Sizce haklı mı?
Evet Haklı
Hayır Haksız
Bilmiyorum ama Albert Einstein Diyorsa Haklıdır
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

ben bir bilim adamı ya da filozof diye onun sözüne hemen katılmam. okurum ve düşünürüm. ben albert in bu sözüne katılmıyom çünkü bence doğru değil. sebebini yazarım ama biraz karışık. dileyen isterse 1000 eksi versin, umurumda olmaz, bence yanlış bir söz.
Albert einstein yüksek başarılar elde ettiği için haliyle sözünün açıklamasına ihtiyaç duyulmuyor.
Lakin gizli biri açıklamasız bunu söyleyince pek bir şey ifade etmiyor. O yüzden açıklarsan daha iyi olur :)
çünkü insanın ilmi artınca egosu da o doğrultu da artar ve bu nefsinden kaynaklanan bir kibirdir. tabii peygamber ya da evliya değilse. bilmeyen bir kişi ise kibire girse bile komik olur. ama deseydi ki herşeyi bildiğini zanneden hiç birşey bilmiyordur. çok doğru bir söz olur. yine bu söz de eınsteın ın ne demek istediğini çok iyi anladım. tamamen yanlış değil , doğruluk payı var. eınsteın diyor ki insanın ilmi arttıkça tevazusu artmalı. kibiri ya da egosu değil. eğer bunu öğrenemişse o zaman hiç bir şeyi öğrenememiştir demek istiyor.
Egoist insanlar herşeyi bildiklerini sanırlar. Bu yüzden egoisttirler.
Bilen insansa herşeyi bilmediklerini bildikleri için egoist değiller.
Bu yüzden Albert Einstein Ego = 1 / Bilgi demiştir.
Ne kadar çok biliyorsan aslında o kadar çok bilmediğinin farkına varıyorsun.
Yani sen aslında doğru bir mantık kuruyorsun. Olayın esasında bilgi arttıkça ego da artması gerekir. Ama aslında işin temelinde bilgi arttıkça , ne kadar çok bilgisiz olduğunu farkına varıyorsun. İşte bu farkına varma süreci yüzünden egon düşüyor.
reis haklı üniverstelere egoistelerle dolu bilmeyencilerle dolu ezberc. lerle dolu tarih okuyup sokullu mehmet paşayı lozanı bilmeyen mühendis olup integral çözemeyen öğretmen olup ezber olmadan bişey yapamayan insanlarla dolu ego olan insan boş insandır
Tabi ki haklı, az bilgili ne kadar insan gördüysem hepsi bir mevkisini kullanıyordur
Cevap
17Cevap
Bilen bildiğiyle övünmez onu söylüyor. Çünkü çok şey okuyan adam ''Daha bilmediklerim neler vardır'' der ve bilgisinin övülecek bir tarafı olmadığını düşünür.
ne demiş atalarımız ağaç meyve veriyorsa başı öne eğer mütevazi olur. Meyvesiz dikenli ağaçlarda kendini göstermek için dikleşir.
Dünya üzerinde hiç kimse hiçbir şey hakkında bir şey bilemez. Bir şey bilinemez , bilinse bile başkalarına bildirilemez. Doğa kanunları hariç
egonun bilgiyle değil karakterle alakası var porsuk bıyıklı yanlış biliyor
Bir kere egolu insanlar kendilerinin çok iyi göründüğünü düşünür ama sadece salaktan bir farkları yok
Söz çok acemi olum. Doğruluğundan emin misiniz. Millet kafasına göre yazı yazıp resmini koyunca inanıyo herkez.
Söz söylemiyo direk formülü söylüyor.
Ego = 1 / Bilgi diye.
Egoist'leri sevmem Hatta nefret ederim fakat Haklı oldukları konular olabiliyor Objektif bakarsak
Albert amca beni tanımış olsaydı bunu söylediği için kendinden utanırdı :/
Benim egom bildgim seyler ile dogru orantili insanlarin buyuk cogunlugunun bilmedikerini bildigim icin ego kasmak hakkim
Bilgili olsa egoist olmaz. Bu kadar basit.
yüzyılın saçma sözünü söylemiş.
Çok doğru. Adam haklı👏
Biliyorlarsa da sonradan kaybediyorlar
Ego ile egoist farklıdır.
egoist yüksek ego demek diye biliyorum.
Sanata VE arkadaş ortamına düşkünsen gidebilirsin
Çok doğru demiş :)
Haklı tabi ki.
Adam haklı
Evet hakli.
Haklı.
Evet, adam haklı