Çalışmıyorum para yok ailem zaten kendini zor geçindiriyor bana birtek lisede okula giderken yol paramı verirlerdi onun haricinde böyle bir ayda 30 40 lira falan bile veren biri değiller ama olmadığı için veremiyorlar tabi.Çok nadir para aldığım onlardan.İşte bu yüzden parasız olmuyor hayat yaşanmıyor dışarı çıkacağım arkadaşlarımla oturup biryere gitmeyi planlıyorum sonra aklıma paran var mısanki nereye gidiyorsun sorusu geliyor evde oturuyorum.Gün boyu evde oturuyorum amaçsız.Çalış diyeceksiniz oturduğum yerde düzgün iş yok olsada beni almazlar diye düşünüyorum.üniversitede kalan derslerimi vermedim yarıda kaldı çünkü.bitmedi okulum bundan sonrada olmaz zaten bol para lazım mücadele edebilmem için.ne yapacağım bilmiyorum amaçsız yaşıyormuşum gibi bunalımlara girdim.sadece haftada birkez erkek arkadaşımla buluşuyoruz yediğimizi içtiğimizi cinemasıydı o ödüyor hep zaten.Neolacak böyle işe girsem mağzaya girebilirim öyle biryerde çalışmak istemiyorum artık adam gibi masabaşı bir iş istiyorum.Ondada yapabilirmiyim korkusu var zaten.ne yapacağım ben:(
Cevabın nedir?
+1 yılArkadaşlar 16 Yasındayım bir dükkanda çırağım aldığım param ful aileme gidiyor bana 1200 tl den sadece 30 tl veriyorlar arkadaşlarım gezmeye giderken çağırıyorlar gidemiyorum isteyince yok diyorlar hic unutmam bir ara 4 kişi öyle gezmeye gidicektik cebimde 20 tl var yeter sandım konuşuyorlar şimdi sende kaç var sende kaç var biri diyor bende 50 var diğeri diyor babam maaş aldı 100 verdi diğerindede yanlış hatırlamıyorsam 80 vardı neyse bana sordular ilk utandım sonra 20 tl yi gösterdim dalga falan geçtiler neyse girdik avm ye fiyatları hic bilmiyorum ne nekadardır bu 3 u kendine redbul aldı baktim tanesi 9.95 ben birşey alamadan çıktım yemek yemeye çıktılar sonra 3 ude büyük menüler söylüyor bende çocuk menüsü aldım 12.13 arasi bişeydi işte yedik falan pata nerdeyse bitti tutturdular ben sınama için geldim girmezsem olmaz falan filan dediler hadi girelim baktim bilet alıyorlar 15 tl idi bilet bana dediler lan alsana seni mi bekliycez dedi param bitti diyerek kalan paramı gösterdim acimsayarak baktılar verselerde almazdım zaten zaten vermediler dedikleri şu paran yoksa gelme kardeşim Hadi bir git diyip yiyeceklerini alıp sınamaya girdiler
Okuldada kızlara falan anlatıp bana gülüyorlarmış Allahın Adaleti buysa neyse arkadaşlar bu olay 2 ay önce oldu ama dün gibi aklımda şimdi nasılsın derseniz lise 1 de kaldım devamsızlıktan utancımdan gidemedim bir telefon alabildim babamin eski telefonu tek kârım o bu hayatta herhalde bide formda gördüm çevrem yok az arkadaşım var falan yazıyorlar dışarıya çıkınca arıtabileceğim yanına gidebileceğim akrabam bile yok benimkide hayat işte içimi dökmek istedim...10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBak ben de senın gıbıydım ama bunun yolu okul okumaktan gecıyor baska caresı yok .
Ben de 1 tl bıle harclık almadım aılemden senlerce hemde okula yuruyerek gıttım sırıtmda cantyal yoksuu cıktım sımdı bel fıtıgı oldum o yuzden herkes yemek yerken ben ızledım herkes kola ıcerken ben ıcemedım herkesın topu vardı ben patlak toplarlı onarmaya calısırdım. Hic kantınden 1 sene harıcınden yeemek yıyemedım annem ekmek arası evden ne koayrsa onu yedım. Arkadaslarım sınemeya gıderdı ben sevmıyorm derdım cafeye gıderdı ben sevmıyorom dıye hep yalan soylerdım oylece gectı cocuklugm kendımı derse verdım herkes yazları gezerken ben sıknıtıdan deers calısıtırdım parayı hedef hıc secmeedım okurken ve sonunda 25 yasındayım 4 5 bın tl kazanıyorm dersanye gıtmeden anadolu lisesini kazandım unıversıtede bursla dersaneye gıttım. Sonunda yuksek muhendıs oldum. Sımdı aıleme de bakırom para da bırkıtıyorom ısım de guzel ancak bel fıtıgını yasadıktan sonra en onemlı sey saglık dedım hala da dıyorum. Umarım sende dusuncelerımden etkılenırsın..24 Yorumla- +1 yıl
Evet aynen oyle sıkıntılar hıc bırzaman bıtmıyor evlenmek lazım vs vs sımdı En guzelı calısıp kendını mutlu edecek kadar sosyal olmak geresi zengılık vs hıc oneml ıdegıl saglık onemlı saglıkk
- +1 yıl
Hey yavrum hey 4500lira he tabi olan için hava hoş bel fıtığı olmuş bize ne bize acıdımı kimse Çok yaşa
- +1 yıl
Güldürdün beni
+1 yıloo sen fena salmışsın kendini. benim ailem zengin ama ben sadece evlerinde kalıyorum ve yemek masraflarımı onlar karşılıyor. onlardan hiç para almadığım için sefalet içindeyim. mesela babam istese para verir ya da rahatlıkla benim için kredi çeker ama ben kredi çekebilmek için bin takla atıyorum. resmen eziyet. lanet olsun bankalara. annemde çalışıyo kefil olmak istemiyo bana. hiç birinden hayır gelmez ki zaten beklemiyorum. aslında bunun özünde şu yatıyo; annemi ister istemez üzüyorum ve babamı geçmişten dolayı sevmiyorum, konuşmuyorum. hangi yüzle istiyim ki bişey? bu yüzden kendi başımın çaresine bakıyorum. yakında kendi evime çıkıcam zaten(20 yaşımda) sende hangi sektörde çalışmak istiyorsan o işin en alt kademesinden başlamalısın. çok çalış, ezil ama sonunda tecrübe sahibi olursun ve iyi yerlere gelirsin. başarılar..
00 Yorumla
hayat ile hiç kavga etmemişsin sen hala da etme niyetin yok . ben lise 1'den itibaren yazları calısıyordum bir de haftasonları sultan ahmet meydanına giderdik resim güzel çizdiğim için turistelerin ilgisini çekerdi onların resımlerını cızerdım ıyı de para kazanırdım :) uniye giderken gece 12'ye kadar mc donalds'da calısırdım hafta sonları lcw de calısırdım .
gece eve geldıgımde tasarım ıslerı aldığım bır kac tane yabancı sıte vardı oradan ıs alabılırsem kı yabacılar cok durusttur o konuda hemen parayı verırlerdı .
ailen para veremıyordu dıye okumadın neymiş arkadaşlarımla gezmeye çıkamıyorum :) ne güzel ya herseyı başkasına yıkmak senın en buyuk sorunun ıs seçme aşamasında olmadan ıs secıyor olmak ıstemen .07 Yorumla- +1 yıl
bazen elin kolun baglanıyor ve herkesin hikayesi de aynı olmuyo ben seni anlıyorum merak etme dünyanın parasını istiyorlar o evraklara gecen gittim annem veremeyiz dedi sağlık raporu çıkaramadigim icin giremedim kıçı kırık bir işe bile okul benim de aynı senin gibi olmadı surekli aksilikler beni buldu kayıt tarihi kaçınca onda olmadı kısaca seni çok iyi anlıyorum tek yolu evlenmej gibi görünüyor
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
20
Cevap
46Cevap
lurisya türkiye de yeni nesil hep bu sıkıntılarla yaşıyor şu an bile hukuk fakültesinde okuyup aynı anda balıkçılık yapmaya çalışan öğrenci arkadaşlarım var.masabaşı bir iş istiyorsun belki dolgun bir maaş,ta bekliyrsun fakat bu hayalden ibaret dostum bunu unutma. fakat dünya da bu durum gllobal olarak meydana çıkıyor.brezilya da,israil,de ispanya,da 1,5 yıl önce ingiltere de gelir daılımdaki eşitsizlik insanları sokağa döktü durum böyleyken dostum liseyi bitir diyeceğim fakat sontasın da en azından kpss,ye gimen için yüksekokul şart bence sen kendini yetiştirebileceğin ve sevebileceğin işte çalışmayı dene dostum hayatın da başarılar..
02 Yorumla- +1 yıl
cevremde lise mezunu olup masa başı iş bulanlar bile var beyfendi nedne kendinizi bu kadar düşük anlattiniz anlamadım sans yok bizim gibilerde sadece artık kızların da çalışması gerekiyor ama o da pek mümkün olmuyor genç bir kızın calısabilecegi işler de malum yani yaşayan biliyor bu durumu lütfen anlamadan yargıya varmayın rica ediyorum
mücadeleden asla kaçma, kendini de saçma sapan düşüncelere sokma. o düşüncelere bir kere girdiğinde çıkışı olmaz. kendine moral ver. yaşamak için sebeplerin olsun. sigaram, kahvem, müziğim ve kız arkadaşım bana param olmasa da yetiyor. sabret. belki 2-3 sene sonra arkana baktığında "vaaay bee şunları şunlarıda yaşayıp atlattım." diyip güzel bir tecrübe edinirsin. unutma bu hayatta kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. utanma bütün çalısmak için uygun yerlere başvur bundan bir şey kaybetmezsin. hayata pes edip onu sevindirme. zaten o kadar acımasız insanlar var, senin gibi iyi niyetli insanlara ihtiyacı var bu toplumun. :) yazacak çok şey var aslında ama sıkmakta istemiyorum. sen o cüzdanına bakıp çok zenginim insanlarından olma. aynı durum bende de var. fakir ol ama zengin yaşa :)
20 Yorumlabıkere part tıme bır ıs bulabılırsın bırıncısı zaten ıs ortamında gayet hızlı gececektır vaıt hem yorulup hemde para kazanacaksın.. eee emek vermek lazım.. ıs yok deme ıs var.. isteyene var.. ben surda calısmam burda calısmam demeyıp calısamak gerek.. en basıtı benım tanıdıgım kac arkadasım var hem unv okuyan hem pızzacıda ya da burgerkıng de calısan.. adam parasını kazanıyo gecınıyoda sıkıntı yok kımsenın elıne bakmıyo.. herıf bu sene antalyaya tatıle gıttı kımseyede hesap vermedı. ondan dememdırkı calısmak ıyıdır..
Cok deıl 3 ay sonrasında gıt kredı basvurusu yap ıstedıgın bırsey varsa gıt kredı ıle al.. odemelerıne bak elıne kalan paraya bak vs.. hesap kıtap ısıne gır..
Suan arkadaslarla 2 saat vakıt gecırıp 50 tl bırakmak deıl olay ılerıde o arkadasalrı alıp guzel bır mekanda eglenmek de var paran olduktan sonra kımse yapamzsın edemezsın dıyemez ;)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDostum yanlış anlama ama hem adam gibi iş istiyorsun hem bulduğun işi beğenmiyorsun hemde okulu bitirmiyorsun.Nasıl olacak o iş.Bak sana çok yakın bir arkadaşımı anlatayım bu çocuk evin en büyüğü ve 4 kardeşler.Bundan 8 sene önce makine müh. kazandı fakat gel görki bırak okumayı gidip okula kayıt yaptıracak imkanı yoktu o derece.Burs falan aldı(eğitim kredisi aldı) gitti okula ordada gündüz okula gitti akşamları çalıştı.Garsonluk yaptı,hamallık yaptı hatta bir ara bulaşıkçılık bile yaptı.Arkadaşları tatillerde tatil yerlerine giderdi o gelip çalışırdı okulu başlayana kadar.Okul başlardı bu defada part-time çalışmaya devam.Okulu bitirdi şimdi çok iyi bir firmada çalışıyor ve diğer kardeşlerinide o okutuyor.Emin ol ondan daha zor durumda olamazsın.Babası asgari ücretle çalışıyordu ve hem kira veriyor hemde evi geçindirmeye çalışıyordu.
23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkusura bakma ama olmuyor demek kolay,yani bunu bunu yaptım ama olmadı demek ayrı akşama kadar oturup olmuyor demek ayrı.
Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı. ben unıversıte bıtırdım ama daha hıc masabasında calısmadım.senın okulun da yarım kalmıs.ozguvenın de eksık.neden senı almayacaklarını dusunuyorsun kı,sen oyle dusunursen almazlar tabı kı.derslerını verememıssın,bunun ıcın para gereklı degıldı herhalde,oturup calısman yeterlıydı,buna bahanen ne.
bu masabası ıs takıntısı nedır anlamıs degılım...
gun boyu evde amacsız amacsız oturup,masabası ıs ıstemek cok mantıklı...
oturarak basarıya ulaşan tek canlı tavuk canım...48 Yorumla- +1 yıl
Olay bu
- +1 yıl
zamanında öyle okudum zaten sen ne biliyosunki.Yazdım burda sadece ailem lisede yol paramı verirdi dedim okuduysan..şimdiye kadar mağzada orda burda çalıştım artık insanlara katlanamıyorum pisikolojimi bozdular bende oyüzden çıktım.şimdi adam akıllı iş istiyorum.senin tuzun kuruysa anlayamazsın ne demek istediğimi yaşayan anlar..ok
- +1 yıl
benım tuzum kuru degıl.senden daha zor sartlarda buyudum ve de okudum o yuzden bu kadar gucsuz olman canımı sıkıyor.bu kadar cabuk pes edemezsın.ıstanbulda bır unıversıtede tam burslu okudum,bır pantolonla 4 sene gecırdım.aksam yıkayıp kurutup sabah yıne aynı pantolonu gıyıyordum.çorabımın uzerıne poset gecırıp uzerıne ayakkabı gıyıyordum,ayaklarım ıslanmasın dıye,üşümesını gectım.haftada sadece bır gun peynır yıyebılıyordum.onun bunun eskı,kuculmus kıyafetlerını gıyıyordum.daha neler neler..
- +1 yıl
ben istediğim ünvdede okumadım annem beni yarım saat yol sürmeyen evimin yakınında olan ünv zor yolladı istemediğim bölüm zorla okuduğum bölümdü.ve hergün yol parası yemek yemiyordum okulda açlıktan ölüyordum.geri ödemeli burs aldım onu birde ödceyeceğim daha nasıl okuyacam şimdi devam etsem hangi parayla edicem.çalışmaya kalksam annem izin vermeyecek.okul işi geçti benden.masa başı çalışan çevremde gördüğüm kız çok ama ben bulamıyorum anladın mı
- +1 yıl
Sen masa başı işi bulacak karakterde olsan zaten şuan bu soruyu olmazdın.
Gizli Üye(36-45)+1 yılokula dönebilsen keşke çünkü mezun olduğun an hiç olmazsa tutunacak bir dalın olur. Başlayacağın bir noktan olur.. Öyle mağaza gibi yerlerde çalışmak istememeni anlıyorum çünkü her insanın fıtratı farklıdır. İçine kapanık kendi halinde biri olduğunu tahmin ediyorum. Ama gerçekten İş istiyorsan üniversite sınavına çalışır gibi ciddiyetle iş aramaya başla, sınavlara gir, kurslara kaydol vs.. Sonunda bir yerden çıkar o iş.
Kendiyle ve başkalarıyla seni kıyaslayanları dinleme fazla, bunların sana faydası olmaz sadece daha beter moralini bozarlar.00 Yorumla
+1 yılisteyen her şekilde çalışır oturduğun yerdemi iş arıyacaksın benim çalışma zorunluluğum olmadığı halde ve durumumuz iyi olduğu halde saat sabah 6 da yola çıkıyorum Avcılardan Sultanahmete gidiyorum ve 8 saat boyunca bavul taşıyorum paramıda kazanıyorum yol uzun yok işim yok beni almazlar git dene alırlarsa alırlar sen masa başı bir iş bekliyorsan zor bulursun tuvalette temizlersin garsonlukta yaparsın bunlar utanılacak şeyler değil onurlu bir şekilde çalışıyorsun yaşım 19 dururmumuz iyi olduğu halde her türlü işi yaptım bu yaşıma kadar sadece tüm yaz evde kıçımı büyütmemek ve para kazanıp istediğim pahalı şeyleri alabilrmek için babamın ayağı kırıldı o kazandığım yaz parası ile 2 ay ev geçindirdim bu kadar işte çalış ekmeğini kazan !
10 Yorumlaiş bulursun nasıl bulamazsın? beğenmediğin için gözüne büyük görünmüştür. iş bulup tekrar oku. sonra adam akıllı bir yerde çalışırsın. neler var senin gibi. ama onlar bu haldeyken nasıl yükseklere çıktı. inanmak çok onmli. burda bunu yazıcagına istesen bulablrdin
00 Yorumla
+1 yılönce bir kendine güven yapamam la bişey olamazsın
sonra iş bul ne tarz işte hangi sektörde çalışmak istediğini kafanda belirle ve ona göre başvurular yap ama adam gibi bir cv hazırla özgğven dolu olsun
sonra okul mevzusuna gelelim. bak verebilecek durumdaysan dersleri çalış ver ha yok veremişyosan 2. universiteden açık ogretıme geç verdiğini dersleri saydır devam et aynı zamanda çalış
3 -4 ayın sonunda zaten çalıştıkca para kazandıkca ozguvenın güçlenir .. tekrar otur bir karar ver.00 YorumlaBenim ailem zenginde ne oluyor kendimi böyle daha amaçsız hissediyorsun her istediğin elinin altında ne istersen alabiliyorsun . Öyle okula falan gerekte yok babacığının zaten bir serveti var. Senin çalışmana ne gerek varki ? Senin en azından para kazanma gibi bir amacın var okuluna devam edersin part time bir işe girersin sonra zaten okul bitince masa başı bir işin olur .
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılparayı sen sorun etmişsin. özgüvenini sıfıra indirmişsin para yüzünden. çalışabilirmiyim ne demek? zate bayanların %70 i ya masa başı ya da tezgahtar :) vasıfsız çok eleman arayan iş yerleri var. yapabilirmiyim kaygısını sil kafandan. artık birşeylerin ucundan tutman gerek. bu böyle nereye kadar gidecek?
10 Yorumla
+1 yılBir kere başlangıç olarak sürekli evdeysen ve bu zamanı boşuna geçiyorsan bişey elde edemezsin.Önce zamanını verimli hale getirmeyi öğrenmelisin.Masa başı işi almak öyle kolay değil bunun için bilgi ve emek birikimi gerekiyor.Üniversiteyi bitirmen de bu şartlardan biri diyebilirim.Üniversite bitene kadar emeğini harcamaktan çekinme ki boş vaktin kalmasın ve karşılığında az olsa maddi bişeyler kazanabil.Yol aldıkça birikimin arttıkça istediklerine kavuşabilirsin
00 YorumlaBende gectim o yollardan simdi cok sükür var ama o zamanlar daha cok lazimdi neyse takdir ilahi
Öncelikle öz güvenini kazan sonrada is basvurusu yapmadan önce kendine su soruyu sor ve
Mantikli bir cevap bul.
is basvurusuna gittigin yere neden baskasini degilde seni secsinler00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 553 cevap paylaştı.
+1 yılama şimdi hem parasızım diyorsun hem iş beğenmiyorsun.önce mağazada olsa bir başla çalışmaya daha iyisini bulduğunda değiştirirsin.durduğun yerde kimse para koymaz cebine.her şeyde öyledirki başarının sırrı çalışmaktır.
10 Yorumla Ne diyeyim Türkiyenin acı gerçeklerini anlatmışsın resmen bu soruyu keşke başbakana göndersende gerçekleri görebilse. Şahsen üzüldüm umarım istediğin gibi bir iş bulabilir biran önce ekonomik özgürlüğünü eline alabilirsin.
11 Yorumla
+1 yılben geçmişi düşünüyorumda yok paraına üniversiteyi bitirdim. eğer şimdi kazanmış olduğum aralarla üniversiteye gitsem okulu bitireceğimi sanmıyorum.
hayatda herkezin sıkıntısı var, zenginin bile. senin kide bu olsun ne olacak karnın doysun yeter, ilerde herşey düzelir emin ol.
keser döner sap döner gün gelir hesap döner00 Yorumla
+1 yılSimdi sen cok sey istiyorsun. Daha universiteden dahi mezun olmamissin masa basi is istiyorsun. Para kazanmak isteyen her turlu kazanir. Gidip garsonluk yaparakta para kazanirsin sen guzel is istiyorsun ne tecruben var ne diploman
02 Yorumla- +1 yıl
Aynen oyle. Bizim genclerimizde is begenmeme oldugundan bu kadar issiz var. Misal uni. Mezunu ilkise 5000 tl ile baslamak istiyor daha tecruben yok ne verirse kar diyeceksin
Ailemin iyi Allah'a şükür ama ben babamdan istemeyi sevmiyorum
o yüzden çalışacağım .ş
Yapabileceğin bir meslek mutlaka vardır ama üniyi bitirmen iyi olurdu :$00 Yorumla
+1 yılBen de para harcayacak yer bulamiyorum. Yillardir hep az paralarla gecindim. Luks olmadi hayatimda. Simdi ise bolca param oldu. Ama parayla mutlu olan biri degilim. Ne yapilir onu bule bilmiyorum. Araba aldim o kadar
00 Yorumla- 00 Yorumla
iş beğenmiyorsun resmen. ben çiğköfte bile sardım. hem ailemin durumu çok iyi. kendi kazandıgım para daha tatlı geliyor sadece. 15 yasından beri yazları çalışıyorum bir yerlerde.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende bir mağaza da çalışmıştım insanın kendi kazandığı para gibisi olmuyor ve insan kendini bir güvence de hissediyor bizim yaşlarımız için de bir asgari ücret bile sevindiriyor. Hele ki bu para sıkıntısından sonra çok iyi gelecek.
00 Yorumla
+1 yılint üzerinden başvuru yap dönüyolar
işkur,elemanonline,yenibiriş
torpilin yoksa öl anacım öyle bir memleket burası.00 YorumlaAllaha şükür benim gelecek sıkıntım hiç olmadı maaş durumum gayet iyi altımda aracım kazandıgım maaş cebimde sonra kimse hemen öğrenmiyor hata yapa yapa öğreniyosun sen içini karartırsan hiçbir şey yapamazsın
00 Yorumla
+1 yılbol bol spor artı diyet..bunlar para gerektirmeyen hobiler.
10 Yorumla
+1 yılyaaa söylediklerine üzüldüm gerçekten allah biran önce sana bol para ve şans versin o zaman.
ama anlattıklarından içim daraldı resmen vyaa harbiden çöktüm biranda10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıliş beğenmemezlik yapma, ekonomik özgürlüğün olmazsa hep birilerine mecbur ve bağımlı kalırsın. hemen bir mağazada çalışmaya başla, en azından bir ayını doldur ve eline geçen parayla neler yapabildiğini gör.
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen benim yazacağım da bunun aynısıydı.
Cevap sahibi+1 yılher şey zamanla. bir anda hayal ettiğin işe kavuşamazsın. deneyim deneyimdir, hiç çekinme hemen çalış. bahane ararsan çok bulursun.
işkur kayıt ol iş kur iş garantili kursları var günde 20 tl harçlık verir kurs 2 ay sürer sonra seni işe yerleştiri. en kısa yol budur..
02 YorumlaGit bir konuş öyle mağazalarda bakarsın olur. Kolaydır bence. Hem böyle nereye kadar. Herkes para kazanmalı geleceği için.
01 Yorumla
+1 yılinternetten satış matış işleri yapanlar var .ben anlamam ama duymuştum.fena olmaz aslında ya oyalar insanı
00 Yorumlaevet kesinlikle bir yerden sonra aileden para istenmiyor. sosyal ihtiyaçlar için mesela para isteyemiyrosun ama kurtuluşun anne baba aileden önce gene kendinde bitiyor
00 YorumlaBayan olup da iş arayıp da bulamayan ender tiplerdensin. Yahu bayana iş mi yok ? Her yer bayan işçi arıyor. Seni almazlar diye düşünme. En basiti git tezgahtarlık yap.
00 YorumlaAllah yardimcin olsun, biseylerin uçundan tut yinede
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılherkesde maddi sıkıntı var üzülmene gerek yok, aylık geliri, 1 milyon olan bile para para diye inliyor emin ol
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 638 cevap paylaştı. gsm operatrolerinin çağrı merkezinde falan çalışabilirsin..
00 Yorumlasende çalışma azmi yok bence rahata alışmışsın kabuklarını kır derim
20 Yorumlahem de nasıllllll
ayın sonunu getiremiyoruz valla
ateş pahası herşey..
aldığımız maaşa bakarsan devede kulak..00 Yorumlabak en kotu is issizlikten iyidir bu durumdanda magaza da olsa gir bir ise kendini iyice bunalima sokma
00 Yorumla
+1 yılBende Öylke Hissediyorum ama online oyun basket falan beni hayata bagılıyor :(
00 Yorumla
+1 yılkızım içimi kararttın bu durum öğrencilerin çoğunda var sıkma canını
00 Yorumla
+1 yılBizimkilere kredi açıyorum arada o derecedeyim. elime geçen paraları baya iyi değerlendiriyorum
00 Yorumlabazı sıkıntılar çeke bilirsin ama bunlar emin ol geçicidir üzme kendini
00 Yorumlainan aynı şeyi bende düşünüyorum yetmiyor
annem el koyuyor paraya 1 - 1,5 ile ay geçmiyor00 Yorumla
+1 yılişe ilk basamaktan başlamak gerekiyor, zaman ve sabır gerek ufakta olsa bir iş
00 Yorumlaçok sükür öğrenci olduğum halde ailemden zenginim çünki elime geçen parayı iyi değerlendiriyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmmm sevgili bir maddiyattır sonuçta fiziksel bir şey. Baya bir sıkıntıdayım şu aralar... :(
00 Yorumlaozel ders ver. al sana masabasi is.
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSen kendini baştan salmışsın. Mücedeleci hırslı ol.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 473 cevap paylaştı.
+1 yılkpss'ye gir lise mezunlarına da iş var masabaşı.
01 Yorumla ne yap et üniversiteyi bitir
00 Yorumla2011 den beri pek sayılmaz.
00 Yorumlabi işe girmek zorundasın yapacak bişey yok
00 YorumlaAilen ne diyor bu konuya?
00 YorumlaEvet .
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılHangimiz Masa Başı İş İstemiyoruz ki.
02 Yorumla- +1 yıl
Beeen
- +1 yıl
Ben köpek kakası temizliyorum napayım ;(
+1 yılçekmiyorum ama daha fazlası olsa iyi.
00 Yorumla
+1 yılAhhh ahhhh kanayan yarrama bastın :(
00 Yorumlaİlk olarak okulunu bitir sonra bulursun iş
00 Yorumladurum farklı degıl cogusunun oyle
00 Yorumlaparasızlıgın gozu kor olsun evde spor yap en ıyısı
00 Yorumla- Devamını Gör (6)
Devamını Gör(51)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi