Sevgilileri yakıştırma ve başkalarının kıyayet seçimlerine negatif yorum yapmayı saçma bulan bir tek ben miyim?

Birçok kişi, sevgili olan çiftlere yakışıyorsunuz veya yakışmıyorsunuz diye yorum yapıyor. O kız o adamın yanına hiç yakışmıyor, o adam kızın nesini sevmiş diye yorum yapabiliyorlar. Ama bana göre bu tür yorumlar yapmak saygısızca. Sonuçta iki kişi birbirini sevmişse diğerlerine yakışmıyorsunuz diye negatif yorum yapmak düşmez diye düşünüyorum.

Aynı şey başkalarının kıyafet seçimlerine de yapılıyor. Bu kıyafet sana yakışmış, yakışmamış diye yorum yapılıyor. Hatta birçok kişi daha da ileri gidip, şu fizikte olanlar sokakta şu kıyafeti giymesin görüntü kirliliği oluyor bile diyebiliyor. Kişi o kıyafeti kendisine yakıştırmışsa başkalarına yorum yapmak düşmez bence.

Neden insanlar sürekli başkalarının sevgili ve kıyafet seçimleriyle bu kadar ilgileniyor ve yorum yapmayı seviyor? Bunları saçma bulan bir tek ben miyim?
Sevgilileri yakıştırma ve başkalarının kıyayet seçimlerine negatif yorum yapmayı saçma bulan bir tek ben miyim?