Günümüzde biliyorsunuz her kanalda bir dizi. Her dizide bir aşk veya bir yakışıklı vs. Peki izlediği bir dizideki kişinin yakışıklılığına değil de oynadığı karaktere aşık olma durumu ya da aşırı hayranlık bir psikolojik sorun mudur? Dikkatinizi özellikle çekerim kişinin yakışıklılığına değil de mesela sempatikliği diyelim ya da birisine karşı olan aşırı sevgisi ve davranışları falan filan gibi yani tamamen karakteristik özellikleri. Sonuçta gerçekte var olmayan bir karakter.
Bir dizi karakterine aşık olacak kadar hayranlık duymak sizce bir psikolojik bozukluk mudur?
Cok asirisi sorun bence. Asiridan kastim:tum sosyal hesap profil resmini actorun resmi yapmak, butun paylasimlar da ondan bahsetmek, ev odasinda poster vs. Vs. O karakterlere sen, ben ilgi duyalim die geri pilanda o kadar emek harciyolar. Insan irki basit bir varlik, ilgi ve sevgiye muhtac. Ve hormonlar sevgi, sevkat, mutluluk beklentisine hali hazirda. Tv'lerde cok basit sekilde bu hormonlari harekete geciriyor. orda o mutlu oluyor sen dopamin, endorfin salgiliyosun, cok iyi aslinda masrafsiz, gidersiz bir sekilde tum insani hisleri yasiyosun. Normal bence
Elbette sorundur. Sadece bir dizi o, kendine gelmeli kişi. İzlerken bunun bilincinde olarak izlemeli. Ben de hiç olmaz öyle şeyler, tamam güzel sahneler görüyorum. Ne güzel aşklar yaşanıyor diyorum da, öyle hayranlık yok deliler gibi. Hoş yani, geçiyorum sonra. İyi bir şey değildir bu, çoğu genç kız da aşırı hayran böyle. Gerçek hayatta da şarkıcılara hayran genelde çoğu genç kız.
oda bir insan hoşlanman normal bence ama ne insanlar gördüm posterini asarlar öperler bildiğin aşık olurlar o normal değil bende tolga çevik hayranıyım her programını filmini izlerim müdür n'aptın a gittim gördüğümde çığlık atmıştm ama oyunculuğunu sempatkliğini seviyorum
Bence değildir. Daha doğrusu aşkından yataklara düşmediğimiz sürece değildir :) Dizilerden sevdiğim karakterler var ve karakterini seviyorum, o tip karakter hoşuma gidiyor belki o karakterde biri olsun istiyorum hayatımda vs. Bunda bir sorun yok diye düşünüyorum.
Aşkından yataklara düşacak kadar bir karaktere aşık olmak ilginç gerçekten. Soruyu sorma sebebim bu Gifini paylaştığım herifi bugün rüyamda görmem. Dur dedim bundan güzel soru çıkar :D
Seviyor sevmiyor dizisinden. Karakterine daha doğrusu sevdiği hatunu seviş şekline hayranım biraz. Yani adama aşık olmak değil benimki ama adamın sevme şekline aşık olabilirim :D Hahah kocam duymasın :D
her insanin olmak istedigi yerler ve sahip olmayi istedigi kisilikler vardir karsi tarafta görmek istedigi ve dizilerde burunen karakterler bunu iceriyosa asik olmasi bence gayet normal aslinda bu bir hayranliktir. Eger saplanti sekline donusurse ciddiye alinabilir. O diziyi izlmeeyi birakinca zaten anllik bir hayranlik oldugunu kisi anlar. Bence piskolojik bir bozukluk degil
Bence asosyallik, yanlizliktir. Mesela çoğu insan görüyorum resmen tapiyolar sanatcilara, hayran olduğu kişiye birsey olduğunda hüngür hüngür aglayani da gördüm. Yapmayın ünlü bile olsa kimsenin kölesi olmayın. Sizde aynı o kişi gibisiniz, kendi degerinizi bilin!
Bende aşırı hayrandım eski bir karaktere ama o kişinin şahsiyetine değil dizideki haline dizide yaşadığı aşka adına ben o dizide onun aşkı için şiirler bile yazdım defter bitirdim mutluyum hala da seviyorum ama artık onu değil adaşını
Aynısı bende de olmuştu. Ulan İstanbul dizisindeki ferdi karakterine aşık olmuştum hareketleri gülüşü her şeyiyle. Şimdi de aynı onun gibi birini arıyorum o tipte o fizikte o giyinişte :D sanırım kafayo yedim :D
Hayır karakterlere aşık olmak çok önceden beri var. Hush hush serisindeki patch mesala. Öldü diye intihar edenler olmuştu. Psikolojik sorun değil sadece aşırı bağlanma.
Aşk ulasilmazsa güzel değil midir? O halde kapayin cenenizi ve saygı duyun yengenize ulen!!! Ariana bal dudaklım, gerdanini yediğim, o saf gulusunde kayboldugum...
Sıklığına bağlı. Eğer her izlediğine, farklı karakterlere aşık oluyosa bence sorunları olabilir. Ama 1 taneyse normal hayal ettiği karakteri ve dış görünüşü onda bulmuştur
bu adam aşırı abarttı sevgiyi kafasında çok hayal kurdu normaldir bir zaman bende oyleydim bir kıza kendimi cok kaptırdım hatta her uyudugumda ruyalarimdaydi ama unutmak isteyince unutuluyor
Ya o kadar asik oldumki her yerde ondan bahsediyorum posterleri var videolarda surekli onu paylasiyorum ve dizilerini 72592 defa falazn izledim ama hala vazgecemiyorum hatta su yazdigim yaziya bakin Freaking Gilbert with his heart eyes, soft smiles, and gentlemanly self. This is why standards are high. Bu yaziyi her yerde bioma yaziyorumm ama gercekten cok fena saplantili asik oldum Instagram hesabindaki gonderilerde yuz tane yorum attim yine gormedi
olabilir. küçükken çizgi film karakterlerinden hoşlanırdım. şu sıralarda da dr who da david tennanttan bir hoşlandım. ama o da gidince matt smith geldi o hayranlık son buldu. şu sıralar yok
Dizi karakterine, diziye, filme, kitaba, herhangi bir şeye aşırı fanatik duygular beslemek saçmalık ve çocukluk bana kalırsa. psikolojik bozuklukta olabilir tabii.
küçükken asık derecesınde değil ama baya bir dizi oyuncusunu sevmiştim ama kendimle özdeşlesştirdiğim ve kafamı dağıtmak için sevmiştim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Zaten aslında sadece tipini beğenmek değilde karakterinden davranışlarından etkilenmek daha cok eritiyor insanın icini. Mesela ezel dizisinde ki kerpeten aliyi baska dizilerde hiç begenmezdim ama o rolüne aşık oldum rüyamda bile görmüşlüğüm var
Dizi karakteri değil de. Alvaro Soler isimli ispanyol şarkıcı var. onun şarkıları benim yaşam sevincimi artİrdı. hayata bağladı. belki de müziğe ve ritme olan hayranlığım nedeniyle. ama aşk denecek hiç bir durum olmadı.
Dizide hep iyi insanlar oynuyor bazende kötü karakter olabiliyorlar ama gerçek hayatta böyle insanların olmadığına inanıyorum ve bu yüzden asık olabilirim 😀😀
tamamen hayali yanılmıyorsam uzun süre sürdürürse psikiyatrik sorunlar yaratır, bir nevi şizofren gibi olmayan şeyi hayal etmek ve istemek.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu gifteki oyuncun canlandirdigi tuna karakteri süper ya valla sizofrenik degil bence gifteki karaktere hayran olmayan kiz yok etrafimda adamlar güzel bir karakter yaratmis napak :D
Bu oyuncu gercek hayatta da mi böyle acaba degilse cok iyi oynuyor mükemmel erkegi 23 yasimdayim ergen kizlara döndüm valla :D diziyi de sirf bunun icin izliyorum Allah affetsin :D
Ben de sırf bunun için izliyorum 27 yaşında olduğum halde :D gerçekte de bu karaktere yakınmış, sevdiği kız için taaa Arjantine gidip sığır çobanlığı yapmış herif :D
Vay anam vay gelde hayran olma işte ya hhahaha yalniz dizideki kiza cok sinirlenmistim bu dururken kazulet adami secmesi falan hahaha kendime gelmem lazim cikamicam bu isin icinden hayirlisi :)
Soruyu kendimle alakalı olarak sormadım ama Tuna karakterine ben de hayran oluyorum zaman zaman :D Bugün Rüyamda bu herifi görünce dur bundan güzel psikoloji sorusu çıkar dedim :D
Yanlış anlama sakın ama böyle birşey yaşıyorsan hayatın gerçekten boş olabilir :) yani kitap okumak spor yapmak haber takip etmek gibi şeylerle ufakta olsa dikkatini dağıtabilirsiniz.
Hayatım kitap okumakla geçiyor benim zaten :D Ama kendim için sormadım genel yorumları merik ettiğim için ama anladığım kadarı ile normal çünkü çok kişide var aynı şey :D
Okuduğum kitapların karakterlerine aşık olacak derecede hayran olur etkilenirdim ki hâlâ da öyle. O karakterdeki birilerini arar hatta bulamadığım için çok üzülür diğer insanlardan uzaklaşırdım.. Çok güzel kılıyor insanı bu bence.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
aşık olmak degilde o karakterdeki bir insani sevgilim olarak isterdim (poyraz karayel ya da seviyor sevmiyor tuna )
En İyi Cevaplar