Ben asosyal bir kızım hayattan soğudum iyice mutsuzum ne yapmalıyım sosyal olmak için ? ve siz neler yapıyorsunuz günlük hayatınızda
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNasıl Sosyalleşebilirim, Neler Yapmalıyım?

Nasıl Sosyalleşebilirim, Neler Yapmalıyım? Sosyalleşmek demek, toplumun sahip olduğu normların ve belirli kuralların bilincine varıp buna katılmak demektir. Sosyalleşmek çevrede olup bitenlerin farkında olmak demektir. Bu norm ve kuralları bilmenin yanında nasıl kullanmak gerektiğini de bilmek gerekir. Özetle sosyalleşme demek; bir gruba, topluluğa ait olmayı öğrendiğimiz ve sürdürdüğümüz süreçtir. İnsanlar genelde asosyal olmaktan yakınır fakat durumu iyi hale getirecek bir şey yapmaya da üşenirler. Sosyalleşmeye engel olan unsurlardan en önemlisi tembelliktir. Kişi tembelliği üzerinden attıktan sonra, bir hedefi başarı amacı olduktan ve gayret gösterdikten sonra zaten ekstra bir şeyler yapmaya gerek kalmadığını anlayacaktır.
Sosyalleşme Yolunda Neleri Gözden Geçirmeli ve Neler Yapmalıyız?

Sosyalleşme Yolunda Neleri Gözden Geçirmeliyiz? Kendine Güven.
Sosyalleşme yolunda atacağın ilk adım kendine güvenmek olsun. Tereddüt ettiğin her konuda ' yapabilirim, aşabilirim' zihniyetini kafanda oturtman gerekiyor. Kimse siz öyle hissetseniz de sizi izleyip başarısız olmanızı gözlemiyor, sizi süzmüyor. Sokağa çıktığınızda yüzlerce binlerce insan arasında size bakıp tuhaf olduğunuzu da düşünmüyor. Önce tüm gözlerin üzerinizde gibi hissettiğiniz şeyin saçma olduğunu anlamanız gerekiyor.
Anı Paylaş.
Paylaşmak sosyal ilişkileri kuvvetlendirir. Bulunduğun anı paylaş, sorunlarını, sevinç ve üzüntülerini paylaşman insanlarla aranda samimiyet kurar ve sizi birbirinize yakınlaştırır.
Gez, Seyehat Yap.

Bulunduğun coğrafyayı tanı, gez. Şehir dışı ve imkanın varsa yurt dışı gezileri yap. Farklı kültür de insanlarla iletişim kurmak iyi hissettirecektir. Farklı normlar, farklı kurallar ve farklı coğrafyalar insana yaşadığını ve yalnız olmadığını hissettirir. Bu hem sosyalleşme hemde toplumsallaşma sürecidir.
Gündemle Aranı Çok Açma.
Günde mi takip etmek, eş-dost ve arkadaşlarınla konuşacak şeylerin olması, paylaşacak fikirlerin olması demektir. Gündeme sadece siyasi boyutundan bakmamalı eğlence, moda ve ekonomi gibi bileşenlerinde gündeme dahil olduğunu unutmamalı, bunları takip ettikçe insanlarla konuşacak, paylaşacak şeylerin biriktiğinin farkına varmalısın.
Fırsatları Değerlendir.

Fırsatları Değerlendir Kendini yeniliklere açık hale getir. Müzik kursuna katıl ya da tiyatro ile ilgilen. Konserlere, doğa gezilerine katıl. Bu etkinlikler seni kalabalık hissettirir ve birçok insanla iletişim kurmana sebep olur.
İnsanlarla Konuşmaktan Çekinme, Adım at.

İnsanlarla Konuşmaktan Çekinme, Adım at Girişken ol, tanımadığın insanlarla bulunduğun ortamı paylaşıyorsan bile en azından bir 'Merhaba!' demeyi çok görme. İletişim kurmak istediğin birileri elbette olacaktır. Konuşacak bir şey olmadığı zaman konuşacak şeyler yarat. Hala zorlanıyorsan dediğim gibi bir merhaba ve daha sonra nasıl olduğunu sorduktan sonra devamı gelecektir. Bu yabancı bir insanla ilk etkileşime girdiğini düşündüğünde gayet iyi bir başlangıç. Sürekli bulunduğun ortamda sohbete girmeye, kendini o ortama kabul ettirmeye çalış. Ne kadar başarısız olduğunu düşünsen bile denemekten asla vazgeçme.
Gülümse, İnsanlar Seni Farkedecektir.

Gülümse, İnsanlar Seni Farkedecektir Göz teması kurduğun, metroda veya bir mağazada, asansörde veya dondurma sırasında insanlarla yüz yüze geldiğin her an gülümsemeyi dene. Gülümsemek en güçlü silahtır. İnsanların sana sempati duymasını sağlarsın. Bu sana daha çok yaklaşmaları ve daha yakında olmaları demektir. Kimse yanında sürekli somurtan, kapalı kutu kasvet dolu bir insan istemez.
Sosyal Medyadan Kopma, Ancak Kendini Çokta Kaptırma.

Sosyal Medyadan Kopma, Ancak Kendini Çokta Kaptırma Yalnızlığını ve sosyal kaygılarını sosyal medya üzerinden gidermeye çalışma. Sosyal medya doğru kullanıldığında elbette sosyalleşme adına faydalı olabilecek bir araç. Ancak sosyalleşmeyi sosyal medya sınırları dışına çıkarmamak, kendini sosyal medyaya yani telefona, internet dünyasına hapsetmek dışarıda birçok fırsatı kaçırıyor oluşun demek. Arkadaşlarınla sosyal medya üzerinden plan yap ama reelde yaşa, tüm demek istediğim bu. Attığın iki mesaj seni sosyal biri yapmayacaktır.
Empati Kur.

Empati Kur Sosyalleşmek adına şüphesiz empati kurmak, insanlara anlayışla yaklaşmak çok önemli. Kendini ilişkilerinde daima karşı tarafın yerine koymayı dene. Olayları, durumları, hatta kendi davranışlarını karşı taraftan, diğer insanların açısıyla ele al. Bu sayede insanlarla daha sağlıklı ve kolay ilişkiler kurabilirsin. Empati kurman seni diğer insanlar gözünde anlayışlı ve iyi biri kılacaktır.
Kişisel Bakımına Dikkat Et, Kendine Bak.

Kişisel Bakımına Dikkat Et, Kendine Bak. Sosyal kaygıların başını öz güvensizlik çekiyor demiştik. Öz güven olmadan sosyalleşmenin zorlaştığı konusunda artık hemfikir olmalıyız. Peki öz güven ve kendine bakmanın arasında ki ilişkiyi çabuk kurabildik mi?
İnsanların yeme, içme nasıl temel ihtiyaçlarından biriyse, beğenilme ve kendini beğenme arzusu da insanın temel ihtiyaçlarından biridir. İnsan kendini ne kadar beğenirse kendini bir o kadar da topluma açar, göz önünde bulunmak ister. Bu yüzden kişisel bakıma dikkat göstermeli, buluşmalarda ve etkinliklerde bakımlı görünmelisin. Kendine yeterli bakımı göstermediğinde insanların senden uzaklaşması olasıdır.
Yeni tanıştığın bir arkadaşınla ikinci kez buluşacağını düşün. İlk buluşmana göre daha özensiz yağlı saçlar, buruşuk kıyafetler ve pis bir kokuyla yanınıza geldiğini hayal edin. Böyle bir insanla üçüncü görüşme için pek heyecan duymazsınız artık değil mi?
Hobi Edin ve Kendini Geliştir.

Hobi Edin ve Kendini Geliştir Hobiler yalnız kaldığınızda imdadınıza yetişen çeşitli etkinliklerdir. Hobi edinerek hem kendini geliştirebilir hem zamanını değerlendirebilirsin. Tüm bunların yanında seninle aynı hobiyi paylaşan kişilerle iletişim kurman mümkün olabilir. Hatta hobiler sayesinde aşk hayatına yelken açabilirsin, yeni iş bağlantıları kurabilirsin. Yani sosyalleşmek adına bir hobi edinmekten daha iyi ne olabilir ki?
Peki Sosyalleşmek İçin Ne Tür Hobiler Edinebilirsin?
- Yeme-İçme Kurslarına gidebilirsin. Hem kendini mutfakta geliştirebilir hemde yeni arkadaşlıklar edinebilirsin.
- Yürüyüşlere katılmak/Trekking
- Yabancı Dil kursuna katılmak
- Kamp etkinliklerine katılmak
- Tenis, Voleybol, Basketbol gibi spor aktivitelerine zaman ayırmak
- Spor salonlarında vakit geçirmek
- Kültür-Sanat etkinliklerine katılmak
- Müzeler, anıtları gezmek
- Müzik kurslarına ve gruplarına gitmek/takılmak
- Dans kurslarına gitmek
- Resim kursuna gitmek
- Plates yapmak
- Tiyatrolara katılmak
- Fotoğrafçılıkla ilgilenmek
Bu tür çeşitli sosyal hobiler edinip insanlarla kolay iletişim kurabilirsin. En başında dediğim gibi önce kendine, yapabileceklerine ve potansiyeline güvenmekle başlamalısın. Senin insanlara ihtiyaç duyduğun gibi insanlarında sana ihtiyacı var. Hep bunu düşünerek yaşamalısın.
41 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbenim de çok arkadaşım yok hatta yaşadığım şehirde hiç yok. Genel olarak yalnızım asosyal değilim ama yalnızım. Bir sevgilimin olmasını isterdim yakışıklı sayılırım. En azından çirkin olduğumu söyleyen kimse çıkmadı daha :) Tek başıma dışarı çıkıyorum arabama atlayıp geziyorum. Ama bir noktadan sonra insan yeni şeyler istiyor hayatında biriini sevmek onunla vakit geçirmek emek vermek bunlar he insani ihtiyaçlar. Yani tek eksiğim bir sevgili onun dışında sorunum yok. Çok arkadaş istemiyorum zaten çok arkadaş çok dert demek :)
74 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka ya
- +1 yıl
Ama bu da sağlamından gerçekten güvenip inandığın vakit geçirebileceğin sadık bir sevgiliyse ne âlâ.. Günümüzde herkes yalan dolan aşk sandıkları şeylerin peşinde
Artık sosyallik ayagına geldi. Her ne kadar ilgilenmesem bile sana göre bir sosyal etkinlik Facebook
02 Yorumla- +1 yıl
Facebook çok eskidi ya
- +1 yıl
@Sila1234567s başşak geçiyor zaten
hiçbir şey yapmaya gücün yada imkanın yoksa bir parka git ,salıncakta sallanan çocukları, bastonları ile yürüyen yaşlı amcaları ,ağaçları ve üzerine konup kaçan kuşları izle ve kendini dinle. mutlaka bir sonuç çıkaracaksın . tecrübeyle sabit :)
131 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
84
Cevap
150Cevap
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu düşünce kafana takıldıysa ikinci adımın nelerden hoşlandığın ve neleri yapmak istediğindir.
Bazı hobiler edinmen ve bunlar seni insanlarla etkileşime sokacak hobiler seçmelisin, mesela ben bağlama kursuna gidiyorum ve artık bir enstrüman çalabildiğim için ortamların aranan adamı olmuş oldum.
İkinci olarak bolca kitap okumanı ve film dizi izlemeni istiyorum olurda bir yerde oturunca lafı geçerse senin de söyleyecek bir kaç cümlen olmalı izleyen tarafta olmamalısın.
Üçüncü: Maddi durumun imkan sağlıyorsa gezi veya farklı içerikteki etkinliklere katılabilirsin ama artık belediyelerin bile bu imkanları karşılayan programları mevcut bunlara katılabilirsin (düşünsene geziye gittiğiniz yerde gitarla bir parça çaldığını tüm gözler senin üzerinde:))
Dört: Bence yabancı dil ile meşgul edebilirsin kendini, illa öğrenmek şart değil onunla ilgilenmek bile kendini geliştirme çaban seni mutlu edecektir ben mesela hem ingilizce hem İspanyolca ile ilgileniyorum özellikle ispanyolva çok zevkli bir dil.
Beşşş: eğer asosyalsen dışarı çıkınca bir müddet çevre tarafından beğenilme isteğin uyamacaktır. Bunu sporla değiştirebilirsin çekici bir fizik dikkat çeker, ben sporun fizik açısından değil güç kuvvet ve sağlık açısından yapılması taraftarıyım ama öneririm.
Bunların dışında kendinle zaman geçirmeyi öğrenmelisin evde vs uğraşabileceğin yeni uğraşlar sana kendini her zaman iyi hissettirecektir. Bu dediklerimi yaparsan daha özgüvenli biri haline gelecek ve kendi kendine sosyalleştiğini hissedeceksin... Seninde varsa tavsiyen uyabilirim101 Yorumla- +1 yıl
Ya bir hobi bile seçemeyecek kadar aldığımız kararlar tatmin etmiyorsa ya da tamam başlayayım dediğine de erkek arkadaşın kıskançlık yapıyorsa. Asosyal olmama rağmen istediğimde çevrem çok genişti yalnız kalamamak yoruyordu şimdi yalnızlıkta delirmiş gibiyim. Hangi yöne adım atabileceğimden emin olsam keşke
+1 yılŞimdi bu konuda gerçekten tecrübeli olduğumu düşünüyorum evde durup hicbir sey yapmamak ya da tek başına dışarı çıkmak sosyallik değildir öncelikle bu konudaki fikrim böyle ama tek başına dışarı çıkmak özgüven geliştirdiği icin yapmalısın bence bir kafeye gidip kitap okuyabilirsin ya da parka gidebilirsin evden atıştırmalık ya da çay kahve alıp ama arkadaşlarınla ya da kuzeninle dışarı çikabilirsin bu kısımda hiç arkadaşın yok gibi hissedebilirsin ama biraz rehberine bakarsan ya da düşünürsen eminim bulusmaya çağıracak birinu bulursun bulamazsan da üzülme gittiğin yerlerde tanışabilirsin ücretli ya da ücretsiz kulüp etkinlik tarzı şeylere katilabilirsin arkadaş bulman kolaylaşır ya da parkta otururken yalnız oturan veya arkadaşlarıyla oturan birileriyle ufak sohbet kurabilirsin markete gittiginde kasiyerlik minik diyalog kurabilirsin gibi gibi yani insanlarla etkileşim halinde olmaya çalisabilirsin evde durdukca bunları yapmak zorlaşıyor ama yapınca da insan iyi hissediyor
60 Yorumla
+1 yılSelam,
Sana tavsiyem öncelikle "sosyal,, ve "mutlu,, olmanin senin icinde ne anlama geliyor oldugunu kendin ile deneye yanila kesfetmen olacak. Sosyal kelimesi herkes icin mutluluk anlamina gelmiyor cünkü...
