Hiç umrumda olmaz, en ufak taviz vermem diyen insanlar tamamen dışarıya kapalı, bencil, kendisinden başka kimseyi umursamayan, ilişkide bir sorun çıkarsa hemen yarı yolda satacak, ve hiçbir zaman kıymet bilmeyecek, karşısındakini mutlu edemeyecek tiplerdir.
Her şeyden taviz veririm diyenler de ezik karakterli, yarın bir gün başkasını görünce seni satıp satmayacağı meçhul olan, kör bağımlı, çok büyük bir suç işlese bile ayrılmamak için seni tehdit edebilecek, karakteri hiçbir zaman oturmamış ve senleyken mutlu olamayacak tiplerdir.
En güzeli dediğim gibi ortası. Gerektiği yerde, gerektiği kadar, belli sınırlar çizerek. Bunlar benim karakterim ama bunlar benim değiştirebileceğim tercihlerim diyerek, iyi ayrımlar yaparak gereken tavizleri verenler en doğru kişilerdir.
İlişkilerde mutlaka karşındaki için küçük değişikliklere yönelirsin. Ancak kesinlikle ilişkide karakterimden, inandığım doğrulardan, kişiliğimden ödün vermem.
Bu güne kadar aşkı, sevgiyi asla önemsemedim. O ilişkinin miladı dolduysa, ilişki can çekişmeden biter. Sevgim değil, mantığım ağır basar. Her çıktığımızla evlenmiyoruz, her ilişkinin bir sonu var. Bunun bilincindeysem, boş yere yürümeyecek veya daha kötüye gidecek bir ilişkiyi devam ettirmenin de mantığı yoktur.
İlişki kişiler tarafından yürütülür, tek kişi tarafından değil.
zıtlıklar bütünüdür ilişki. Eğer ki karşındaki adamı değiştirmeye çalışırsan değişmiş olan adamı sevemezsin. aynı şekilde o da bu duruma düşer. zıt kişilikleri olan insanlar bilgiye açık olsa bu ilişkiler çok bilinçli ve sürekli katlanan değere dönüşür. insan önce kendine şunu sormalı ben bu adamı değişebilme ihtimaline göre mi seçtim yoksa ilk zamanlarda ki haline mi tutuldum. Eğer ikinci seçenekse bırak değiştirme çünkü eğer değişirse ondan soğuyacaksın. Eğer ilk seçenekse bırak ve git o adamı çünkü onu haketmiyorsun.
Sevgilimin annesi şey demişti hala unutmadım kişiliğinizin üstünü kapamayın her zaman kendiniz olun sevecekseniz birbirinizi öyle sevin değişmeyin evlendiğiniz zaman kendi kişiliğiniz ortaya çıkınca kavgaların önüne geçemezsiniz demişti onun için taviz vermeyin arkadaşlar kendiniz olun
İki kişilik yaşam her daim tavizleri gerektirir. Çünkü kendinize %100 uyan birini bulamazsınız öyle. İlla tavizler olur. Ama ortada hiç uyum yoksa habire bir taviz gerekiyorsa bu ilişki yanlış ilişkidir. Bu kadar salak olmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ben veremem açıkçası. Arıza çıkar ve ayrılık gelir.
sevginin körlüğü kadar perdeler sonrası muamma aşk başta düşünülmesi gerekeni sonra düşündürür insana buda en büyük yan etkisi malesef küçük sorunlar aşılabilir çözüm üretilebilir ancak kişilik yıkımı kul köle olmanın kapısını açarki bu durum hem tehlikeli hemde üzücüdür değişmezdim ama sorunları elimden geldiğince çözmeye çalışır hatalarımı fark etme eğilimine girerdim , bu şekilde bile tek taraflı çözüm alınmaz.
kişilik nedir ya? davranış şekilleri işte yürekten kalpten içtenlikle sevmeli iki tarafta ama o daha az severse üzülürsn biliorm o da ALLAH la seven aramasında dönerse AMİN. dersin dua edersin. ya dönmezse diceksnz yazık seven o kalbinize çok acı vericek dhaa sonra soğucak soğucak taaki buz kesene kadar gerçekten sevenler birbirilerini göremezler neden mi? çünkü biri vesiledir diğeri ise vesvele ALLAH herkeze nasip etsin amin diyecek bir el bulmayı 😢
Kesinlikle hayır. Bu karşıdaki kişinin kim olduyla alakadar bile değil. Kendim gibi yaşamıycaksam başkası için yaşarım. Ben başkası için yaşamam. Bu hayat benim, varoluşumun bana bahşettiği çizgiyi asla kaybetmem. Herkes böyle olmalı bence ki gerçek kişilikler, gerçek ilişkiler ve gerçek yaşantılara sahip olalım.
İnsan nasıl ki doğduğu zamanki gibi kalmıyorsa, çocukluğundaki karakteri ile gençliğindeki birbirini tutmuyorsa, hayat boyu da aynı karakter ve aynı çizgide daimi olamaz. "Ben buyum!" diyen insandan kaçacak delik ararım. Değişim değişmez. Değişmeyen insan, gelişmeyendir. Gelişmemiş bir insanla değil ilişki kurmak, muhatap bile olmam! Kendinden taviz verme konusunda duvar olabilirim.
İnanç, fikir ve kültür uyumu yoksa eğer, O kişiyi sevmem. "Gönül bu, konar" demem, keser atarim onu... Aklımın tasvip etmedigu bir kişi ile yolculuğa çıkmam. Ticarî ilişki kurmuyorum. Hayatımın geriye kalanı birlikte geçirmeyi umud ettiğim kişiyi seçiyorum. Manavdan domates alırken bile bakıyoruz çürük mü değil mi diye... Bunda haydi haydi bakalim...
İlişkilerde tecrübesiz olan insanlar evet ödün veriyorlar, şimdi kalkıp klavyeden iki satır canım cicim yazıp ilişki yaşadığını zanneden kesimin egolarıyla yazdıklarına inanmamak gerek. Hayatında aşık olan herkes bir kez de olsa ödün vermeyi denemiştir maalesef.
Ya birde hayatta bazı şeylerle yüzleşmeyi bileceksin. Elbet ilişkide sorunlar olabilir. Asıl mesele bunları yaşam tarzı haline getirmeyip, çözmektedir. Fakat bunun sıklığı önemlidir. İnsan istedikten sonra neleri yapar. İrade işidir.
İlişki fedakarlık ister fakat kimseden değişmesini isteyemezsin olduğu gibi kabul etmiştir ki seninle birliktedir kişiliğindende taviz verilmemeli zorla bir ilişki yürütülemez olmuyorsa olmuyordur bazen bahaneler üretilir.
Evlilikte her iki taraf ben buyum seversen derse o iş olmaz. 2 kardeş aynı anadan babadan'mişkene bile aynı fikirde olmaya biliyor ortayı bulmak şart 2 taraf ödün vermeli ki beraber ayni yoldan yürüsünler.
Tahminime göre hayir. kisiligimden degilde aliskanlik larimdan vaz gecebilirim :) zaten kisilik le ilgili bir sorun varsa bence yanlis insandir karsidaki
Birliktelik zaten böyle değil midir orta yolu bulmak biraz kendinden taviz vermek böyle keskin sınırların olursa mutluluğa ulaşamazsin ki ben böyle düşünüyorum
Evet ve sanırım veriyorum da. Karşımdaki ancak ruh ikizim olacak ki ortak olsun her şey taviz vermeyelim. Böyle bir şeyde yok. Bu yüzden yürümesi için her iki tarafında bir şeyler yapması şart
Zamanında yaptım. Fazlasıyla yaptım hemde. Ama noldu yine gitti. Keşke bitmeden önce farkına varabilseydim. Ama işte biz erkekler sevince salaklaşıyoruz.
Olumlu olumsuz taviz sıralamasını iyi yapmak lazım istekleri baltalamadan iyi değerlendirmek lazım beraber bir yola çıkıldı ise oyun değil bazı şeylerden vazgeçilebilir örneğin sigara alkol vs bınlar taviz değil olması gerekenler...
İlk zamanlarda ise öyle bişey yapmam ama o ilişkiye karşılıklı çok emek harcamışsak belli konularda sınırında taviz verilebilir bu ilişkiyi de güçlendirir
Kişiliğinden ödün veren kişiliksiz olur. Bazı huylar davranışlar birbirini üzmemek için karşılıklı değiştirilebilir. Ama karaktere girecek kadar olmaz.
En İyi Cevaplar