Geçen zamanla değeri geçen şeyleri düşünüyorum da; herhalde modern dünyanın getirdikleriyle pek mutlu değilim.
Ne erkek erkekliğini yapabiliyor, ne kadın kadınlığını bugünlerde. Açıkçası bazı temel değerler bitme noktasına geldi, ve bu tablo çok vahim. İffet, ar, utanma, saygı , değer verme , sakınma ve kıymet bilme gibi; yardımlaşma, merhamet gibi erdemlere pek rastlanmıyor bugün. Rastladığınızda da ''acaba gerçekten böyle mi'' demek geliyor içimizden çünkü ne acı ki bazen gördüğümüz şey sırf göz boyama için bile yapılabiliyor.
Veshasıl; babamdan dedemden gördüğüm saygı ve değeri özledim ben. Akrabaya tutkuyu, aldatmamayı, içten olup paylaşmayı özledim ben. Bir insan yaşayamadığı şeyleri özler mi? Ben özlüyorum, Allah nasip eder de ben de benden gelenlerde nispeten bu değerler vücut bulur ve neslimizden bir nebze olsa da devam eder; gerçekten mutlu olurum bu durumda.
Eski insanlar daha mutluydu. Günümüzdeki kadar teknoloji yoktu. Birçok şeyi insanlar kendileri çalışarak beden gücüyle yapıyordu. İletişim için insanlar bir araya gelip yüz yüze konuşmak zorundaydı. Bir çok iş için beden gücü gerektiğinden insanlar için adeta spor oluyordu ve sağlıklı yaşam vardı. Allah vermediği nimetten insanı sorumlu tutmazmış. Eskiten cehalet ve yoksunluk vardı o yüzden günümüzdeki imkanların getirdiği stres ve depresyon yoktu. Şimdi her şeyi bilgisayarlar ve teknolojik makineler yapıyor. eskiden doğayla iç içe olan insanlarda hayvan sevgisi ve merhamet daha fazlaydı. günümüzde Allah korkusunu kaybetmiş şehirli insan hayvanlara tecavüz ediyor. Eskiden geniş aileler çoğunluktaydı. Şimdi maddiyat önemli olduğu için bırakın geniş aileyi herkes yalnız yaşamaktan keyif alıyor bir yandanda bıkıyor bu durumdan.
Eskiden bişeyi kendileri yapma veya uydurma gibi imkanları vardı şimdide yapabiliriz ama teknoloji falan sağ olsun yapmıyoruz. Kötü insanlar daha azdı kimse kimseye şantaj yapmıyordu falan filan.. Şimdi internet çıktı o onu bunu şantaj yaparak korkutuyor falan filan aklıma nedense şantaj geldi birden 😀
Simdiki insanlarin hersey ellerinin altinda oldugu için mutlu degiller eski insanlar calisip didinip elde ediyorlardi bir anlami oluyordu simdi oyle birsey yok en basiti 18 yildir mutly olan annem babam ayrildilar cunku devir degisti mutlu degillermis eee 18 yildirdami mutlu degildiniz?
Çünkü bir araştırma yapılmış. Şimdiki gençlerin sınav gelecek kaygısı ile 1950'den ( 2. dünya savaşı sonrası) savaş travması ile birlikte geçim kaygısıyla aynıymış. Biri sınav biri savaş sonrası, şimdiki gençlik çok mutsuz.
eski insanlar daha mutluydu şu an en buyuk düşman teknoloji. Eskiden bugun şöyle yaparız yarın şuraya gideriz diye planlar yapardık şimdi ise bütün günlerimizi aynı şekilde keyifsiz bir zaman diliminde geçiriyoruz
Mutluluğun eskisi yenisi olmaz diye düşünüyorum. Ama illa bir kıyas istiyorsan 2016 yılında Türkiye'de 26 civarı bombalı patlama oldu, yani her iki haftada bir bomba patladı. Eskiden böyle olaylar yoktu
Insanoğlu elindekilerle zor yetinir ve şu an intent ortamı sayesinde herşeyi görüyor istiyor ulaşamıyorum. Herseyden haberdar oluyor bazen bilmemek daha mutlu edebiliyor insanı
eskiden insanlar daha mutluydu çünkü bişeylere kolay sahip olunmuyordu herşeyde bir emek vardı şimdi ise ne istiyorsan önünde bir çaba bir emek yok emek vermek ve verdiği emeğin karşılığını görmek insanları mutlu ediyor
bunu boyle kiyaslayamazsin ki? insan eskiden karnini doyurunca mutlu olurdu simdi begenmedigi yemegi gorunce mutsuz oluyo. sen gunumuzdeki yasamda yasayan eski kafali olarak mutlu olmak isteyemezsin buna hakkin yok
bunun bencillikle alakası yok. sen başkasının kadınını istemezsen evlecegin zaman. o kadında başkasının olmuş olanını istemez. Din olarak açıkladım ama anca bundan alıyorsunuz. Senin olacak kadının başkasına vermiş olasan tepkin ne olurdu. Onu merak ediyorum. AA bak sen onlar gibi bencil değilsin iyi etmişsin mi diyeceksin 😂😂 aferin sana
ben bekarete önem veren biri degilim. soruyu hic boyle dusunmedim. ama kimseyi yaptiklarindan dolayi asagilayip kucuk gormem. dinimiz gör desede. ben insanlari oldugu gibi kabul ederim. dis guzellik zeka ararim tabi ama ben gelecegimi guzel gecirmek istedigim bunlara onem veririm. kimsenin gecmiste yaptigi hatalar yuzunde hayatini karartmasina izin vermem. bu hatalarin bedelini Allah a kendisi verir
bekaret bir insanın hiç ilişkiye girmesi değildir yeni doğan bir kız çocuğunun oraya pislik kaçmaması için vardır. Daha ne olduğunu bilmiyorsun burada laf yapıyorsun. Zeka arıyorsan. kullanılmış arama çünkü onlar zeki değil gerizekalıdir ama yinede sen bilirsin. 😂😂
yazmışın ya bekarete önem veren biri değilim diye. ondan açıkladım ama yinede bir düşün derim. gelecekte evlecegin kişi bir başkasından son ay ilişkiye girdiği için hamile kalıyor. tepkin ne olurdu. saçmala demek bunlar olabilecek şeyler 😐
bence onlar gerizekali degildir. kimse bilerek ooopu olmak kendini kullandirmak istemez. zaten bu işi yapicak olsalar saati 250-500 tl arasi para kazanirlar. aylik 30-40 bin lira para kazanmayi istemeyip de bir cocuk yakisikli diye ona kendini kole edicek kadar gerizekali olamazlar bence
sen dusun sana guvenmeyen biri sadece zar var diye guvenmis bir erkekle evlendin. ve o zar gittikten sonra acaba beni aldatir mi aldaticak mi ben isteyken eve erkek alir mi arkadasiyla mi yatar is yerinde birinden hoslansa onunla yatma istee mi? dusuncesine sahip guvensiz bir erkekle evlensen ne yaparsin? cunku zar varken guvenmek kolay o gidince guvenmek zordur. evlenince erkeklee degismez sadece zar ortadan kalktigi icin kendi benligine donerler
Öyle bir insanla evle emek değilim geri görüşü diyebilirsin ama ailem eşimi tanımadan onu nasıl bir insan olduğunu anlamadan evlecek değilim. Bir insanı tanimdandan da. Bu geri bir görüş değil tam tersi doğru bir görüştür.
anliyorim dogrusu bu ama guven olayini yasamadan bilemezsin. uzaktan bakinca guzel yakindan gordum o kadarda guzel degilmis gibi bir durum degil "guven" konusu
güven başka senin olanın başkasının olması başka. Zaten benim değilse benimle işi yoktur. Bunu ne güven sağlar nede sadakat yapan yine yapar. dinimiz de bir karşı cinsle göze gelmek bile haram. sesini duyması bile haramken bunu istemem çokta değil
En İyi Cevaplar