Ailem ve akrabalarim tarafindan küçümsenmek ve umursanmamak bakabilir misiniz?

Hayatım boyunca başarılı bir insan oldum genelde. Yapabileceğim isleri kendi capimda yaptim yani. Şimdi universitede okuyorum, hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim ama gelin görün ki akrabalarim tarafindan genelde sen kazanamazsin yapamazsın o iş zor seklinde yorumlar aldim. Çoğu zaman arkamdan konustular, o yapamaz edemez tarzında bunlarin bazilarina kulak misafiri oldum. Bircok kez akıl verildi şöyle yapmalısın diye. Lisedeki en yakin arkadaşlarimdan biri senin kariyer sahibi olacağını düşünmüyorum, evde oturup cocuk yapacak tipin var demişti. Kendi cekirdek ailemde de düşüncelerimin önemsediğini düşünmüyorum. Hukuk okuyorum örneğin ve bu alanla ilgili soru sorulunca cevapladigimda 'yok o oyle değil aslinda' seklinde yanlış bildigimi iddia eden cevaplar alıyorum. Sözün özü etrafimdaki en yakin insanlarin dusuncelerime deger verdigini hissetmiyorum. Oysa ki konusmayi tartışmayı severim. Ama neden bu sekilde davranılıyor bunu anlayamıyorum. Bazen bir konuda bilgisi olmayan insanların o konuyla ilgili yalan yanlis konuşup etraftaki insanların ise dikkatle dinledigine sahit oluyorum. Duzelttigim veya acikladigim zaman ben hic onemsenmiyorum. Hep yalan yanlış söylüyormuşum gibi davraniyorlar. Sizce sebebi nedir ne yapmalıyım? Bir türlü çözemedim ben. Dış görünüşle alakali ise evet yasimdan kucuk gösteren biriyim. Saf temiz bir tipim olduğu söylenir. Bununla ilgili olabilir mi acaba?
Güncellemeler
+1 yıl
Guncel
Ailem ve akrabalarim tarafindan küçümsenmek ve umursanmamak bakabilir misiniz?