Evet doğru okudunuz. Hani yaptığım bir ayıp yüzünden falan değil, fiziken.. Yüzüm çok orantısız gerçektende çok yamuk ağzım burnum yüzüm kaşlarım çenem fotoğraf çekince kendime açıyorum ciddi manada. Hani aşağılamak gibi olmasın ama sanki özürlü gibiyim.. Boyle desen 185 kilo 63 çok zayıfım. Zaten akraba evliligiyim dogumum cok zordu, 40 ım cıkmadan yedigim ignenin haddi hesabi yoktu.. Gerçekten de çok uğraşıyorum düzeltmek için ama olmuyor. Sevdiğim insan bile yüzüme bakmıyor. Benim yerimde olsanız ne yapardınız nasıl bir yol izlersiniz fikir verirsiniz. Çok çıkmazdım dayanamıyorum artık
Hayat kimseye "bir elin yağda bir elin balda" gelmiyor bunu iyi idrak etmek gerekiyor. Yani senin sorunun fiziksel olabilir, kimisinin ruhsal kimisinin ise daha başka sebepler olabiliyor; ama emin olman gerekiyor ki! Kimse bu dünyada sıkıntısız değildir, herkesin kendince geçerli çok haklı sebepleri vardır; kimisi eli yüzü düzgündür başka bir yerinden şikayet eder, kimisi ona bakar "bende" olsaydı böyle düşünmezdim deyiverir. Kimisi yediği yemeği beğenmez; kimisi ise hayatı boyunca boruya bağlı olarak beslenmek durumunda kalır. Dünya imtihan dünyası inancın varsa da yoksa da, kabul etsen de etmesen de bu gerçeği değiştirmen mümkün değildir. Hayat her daim bizleri farklı hususlarla sınamaktadır ve bu sınama son nefesimizi, nefesin sahibi olan Allah (celle celaluhu)'a verene kadar öyle devam edecektir. Şimdi diyebilirsin "ya kardeş görmedin etmedin ki beni, yazmak kolay tabi sana" evet görmedim, tanımıyorum ama dost elimi uzatıyorum, kalbin güzel olsun ben şahsen ona bakarım kalbin güzelse gerisi teferruattır. Daima Dua etmeye çalış, Dua olmazsa olmazımızdır. "Kemik için ilik neyse, insan için bilgi neyse" Dua da bizim için odur. Allah (celle celaluhu) şöyle buyuruyor: "(Ey Muhammed!) De ki: “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin! Siz yalanladınız. Öyle ise azap yakanızı bırakmayacak.”(Furkan 77)
Açmak gerekir elleri Mevlaya, tüm samimiyetinle iste isteyebildiğin meşru olan şeyleri. Hayırlı olanı dile hem kendin için hem etrafındaki olmasını dilediklerin için. Hayata farklı pencereden bakman gerekiyor; hayat karamsarlığa kapılmak için çok kısa kardeşim.
Bu arada seni sevdiğini belirttiğin kişi seni sevmiyor kardeşim bunu da unutmayasın. Seviyorsa kalbine bakar yüzüne değil; kalbine bakan biri değilse sende bakmayasın! Seni olduğun gibi sevebilecek birini bulana kadar Duanı esirgemeyesin! Allah' Emanet Olasın. Vesselam.
Bunu çok iyi bilirim. Hani tamam hep hayatım çirkin geçmedi ama 6 yaşımdan 13 yaşına kadar bir çirkindim. Kimse suratıma bakmazdı. Hoşlandığım biri olurdu. Bana gülerek bakardı. Abartmıyorum çok çirkindim. Sonra kendime bakmaya başladım. Şimdi gayet iyiyim. Biliyorum sen büyüksün ama bende yaşadım bu durumu iyi bilirim. Kendine bak başka açıklaması yok
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İşin içine genetik girdimi olmuyor bir çene ameliyatı olsam 2 yıl tedavi.
En İyi Cevaplar