için evleni
Net ve kesin olarak doğru her türlü ispata hazırım. Bırakın artık ayakta uyumayı.. ayşe mekkenin en zengin ve güçlülerinden ebubekirin kızıydı korunmaya falan da ihtiyacı yoktu.
Yalan
Net ve kesin olarak doğru her türlü ispata hazırım
Bazı hadisler doğru değilse islam zaten çöptür. Imam-ı buharı de mi yalan imam-ı müslim de mi yalan abu davud da mi yalan? Muhammedin hayatını yıl yil anlatan sier-i nebi demi yalan peki ya kütüp-ü sizd e o da mi yalan
Sünnî islamin büyük çoğunluğunun içinde olduğu imam-i azam ebu hanife demi yalancı safi mezhebinin kurucusu imam ı safi de mi yalancı
Eşari ve maturidi de mi yalancı?
Görün artık gerçekleri bu kadar uyku yeter.
Evlenmiş kardeşim ben de 40 ima kadar asla yapmaz diyordum. Ama gercek açık ve net kuranda bile nettir kızların evlenme yaşı regl olmalarıyla başlar ister 8 de regl olsun ister 13 gerdeğe girmesi için yeterlidir. Muhammed ayseyle ilişkisini meşru kılmak için öyle yazmış kurana. Al bak sana diyanetin linkini atacam bizzat kendin gör aysenin dogum tarihi 614 dür.
Öyle bir şey yok. Kuranda net olarak yazmış muhammed kişi ergenliğe yabi kızsa regl olunca erkekse rüyalarında dini mesuliyeti başlar yani akıl bali olmuştur. O dedugin bazı hadislerde geçer. Tabi hoca milleti işine hangisini gelirse onu yürütüyor millete. Bu konular net artık kimse k*cindsn bir şey uydurmuyor.
Doğru değil.
@ESKILERDENbirDINAZOR ateistsin kesin peygamberi kötülemek için ailesini eleştirenler batsın
@ESKILERDENbirDINAZOR bi git işine peygamber değilmiş hadi ordan münafık seni
@ESKILERDENbirDINAZOR sensin sapık
sorularlaislamiyet.com/hz-ayse-aise-validemiz-peygamber-efendimiz-ile-evlendiginde-kac-yasindaydi-bu-evlilig-dokuz-yasinda
17 yaşındaydı evlendiğinde 595 yılına tekabül ediyo doğumu git düzgün araştır öyle iftira at zanda bulun
@ESKILERDENbirDINAZOR sg senle mi uğrasıcam yorumuma salça olma yeter p. s kafir
@ESKILERDENbirDINAZOR orası diyanetin sayfası değil sahte sayfa gtnden uydurma dergi diyanet yaıyı
@ESKILERDENbirDINAZOR peygamber savaş zamanı himayesine alıyodu nikah kıymasa başka şekilde iftiray uğrayacaktı o zamnın insanları bu yaş konusunu konuşmamış sen dine küfretmek için gündeme getiriyosun
@ESKILERDENbirDINAZOR onları sen izliyosun belli yorum yapma daha fazla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?