Uzun süredir sevilmediğimi, çirkin olduğumu, arkadaş gruplarında dışlandığımı hissediyorum. Ki bence gerçekten çirkin birisiyim fiziğim dışında bir güzelliğim yok. Onda da özgüven kazanmak için sürekli fiziğimi öne çıkarıp salak gibi mi görüneyim, ne kadar çabalarsam çabalayayım yüzümün yuvarlaklığı, burnumun büyüklüğü, güneş lekelerim ve bembeyaz tenim beni çirkin yapıyor. Ailemden de destek göremiyorum. Sevilmek için iyi özelliklerim olduğunu düşünmüyorum, belki birinin seni sevmesi için nedenlere ihtiyacı yoktur, fazla depresifsin diyebilirsiniz ama ailem tarafından bile sevilmiyorum ve desteklenmiyorum, ailem bile sürekli negatif düşündüğümü ve bunun katlanılmaz olduğunu söylüyorken başkaları niye böyle düşünmesin? Gerçek aşka da, bakımlı olmanın çekici olmak anlamına geldiğine de inanamıyorum. Çünkü örneklerini kendimde gördüm. Ve içimdeki negatif düşüncelerden bir türlü kurtulamıyorum. Bir sürü psikiyatra içimde iyi umutlarla gittim ve ilaçları da konuşmaları da bende işe yaramadı, her zamanki gibi hayal kırıklığına uğradım. İntihar etmeyi ise asla yapmam çünkü az da olsa yapmaktan keyif aldığım şeyler var ama onlarda da imkanlarım kısıtlı. Sizce neler yapmalıyım? Lütfen, tavsiyelerinize ihtiyacım var yoksa tüm gücümü yitirip günlerce odamda yatacakmış gibi hissediyorum ve kaybettiğim onlarca insandan sonra işimi de kaybetmem sonumu getirecekmiş gibi.
Not:Umarım fazla melankoliden rahatsızlanmazsınız.
Not:Umarım fazla melankoliden rahatsızlanmazsınız.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kocaman bir merhaba 😊
Her birimiz ayrı ayrı yaratılmışız.
Ana problem aileden görmediğiniz sevgiden kaynaklanıyor.
Ne olursa olsun bir insana sürekli aynı şekilde davranmak, hitap etmek bir süre sonra o insanı dehşet derecede manipüle eder. Halbuki "insan" olduğunuzu unuturlar. Çirkin kelimesini bir daha kullanmayın lütfen.
İnsanın çirkini güzeli keşke yüz ile, fizik ile olsaymış. Ama inanın bana çirkinlik, güzellik o insanın yaptığı davranışlarla, düşünceleriyle, eyleme geçirdiği faaliyetleriyle, yaşama bakış açısıyla, kısacası "insan" olmasıyla değerlendirilir.
Hiç şu açıdan baktınız mı? Hayatınızda çok güzel becerileriniz vardır. Bunları önceliğiniz yaptınız mı? Hayatınıza yeni şeyler, yeni değerler katarak önünüze baktınız mı? Sizi her kik manipüle ediyorsa o ortamda çok bulunmayın. Bulunmak zorunda iseniz kulaklarınızı tıkayın. Hayatınızın merkezi "çirkinim" olmasın.
Hayatınızın merkezi 'Hayatta neler yapabilirim, neler başarabilirim?' olsun. Allah'ın bize sunduğu her şeyi ama her şeyi asla göz ardı etmemek lazım. Hayatınızda yaşadığınız size saygı duymayan insanlara perdeyi kapatın.
Önce kendinizi sevin, fikriniz değişsin, gelişsin, bakın o zaman hayatınız nasıl güzelleşiyor. Lütfen olumsuz düşünmeyin, hele ki canınızın kıymetini bilin. Çevrenizde sizi böyle yargılayan insanlar güzel mi sanıyorsunuz. Güzellik dile bakar. Bir insanı böyle manipüle etmenin güzelliğe bir faydası olmuyor inanın. Yüreğiniz, attığınız adımlar güzel olsun.
Sevgiyle, huzurla dolu olun.