Annesi vefat eden bir arkadaş için ne yapılabilir?
Ölümü sürekli hatırlıyor musunuz yoksa böyle ölüm haberleriyle arada mı?

Ölümü sürekli hatırlıyor musunuz yoksa böyle ölüm haberleriyle arada mı?

Benimde annem vefat etti. Herkese ihtiyaç duyuyorsun, yalniz kalmak istemiyor insan ama insanlara hep yalniz kalmak istediğimi söylüyordum, ona teselli verme agladiginda susturmak yerine birlikte ağla bu onu rahatlatır. Annesi için birlikte dua edin arkadasina da onun icin en guzel seyin bu oldugunu soyle hem merhum icin guzel birşey yapmış olursun hem de arkadaşına iyi gelir bu. bir an oylesine sarıl samimiyetini göster, oyun oynayıp kafasını dağıtacak şeyler yap. Allah arkadaşına da bol sabir versin..
Her gün her saat hatırlıyorum.6ay önce babamı kaybettim. Ve her Allahın günü annemi abimi kaybedecekmişim gibi geliyor. Arkadaşının başı sağolsun ilk önce. Yapa bileceğin tek şey yalnız bırakmaman olur. Sürekli manevi olarak yanında ol ve ona söyle ki hepimiz bir gün kaybettiğimiz sevdiklerimizle kavuşucaz. Ve bunun yarın mı 10gün mü 10yıl sonrası mı olduğunu bilmiyoruz
Başsağlığı dilenir yeri geldiğinde onunla kederlenir ama hayatın hala devam ettiğini göstermek için şebeklik yapmadan onu gülümsetecek sözler söylenebilir. Örneğin trambüste giderken şöför ani fren yapınca ahmet türbanlı bir kızın kucağına oturdu resmen gibi. Sallamasyon bu yani de seninki gerçek olsun.
Ölümü her gün hatırlamak güzel birsey ama insanlar dünya hayatı adına unutuyorlar
Cevap
6Cevap
Herkes bilir muhakkak biz ondan geldik ve ona gideceğiz انا لله وانا اليه راجعون onun için ne yapacağını bilmiyorum ama ölümü hatirlamasi gayet güzel bir şey allah rahmet eylesin ruhuna bol bol fatiha okuyun ve efendimize salavat getirin inşa allah allah ve Resulünün sefaatine nayil olur.🏰
Öncelikle Allah rahmet eylesin , bolca sabır versin 😢 Ona güçlü olduğunu hissettirmeniz Lazım.. örneğin babası kardeşi varsa ona destek olabilir acı paylaştıkça azalır
Arada sırada akla gelir hiç geçmez hiç unutulmaz sadece onunla yaşamaya başlarsın işte
Yapacağın tek şey destek olmak. O acıyı hiç bir şey hafifletemez hayat devam ediyor sadece...
Ne yapsan bisey olmaz o acı hep kalır hic bisey dindirmez kendimden biliyorum
ona yapılacak en iyi şey gününü iyi geçirmektir gezdirmektir. Ama akşam olunca anasını tekrar hatırlar üzülür en iyisi sürekli konuş yanında dur.
Bol bol yanında bulun. Güçlü olduğunu ve bu durumu atlatması gerektiğini söyle. Senesi gelince lokma döktürebilirsiniz. Evet sürekli hatırlıyorum.
Yalanmis lan annen ölmemiş aslında şimdi köyde yaşıyormuş diyip kisa da olsa sevindirebiliriz.
Pot kırmamak lazım bunu ben birkaç defa yaptım çok kotu oluyo
Hep yanında olabiliriz ona yalniz olmadiğimizi hissettitiriz
Başsağlığı dile. Ona, allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. De. Yanında bulun fırsat buldukça.
ilk zamanlar normal zamanla azalicak ama psikologdan yaridm iyi olur
Onun yanında olduğumu hissettirirdim sarılıp teselli ederdim
babası ölenler için de düşünün, kıskanıyorum ben
Hiçbirşey yapamazsın, sadece zaman lazım.
Hergün ölümle yaşıyorum
taziyee
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar