Türkiye'de pek çok LGBTİ birey, ya psikolojik işkencelere dayanamayarak canına kıydı, ya da zalimce öldürüldü. Adaletsizce hayatları çalınan bu genç insanları hatırlayalım. Fotoğraflarına, gözlerinin içine bakalım ve hepimizin insan olduğu gerçeğine sımsıkı sarılalım.
1. Eylül Cansın "yapamadım, izin vermediler" diyerek kendisini köprüden attığında 23 yaşındaydı.Eylül, ölüme giderken bir video çekerek gözyaşları içerisinde herkese veda etmişti. Çok sevdiği köpeğini de annesine emanet ederken, annesine üzülmemesi gerektiğini söyledi. "Yapamadım, izin vermediler" diyordu. Eylül bu dünyadan istemeyerek, gözyaşları içerisinde gitmek zorunda kaldı-Eylül intihara mecbur bırakıldı
2. Efe Özyavuz, babası "kendini as, bize iş çıkarma" dedikten sonra kendisini asarak intihar ettiğinde 17 yaşındaydı.Efe kadın bedenine doğmuş bir trans erkekti. Henüz 17 yaşındaydı. İntihar etmeden önce ailesinden gördüğü şiddeti arkadaşına anlatmıştı.
Babasının "kendi kendini öldür, bize iş çıkarma" demesi üzerine daha fazla dayanamayarak kendisini astı. 17 yaşında dünyaya veda eden-veda etmek zorunda bırakılan Efe'nin kısa ömrünün acısı gözlerinden okunuyor.
3. Roşin Çiçek... Henüz 17 yaşındaydı. Öz babası tarafından 14 kurşun ile öldürüldü. Öldürülmesinin sebebi eşcinsel olmasıydı.
Bir babanın kalbine, evladına kıyabilecek kadar gözü kara bir nefret koyan bu sisteme lanet olsun!
4. Ayaz Utku Karakulak kendisini boşluğa bıraktığında 22 yaşındaydı. Ayaz Utku bir trans erkekti. Toplumun, ruhu kırana kadar yaptığı baskıdan o da nasibini aldı. Ölümünün arkasından sevgilisinin söyledikleri her şeyi özetler nitelikteydi:
“Benim 6 yıllık sevgilim, sırf trans diye ölmeyi hak etmedi. O koskoca dünyaya bir benim sevgilimi sığdıramadınız. Cenazesine gitmeme bile izin vermeyen yargılarınız batsın! Affım yok kimseye. Yükseklik korkusu vardı onun, kendini yüksekten attı. Nasıl yaktınız canını kim bilir... 6 senem, canım. Rahat uyu!”
-Peki Eşcinsel olmak onların suçumu? Ölmeyi Hak ediyorlarmı sizce?
EVET.
HAYIR.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sözler İncitir, Nefret Öldürür: Gökkuşağının Toplum Önyargılarıyla Soldurulan Renkleri?
Ya şunu anlamıyorum: Tamam iğreniyor olabilirsin veya aklın almıyor olabilir bir kadın ile kadını veya bir erkek ile erkeği ama sana dokunmuyorlarsa, senin önünde bir şeyler yapmıyorlarsa ya da sana yürümüyorlarsa sorun ne? Ne hali varsa görsün diyemiyor musun?
İsteyen istediği ile uğraşa bilir Ülke gündemi hep aynı değişen bişey varmı? Biz sanki bilmiyoruz gündemi Sorduğum soruda bizleri ilgilendiriyor bunlarda gerçekler uçkurluk bişeyde yok ya
İyi, tüm lgbt üyelerini... Anladın mı? Ne halt ediyorsanız edin, gözüne sokmayın insanların. Bananeee ulan hangi cinsten hoşlandığından. Bana göre yamyamlık. Var mı ötesi!
En İyi Cevaplar