Neye göre kötü davranmak ama o önemli. Sebepsiz yere evladına kötü davranıyorsa okey ancak otobüste, sinemada, uçakta ağlayan, zırlayan çocuklar görmek beni deli ediyor ve anneleri de hiçbir şey yapmıyor. İşte burada ağzına vuracaksın, çünkü disiplin erken yaşta şart. Almanlar mesela çocuk ağladığında ikide bir çocukla ilgilenmez, her istediğini vermezler o yüzden sessiz sakinler, bizim millet çocuğun ayağı yere takılsa kafası kesilmiş tavuk gibi paniklediği için çocuklarda şımarık büyüyor
Ufacık çocuğun ağzına vurmakla çocuk eğitimi olmaz. Allah hiçbir çocuğa senin gibi birini baba diye vermesin. O bahsettiğin Almanlar dayakla çocuk terbiye etmeye kalkmıyor. Çocuğun ihtiyaçlarını gideriyorlar, çocuğun canı sıkılmasın diye onu oyalayacak birşeyler buluyorlar, çocuğu insan gibi dinliyorlar, o yüzden çocuk isteğini söylemek için avaz avaz bağırmak zorunda kalmıyor bizdeki gibi, ve çocuğa yapabileceği ölçüde sorumluluk verip sorumluluk sahibi ve bağımsız olmasını sağlıyorlar yavaş yavaş. Ayrıca çocuklara vurmak, kötü muamele etmek yasak, öyle bir durumda Jugendamt gelip çocuğu senin elinden alır.
Çocuğu olunca kendi malı kendi çocuğu diye kötü davranabilir olarak mı anladı acaba :S Bugün o ona kötü davranır yarın kadın yaşlanıp elden ayaktan düştüğünde de çocuğu ona kötü davranır sonra vay efendim hayırsız evlat diye isyan edilir
Herseye günah demekde dogru degildir bilip bilmeden. Ama tabikide olmamasi gereken bir sey cocuga kötü davranmasi din hos karsilamaz ilerde ya oda oyle olur ya da pisirik olur vs tehlikeli dikkat etmek lazim
Çocuğun anne üstünde, annenin de çocuk üstünde hakları vardır. Eğer kötü davranmaktan kasıt, hak ihlali ise ve art niyetli yapılıyorsa bu zaten kul hakkına girer. Ama iyi niyetli ve terbiye etmek amacıyla birşeyler yapılıyorsa, o zaman yöntemler konusunda tartışabiliriz..
annelik bu 7/24 cocugunu pohpohlayamassin. Gerektigi zaman istemedigi seyleri yapacaksin tabi. Cocugunun her istedigini yaparsan simarik ve doyumsuz bir birey yaparsin. Ben dovun demiyorum. Ama cocuga disiplini de vermek lazim
Tabikide günah çocuğu her ne kadar sen doğursanda o sana ALLAH'IN EMANETİ her şeyden önce nasıl bu dünyaya zarar vermek kendine zarar vermek günahsa ona kötü davranmak zarar vermekte günahtır.
Tabi ki günah ne olursa olsun bir çocuğa kötü davranıp şiddet uygulanmamalı bu çocuğun ileride şiddette meğinlli kişiler olarak ortaya çıkmasına neden olur belki o da ileride eşine çocuğuna şiddet gösterir.
sordugun soru ile seni basbasa bırakıyorum. zira her beyni olanın IQ sahibi olmak durumunda olmadıgını anlatsam da anlamıcak tarzdasın. neyse canım bye
En İyi Cevaplar