birkaç yorum okudum. sanırım bu yüzden sevgilisinden soğuyanlar bile varmış, oradaki karaktere benzemesini istiyorlarmış. bir kız "her ilişkim yeni bir karaktere bağlanınca bitti" demiş. ne düşünüyorsunuz?
Bana göre hastalık değil bu durum sadece geçici bir hayranlık duygusu. O kitabı daha güzel hale getiren, daha seri ve merakla okunmasını sağlayan bir şey kitap karakterine aşık olmak. Ben aşık oldum mu olmadım ama kitabın içine girip o atmosferi yaşadım. Genellikle kızların başına geliyor. Karakterlerin insanüstü derecede mükemmel tarif edilmeleri, her duruma uygun davranmaları ve şiir gibi sözleri kızları tavlıyor. Sadece kitap da değil film, dizilerde de etkiliyor. O kadar mükemmel insanlar yaratıyorlar ki ister istemez gerçek hayatta böyle biri var mı diye düşünüyoruz.
Aşık olunur evet. Hele bazı kitaplardaki bazı karakterlere... Ama aşık olunan şey temelde sanattır sadece. Ancak kurguda bu kadar mükemmel olabilir zaten. Tutup da onu gerçek hayatta aramazsın. Hayal dünyamızı ve gerçek hayata ilişkin beklentilerimizi şekillendirir.
Bu algı sadece burda değil heryerde var. Kitap karakterleri film karakterleri filmde gördüğünüz ilişkiler , instagramda insanların kendilerini veya hayatlarını olmadığı şekilde göstermeleri abartmaları. Kitapları bazı şeylerin gerçek olamayacak kadar mükemmel olduğu gerçeğiyle okumak gerekiyor maalesef bu karakterler yazarların fantazi ürünüdür. Dünyada dört dörtlük insan yoktur Yaşayan en sevdiğiniz hayranınız için bile bu geçerli bu gerçekleri bilerek bu bakış açısıyla bakarsanız cok hayallerde kendinizi kaybetmezsiniz
Genel olarak nezaket, hoşgörü, ince espri yeteneği, anlayış, kültürlülük, kahmanlık, cesaret, her koşulda yanında olmak, yalnız bırakmamak, korumak, sevmek çok sevmek v. b. kişilik nitelikleri barındırıyor olmaları ve tabi kitaplarda imkanların imkansızlığa pek düşmemesi gibi sebeplerden ötürü evet o karakterlere aşık olunması olağan ama tabi gerçek hayat o kadar da mükemmel değil ve hüsran kaçınılmaz oluyor.