Bazı insanlar kendi konumunu sık sık dile getirirler. Sürekli her olayda mesleğini öne sürerler. Bu insanlar geçmişte çok ezilen, statü sahibi olunca da kendisini Tanrı gören insanlar oluyor genelde. Sizce de böyle insanlar sinir bozucu değil mi?
Birinin mesleğini sık sık dile getirip kendini övmesi nedendir?
"Geçmişte ezilen" değil, oralara gelmek için çok çalışan insanlar oluyorlar, o işin aslı odur. Bak mesela burada bir ton vasıfsız da kompleksli, götü kalkık, ego lu dese de aslında tüm bunları egoları ezildiği ve kompleks yaptıkları için derler :) Evet, başarıları göze sokmak tam bir görgüsüzlük olsa da, başarıya giden yol u diğerlerinin görememesinden dolayı onlarla dalga geçmek te hoşlarına gitmiyor değil. Netice de senin yaptığın da bir nevi tataftar toplayıp başarı budallarını ezmeye çalışmak gibi burada. Uzak dur çevrende barındırma olsun bitsin :)
ciddiye alma. senin ailen vardır, sevgilin vardır, arkadaşların vardır, mutlusundur, onun sadece pozisyonu vardır ve sahip olduğu tek şey budur. akşam evine gidip tv açıp sabaha kadar tavanı izler, arkadaşı yoktur. konuşacak tek şeyi de mesleğidir doğal olarak.
Dun metrobüste iki kız kavga ediyordu biri digerine sen benim kim olduğumu biliyor musun diye sordu. Herkes gulmeye başladı tabi. Kendini zirvede gostermeye calisirken rezil olanlar da cabası... üzülüyorum onlara.
Bende onu anlamıyorum. Tamam çalışıp bie yerlere gelmişsin, o uğurda bir şeyler veemişsin fakat diğer insanları küçük görmekte nedir. Cidden mide bulandırıcı.
kendini önemli sanır sen onay verirsen bir daha karşı çıkamazsın çünkü dürüst davranmamış olursun. patronun değilse ve değer verdiğin birine yalan söylemek yanlış diyorsan yerin dibine koyki iyilik yapmış olasın.
Bence hakli bir sebeptir. Ornegin adam o kadar calismis hizla yukselmis mudur olmus ya da yillarca okumus doktor olmus. Alninin akiyla bir basari sergilemis. Ovunmesin mi hava atmasin mi? Elbette diger basarisizlara karsi farkini ortaya koyacak.
bazı şeyler penis gibidir bacaklarının arasında durduğu sürece bir sorun teşkil etmez ancak onu çıkarıp insanlara doğru sallarsan onları rahatsız edersin.
sana kapı açmaya çalışıyordur. İlk seneler 1.500-2000 arası maaş ile çalışırsın ama 4-5 sene sonra 5-6 binlira dan yukarı rakamlarla oynarsın. Üstüne düşersen...
@PsikolojikReçete calsyorda baskan yani ha simdi ha yarn bir almadı gitti benim babam is kurdu simdi zaten hic gelemem merakımda vardı yani bilmiyorum ksmet sagolasn dogru soyluyorsun
evet. onaylanma ihtiyaci hisseden karakteri oturmamis insan tipi.. biri onu onaylamiyosa aaaa cok iyisin demiyosa iyi hissedemiyolar.. aferin duyma ihtiyaci hisseden kendini yetistirememis biri iste.
En İyi Cevaplar