Yaşadığımız hayat içerisinde diğer insanlar tarafından yaptıklarımız düşündüklerimiz iyi ve kötü olarak eleştirilere maruz kalır. Kimi eleştiriler kişi için olumsuz da olsa insanı düşünmeye acaba daha iyisini yapabilir miyim diye düşünmeye sevk eder. Her iyimser yapılmış eleştirinin samimiyeti de tartışılabilir. İyi ya da kötü her eleştiriye açık olmalı insan, onu eleştiren kişilere minnet bile duymalı.. Doğruyu, yanlışı ve hatayı böylelikle bulabiliriz. Her eleştiri insanın kendini daha iyi bir noktaya getirebilmesi için bir fırsattır. Peki siz; Eleştirilere açık bir insan mısınız?
Eleştiri kavramını anlamadan, olumlu olumsuz olabileceğini bilmeden, kişisel sınırlara hakaret eden aşağılayanlara tahammülüm yok açıkçası onun dışında söylenecekleri dinlerim. Özellikle de profesyonel olarak iş yaşamında eğitim yaşamında bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum...
Eleştiriye açık bir insanım evet fakat eleştiri yapılmadan önce insanın bir kendisine bakmasını istiyorum yani eleştirilerin de belirli bir ölçüsü vardır ve o ölçü dışına çıktığında kabak tadı verir onun haricinde saygılı bir şekil de belirtilen her eleştiriye açığım
Evet açığım. Herkes istediği gibi eleştirebilir, doğru olana sesimi çıkarmam ama birazda olsa haklılık payı olmayan eleştirelere karşı çaydanlık gibi fokurduyorum.
Adamına göre... Öyle her önüne gelen beni eleştiremez... Önce belirli bir seviyede bilgi birikimi , bir duruşu filan olmalı... Köylü mehmet ağa gelip beni eleştirirse tıkarım cevabı ağzına ve ardından ben onu bir eleştirmeye başlarım pişman olur :D Yani mantıklı doğru dürüst eleştirilere açığım ama saçma sapan eleştirilerle dolduracak kadar boş bir beynim yok özür dilerim..
Eleştiriye göre değişir. Eleştirene göre değişir. Benim karakterimi ya da yaşayış tarzımı değil de geriye kalan şeyleri eleştirebilicek yetkinlikte olan kişilerin eleştirmesine açığım. O yetkinlikte olmayanların eleştirisine açık değilim
Gunumuzdeki hiç bir insan yapıcı eleştiri falan yapmıyor gayette herkes biliyor insanları aşağılamak ya da laf sokma amaçlı yaptıklarını , hayır açkta değilim kendi hatalarını kendim bulup düzeltmek istiyorum.
Belli bir saygı çerçevesinde yapıldığı sürece evet açık bir insanım. Eleştiriye acık olmayacak kadar küçük bir insan övülmeye layık olacak kadar büyük değildir bence :)
Eleştiriler hakaret boyutuna ulasmadikca her türlü eleştiriye açığım. Kimsenin olmadığı gibi bende kusursuz değilim. Eleştirilerden ders çıkarmaya çalışırım
En İyi Cevaplar