Astrolojide bir sürü icat var, öğrenmeye çalışıyorum. Dominant burç nasıl bulunur?

Astrolojide bir sürü icat var, öğrenmeye çalışıyorum. Dominant burç nasıl bulunur?

Selam,
Astroloji ile ilgili bilmediğimiz çok sayıda bilgi var. Özellikle burçlar konusunda. Ben de bu konulara biraz ilgili olduğum için yükselen burç, baskın gezegen ve doğum haritası gibi farklı alanlarda araştırma yaptım. Baskın burç konusunu ben de yeni duydum ve biraz inceledim. Burçlar nasıl bulunur gibi baskın burçları da bulmak için çeşitli yöntemler var. Önce baskın burcun ne olduğunu öğrenelim. 🙂
Dominant burç kavramı için bir kişinin en baskın özellikleri taşıdığı burç diyebiliriz. Doğum haritasında yer alan gezegen ve açıların dağılımına göre belirlenir.

Kendimizin ya da başka birinin baskın burcunu öğrenmek için öncelikle doğum haritası hesaplaması yapılır. Baskın gezegen hesaplama yapılırken kişinin doğum tarihi, yeri ve gökyüzü durumunun dikkate alınır. Bu bilgilere göre kişinin doğum haritası çıkarılır. Çıkan doğum haritasında yer alan burçlar ve gezegen konumları incelenerek baskın burç öğrenilir.
Doğum haritası çıkarmak için internet sitelerindeki hesaplama araçlarını kullanabilirsin ya da bir astroloğa danışabilirsin.
ateş burçları (yay dışında) baskın oluyorlar. Koç ve aslan misal. Oğlak, Boğa baskındır. Hava grubundan pek baskın baskın olarak değilde İkizler Kova baskındır. Su gruplarından Yengeç ve Akrep baskındır ama bunların hepsnin karşısında baskın olacağı kişiye göre değişir
eteş gerebe eme yey deşende
Survivor fanı detected 😂😂
Dominant o anladim ben :D Aslan dominanttir.
Cevap
7Cevap
Bu siteye gir. Tabi çevirmen lazım türkçeye. Bilgilerini girdikten sonra 10 yerine 7 gezegen yap. Ardından hem baskın gezegen hem de baskın burcunu göreceksin
https://horoscopes.astro-seek.com/sidereal-dominant-planet-astrology-calculator
Belli bir yaştan sonra yani yaklaşık olarak 18 inden sonra yükselen burç daha dominant oluyor. Ama buna pek kafa yorma ve kendini ona göre ayarlama. Kendin ol :)
Doğum haritasinda en çok bulunan burç baskindir
Örneğin benim venus mars juno ay pallas ve 2 evdeki burcum akrep oyüzden en baskin burcum akrep.
yay tabiki. bu kadar kendi dediyini yaptırmak isteyen bir burç bulamasıın. bir de koç olabilir
Burçlar yalandır 😄 karakterin baskınsa baskınsındır
Astrolojide baskın burç (veya baskın burç), gezegenlerin, açıların ve diğer temel unsurların konumlarına dayanarak doğum haritanızda en güçlü etkiye sahip olan burcu ifade eder.
Haritada mi yoksa dominant burçları mi soruyorsun. Erkeksi dominant burçlar ateş ve hava grubundadir. Biri aslan Yay koç ya da Kova Terazi ikizlerse o kişi dominantdir
Milletin kıçından uydurduklarina senin gibilerde inanıyor işte
Dominant değil mi o?🙈
Güncelleme yapmışsın ben gidiyorum
Aslan burcu dominant olur
Dominik... ilk okul 3 falan heralde...
Yakında amerikan burçta çıkar
dominikte
Hiçbir fikrim yok.
Bulunmaz kanks
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?