Fakat bu kesif hayatin boyunca devam edecek olan bi kesiftir! Sonuclara neden ulasamiyorum diye hemen hiddetlenmemelisin ve sabrini kaybettigin her an derin bi nefes alip yoluna devam etmen ve yolun keyfini cikarman gerektigini hatirlatmalisin kendine. Cünkü o yolda ögrendigin her bir zorluk ya da kolaylik sana senin yalnizca bi isimden ve hacimden olusmadigini gösterip, kim oldugunu ögretecek sana. Yoluna her zaman güven. Seni, sana mutlaka götürecektir!
Kimisi yalniz basina da sosyaldir ya da mutlu, kimisi sosyalken de yalnizdir ve mutsuz. Gün icerisinde kafasinin icinde bir dünya duygu ile bas etmeye calisip ve evine döner dönmez "dört köse odasinda,, o duygularin sentezini tek basina gerceklestirirken de asiri keyif alan var, bu sentezden "sosyal,, kalarak kacan ve bundan yanilsayarak mutlu olan da, bu sentezi sosyal alanlarda da idame ettirebilip evine sentezlerini coktan gerceklestirmis olarak girebilen de var.
Bi parkta tek basina dondurma yiyerek mutlu olmak & olabilmek de sosyalliktir, her gün disarida arkadaslarla vakit gecirmek ve ya ilginc sporlari, sanatlari, yerleri.. kisacasi ilginc deneyimleri günbegün kesfetme azmi de sosyalliktir benim acimdan.
Sana bu keyifli yolculugunda sabir ve sevgi diliyorum..
Sevgiler :´)60 YorumlaŞu an 25 yaşlarındasınız hayatın ortasında bile değilsiniz. Ama size bir sır vereceğim. Yaşlanmanın birçok sebebi vardır. Bunlardan bir taneside Dna mızın içinde saklı. Ama değinmek istediğim konu telomerler. Telomerlerimiz eksildiğinde yaşlılık başlar. Telomerler Dna protoinlerin yapı taşlarıdır. Telomer uzunluğu doğrudan yaşam süremizle orantılıdır. Hücrelerimiz her bölündüğünde telomerler bir parçasını kaybeder. Bunu ayakabı ipliğine benzetebilirsiniz. Hani ucundaki iplik dağılmasın diye bir plastik varya onun gibi düşünün. Dna yı iplik gibi düşünün Telomeri o plastik gibi düşünün. Telomer o ipliğin dağılmasını parçalanmasını önler. Şimdi asıl konuya gelelim. Bilim yeni bir enzim olduğunu buldu. TELOMERAZ ! Bu enzim telomerin uzunluğunu arttırıyor. Yani ömrümüzü uzatıyor genç kalmamızı sağlıyor. Peki Telomerazı teşvik eden şey ne? Bunun yanıtı şu ; Bizim hayata bakış açımız. Kendimizi sevmemiz , pozitif düşünce çağrışımlarımız , hayata karşı minnettarlık , keyif , taktir etme vs. O zaman ne oluyor biliyormusunuz 50 trilyon hücreye bu harika diyorsunuz devam edelim diyorsunuz sağlıklı kalalım diyorsunuz. İşte bu yüzden kendimi ve yaşamı çok seviyorum ve size hayatıma 25 sene önce anlam veren şu iki kitabı öneriyorum.
-Dale Carnegie - Üzüntüyü bırak yaşamaya bak
-Dale Carnegie - Dost kazanma ve insanları etkileme sanatı
Bu kitaplardaki yönergeleri şayet uygularsanız mutluluğun nasıl sizin başlattığınız bir etkileşimden oluştuğunu görüp bundan zevk alacaksınız. Uygularsanız şayet bunu garanti ederim size. Mutlu kalın 😊10 Yorumla
+1 yılkendini biraz zorlaman gerek, bende aynı durumdaydım. sonra yavaş yavaş arkadaşlarımla planlar yapmaya başladım. alışverişe cıktım sahilde oturmaya gittik öylesine dolaştık falan.. başta zor geldi kendimi hep geri çektim ama bunları yapa yapa anladım ki aslında hiç de zor bir şey değilmiş aksine keyif almaya başladım sende biraz kendini zorlayabilirsin. arkadaşım yok diyorsan sosyal medyada biraz aktif olmayı deneyebilirsin instagram hesabından senin çevrende oturan kişilere yazabilir hikayelerine yanıt verebilir ve bir arkadaslım ilişkisi kurabilirsin zamanla. ama unutma bunlarda iletişim önemli karşındaki kişinin seninle arkadaslık yapması icin enerjik birisi olman gerek insanlar böyle kişilerle genelde arkadas olmayı sever.. uzun lafın kısasıı çık dışarı gez, gör dolaş kafeye git yemek yemeye git sinemaya git kimseden çekinme belki insanlar hep bana bakıyor diye düşünüyorsundur (ben öyle düşünürdüm) asla öyle bir olay olmuyor sadece bize öyle geliyor. ayrıca bu asosyalliğinin altında da özgüven eksikliği yatıyor özgüvenini artırman içinde kişisel gelişim videoları izleyebilir veya kitaplar okuyabilirsin inan bana etkili oluyorlar, bol şans🌸
80 YorumlaBu devirde sosyalleşmek insan içine karışmak insanları anlamak zor. Bir ortamda en fazla 5 dakika insanlar elinde telefon tablet olmadan muhabbet ediyorlar. Ettikleri muhabbette ise akılları telefonda tablette kalıyor. Sosyalleşmek için ilk önce benim tavsiyem herşeyden uzak sessiz bir odada kafanızın boş teknolojiden uzak ne kadar süre kalabildiginiz. Bir süre sonra aklınıza eğer telefon tablet vs geliyorsa sosyalleşme ye o kadar uzaksiniz demektir. İlk önce kendinize tahammül etmeniz gerek kendiniz ile başbaşa kalmanız gerek sonra kendinizi dinleyip nerelerde neler yapacaginizi düşünebilirsiniz. Şimdilerde evden çıkarken bile ilk baktığımız şey telefonumuzu şarj aletimizi aldikmi oluyor. Hayatımızda bu kadar önemli olarak gördüğümüz teknoloji aleti ihtiyaçtan çok bir parçamiz haline geldiği için maalesef sosyalleşme de her ne kadar çaba gösterirsek gösterelim maksimum 5 dk ayrı kalabiliyoruz. O yüzden ilk onerimden sonra aileniz ile vakit geçirmeniz onlara günlük yaşantıları hakkında soru sormanız ( günün nasıl geçti ne yaptın nerelere gittin, işinde gücünde sağlığında sıkıntılar oldumu vs vs dert ve neselerine ortak olmak ve kendi derdinizi ve nesenizi paylasmaniz) sizi bir adım daha sosyalleşme ye yaklastiracaktir. İnsanların dertlerine ve neselerine ortak olmanız onlar ile bağ kurmanız zaten sosyalleşmek tır iletişim bunun baş kaynağıdır zaten. Bunlar sizin için umarım yardımcı olur 🤗
10 YorumlaNeler yapabilirsin? Şunlara ne dersin.;
1. Kitap Okumak
2. Ruhunuza ve Zihninize İyi Gelicek Müzikler Dinlemek
3. Yaralı Olacağını Düşündüğünüz Dizi & Film - Belgesel - Video İzlemek
4. Satranç Oynamak, Sudoku Çözmek, Rubik Küp Çözmek
5. Çizim Yapmak
6. Yazı Yazmak
7. Dijital Grafik Tasarımı Yapmak
8. Bisiklet Binmek
9. Fitness / Hiit Cardio Yapmak
10. Kendini Savunma Teknikleri Öğrenmek
11. Esneklik Egzersizleri Yapmak
12. İngilizce Öğrenmek
13. Farklı bir Dil Öğrenmek
14. İnancınız var ise Onun Kitabını Okumak
15. Yazılım Öğrenmek
16. Herhangi bir Enstrüman Çalmak
17. Etkili İletişimi ve Diksiyonu Geliştirmek
18. Word, PowerPoint, Excel Programlarının Kullanımını Öğrenmek
19. Seviyeli Felsefi Tartışmalarda, Sohbetlerde Bulunmak
20. Para Yönetimini Öğrenmek60 YorumlaÖncelikle hayattan soguduğunuzu, zevk alamadığınızı dusunuyorsaniz terapiye ihtiyacınız olabilir. Psikolojik destek almak sana iyi gelebilir profesyonel ve tarafsız birinden gelebilecek yardım düşüncelerini anlayamadığın karmaşıklıkları düzeltebilir farkındalık sağlayabilir.
Çevrendeki insanları iyi seçmelisin. Seni yargılamayacak, sana iyi gelen kişilerle sosyalleşmeyi deneyebilirsin. Bu çok önemli. Özgüvenini kıracak kişiler olumsuz etkileyebilir.
Her şeyden önemlisi de değerli olduğunu bilmeli ve kendini sevmelisin.
Kendinize iyi bakın ♥️20 Yorumla
+1 yılSosyalleşmen için ilk önce arkadaş edinmen gerekiyor nerde arkadaş edinebilirim dersende mesela çevrenden edin sınıf arkadaşın olsun mahalle arkadaşın olsun o olmaz diyorsun da ailen olmalı kuzenlerin mesela senin yaşıtındakiler ben onlarla muhattap bile olmam diyorsanda asosyal olmaman için yalandan da olsa iyi davranman gerekiyor ne de olsa ailenden biri diyelim edindin kuzeninden veya arkadaşından bide şu ayrıntıyı unutmayalım sanal arkadaşlığa güven olmadığı için bununla ilgili bir şey demedim her neyse arkadaş edindin ilk başta yapman gereken arkadaşınla kafede gezmek sonrasında onun arkadaşlarıyla iletişim kurmaya başlamak mesela cesaretli olmak arkadaşı gelince konuşmak tebbesüm etmek arayı samimi tutmak böyle böyle yaparsan zaten asosyallikten kurtulmuş olursun
24 Yorumla- +1 yıl
Ailen seni kısıtlamıyor ise bunlar yapmayı denemelisin diyelim kısıtlıyor şu an iç açıcı olan tek çözüm kuzenlerinin arkadaşlarıyla arkadaş edinmek ailen izin verebilir akraba diye
- +1 yıl
Asosyallerin çoğu zaten insanlara yapmacık sevgi gosterememesinden asosyal oluyorlar bende asosyalim öyle çok çevrem yok. ornek veriyorum kuzenlerimle takılmayı severdim baktım 2 3 kere soğuk yapıyorlar durduk yere bende bir daha muhattap olmamaya çalıştım yanlarına gitmedim ama bize gelirse felan başımın üstünde yeri var ama daha da gitmem kolay kolay mesela.
- +1 yıl
Evet haklısın ama asosyal birisi olduğu için yapabileceği en basit şey bu şuanlık
- +1 yıl
Aynen yapmacikliga katlanacak mecburen sosyal olacaksa
Canım ben de cekingendim, bi kaç arkadaşım vardi ama. Hatta çok iyi iki arkadasim vardı. Birinin ortami baya vardı o beni tanistirirdi hep. Ama çok mutlu değildim, sadece sosyalleşmek için aralarindaydim. Yalnız kalmamak için gibi. Onların bi kaç hatasını gördüm bana iyi gelmediler konuşmayı kestim. Böyle daha rahatım biliyor musun. Şimdi iki yaşında oğlum var gerçi. Onunla cikiyorum. Kafelere parklara gidiyorum. Esim var onunla geziyoruz. Onun arkadaslarinin eşleriyle tanıştım onlarla geziyoruz. Ama ben kendi başıma olmayı seviyorum. Daha özgür mis gibi. İlla birinin yanında olmasına gerek yok yani. Kendi başına git parka al yanina atıştırmalık bi şeyler otur. Ksfeye git orur ye iç gez. boş ver insanlarin olmasına gerek yok.
00 YorumlaHobiler edin onların kurslarına git yüzmeye git el dikişleri falan yemek kursu bile olabilir işine yarayacak şeyler de olsun ama severek yapman daha önemli müzik gitar kursu şan eğitimi falan filan korolara katıl resim yapmak sportif etkinlikler de olabilir romantik bir dans kursu mesela o sırada ruh eşinle tanışmak falan of çok güzel olmaz mı gençlere yönelik bir tur düzenleniyordur o turlara katıl sana nacizade tavsiyem yoga kurslarına katıl cimende yoga yapın hauah hem dişil enerjini arttırır taliplerini çoğaltırsın hem de bizim ülkemizi boka çeviren insanlara inat yoga yaparsın :) neyse atar damarın tuttu hauha yani yapılacak aklıma gelen ve gelmeyen bir sürü etkinlik var.
00 YorumlaBence insanlar sosyal olmayı fazla abartıyorlar. Sosyallikten kastın kendi kendine yetebiliyorsan, kendi kendineyken yalnızlıktan bahsetmiyorsan dünyanın en sosyal insanısındır. Sosyalliği bir çeşit popülerite kılıp onu kutsallaştırıp , bütün insanların yegane amacı haline getiriyorlar, sonra insanlar diğer insanların bu metalaştırdığı olgu için savaşıp elde edememesi onu mutsuzluğa sürüklüyor. Asıl sosyallik içimizde. Sen ne kadar kendini seviyorsan, kendinle barışık yaşıyorsan zaten elinde olmadan sosyal oluyorsun. Bu diğer insanlarada yansıyor. Demek istediğim kendini sosyal olacağım diye şartlandırma. Kendi kendineyken mutlu olmanın yollarını bul. Böyle gerçek bir sosyalliği yaşayacağına emin olabilirsin
20 YorumlaYaşadığın yerin imkanlarına bak derim.
-Mesela Alanyada yaşıyorsun diyelim. Ortak spor etkinlikleri, uzun doğa yürüyüşleri, daha çok muhabbet edebileceğin şeyler çok.
-Ankara gibi bir yerde isen yukarıdaki etkinliklerin bazıları olmak ile beraber üniversite öğrencilerinin veya gençlerin takıldığı yerler olur oralara gidebilirsin İnstagram bu iş için çok büyük nimet- Hadi diyelim bunlar ile bulamadın. Bu durumda mesela fotoğraf çekenlerin. Doğa gezisi yapanların forumlarını takip et. Kitap okuyanların muhabbet ettikleri siteleri takip et sende okursun ve muhabbet açılır. Bak ben ne anlarım falan deme. Belkide bakış açın çok farklı ve bir yeteceğim ortaya çıkabilir. Bu gibi ortamlar kendini keşfetmeni sağlar
00 YorumlaYani öncelikle kasma hiçbir şekilde yani olduğun gibi ol ve seni olduğun gibi seven Sayan değer veren bir insan da fiziksel özellikten çok zeka yaşına ve de o insanın sana gelişine bak bu erkek veya bayan olsun fark etmez hayatına alabileceğin hayatına çekeceğini kişilerde çekim yasasını çalıştır ve bu filmi mutlaka izlemeni tavsiye ederim artı şöyle bir şey yapabilirsin yani bir insana baktığında vizyonu ve misyonu olsun hayatta bir duruş olsun ondan sonra sosyalleşmek yani şöyle genel kültüre bak bir insanda genel kültür varsa o insanın sana katacak bir şeyler vardır haricinde sosyal medyadan tanımadığın ama profilini izleyip güvenip itimat edebileceğim doğru kişileri bulabilirsin
00 YorumlaKanka asosyelliğin içinde sosyalist bir yapıya bürün. Bazen dalgadan kurtulmak için dalgaya doğru yüzmen gerekir. Yoksa boğulursun.
O yüzden bir işin yoksa bir şekilde kendine iyi bir bilgisayar al (araştır hazır alma) veya iyi bir tablet olur telefon olur ve bunlarla vakit öldürmene bak. Farkında olmadan sosyalleşeceksin.
Aslında sen sosyal bir insansın. Sadece bu dışarı ki hayat ile içer ki hayat bir tercih durumudur. Dışarıdaki insanlar seni yargılıyor buna izin verme. Asosyel olmak istediğin için asosyelsin. İnsanlar sana asosyel diyip rahatsızlık verdikleri için kurtulmak istiyorsun. Bırak dibine kadar yaşa. Zaten kendi kendine farkında olmada sosyalleşiceksin.
Özetle; en iyi sosyal olma taktiği, asosyal olmaktır. Evcil hayvanlar besle. İnsana insandan daha fazla hiç bir şey zarar veremez.00 Yorumla
+1 yılSosyallesmek icin bir sosyal aktivite yapmakla baslayabilirsin. Birlikte bu aktiviteyi yapan kurumlara kulüplere gidebilirsin. Bir yere üye olabilirsin mesela.. soyallesmek icin sosyal güncel konulari takip edip cesitli ortamlarda bu konular hakkinda konusabilirsin.. bu sekilde sosyallesebilirmisin mesela :) düsün mesela nelerden hoslaniyorsun. Sana ne yapmak zevk veriyor.. hobilerin neler. Bazen insanin kendisini kesfetmesi icin belkide yalniz kalmasi gerekiyor. Biraz kendinle ilgilen. Belkide evde sevdigin aktiviteleri yapmak istiyorsundur. Yaparsin sonra baskalariylada bu hobini paylasmak istiyorsan ona uygun guruplar, kulüplere gidip üye olabilirsin vs.
10 Yorumla
+1 yılİyi günler Aydın Kuşadasında çalışıyorum Aydın/Söke'de oturuyorum sürekli şehir değiştirdiğim için hiç arkadaşım yok sosyalleşmek için ilk önce bar-clup tarzı yerleri denedim alkol kullanmadığım için pek sarmadı sinema tiyatro denedim onlarada tek başına gidince zevki olmuyor zaten herkes biriyle geliyor kimseyle tanışamıyorsunz şuanda söke dans klübünün salsa bachata kurslarına gidiyorum burada konuşucak ve dans edicek arkadaşlar buluyorum ve çok eğleniyorum ayrıca dans dışı aktivitelere de katılara sosyal ağımı genişletmiş oluyorum tekne gezisi sahil v. b, Bunun dışında discorddan ingilizcemi geliştirebileceğim sunucular buldum akşamları vaktim kaldığında ordakilerle ingilizcemi ilerletmeye çalışıyorum...
00 YorumlaDışarıya çık.. Hezmeye git, eğlenmeye git
Barlara git, partilere git, turlara katıl vesaire vesaire... İlla ki oradan bir arkadaşın okur 2 tane olmasa en azından 1 tane olur. Spora gidebilirsin daha bir çok şey..
Ya da çalışma hayatından olacak illa ki, bir cafe de olabilir her şey, her an olabilir hiç belli olmaz.
Kimseeye çok güvenme, kendinden başka kimseye kolay değer verme, kanma, düşme karşındakinin değerli olduğunu hissediyorsan değer ver onun dışında bir arkadaşın olduysa bile hemen değer verme. Konuş, muhabbet et vesaire ama çok samimi olma.
Yani dozunda
Ya da kendin bilirsin
İstersen çok samimi ol ama çok samimiyet insanı sıkar.
Bilmiyorum ben anlattım gerisi sana kalmış.
Ama evde olmuyor veya internetten zaman kaybı ha internetten flörtleşir tanışırsın da zaman gerekir güvenemezsin karşına kim çıkacak belli değil tabii bazı profillere göre ama dışarıda tamı tamına gerçek ne gördüysen öyle ama arkasındaki yalanları vesaire bilemem00 Yorumla1) Önce güne mutlu bir şekilde başla
2) Güzel bir kahvaltı ile enerji topla
3) Şık giyim ve neşeli bir makyaj yap
4) Güzel bir mekanda güneş gözlüğü ile otur ve muhabbet etmek için birini bul
5) Onun çevresi ile tanış ortak noktalarda buluş
6) O kişinin topluca yaptığı etkinliklere katıl
7) Whatsap gruplarında mutlaka yer al ve dahil ol
8) Fikirlerini onlara benimset
9) Hiç bir zman kendin olmaktan vazgeçme
10) Artık sosyal birisin tadını çıkar 😊30 YorumlaBende asosyelim. Zorla arkadaşlarımla kendimi dışarı çıkarmaya çalışıyorum. Hala sosyal bir insan değilim. Ama kendimi sosyelliğe zorladığımda az bir süre iyi hissetsemde. Sonradan tekrar sosyellikten soğuyorum. Kısacası sosyellik boş iş en azından benim için.
10 YorumlaCüzdanımı unutmuşum taklidi yap borç al veya herhangi bir şey sana kahve sözüm olsun, bir döner sözüm olsun dhdhdhxhs bişeyler iste ve sözleş. d Instagramda yakın çevrenle takipleş, çok yakınında oturan kişilerle mesajlaş. 'Ya bugün sanki seni gördüm' diyerek sohbet baslat "aa bende oradayım neden hiç daha önce konuşmadık seninle" gibi muhabbetler açabilirsin. Konuşma başlatabilmek için birçok sebep var. Arkadaşların sonradan 1 den 2 ye çıkar ve yavaş yavaş sosyalleşirsin "doğal olarak" yeter ki sen istee :))
10 Yorumla
+1 yılSOSYAL OLMANIN YOLLARI
1-Kendin hakkındaki düşüncelerini anla 2-Negatif düşüncelerinle baş etmeyi öğren
3-Olumlu niteliklerinin bir listesini yap 4-Kendini başkalarıyla kıyaslama
5-Dünyanın merkezinde olmadığını bil 6-Reddedilme korkunun üstesinden gel
7-Çalışma hayatını, sosyal hayatından ayrı görmemeye çalış
8-İnsanlarla tatlı dille konuşmaya çalış 9-Her zaman sabırlı ol
10-İnsanlara karşı samimi ol 11-Karşındaki insanı tanımaya çalış
12-Daha Açık Fikirli Ol 13-Bir kulübe veya bir gruba katıl
14-Sosyal hayatını bir öncelik haline getir 15-Uzun süre yanlız kalmaktan kaçın

Sosyal bir hayat 11 Yorumla
+1 yılKızlar Bir AENen Inan insanlarin tamami yalniz sadece farkinda degiller. herkes bi cikar ugruna birlikte en cok ne yapmayi seviyorsan ya da istiyorsan onu yap. sectigin bu isi yapmak icin toplanan insanlarla ol. Paylasacak cok seyin olucak. Ve cidden kendine daha yakin hissedebilecegin tipler olacak olduguna inaniyorum. hic olmadi kendi basina olucaksin ama mutlu ve sosyal olmus olucaksin.
00 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne Asosyal veya sosyal olmak tamamen senin seçimin bebeğim ben kimi zaman sosal kimi zaman asosyalim bunun temeli kendinde aklında bitiyor ve en önemlisi arkadaş yaşıtların la takılmak konuşmak vakit geçirmek.. benim hiv arkadaşım yoktu güvenemiyordum sonra baktım güvenmeye güvenmeye cevremde kimse kalmamış sonra dedimki kendime güvenme anlatma bir beklentin olmasın sadece vakit geçir eğlen sonra kendime bi hesap açtım sosyal medya aile arkadaş hep ekledim sonra biliyormusun sen bi adım at hayat sana 10 adım atyo bende teklikten çok çok kötüydüm hesabı açtım tahmin edemeyecegn kişiler yazıp görüşmek istedi eskilerden falan ha ayrıca elinde bi firsat varsada çok sosyal biriyle evlen derim seni fazlasıyla açar
00 YorumlaBir ara öyle bir boşluğa düşmüştüm. Sanalda yap demiyorum sadece yaptığım şeyi anlatayım. Tabi o sıra bir tükenmişlik var yalnızlıktan kafayı yiyeceğim. Hiç tanıdığım olmadığı bir şehirdeyim falan. Büyük bir avm ye gittim oturdum bir sandalyeye insanları gözlemledim bir süre. Sakinleşip biraz açılır gibi olduğumda gözüme kestirdiğim 10 kişinin numarasını istedim tek tek. Tabi numaralarını istemeden önce biraz sohbet falan ettik. Hepsini yüzeysel arkadaşlık olarak kaydetmiştim ama o zamandan kalma kalıcı arkadaşlıklar geliştirdim bu zamana kadar. Böyle işte
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle yapman gereken temel şeyler var kendini sevmeyi öğrenmek , kendini mutlu edecekler şeyler yeni hobiler olabilir ama mümkünse zorlamayacak şeyler olsun çünkü sonradan seni sıkabilir yani demek istediğim şu sen ne zaman kendine odaklanmaya başlarsan aynı zamanda insanlarla aranda olan ilişkilerde düzelir emin ol denendi onaylandı bu dönemde kendine özen göster ve sırf arkadaş edinmek için hemen herkese güvenme ve bir şeyler paylaşma sadece zaman tanı çünkü sonrasında yaşayacağın hayal kırıklıkları seni daha da dibe çekebilir
00 Yorumla
+1 yılBirincisi bu şekilde yaklaşırsan olmaz çünkü arkadaş edinme ya da sosyalleşme mantığıyla gidersen karşıya çok baskı kurarsın ve karşındakinı sıkar bunaltır kaçırırsın öncelikle normal akışta devam et ama yeni ortamlara girmeye çabala mesela tek başına bir cafeye git etrafı gözlemle hayat akışını bilmiyorum çalışıyorsan iş arkadaşlarınla öğlenleri farklı yerde yemeğe çıkın hatta bir bahaneyle sen ısmarla
00 Yorumla
+1 yılBenim arkadaşim hic yok olsada istemem zaten hep dişladim kac sefer bana yalan soyledi sirt benin intenet icin cagriyor youtup sarki soyluyor dalga geciyor dişim ust dişim yomuk sukkubu duuu dediler sacim kisa erkek fatma kara fatma dediler
Hayatim arkadaşim hic olmasi istemiyorum artik yalan kişilerim sude aradim yok kanka ben gelmicem selin aradim benim işim var tamam dedim yasemin aradim annemle aliverişe gitcez tamam dedim sonra akşam oldu cam baktim sude yasemin selin dişarda ben bilerek aradim selin kanka dişardayiz gel indim selin kanka intenet acsada
2018 beri 2022 beri konuşmuyorum posta koydum ara selam o kadar
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle kendini sevmek ve kendine güvenmek duygusunu kendi içinde en olumlu haliyle beslemen gerekiyor. Her konuda bir fikrim olmayabilir ya da her şeyi bilemeyebilirsin belki hepimiz gibi ama bildiklerinle kendini tamamlamalı bilmediklerini öğrenmek için adım atmalısın adım attığın bu yolda hem sosyalleşecek hem de kendine olan güvenini daha da artıracaksın. Kısacası harekete geçmek için sahip olman gerekene sahipsin😉
00 YorumlaMesela bir kütüphaneye gidebilirsin. orada bi çok insan tanıyabilceğini düşünüyorum. Dershane okul vs bunlar da sosyalleşme ortamıdır. Sen eğer böyle Bi ortamda değilsen bi tane bile arkadaşın varsa onların arkadaşlarıyla tanışabilirsin sonra da tanıştığın kişilerin arkadaşlarıyla tanışabilirsin tabi bu surede bu sosyal ortamın kalıcı olması için gün içinde haberleşme buluşmalar ayarlanmalı bir sosyal akitivite yapılmalı. Sosyal biri olmak istiyorsan eğer insanlara bi soru sormaktan düşüncelerini dile getirmekten çekinme. Mesela sabah poğaça alacaksın bir pastaneye gidiyorsun senle ilgilenenlere küçük sohbet başlatabilirsin ikinci gittiğinde seni tanıması için aynı sohbeti tekrar aç ve üçüncü dördüncü gidişlerde tanışık olacağın yeni bir insan olcak. bunu gittiğin Cafe ve restoranlarda da deneyebilirsin. 🙂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yıl- Seçim yaparken doğru arkadaş, çevre ve ortamları tercih etmelisin.
- İçe kapanık bir insan olmak yerine, sınırları zorlamalısın.
- Kurslara kayıt olup hem kendini geliştirebilir hem de sosyal çevre edinebilirsin.
- Sosyal Medyadaki insanlara güvenilmez diyenlere kulak asma, iyi/kötü insan hayatımızın her evresinde var. Her şey kiminle hangi konuda nasıl tanıştığına ve sohbeti nasıl götürdüğüne bağlı...
00 Yorumla
+1 yılÖnemli olan zamanı nitelikli yaşamaktır. Sevdiğin şarkıyı dinlerken, tek başına bankta oturup oynayan çocukları izlemeye dalmışken, elinde bir gülü koklayıp, karışık tostunu ısırdığın anı düşün. Nerdeyse tüm duyuların aynı anda etkin. Sen nitelikli olursan insanlar etrafında olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 679 cevap paylaştı.
+1 yılBi kafeye duzenli olarak gidip ordakilerle tanisabilirsin veya maddi durumun iyiyse etkinliklere kurslara beğendigin yapmak istedigin ilgini ceken alanlara yonelebilirsin sonra orlarda arkadas edinirsin benim ne maddi durumum var ne de isteğim boyle sosyallesmeye
00 Yorumla
+1 yılMerhaba, öncelikle ben de çok asosyal bir insandım, arkadaş edinmeyi çok isterdim ama çekingen birisiydim. Sonradan kendimi biraz itelemem gerektiğini anladım ve ne kadar kendimi rezil edecek düşüncesine kapılsam da sosyalleşmeye çalıştım. Bulabildiğim her organizasyona ve kulüplere, ücretsiz etkinliklere katıldım. Hatta ingilizcemi geliştirmek için speaking clublara katıldım, Ur my type uygulaması da indirdim, o uygulamadan koyduğun filtre ve standartlara uygun kişileri görebilirsin. Bi yerden sonra çok kontağın oluyor zaten. Bu arada konuşmak istersen bana yazabilirsin
00 Yorumla
+1 yılSosyal arkadaşlar edin ve onlarla aktivitelere katıl yeni insanlarla tanış çevren genişlesin. Sosyal arkadaşın yoksa iş yerinden okulundan arkadaş edin. İş yerin veya okulun yoksa bir işe gir ve iş arkadaşlarınla birşeyler yap boş zamanlarında çevreni genişletmen ve onlrla plan yapman lazım. Evde oturarak sosyalleşilmez.
00 YorumlaKendinin farkına var kendinin farkına varirsan mutlu olursun kimseye ihtiyacın yok kendinde eglenebilirsin ben kötü taraflarimla eğlenerek kendime gülerek ilk kendime ben gülerek başladım kendimin farkina varmaya.
Kurslara katılarak ya da öğrenciysen okul faaliyetlerine katılarak kendini kesfedebilirsin samimi ol daima gülümse ✨🥰💚
00 YorumlaBen de senin gibiydim ve gittikce içime kapanmaya başlamıştım. Ama sonradan anladım ki bu sadece benim bakış acıma bağlı bişey. Ben kendimi sevdiğim zaman benden mutlusu olmuyor. Yani sana tavsiyem kendini sev ve sevdiğin şeyleri yap. O zaman herkes de seni sever ve istemesen bile arkadaş bulursun.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Vakıf, dernek ve sivil toplum örgütlerinden sana en uygun olanına üye ol, aktif görev al. Belediye ve halk eğitim merkezlerinin bir sütü ücretsiz ya da sembolik ücretli meslek edinme ve hobi kursları eğitimleri var, onlara katıl. Gayret et, çekingenliği bırak, daha aktif ol. En yakınından başlayarak pozitif şekilde herkese ve her kesime yardımcı ol. Tebessüm et. Duyarlı ol. Umudunu asla kaybetme. Burdan güvendiklerine KS den mesaj yaz. Sevgiyle kal. 🌸😎
00 Yorumla
+1 yılKızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne öncelikle çevrende sevdiğin insanlar olsun sevmediğin senin enerjimi düşüren insanlardan uzak dur. Sevdiğin insanlarla sohbet edebileceğin mekanlara gidebilirsin. Yeni filmler keşfet, mizah seviyesi yüksek komedi filmlerini ya da tiyatro oyunlarını izleyebilirsin kodun yükselir ruhuna iyi gelir. Güzel giyin bakımlı ol özgüven verir. Yeni insanlar tanımak, yeni yerler görmek için seyahat et. Sana mutsuz şeyleri hatırlatan yerlere gitme buarada. Tercihlerin o yönde olsun. Bir hobi edin kurslarına git. Birseyler ile meşgul olmak kafandaki olumsuz düşünceleri dağıtır. Alışveriş yap, kitapçıları, fuarları gez. Kentteki konser ve kültürel etkinliklere git. Bunları yapmaya çalış iyi gelir umarım. Hiçbirsey senden önemli değil kendini değerli hisset ve hayatına bak.
00 Yorumla
+1 yılKütüphane'ye gidin oradakiler ile tanışın ders, kitap vs sosyal etkinliklere katılın, sosyal medya guruplarina girin vs ama mesele gerçek anlamda kafa dengi biri ise o başka! Ben 3 yil öncesine kadar yoldan geçen kizlar ile konuşup arkadaş olan biriyken şimdi yalnızlığın dibine vuruyorum beklentiler önemli
01 Yorumla- +1 yıl
Bilgisayar yabanci dil vb kurslarda birebirdir
Bence yeni hobiler edinmelisin. Mesela doğa merakın varsa gezilere katılabilirsin. Kendini geliştirmek için İngilizce Almanca vb dil eğitimleri alabilirsin. Yani bunun gibi birçok şey deneyebilirsin. Bunları deneyerek zaten sosyalleşmen kendiliğinden gelişecektir.
00 Yorumla
+1 yılYalnızlık çoğunlukla tercihtir. Sana yakın davranan ama şuanda sana çok uzak olan insanların kimler olduğunu ve onlardan sen mi yoksa onlar mı uzaklaştığını tespit et. Şahsen yalnız kalmayı kendim tercih etmişim. Veya kafamdaki dertlere ortak kimse çıkmamış, ben de yalnızlığı seçmişim. Sen de bu tip insanlardan olabilirsin.
00 YorumlaSosyal olmak için en başta arkadaş aramak saçmadır ilk önce ailenle arkadaş ol ya da ailenle mutlu ol hayatından bağımlılığın olan (Bilgisayar , Telefon , Sigara , Alkol , mastürbasyon , Televizyon vs.) şeyleri çıkar ki duyu reseptörlerin işlevi artsın ardından yaptığın en ufak şeyden bile zevk alacaksın duyu reseptörlerin aktif çalıştığı için ardından ise cok degil 3 4 arkadaş edinebilirsin zaten çok arkadaşın olması kötü millet seni buluşmaya falan çagirmiyorsa sen onları çağır ya da sen yeni kişiler bulup grup kur devami gelir zaten yaşın kaç bilmiyorum yazarsan yardımcı olurum.
00 YorumlaŞahsi fikrim. Öncelikle özgüvenin olması gerekir. Özgüvenin yoksa senin önündeki en büyük engeldir. Özgüven kazanma konusunda profesyonel değilim. Bunu YouTube'da araştırabilirsin. Özgüvenin olduktan sonra önündeki en büyük engel kalktı. Artık insanlarla daha rahat konuştuğunu farkedeceksin. İnsanları özgüveninle etkileyebilirsin. Konser, kurs, spor salonu, gezi, kamp vs. sayısız aktivite var. Artık sen kendine güveniyorsun. Yeni insanlar tanımak senin için sıradan bir şey olacak. Birçok alanda sosyalleşebilirsin ben sana güveniyorum. Sende kendine güven. Başka sorun varsa sorabilirsin. Hayatta ve insanlarla ilişkilerinde mutlu olman dileğiyle..
00 YorumlaSosyalleşmen için öncelikle ilk adımı sen atmalisin kendine gel ve topanlan daha sonra arkadaş ve çevre yapabileceğin çevrendeki yerleri keşfet cafe spor salonu kurslar vs vs orada samimi ve sıcak bulduğun ortamlar yarat ve eger bu kişiler sana iyi gelmeye basladiysa duzenli bir sekilde onlarla randevulaş ve güzel dostluklar kur..
00 Yorumla
+1 yılBakkala giderken amcalarla teyzelerle konuş, parkta küçük çocuklarla konuş, okula gidiyorsan ordan arkadaş edinebilirsin, eğer gitmiyorsan oturduğun şehirde ücretsiz kurslar olacaktır onlardan birine kayıt ol ben İngilizce kursuna gidiyorum ordan arkadaşlarım var, kurs olarak baya seçenek var sevdiğin şeylere göre istediğin kursa gidebilirsin, onun haricinde komşun kuzenin her hangi biri ile alısveris merkezine vs gidersen açılırsın
00 YorumlaBen sosyal medya hesaplarını kapatarak, sadece soru cevap kapsamında KS yi kullanıyor, sohbet ve keyifli vakit geçirmek için discord kullanıyorum. Tabi yine de çok vakit harcamıyorum. İşimiz gücümüz var nihayetinde :)
Dışarı çıkıp bazı gruplara katılıyorum.00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,9b cevap paylaştı. Bol bol seyahatlere çık.
Kültür turlarına git tek başıma olur mu deme olur orada güzel arkdaşlıklar kurabilirsin.
Sinema tiyatro gibi faaliyetlere katıl.
Kitap oku.
Kendini bulman için doğan Cüceloğlu varmısın kitabını öneririm doğumundan tut ölümüne kadar neler yapman gerekiyor ya da hayat çizgini nasıl çizmen gerektiğini anlatan bir kitap.
00 Yorumla
+1 yılBen sosyal olmak icin internetten araba bulusmalarina bakiyorum (benim hobim) ve o bulusmalara katiliyorum orada bir cok insanla tanisma firsatim oluyor ve bir cogu ile halen görüsüyoruz ve kendi aramizda bulusmalar organize ediyoruz. Sosyallesmenin en kolay yolu bir hobi edinmek.
00 Yorumla
+1 yılilk önce bu kızlarda sosyal ve sevilen biri olmak için tip önemlidir eğer biraz tip sahibiysen ilk önce bi sevgili bul nasıl diye sorma biraz tipin varsa ve sen açılırsan hemen hemen her erkek kabul eder sonra onun çevresine gir arkadaşlarıyla konuş onun arkadaşlarıyla arkadaş ol. sanırım ünv. öğrencisisin çevrendeki erkeklerede yakın ol sakın çekinme ortamlarda güzel ve şık giyin eğer yaşını ve çalıştığını veya okuduğunu yazarsan daha çok yardımcı olabilirim :)
00 Yorumla
+1 yılanne ben sosyal fobik oldum :(
ben bir kursa yazıldım, en azından biraz insan görüyorum, konuşuyorum..
ama yine de tam istediğim gibi olmuyor.. yine de birşeylerle uğraşmak gerek evden işe/okula olmuyor.. denedim olmadı yani.. ama bazen arkadaşlar hadi gel deyince bile yok dediğim oluyor :/ elinden tutup sürükleyecek birisi iyi olur sen alışana kadar :)
bir hoib edin, birşeylerle uğraş. bi kaç kanka bul, alışveriş malışveriş yardır gitsin :))00 YorumlaAile & Toplum konusunda 426 cevap paylaştı. Nasıldan ziyade nerede sosyalleşmek lazım onu bilmemn lazım.
1_Kur'an günü, apartman günü, altın günü, akraba günü, lise ve üniversite dernekleri, spor kulüpleri, barlar, discolar, her türlü düğün ve nişana gitmek kolay.
2_Zor olan, masonlar, özel ve kapalı gruplar, sosyete partileri, kraliyet davetleri vb. lara gidebilmek.
2. gruba gitmenin yolu yoksa boş ver sosyalleşme..
1. gruptakilere onlarca yıldır giden ve fayda görmeyen ablan...00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılne yazıkki bende öyleyim. arkadaşlık kuruyorum ama geçici oluyor sonra nedensiz bir uzaklaşma oluyor arkadaşlık ortamında da takmıyorlar. hani 3 kişilik kız grubunda önemsenmeyen hep arka plana atılan takılmayan görmezden gelinen yokluğu belli olmayan bir kız varya işte o kız benim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanın istemese de bol bol dışarı çıkmalısın. Ailenle, arkadaşlarınla. Özellikle düğündür bilmem nedir daha fazla katılmasın. İnsan içine karış en önemli şey bu. Bunu yaptığında gerisi gelecektir. İlk zamanlar çok zorlanacaksın ama bir gün bir anda bu durumu aşmış olduğunu fark edeceksin. Zaman su gibi akıp geçiyor.. hiçbir şeyi erteleme.. kendine iyi bak 🤞
10 Yorumla
+1 yılÇeşitli dernek, vakıf, kurs veya seminerler sosyalleşmek için güzel seçenecekler. Bunların dışında yaz partileri veya hobilerine göre kurslar ve etkinlikleri de değerlendirebilirsin. Spor salonu da seçenekler arasında yer alabilirBu gibi ortamlar sosyalleşme fırsatı bulabilirsin. Günlük yaşamımda spor salonu ve partileri bu amaçla kullanıyorum
00 YorumlaBen Sinemaya giderim, tiyatroya giderim, müzikale giderim, ara sıra operaya giderim. Enstrümanım var. Belediyenin ücretsiz müzik okulu var ve çalışabileceğim yalıtımlı odaları var. Oralarda enstrümanımı geliştirir okuldan müzik dersi alırım. Alışverişe çıkarım. Almasam da bakarım. Konsere giderim. Yanımdakiyle iletişime geçerim. :D
00 Yorumlaİnsanlar senden çok da farklı değil bunu anlaman için tanımalı tanışmalısın. Nereye gitmek istersen oraya git. Ne yapmayı seviyorsan onu yapmak için dışarı çık. Ekstra olarak görme ve yapacağın şeyleri çekindiğin için yapmaktan vazgeçme!
00 YorumlaBugün tek başıma 6 saat takıldım, sonra kendime dedim ki keşke evde takılmaya devam etseydin.
Kendini iyi tanırsan , neleri sevip sevmediğini değerlendirip keyif almanın yolunu bulabilirsin diye düşünüyorum.00 Yorumla
+1 yılAraştırma, geliştirme :)
Asosyal olmak bana göre göreceli :) İnsan kendini evindede geliştirebiliyor. Video izleyerek, birşeyler araştırarak okuyarak...
Çalışmadığım süreçlerde genelde kendimi bu şekilde motive ediyorum.
00 YorumlaNaçizane tavsiyem çeşitli kurslar olabilir kulüpler olabilir oralara üye olmanız hem aidiyet duygusunu güçlendirir hem de yeni insanlarla ortak bir bağlamda ortak bir konuda konuşma muhabbet etme imkanı kazanırsınız
00 Yorumla- Devamını Gör (174)
Devamını Gör(219)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem