Gizli Üye(25-29)+1 yılBide ben İzâh etmeye çalışıyım
1-Şöyle ki Sen bir Annesin oğlun birini öldürdü sende bunu biliyorsun senin şahitliğin isteniyor Anne yüreği ya elvermiyor evladının hapise girmesi ama Babası öyle demiyor varsa bir şuçu cezasını çekicek. Kadının duygusal yanı baskın gelebiliyor yani.
2-Mesela senin abin var evli sende evlisin. size miras kalıyor Abin ev geçindiriyor sen çalışmıyorsun abinin daha çok mirastan pay alması daha mantıklıdır tabiki aynı şekilde senin kocanda mirastan daha fazla pay alacak.
3-Şavaş var mesela Çanakkale savaşı yok ülkede erkek kalmamış bu durumda her erkeğe 1 kadın düşerse nolucak? Diğer kadınlar evlenemeyecek mi? Zina mı yapacaklar? Eşcinsellik mi yapacaklar? Burada En mantıklısı erkeğe en fazla 4 eş alma hakkı tanımaktır. Allah bu zamanlarıda hesaba katarak söylemiş bu ayetleri. Kötüye kullanan olabilir mi? Olabilir ama bu onun mesuliyeti sen burda Allah'ı şuçluyamazsın.
4-Şöyle ki bir kümeste 2 horoz olmaz. Birisi diğerine önderlik etmeli. Erkeklerin liderlik vasfı daha önde. Bak dünyadaki başbakanlara komutanlara Peygamberlere %98 erkektir.
5-Evet maalesef bazıları dayaktan anlıyor. Eğer zaten sen çirkef değilsen ya da kocan piskopat veya alkolik değilse seni dövmez zaten Üstüne alınma. Kur'an burada morartma veya kanatmaya izin vermiyor kesinlikle hafif bir tokat yeterlidir. Yetmezse zaten o kadın iflah olmaz.
6-Var canım niye olmasın gider mahkemeye anlatır şikayetini hakim mantıklı bulursa boşar. burada yine kadının duygusal yapısından dolayı direk boşanma hakkı erkeğe verilmiştir.
Duygusal diyerek bizi yiyor bu diyenler için bir olay olduğunda ilk çığlığı hep kadın atar unutmayın.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Şeriat isteyen yobaz erkeği anlarım, bir dünya hak veriyor. Bu sapık dinden zaten en çok erkekler faydalanıyor.
Ancak şeriat isteyen kadın tam anlamıyla g*ri z*kalıdır. Ulan dinini nasıl yaşamak istiyorsan yaşa da neden seni erkeğe köle eden kuralların gelmesini istersin.
Malın biri de demiş ki "benim evim var senin neyin var" :D evet evet yobazlar çok zeki gerçekten :)))))713 Yorumla- +1 yıl
Yobaz olan biri varsa o da sensin. Senin sapkınlığın ve yoldan cıkmisligindan dolayi sapık din diye nitelendirdigin dine inanan milyonlarca müslüman var. söylediklerinin ne derece yanlis oldugundan bahsetmek bile istemiyorum anlayacak yaşı geçmişsin belli ki. Senin yaptığın saygısızca söylemler hiç medenice gelmedi bana. En büyük yobazlık sen ve senin bu saygısizligin.
- +1 yıl
@jpkww Ben din konusunda saygısız olabilirim, çünkü bir dinden bu kadar sapık çıkıyorsa, her sene çocuk tacizcisi hep hacı hocalardan çıkıyorsa, bütün büyük dolandırıcılar müslümansa, en büyük terör eylemlerini hep müslümanlar yapıyorsa o din saygıyı hak etmiyordur.
Sen yobazın kelime anlamını öğren ondan sonra konuş, hadi bakiim çocuğum...
- +1 yıl
@Oralex ulan sen de ne kadar gıt mış sın be dini ve islamı ve aynı zaman da Allah'ın kanunu olan şeriatı be kadar da kolaya ve hafife alırmış sın yani kendini ne kadar Zeki sanır ve kendi o incir çekirdeği kadar bile olmayan beynin lens yorum yapıp kendine göre tasarladı yani şunu demek istedim bu cümleleri yazmak için 1 müslan değil gayri müslim olman lazım ve aynı zaman da din düşmanı o yüzden diyorum ki HAMDOLSUN MAHŞER VAR...
- +1 yıl
@bibaşına Beyin hücreleri derken Cortex cerebrideki hücreler mi, Cerebellum mu yoksa Cerebrum mu.. Lütfen daha açıklayıcı konuşalım.
Özürlü muamelesi yapılacaksa, bozuk gen hangi kromozom üzerinde taşınıyor mesela.. Eğer X üzerinde taşınıyorsa annenden geçmiştir çocuğum mutlaka sende de vardır mesela.
Soran+1 yıl@Oralex şöyle şeyler söyleme beyin hücrelerini yakıcaksın çocugun :D
Soran+1 yılAhaha tek hücreli beyin :D
- +1 yıl
Lan oralex üstüne pislik yağmış oralex kuran senin gibi aklını kullanmayanların Allah'ın üzerine pislik yağdırdığı kimse olduğunu söylüyor öncelikle o geri zekalının üstte yazdığı şeylerin hepsini çarptırarak söylüyor bak ben yıllarca sorgulamış ve ilim yapmış biriyim bu alanda sosyoloji psikoloji olsun bunlar bu dallarla ilişki içinde olan şeyler cahilsiniz bilginiz Yok kesin sesinizi ve adam gibi araştırın sallamayın iki cübbe sarık giymiş şarlatandan duyduğunuzu islam sana şarlatanlarsınız
- +1 yıl
Senin zeka seviyen eskinin altında yobaz seni
+1 yılKadının erkeğe yarısı kadar miras düşmesi: Peygamberimiz esselatü vesselam kızı HzFatima'ya diyorki; Ya Fatima! Ali 'ye eş olmasını bil ki oda sana eşlik yapsın. Şu devirdeki kadınlar parayı özgürlük sanıyor. Bunu kimse reddedemez. Para bende reis benim kafasındalar. Nefslerine yeniliyorlar bu yüzdendir bir yanlıs yapmaması içindir bayana az verilmesi. Şunuda unutma madem kadının bukadar ezılmesını ıstemıyorsun azdan coguda yaratabılır bu kadın onunda farkına var.
Erkeğe 4 bayana tek eş: Onun dindeki yeri direk anlamda 4 eşlilik değil. Farz sayalımki bir erkeksin ve eşin var cocukların var. Allah korusun bir trafik kazası gecırıyorsunuz kadın yasıyor ama yatalak kalıyor. Ne evıne bakıyor ne kadınlık yapabılıyor ne cocuklarına bakabılıyor. Bu durumda esın rızası onemlıdır zaten anladınmı? Zina yapmaktan kaçmak için boyle bır sıstem uygulanmıstır. Harama gırsın cocuklar perisan olsun dahamı iyi? Bayan ızın verırse boyle bırsey olur. 2. evlilik olur. Hem cocuklar perısan olmaz hem kadın ortada kalmaz hem adama kadınlık yapar hemde zınadan uzak durulur.
Erkekler kadından üstündür kısmı: Erkek bayandan üstün değildir eşittir hatta :) dinde bayanların calısabılme hakkını bırak cocuguna verdıgı sutun bıle maddiyatını alabilir. Biraz daha arastırmanı oneririm :)
Erkek kadını dovebilir kısmı: O ayeti biliyorum tekme tokat döv demiyor yanlıs lans etme son zerre dıyor artık gozunu korkut dıyor dov demıyor cidden yanlıs aktarma insanlara.
Baştaki ve sondaki konuyada acıklık getircem. Az sarj olsun telim geliyorum00 Yorumla
islam dini eşitlik dini değildir sunu kabul edin artık...
32 Yorumla
Soran+1 yılO yüzden müslüman degilim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yıl1. Kadınlar bu konuda duygusal olabiliyor veya savunabiliyor. veya güçsüz olduğu için tehdit edilme korkusundan karar değiştirebiliyor çok etkeni var biri terse karar verir diye 2 şahit
2. Erkek annesine babasına bakmakla yükümlüdür.
3. O doğru ama şöyledir. Sen o 4 eşinide eşit sevebileceksen değer gösterebileceksen al diyor yoksa kalbinde ufak bir şüphe bile varsa Tek eş senin için en hayırlısıdır diyor zaten eşini seven bir adam almaz başka eş
4. Erkekler kadınları korumakla yükümlüdür Önce ailesini sonra eşini sonrada çocuklarını. burdaki hakimdir ifadesi biraz daha nesneldir. ortalama bir erkek ortalama bir kadından güçlüdür koruyabilir bir kadını. ama ortalama bir kadın koruyamaz
5. O erkek kadını dövebilir dediğiniz ayetin tefsirini okumanızı şiddetle öneririm.
6. O boşol olayı saçmadır. dini nikah diye birşey dinde farz değildir. sadece sünnet gibi birşeydir çiftler islami adette birbirini boşamak isterse aile meclisi kurulur büyüklere danışılır en sonunda kararverilip boşanılır
Ve bir erkekle bir kadının giyinme olayı daha farklı biz erkeklerde diz kapaklarımızdan Göbek deliğimize kadar sorumluyuz namahrem yerlerimizi sakınmalıyız. ve çoğunlukla bir erkek kadına göre daha çok terler. ASIL senin düzgün araştırmanı öneririm.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAleviydim tarikatçı oldum.
Solcuydum sağcı oldum.
Komünist dim şeriatçı oldum...
Şeriat demek; Allahın emir ve yasakları demek kuranda yazılan hükümler demek.
Her maddeye verecek bir cevabım var elbet..
1: kadının şahitliği erkeğin şahitliği olayını anlatmak gerekirse cevabı:
Erkek de hiçbir zaman tek erkek yoktur 2 erkek şahit ister kadindaysa 2 kadn 1 erkek şahit ister bunun sebebi kadının korunması ve kadına bisey gelmemesinden dolayıdır.. şahsen ben bile biyerde şahit olacağım zaman yanmda bir erkek daha olsun tek olmiyim isterim kadına gelince kadindaysa 1 erkek şahit şart koymuş ki kadına bisey gelmesin olacaklardan kadn sorumlu olmasn diye..
2:Kadına erkeğin yarışı kadar miras düşmesi olayı. Bu olay her ülkede var sadece şeriat ülkesinde değil erkeğin eve daha çok ihtiyacı var ev sahibi erkek olur kadın evlendiği adamın evine gider kadınlar miras olsaydı erkek kadının evinde kalırdı buda hiç iyi olmadı çünkü ben biliyorum ki kadına milleti gözü doymaz evleneceğim kızın evi ols mali mülkü olsa başına kadar benim evim var senin neyin var der bunu annem bana söyledi çünkü benimde evlenmek için evi olan biri denk geldi onun evinde kalacaksın hiç kimse bana yapma asla gitmem dedi evli bayanlara danisdim arkadaşlarıma kızlara danisdim. Kadınlar nankördür 7 şehvetlidir cehennem ehlinin 3/2 sidir.
Kadına tek Es erkeğe 4 Es verilmesi. Bana sorarsan hiçbir zaman evlenmemek en iyisidir çünkü dünya malına suskun olmamak gerekir herşeyi bırakarak Allaha talip olmak gerekir ama evlenmek isteyen seviyorum diyen evlenebilir islamda serbesttir.. erkekler 40 yaşına gelince 20 lik kızlardan hoşlanır Allaha kimse kimseyi aldatmasn kadın yaşlanıp kocasına hizmet edemez olduğunda başka biri ona baksin diye bir kadınla daha evlenme izni vermiştir ama bu sadece izindir zorunlu değildir örneğin kadın kısırlaştırma 40 yaşında menepoz olur adam çocuk istiyo başka kadınla evlenebilir karisini bosayipda evlencek değil boşansan diye çok evliliğe izin verilmiş19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılErkeğin çok evlilik yapması özenilen bisey değil izin olan biseydir kimse çok evlilik yapmak istemez bakacak gücü olmaz kadınlar anlaşmazlık kıskanır istemez. Bakın örnek vereyim bir kadın yakalandı hastalandı ve kısırlaştırma ne yapmak lazım bosamakmi lazım hayır ama adam cinsellik istiyo ne yapacak aldatcakmi bizim ülkemizde aldatma oranları çok fazla çünkü çok evlilik yasal değil ama çok evlilik yasallassa kimse kimseyi aldatmaz herkes helaliyle olur kadın aldatmaya izin vermez ama kumaya belki izin verir.. benim babaannemde kuma gelmisdi izin veriliyor bir sorun çıkmıyor kadınin çok evlenmemesi nedendir dedin. Düşünsene kadının 2 erkekle evlendiğini ozaman çocuğun kimden olduğu belli olmazdı tuhaf bir aile düzeni olurdu çok evlilik sadece şeriat değil aynı zamanda amerikada yaşayan mormonlarda ve Hindistan da hinduistlerdede vardır ve diger ilkel kabilelerde var
4:Erkekler kadınlardan üstündür diyorsun bunu neye dayanarak söylüyorsun Hz Ali diyor ki kadın insanoğlunun anasıdır.
Soran+1 yılAyette diyor erkekler kadınlardan bir miktar üstündür diye. Bir miktarmış neyse ki, ya daha fazla olsaydı :D Ve erkekler kadınların üzerinde hakimdir diyor. Hiç kuranı türkçe okumazsanız bilmezsiniz tabii.
Cevap sahibi+1 yıl5: Erkeğin kadını dövmesi yadrganmş ayetler sabitlenmiş günah biseydir Allah karısını döven buğz eder diyor peygamberimiz.. bizim peygamberimiz hangi karısını dövdü ki Müslümanlar da kendi karısını dövsun? Uyduruyosun iftiracisin gerçek muslumanlar dindarlar karılarını dövmezler
6: Kadının boşanma hakkı yok erkek 3 talakla boşar konusunda bunu 1400 yıllık fikihcilar bilir kadının erkeğine sadık olması Allahın isteğidir günümüzde kadının götu kalkdı önüne geken bosuyor boşanmalara %88 i kadının isteği yüzünden çevremizde geniş insan içindeyim boşanmalara iciceyim teyzemde boşanmış arkadaşlarıma mağarada yasamiyom herkesi taniyo kadın milleti ekonomim özgürlügunu kazanınca kocaya sadık olmuyor bende 25 yasbdaym 30 yerde calsdm milyonlarca insan gördüm çok evli kadınla zina yaptim lisedeki eski sevgilim evlendi kocasını boşansan bana verdi şimdi pismanim herşeyi bıraksın namaza başladım tövbe ettim cinsellikde saçma benim için allahdan başka herşeyden vazgeçdim
Cevap sahibi+1 yılEğer kuranda öyle yazıyor sa öyledir doğrudur.. kadınlara bak erkeklere bak her bakımdan sizden ileriyiz ister İslam ülkesine bak ister tüm ülkelere bak hep erkekler ön safta erkekler daha çok sosyal statüde kadının ön planda olduğunu dusunsene çalışan kadın kocasını aldatıyor çalışan kadın kocasınin lafını dinlemezken çalışan kadın elin erkekleriyle sarmaş dolaş ken nasıl kadın erkek eşitliğini istersin? Çalışan kadn mutlaka ev içinde tartışma çıkarır ben bunu hayat tecrübemden biliyorum gerek Avrupa ülkelerinde doktor mühendis milletvekili her meslekten erkek nüfusu daha fazla kadınlar gene ezik sizi Allah böyle yaratmış kaderine razı ol eziksiniz işte ama Allah gene size değer verdi eski ümmetlerde kadının toplum içinde yüksek sesli konuşması haramdı şimdi her yerde sortlarini giymiş dekolteli elbiselerle gözlerimizi harama dönüyorsunuz kadın tabiki kara çarşaf giyecek erkeği şehvetlendirmiycek çarşaf dışındaki kıyafetler bizi şehvetlendirmiycek buda haramdır
Cevap sahibi+1 yılSen o ayeti yanlş yorumluyorsun Allah kuranda diyor ki Erkekler kadınlarına laf geçirsin kadınlarda kocalarının lafını dinlesin.. tamam da bu bütün dünyada geçerli olan bisey ben şahsen lafımı dinleyen bir kzla evlenmek isterim laf dinlemeyen biriyle yapamam ve kızlarda lafını geçirebilen söz dinletebilen erkeklerden hoşlanır erkeğe itaat etme duygusu kadınlarda vardır istediğiniz kadar feminist olun geçenlerde bu sitede bir kız soru sormuştu feminist olduğum halde son zamanlarda erkeğe ait olma duygusu var erkek lafı dinleme duygusu var demişti Allah sizi böyle yarattı bir erkeğe ait olun diye ayıp yapmayın diye
Cevap sahibi+1 yılgelelim 3 talakla boşanma konusuna ALLAHIN yardımı bana ulaşdı ALLAHA sonsuz şükürer olsun.. sen sormuşdun kadının boşanma hakkı olmaması erkeğin 3 talakla boşanması haksızlık değilmi demişdin bende dün sana bunları yazdıkdan sonra bir kızın sorusunu gördüm kız diyorduki
ben nişanlandım bilmem kaç yıl çıkdık sonra birlikde olduk ben bakireliğimi ona verdim sonra nikaha 6 ay kala ayrıldı sebebsiz yere ben anneme söyledim benim annem onun annesini aradı dediki senin oğlan bizim kızla birlikde oldu evlensinler demiş aamın anneside hangi çağda yaşıyoruz zorla evlilikmi olcak demiş kabul etmemiş.
bak şimdi bugün evlenseler boşanmak için en az 1 yıl geçmesi gerekcek boşanmak kolay değil mahkeme çok uzun sürüyor.. ama şeriatta olsaydı adam kızın bakireliğini bozdu diye imam nikahı kıyardı 3 talakla boşardı ondan sonra ne halin varsa gör.. adam ayrılmak istemiş. belliki soğumuş istememiş sevmemiş sevgisi bitmiş. zorla evlilik olurmu sevmeden evlenilirmi? yaşasın şeriat kahrolsun dış güçler.
Cevap sahibi+1 yılsen müslüman değilsin oyüzden şeriatı sevmiyorsun eğer müslüman olsaydın seriatı arastırır hikmetini sorar öğrenir kafa yorur Allahdan gelen emirlere boyun eğerdin.. müslüman olan herkes seriatı sevmesi lazım ama ülkemizde avrupalılar amerikalılar masonlar vakdi zamanında şeriatı kötülediler medyada bilmem nerelerde amerika uşağı başbakanlar seriatı kötüliyci probagandalar yaparak avrupayaköle ettiler bizi. bak fetö'ye buda amrikanın işi amerika kurdu fetö'yü sonra fetö' akp'yi kurdu sonra akp millet vekilleri teker teker istifa etti kovuldu v. s. daha sonra yine bir olay çıkaracaklar ülkeyi içden bölmek istiycekler. avrupalılar bizim güçlü olmamızı istemez bizim yok olmamız için çalışırlar.. neden gayrimüslimlerin yasalarına anayasalarına göre yargılanıyoruzda ALLAHIN yasalarına göre yargılanmıyoruz..
ALLAhın yasası demek şeriat demekdir şeriata karsı olan ALLAhın emir ve yasaklarına karşı gelmiş olur çünkü şeriat demek ALLAhın emir ve yasakları demekdir..
Cevap sahibi+1 yılşeriatın olduğu ülkelerde zina fuhuş yasadışı işler azdır ama laik türkiyede bu oranlar çokdur laik türkiyede zina fuhuş aldatma boşanma eşcinsellik hat safhada halbuki müslümanız ama şeriat olmadığından yoldan çıkmışız..
şeriatı size kötülediler zamanında mason medyalar.. halbuki şeriatte kötü bişey yokdu ALLAHIN emir ve yasaları demekdi ama mason başkanlar millet vekilleri şeriatı halka kötüledi ve biz bu hale geldik şeriatıkorkutmayın avrupalı olmakdan korkun asıl aldatmalar boşanmalar eşcinseller ordadır..!
Cevap sahibi+1 yılNoldu mors oldun cevb vermedim altta kaldım heroruya cevab veren ben hiçbir şeye cevabsz bırqkmiycak olan ben malmiyim ki durduk yere buna inanıyor. Yok yokk musluman olmiycakmiş musluman olmak zorunda geliyo musluman lik zor iş siz nefsimize ve şeytana uyarak dinden cildiniz ve asla dine dönmiyceksiniz.. ben hersye cevab veririm ama sen gene de dine dönmesi ki
+1 yıl2 şahitliğin 1 erkeği denk olması kadınların mizacı ile alakalı bir durum. (Erkeklere nazaran daha duygusal kararlar alabilmeleri)
Erkek geçimden sorumludur kiz çocuğu evlense de ona erkek bakacak o sebeple mirasın büyük kısmının erkeğe verilmesi mantıken de doğru olan.
Erkeğe dört eş hakkı sadece savaş vs durumunda kadınlar sayıca erkeklerden üstünse ve düşkün durumdaysalar geçerli.
Erkekler kadınlardan üstündür fikri sizin kendinize ait.
Erkeğin kadını dövmesi, aldatma ve ahlaksızlıkta itiraz ediyorsa ve ondan önce güzelce açıklama yatağını ayırma gibi öncelik maddeleri uyguladığı halde iflah olmadıysa mümkün.
Kadının bir boşanma hakkı vardır ve bunu nikah zamanı eşinden talep edebilir. Tamamen erkekte değildir. Bu durumda ortak boşanılması gerekir.
Başka sorunuz varsa alabilirim.22 Yorumla- +1 yıl
Bir de erkekler istediği giyinebiliyorken kadınlar kapanmak zorunda demişsiniz. Kadınlar erkeklere nazaran daha gösterişli ve çekici vücuda sahiptirler. Kolaylıkla bir erkeği etkileyebiliyorlar bildiğiniz üzere. Çekicilik kadınlarda olduğu icin onlara örtünmeleri, bu konuda zaafı olan erkekler olduğu için de onlara gözlerini sakınmaları emredilmiş
- +1 yıl
Bu şekilde düşünmenizi anlıyorum. Çünkü gerçekten müslüman bir erkek bulmak çok zor. Kadınları din adı altında kısıtlayan ve onlara dini bahane ederek zor kullanan hayvanlar mevcut.
müslümanlardan kıvırmacalar :D hayatında acıp meal okumamışlar şimdi ölümüne savunur dinini
61 Yorumla
Soran+1 yılahaha aynen :D
+1 yılErkeğe 4 eş hakkı yoktur, erkeğe kadınları koruma hakkı verilmiştir resmi nikah alma hakkı dinde yoktur, sağda solda dini kitaplarda yazan ucubelere inanmayın. Din'de erkeklere eğer durumunuz yoksa yoksul evsiz kadınlara bakılması emredilmiş, yani 4 değil 10 kadını himaye altına alabiliyorsunuz bakın eş değil himaye (koruma).. Tek eşiniz oluyor yine. Üstelik siz bu dini şeyleri kötülerken, şeriata yani Allahın kurallarına uymayan kadınların boşanınca kocasının tüm mal varlığını tazminat yoluyla almasına ne diyeceksiniz? Nafakaya?
29 Yorumla- +1 yıl
Siz güçsüz olduğunuzu, erkeklerden boşanınca nafaka alarak gösteriyorsunuz zaten, ne diye erkekle eşit olmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum
Soran+1 yılLaik sistemde nafakanın hangi şartlarda alındıgını öğren. Çocuk varsa nafaka çocuk için verilir, ya da erkek aldatmış ise nakafa ve tazminat verilir. Normal boşanmalarda nakafa yoktur laik sistemde. Bir şey bildiginiz yok anca konusuyorsunuz ya
- +1 yıl
Neden veriliyor? Kadın güçsüz çünkü, tek başına bakamadığı için veriliyor. Kadının erkeğe nafaka verildiği görülmüş mü veya erkeğin kadından para talep ettiği? Üstelik laik sistem laik sistem diye saçmalayıp durmayın, laiklik; yargı ve ceza kanunu'dur. Suçluların cezalandırılmasında idam vb ölüm cezalarını kaldıran kanunun adı laikliktir ülke'nin %90'nı laikliği bilmediği gibi birde fikir üretiyorlar Laiklik ne alaakaaaaaa evlilikle! Türkiye laik sistemle yönetilmiyor Cumhuriyetle yönetiliyor. Kadınlar en çok laik sistemde aşağılanır, yani mahkemde laik ceza kanunuyla yargılanan bir tecavüz suçlusu, kadın bağırmadı ya da ne biliym etek giyindi diye tecavüz sucundan 5/1 indirim alır. Sayın hiçbirşey bilmeyen @GizliKullanıcı.)))
Soran+1 yılBen hukukçuyum bana mı öğretiyorsun ahaha ya. Laiklik hukuk kurallarının dinler dahil edilmeden belirlenmesidir. Hukuk kuralları medeni kanunu da kapsar. Nafaka kadına değil çocuğa verilir ki çocuğu yetiştirsin diye anneye verilir çocuk. 18 yaşını geçtikten sonra çocuk nafakası biter. Neyse sen konus kendi kendine.
- +1 yıl
Hukukcusunda;nafakayı laik sisteme bağlamayı nasıl başardın , sen benim eğitim ve kültür seviyemin %1'i etmezsin. Hukuk'u kanunları sizden iyi biliyorum laik'liğin yaşam stili olmadığını öğrenin önce. İran'da kadınlar baskı altındaysa bu şeriat yüzünden değil ordaki erkeklerin sertliğinden kaynaklanıyor hiç bir dinde baskı yoktur çünkü. Özellikle de islam dininde Şeriat=Allah'ın kuralları.
- +1 yıl
@bibaşına rica ederim ülkemizin %75'i üniversiteye bağlı zekayla yaşıyorlar kendilerine ait hiç bir mentalite yok iran'ı örnek alarak şerait'ı kötülemek hangi akla mantığa hizmettir anlamak ne mümkün !
- +1 yıl
@bibaşına Şia>Şii=Alevi. 3'ü aynı şey'dir Türkiye'de de aleviler Türklere karşı her zaman isyan yapıyor taa Osmanlı zamanından beri buda gerçek müslüman olmadıklarını gösterir, iran'ın fazlası şia zaten Türkiye'yle savaşmak dahi istiyorlar sırf sünni olduğumuz için.
+1 yılNiçin Arap kültürü ile yozlaşalim ki.. Eğer yozlaşacaksak batı kültürüyle yozlaşalim ya da Japon, İskandinav falan..
12 Yorumla
Soran+1 yılBizim türklerin öz kültürü bize yeter zaten. İslamdan önce türklerde kadınlara değer verilirdi. O zamanlar bile bu medeniyet konusunda türkler çok ileriymiş. İslamı atsak yeter bize kendi kültürümüz
- +1 yıl
Ulan sen Zaten şimdi anladım senin neden bu denli dengesiz yazıyı burda gizli olarak paylaştın islamdan önce bir Türkler diyorsun aen bu kültürü ne zaman aldın bakalım senin bütün varlığın ve benliğin ve şunu söylemek istiyorum ki senin o kültür dediğin o kavram bile yüce Allah'ın sana yani insanlığa verdiği FITRAT içinde saklı anladın mı tabi bu işler senin incir çekirdeği kadar olan beynine sığmaz yani sen bu kültür dediğin şeyi annenin karnında mı sana aşıladılar sanıyor sun t
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriatı bilmem ama kadınların g*tünü başını açma çabaları ayrı bir konu mini giyen erkek tayt giyen erkek transparan giyen bir erkek gördünmü hiç yakası göğüsüne kadar açık bir erkek e o zaman şeriatı karalarken şimdiki yaptıklarınla bir kıyasla eskiden eşitlik bozultu şimdi yine eşitlik bozuk değilmi?
10 YorumlaŞeriat isteyen kadın mazoşisttir net. Boyun eğen kadın köledir. Hakkını arayamayan insan, insan mıdır?
60 Yorumlainançlı kadın ister sen bunu düşünüp kafanı yorma , önce şeriatı öğren sonra bunları kaleme al. tabi ya işine geleni yazacan elbet yüzlerin kararacağı bazılarının nurlanacağı o gün gelecek, işte o mahkemede sen bu soruyu sor cevabını pek ala alırsın
00 YorumlaYalnız burda arkadaş şeriatın hükümlerinden bahsederken. Irandaki üzerine kendilerinden uydurma ayetler eklenen , kuran-ı kerim' de olmayan kuralları aktarıyor bize. Lütfen biraz daha araştırıp bilgilendir insanları. Kadınlara değer verilmesi hali bizim dinimiz doğrultusunda yayılmıştır. Babalar kız evlatlarını diri diri toprağa gomerken peygamber efendimiz kızını sırtında gezdirmiştir.
02 Yorumla
Soran+1 yılKuranı hiç türkçe okudun mu merak ediyorum. Hiçbir yerden alıntı yapmadım tamamen kendim kuranı okuyup yazdım bunları. Komik olan ise bir şey bilmediğiniz halde bilenlere laf söylemeniz. Git biraz oku öğren ya. İlk ayet olan ikra (oku) sözünü dinle bari.
Kişilik & Karakter konusunda 418 cevap paylaştı. Ya bırak cahillik diz boyu gelmis şeriat diye got yirtiyorlar
50 Yorumlaşeriat isteyenlerin çoğu bir şey değişmeden şeriat geleceğini düşünüyor
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 403 cevap paylaştı. Kur'andaki islam ile mezhep imamlarının uydurduğu din farklı şeyler.
https://www.kurandakidin.com01 Yorumla
+1 yılSaçma olurlarsa isterler evet güzel tespit yapmışsın.
10 YorumlaSen istersen İncil ve Tevrat da ki kadına verilen degere ve kiymete bak sonra gel şeriata laf soyle derim ben sen sadece bir kısmına bakmışsın birde şeriat da kafina verilen değerleri de araştırıp da bizimle paylaşır san sevinirim
06 Yorumla
Soran+1 yılİncil ve Tevratla yönetilen bir ülke yok yalnız :D
Soran+1 yılVenedik mi ahaha. Vatikan demek istediniz sanırım
Kişilik & Karakter konusunda 500 cevap paylaştı. Saptirmalar var sanki kendilerine göre düzenlemişler gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKadin icin kotu bence kadin ikinci planda
Pantolon gunah diye bir hadis yok neymis kafina pant giymesi gunahmis00 Yorumla
+1 yılHaybeye sallamışın araştırmadan düşünmeden konuuşmak denir buna
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 325 cevap paylaştı. Turkiyede bu kadar dinsiz varken şeriat gelmez raad olun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadınlara güvenilmez diyor doğru diyor çünkü kadınlar şeytan bnc
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeriatın ne olduğunu bilmeden isteyen mallar var bu ülkede
20 YorumlaBende anlayamıyorum ama kabul ediyolar 😄
30 Yorumla
+1 yılsaçma evet bende bunu anlamıyorum ya
20 Yorumla
+1 yıl2 bira icen Allah'ı sorgulamak zorunda mi ya
04 Yorumla
Soran+1 yılTamam sen sorgulama ve köle zihniyete devam et.
- +1 yıl
kole mole degilim keyfime gore yasiyorum vicdan muhaseben var ki boyle sorular soruyorsub
Soran+1 yılŞeriata göre keyfine göre yaşayamazsın. Sözde müslüman olup sorgulamayın yeaa diyenler de komik. Hem inanıyoruz derler hem de dinin hiçbir dediğini yapmazlar. Komik
- +1 yıl
yapabildigini yap yapamadigini zaten yapamiyorsun af dile baska ugraslara gerek yok mahkemede 2 kisi istese sesin cikmaz yok allah niye boyle istedi yok bilmem ne
Erkekler belki zorluyordur kim bilir
20 YorumlaBu nerde buldun lütfen söylermisin gizli
04 Yorumla
Soran+1 yılKurandan buldum okuyarak. Sen de oku sen de bulursun kör degilsen.
Soran+1 yılBen müslüman değilim zaten eğer bana şeriatı istememek kişiyi dinden çıkarır diyeceksen
Dinle beyni yıkanan kadınlar ister.
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 620 cevap paylaştı. Şeriatın doğru öğrenmedim ben bence
00 Yorumla
+1 yılSaçma tabiki
20 Yorumla
+1 yılEvet
20 Yorumla
+1 yılKadınlar çok iftiracı ve şeytan. İşte biz buyuz 😂
02 Yorumla
Soran+1 yılSen kendin öyle olabilirsin, biz öyle değiliz.
- +1 yıl
Gerçekler 😂
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne