Sizce babalık kan bağıyla mı yoksa babalık vazifesini yerine getirmeyle olur ? Neden ?
Cevabın nedir?
+1 yılBabalık vazifesini yerine getirmekle olur. Yoksa taşıdığın kan bile salt babaya değil iki ebeveyne birlikte ait. Kanla baba olup da babası iskele babası olan adam ne yapsın öyle babayı?
Benim gözümde baba dediğin adam "baba" gibi olmalı.
Ha anne-baba ayrılmıştır, birlikte kalınan anne yeni birisiyle evlenmiştir, hangisi baba dersen, hangisi adam gibi seninle ilginiyor diye sorarım. Kağıt üstünde baba olunmuyor çünkü. "Bazı babaların yaptığını marko paşa bile yapmaz", hey gidi küçüklük anılarım. Bu arada kim bu marko paşa ya? annem derdi o sözü.03 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı :)
ama çocuk için de birbirini yemeye gerek yok. Tabi ayrılmak çocuğa yazık. Birbirinizle yapamıyorsanız çocuk yapmayın demek istiyorum öylelerine. Güzel söylemişsin
En İyi Cevaplar
+1 yılarabeks türkü söylemeyle olur ..müslüm baba orhan baba .. kolay değil öyle baba olmak
35 Yorumla- +1 yıl
berhüdar ol
- +1 yıl
eyw :)
babalık kan bagıyla falan olmuyo,senınle ılgılenmıyorsa terkedıp gıdıyorsa hıç bı sorumlulugunu ustlenmıyorsa o adam baba degıl,emınım cocukta ıstemıyordurda arada cıkm ıssındır ben kendımı oyle hıssedıyorum su an o bı baba değil bence ınsanda değilde..
03 Yorumla
+1 yılBabalık vazifesini yerine getiren.Zaten bi' baba babalık vazifesini yerine getirmiyorsa derdi çocuk değildir.Hı kan bağı olmayan birinin çocuğu kabullenip ona kol kanat germesi ne ölçüde olur orası da tartışılır.En iyisi çocuk dünyaya getirmemek gibi.
03 Yorumla- +1 yıl
Benim kendi düşüncem.Hukuka göre kan bağı olan baba ama istersen kan bağı olmayan birinin nüfusuna geçirebilirsin çocuğu bildiğim kadarıyla böyle bi' şey var.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
4Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 523 cevap paylaştı. ne analık ne babalık kan bağıyla olmaz. baba şevkatini göstermiyorsa, ihtiyacı olduğunda onun yanında olmuyorsa, çocuğunu koruyup kollamıyorsa, sevgisini hissettirmiyorsa kan bağı olsa ne olur olmasa ne olur.
03 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılbabalık annelikten farklı olarak çocuk anne karnına düştüğü anda oluşmaz çocuğun sağ doğumu sonunda erkek babalık sıfatını alır bu kan bağı kısmı hukuki olarak ama çocuğu büyüten ona emek verendir asıl baba
022 Yorumla- +1 yıl
sayılır
- +1 yıl
niye :D
- +1 yıl
şimdi şöle oluyo uluslararsı ilişkiler mezunuyum ama idari hakim olmak istiyorum bunun için 2 avukattan ders alıyorum hukuka baya hakim oldum zaten bu sene üniversite sınavına girip bide hukuk okumayı planlıyorum
- +1 yıl
cezai ehliyet ceza hukuku açısından bir kişinin suçlu sayılabilmesi için gerekli nitelikler en temeli de yaş sınırı.
iyi niyet karinesinde de kişinin iyi niyetli olduğunu ispata gerek yoktur ispat yükü karşı tarafa geçer kötü niyetli olduğunu düşünen varsa ispatlaması gerekir - +1 yıl
haahaahh danke schön :)
- +1 yıl
:D
- +1 yıl
yah
- +1 yıl
yok değilim herşey almanca dersi almaya başladıktan sonra gelişti çok ani oldu ben bile anlayamadım
- +1 yıl
sadece komik de diyebiliriz :) rahat ol şampiyon
- +1 yıl
hahahahah :D peki o lanet olasıcanın tek derdi lanet poposunun lanet kafasından daha büyük olması mıymış :Dlakjdhuqwasgjhkn
- +1 yıl
aşsdaşlsdşkaiksşlksalşkaslşk :D
+1 yılbabalık kan bağıyla olmaz çünkü onların yaradılışında babalık duygusu yoktur.kadınlarda yaradılışlarında annelik duygusu verilmiştir hormonlar vs kadını anne yapar.yani anne doğulur ama baba doğulmaz sonradan olunur.
09 Yorumla- +1 yıl
annelik hormonu süt hormonu vs. en vicdansız kadın da bile annelik duygusu vardır emn ol.
- +1 yıl
bunun kadercilikle bi iilgisi yok biyolojik olarak yorumladım.kadınlar katil olamaz insan ödüremez demedim.ama kabul edelim ki çoğu zaman anne babadan daha merhametli evladına karşı bu da yaradılışdan geliyor anlatmaya çalıştığım sadece bu.
- +1 yıl
anlatamıorum.tamam.neyse.
- +1 yıl
:D
+1 yılÇocuğunu sokağa atan, yetimhaneye bırakan, ilgilenmeyen, aramayan, döven midir sence baba? Yoksa kanbağı olmasa da her şekilde yanında olan, ona kol kanat geren, gözünün içine bakan mıdır?
03 Yorumla- +1 yıl
Bu konuda yorum yapmak istemiyorum...
Tartışılmaz bile. Benimle ağlayan, gülen ve en kötü anımda yanımda olan babam veya annemden daha değerlisi yoktur.
03 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir durumum çok şükür olamaz, ailem ile fiziksel benzerliğim aşikar. Hadi masucuktan düşünelim çocuklar gibi. Merak bile edeceğimi düşünmüyorum eski ailemi.Çünkü kader böyle teselli etmiştir ve kabul ederim durumu.Kinde duymam, nefrette duymam. İntikam almak gibi salak çocukça şeylerle de uğraşmam. 25 sene ne ise hayatımda, aynen devam eder. Olgun bir insanım, bahanelere ihtiyacım yok, Közlenmiş külleri tekrar yakmaya gerek yok. Herkes hayatına devam etmeli.
Sahip çıkmadıktan, babalık yapmadıktan sonra biyolojik babam olsa ne olmasa ne...
tam olarak yaşadığım durum bu zaten..05 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılbiyolojik babası ol, olmaa
çocuğu sevmekle, sahiplenmekle, gelişimine katkıda bulunmakla ve diğer babalık vazifelerini gerçekleştirmekle olur.01 Yorumlatabiki vazifesini yerine getirmeyle olur.sadece kan bağıyla yada doğurmakla baba yada anne olunmuyor.
01 Yorumla
+1 yılbenim kan bağım olan baba ama mesela iskele babasımı şam babasımı çözemedim :))
00 YorumlaTeknik olarak kan yolu ama mantelitesi babalık yapmak
05 YorumlaIkisinden de olmasi gerekir diye dusunuyorum.kanindan olmayan birine ayni ozveriyle yaklasmak herkesin yapabilecegi bi sey degil.ayni sekilde sadece kan bagin varsa ve sorumluluk sahibi degilsen bu da tek basina yetmez.
15 Yorumla
+1 yılkime göre neye göre
bana göre, her ikisiylede olur ama ikisi bir arada olursa en güzeli olur05 Yorumla- +1 yıl
ortak genetik miras.
- +1 yıl
Ortak genetik miras sadece dış görünüşünüzü değil karakteriinizde etkiler.
Ayrıca benim cevabımı okuduysan , ikisi bir arada daha güzel olur dedim.
babalık görevini yapmıyorsa sadece biyolojik babadır zaten - +1 yıl
Evet ama her ikisi bir arada olur demek, kan bağına önem vermiyorum demek değildir. Madem önem veriyorsun -az da olsa- mantıklı bir nedenin olmalı ? Ayrıca haklısın, zaten biyolojik babadır ama senin elinde olsaydı o seçim sırf onun genini taşımak için onun biyolojik baban olmasını da istemezdin her halde ?
annelik babalık vazifeyle olur.
05 Yorumla
+1 yılVazifeyi yerine getirmeyle olur.
030 Yorumla- +1 yıl
:)Şöyle ki:Sözde baba olmak kolay.Asıl babalık çocuk doğduktan sonra başlıyor.Sürekli isteklerini yerine getirerek,hediyeler alarak çocuk büyütülür sanıyolar.Çocuğun hediyeye değil ilgiye ihtiyacı var.Bu devirde insanlar kendilerini hayatın akışına kaptırıp çocuklarına bu ilgiyi göstermiyorlar.Açığı hediyelerle kapatmaya çalışıyorlar.
- +1 yıl
Çok şükür.Allah bozmasın bizde öyle durumlar yok.Babam da annem de vazifelerini fazlasıyla yerine getiriyor.
- +1 yıl
:))))
- +1 yıl
:))Daha daha iyiyiz.Sizi sormalı?:)
- +1 yıl
:D İyi diyelim iyi olsunlar.Çoluk çocuk nasıl?
- +1 yıl
Bizim iş derken?:D
- +1 yıl
Aaaa çok pardon.Aklımdan çıkıvermiş.Mutfak dolaplarını yaptırdık.Hızımızı alamadık.Banyo dolaplarını da değiştirdik.Sonra o da yetmedi.Bütüüünn evi yeniledik.Görmeniz lazım pek güzel oldu:D
- +1 yıl
:)Yaa sorma pek güzel oldu.Bağğğyan sensiinn:D
- +1 yıl
Tripod ne alakaaa ya?Benzetmeye bak:D:D
- +1 yıl
Bilmiyoruum aman Allahııımmm çok utandım şuan.Senin söylemene gerek yok.Ben bu utançla yaşayamam.Elveda hayat:D
- +1 yıl
Yooo araştırmadım:D
- +1 yıl
Çalışıyorum:D:D sen?
- +1 yıl
Zor iş kolay gelsin:D Çağrı merkezinde müşteri temsilciliği yapıyorum.Sen?
- +1 yıl
Gideceğin yer belli mi?bi hastanede randevuları veriyoruz
- +1 yıl
:)))Hakkında hayırlısı olsun.İsim veremiyorum malesef
+1 yılbabalık vazifesini yerine getirmeyle olur tabi...
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkolay değil ferdi babanın evlatları olmak
01 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Babalık kan bağıyla mı yoksa babalık vazifesini yerine getirmeyle olur sizce?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne