Siz de yapın, güzel oluyor.
Annemden çok sıkıldım ne yapmalıyım?
Siz de yapın, güzel oluyor.
Ergenlik (puberte), insanlarda meydana gelen "yetişkinliğe ilk adım" evresidir. Ergenlik, çocukluk çağı ile yetişkinlik çağı arasındaki geçiş dönemidir. Ergenlik, bireyde çocuksu tutum ve davranışlarının yerini yetişkinlik tutum ve davranışlarının aldığı, cinsiyet yetilerinin kazanıldığı, bireyin erişkin rolüne psikolojik ve somatik olarak hazırlandığı dönemdir. Çocukluk çağı olarak adlandırılan yaşlarda, sosyal toplum bilinci (süperego) gelişmemişken, ergenlik dönemine giren gençlerde toplumsal kabullenilme, bir grubun parçası olma (süperego ve ego) kavramları gelişir. Vücut hormonlarınıdan cinsiyet ile ilgili olan (sekonder cinsiyet hormonları) östrojen veya androjenlerin üretimi bu dönemde pik yaptığından ergen adayının psikolojisi sebepsiz değişimler gösterir.Ergenlik dönemi insanlardaki 5 dönemden biridir.Ancak bilim adamlarının ergenlik dönemi ile ilgili görüşü sadece çocuklar belli bir yaşa geldiğinde bu döneme girince sadece yavaş yavaş yetişkinlik kazandıkları için BM ve bilim insanları ergenliğe girenlerinde hala çocuk olduğunu kabul eder.
Genel olarak 11-20 yaş arası ergenlik dönemi olarak adlandırılır.
Ergenliğe giriş yaşı; genetik (ailesel), ırk, sosyoekonomik şartlar (çocuk yaşta evlendirme, ağır bedensel yük altında çalıştırılan çocuklar) ve iklim gibi faktörlerden etkilenir. Bazı Zenci kabileleri ve eski Araplarda ergenlik iklimin etkisiyle daha erken başlarken Kuzey yarım küredeki Norveç, Finlandiya gibi az güneş alan soğuk bölgelerde ergenlik yaşı daha geçtir.
Ergenliğe giriş için kesin bir zaman yoksa da genel olarak kızlar 9-13 yaş arasında ve erkeklerden daha erken ergenliğe girerler. Bu nedenle yaşamın bu döneminde kızlar erkeklerden fizisel olarak birkaç yıl önce gelişirler. Bu durumun zihinsel açıdanda bu şekilde olduğunu iddia edenler olsada bu tarz bir gelişmenin bilimsel olarak dayanağı yoktur. 9 Yaşında ergenliğe girmiş bir kızın ergenliğe 13 yaşında girmiş bir erkekten zihinsel anlamda daha gelişmiş olacağını iddia etmenin elle tutulur bir yanı bulunmamaktadır.Toplumsal anlamda ergenliğe girenler her ne kadar Genç kabul edilse de Bilimsel raporlar sadece 15 ve sonraki yaş sınırını genç ve iş görür raporuna dahil eder ve çoğu devlet bu kanunu uygular.
Ergenlikte Görülen Değişiklikler [değiştir]
Kızlarda Ergenlik [değiştir]
Pek çok genç kız yeni gelişmeye başlayan vücutları ve bırakmak zorunda kaldıkları çocukluk dönemleri için karışık duygular yaşarlar, özellikle de göğüslerinin büyümesi ve regl görmeye başlamaları kararsızlık içinde geçen bir süreçtir. Örneğin bir çok genç kız önce regl görmeyi heyecanla beklerken, ilk aybaşılarından sonra pişmanlık hissederler.
Diğer taraftan çocukluk dönemini bırakmak ve kadın olmaya başlamak fikri bir çok genç kız için korkutucudur. Öyle ki ergenlik onları istemedikleri bir sürece sürükler. Fakat neden genç kızlar ergenlik konusunda karışık duygular ve rahatsızlık yaşarlarken erkekler daha pozitif bir süreç yaşarlar? Bu soruya iki cevap verilebilir. Birincisi kızlar vücutları
kendisi birşey döküyor nazar oluyo ben döküyom hemen bağrıyo herşeye bağrıyo kendisi söz veriyo sözünğ untup kavga çıkarıyo sıkıldım şu annemin bağırmalıra boğuyo beni
kız ergen bır annen o senın annen birgun dogum yaptıgın zaman o acıyı tattıgın anda anlıycaksın ne demek ıstegımızı bır dogum sancısı vucudunun en hasas duyarlı 20 kemık kırılmasının hesaplanması kadar agır bır setrom candan can cıkıyo dıs cıkartıyosun emeklıyosun emzırme donemı buytme uykusuz geceelr ve daga neler neler ve sen annenden sıılıyosun cenesını kaptmanın pesındesın yazıkk
pardon sen yaptıgın zaman:D
ewet ac bak nette olmadı hastaneye gıttıgın zaman bır dogum hanenın ordan gec ıcerdekı pısıkoljı berbat ıkı tane yaptım dogum ıkı kez catalda o sancıyla bayıldım allh kolaylık versın vallahı onadakılere o sancıı rabbım
bastım artıyı, böyle ergenler anaların kıymetini bilmezler
puan ıcın tsk ya kızlar benımkı cok zor gectı aman tovbe ıkı tane fasla bıle rabbım eksıklılerını gostermesın ama yetr yanı bıde buyutmek off herkesın yardımcısı olsun benım ozel dr oldugu halde cok zor gecttı felakettı allahım bu sancıdan kurtar dıye bagrdıgımı bılırım o dogum haneyı ınlettım resmen kımısıne gore ıyı kımısne gore kotu gecıyo
ßir anne, nolursa olsun üzmeye değmez. O kadın üzülmeyi hak eden en son kişi olmalı hayatında. boş şeyler için anneni kırma. tabiki her insan bazı zaman annesine kızabilir hatta küsebilir. bu normaldir ama bi gün snra geri barışılır. uzatmaya değmez çünkü. aDI üstünde ''ANNE''
Cevap
16Cevap
keser.Sallamamayı öğrenmelisin.Taktıkça beynin yorulur. Çata çat ağız dalaşındansa dikakt dağıt.Zırt diye konuyu değiştir başkka yöne yönelt dikkatini.Senle mi uğraşıyor şu eşyam nerdeydi diye sor olmadı çok dertliyim anne şöyle oldu böyle oldu de susar dinler her yol açık dene.
Senin birtakım saçma davranışlarından ötürü annen böyle davranıyodur.Haklıdır.Ciddiyim bu konuda.Onla muhattap olmayı keseceğine,hayatını paylaşmayı dene.Arkadaş olmayı dene.Seni daha iyi anlayacaktır,sen de o nu.
aman tanrım kimleri goruyorummm terzi kendi söküğünü dikemezmiş bizim katarina da :)) kendi sorunlarından sıkılmıs :)))) kasma bu kadar kendini rahat oll yaaa
keşke annende burda olsada anlatabilse derdini üzmeyin birbirinizi kimbilir neler yapiyorsun kadına ki canı yaniyorda yapiyor konuşup uzlaşmayı denemeliisin
Aynı evde yaşadığınız sürece mümkün değildir , kaldı ki uzak bir yerlere taşınsanız da gene gelecektir yanınıza .
len deli,muhattap ol annenle,ama takma sinirini bozacak sözlerini.
ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar.
yazık ınsan anasından sıkılır mı, ozaman ağlayp sızladığnda kımın kucağna gıtcn. geçici seyler ıcın ananı kırma.
benim annemde iğneleme yapıyo bazen. Ama pek takmıyorum rahatım sende öyle ol herşeye cevap verme bak nasıl düzelecek.
Asıl annen ne yapsın la seninle
Atsan atılmazsın satsan satılmazsın
Bizi kocalttın burada
Ergensin geçecek bunlar. Benimki bir ara korunuyor musun diye sorup duruyordu. Geçer geçer düzelir.
mesela tartışmaya girme lafı uzatma.annen evde çok titiz sanırım
öldür veya kaç git. ben öyle yaptım.. yani kaçtım gittim.
annenle barışmayı dene, ya da kabullen doğrudan. muhattap olmamak gibi bi şansın yok.
Deneme 1-2
Ana gibi yar olmaz.
Deneme 1-2
kaç yaşındasın kız sen doğru söyle
yalan söyleme ergen okudun, söyle yaşın kaç
Ergenliğin geçmesini beklemelisin datlum :D
Ekonomik özgürlüğünü kazanarak ayrı eve çık.
Yarın çok pişman olabilirsin..
Allahım bizi doğru yoldan ayırma.
ananın sana nıye boyle davrandığı bellı
Madem okumuyorsun neden soru soruyorsun *
Sevdim anneni.
Ben de okumadım yahu.
ben yolladım başımdan rahat ettim, dünya varmış..
Evlendir..
ölü taklidi yap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar