Şu anda bu soruya çoğu kişi dolgun vücut hatları ya da dekolteli elbiseler diyecektir.
Kadınsı olmak demek gerçekten bu mu? Kişilik ile bir ilişkisi yok mu?
Kadınsı olmak demek gerçekten bu mu? Kişilik ile bir ilişkisi yok mu?
Şimdi efenim , bunun bence dolgun vücut hatları ve dekolteli elbiselerle alakası yok. Bunlara sahip olan bence "kadınsı" değil "SEKSI"dir. Nokta.
Biri bana sorsa "Pamela Anderson mı yoksa Prenses Diana mi daha kadınsı?" Diye, kesinlikle Prenses Diana derim ben 😄😄😄 çünkü kadın zarif. Aynı şey Kate Middleton için de geçerli. Çünkü bu isimler zarif. Ve bana kalırsa zarif olan bir kadın , kadınsıdır da.
Tabii ben sana "git bir prens tavla" veya "kraliyet ailesine mensup ol" demiyorum , yanlış anlama beni 😉😉😉 demek istediğim , her şey zarafette saklı bana kalırsa.
Mesela kibar olmak , kırıcı olmamak , küfür ve argo kullanmamak ; görgü kurallarına , sofra adabı dikkat etmek.
Sonra zarif ve tabii - çok çocuksu asla değil - ama kadınsı elbiseler giymek. Elbiselere mutlaka dolapta yer açmak. Pantolonlar da yer vermek , ama boyfriend veya kargo değil, daha zarif modeller tercih etmek.
Mesela mini siyah elbise; dağınık , hoş bir topuz. Hafif bir Ruj. Buğulu bir göz makyajı. Etkileyici bir koku.
Veya kırmızı , vücuda oturan bir elbise. Kırmızı Ruj. Hafif bir göz makyajı. Etkileyici bir koku.
Zarf Ve etkileyici tavırlar. Herkesi kendine hayran bıraktıran bir duruş.
Ve... güçlü olmak tabii ki de! Zarif ama güçlü olmak , bir erkeğin aklını başından alır. Güçlü derken kas gücünü kastetmiyorum. Erkeğe muhtaç olmadan , kendi ayakları üzerinde durabilir, kendi ekonomik gücünü eline almış, ve manevi olarak da güçlü; fakat asla erkeğe karşı tavır almayacak , maddi manevi gücünü ona karşı kullanıp itici olmayacak bir gücü kastediyorum...
Yorumum umarım faydali olmuştur...😊😊😊😊
İki türlü anlaşılır
Hem dediğin gibi fiziki olarak
Hem de kişilik karakter ve davranış olarak
Kadın cam gidibir hassastır incedir kırılgandır. Düşünceli detaycı ve akıllı bir varlıktır. Her şeyi sorgular, hep belirsizlik ve kararsızlık için kalır. Sadıktır duygusaldır. Fedakardır konuşmayı çok sever. Giyimine dikkat eder. Çok üzüldüğü de olur çok mutlu olduğu da. Bir erkeğe güvenerek hayatını da karartmayi becerir. Fakat her defasında güçlü olmayi başarır
Mükemmel.
Mesela bir kadının dik durarak ve düzgün adımlar atarak yürümesi kendine güvenmesi kadınsılıktır. Ağırbaşlı oluşu, kendinden emin tavırları, davranışları da aynı şekilde.
Cevap
18Cevap
Kadınsı olmak için bir çaba var da ben mi bilmiyorum ne?
Sen zaten kadınsın birileri için başkaları için bunu daha da belirgin hale getirmek saçmalık olur...
Seni varoluşun bu zaten ..
Dolgun vücut ya da ince bir beden bunlar senin doğustan sahip olduğun şeyler...
Sen hayatta duruşun ile "kadın" olursun.
, güçlü bir kadın "kadınsıdır" bunu unutmayalım :)
benim sevgilim erkek gibidir dışarıya karşı sertte bakar yeri gelir elini beline koyar delikanlıyım diye geçinene adamlık dersi verir ama benim yanımda kuzu olur konuşması bakışları değişir daha naiftir erkek işine karışmaz bazen olaya noktayı koyar ama son sözün bende olduğunu bilir ve bana da bunu hissettirir o yüzden bende mutlu olduğunu anladığımda koyduğu noktanın ötesine geçmem
nerden buldun onu ya :d
@1senBilsen kısmet işte o beni buldu :)
Kadın olmanın, kadınsı davranmanın doğasını benimsemiş, gerek hal hareket ve davranışlarıyla gerekse üslubuyla ''kadın'' kelimesinin hakkını verebilmeli kişi..
Ne vücut ölçülerinde saklı ne de sonradan edinilen kriterlerde.. Kadının ruhunda olmalı..
Bence kadinsilik dis gorunumun yaninda toplumsal rolleri, davranis bicimini, olaylara tepkini de icine alir. Sigara tutusundan etegini tutusuna bakisina zeraferine gore ne kadar disi oldugunu yansitabilirsin.
Özgüven, zeka ve cilveyle olunur bence. Tabiki fizigin, durusun, guzelligin de onemi var ama karakteri uymadiktan sonra bir anlami kalmaz.
Kadın olmanın kriteri ; kadınlık duygularına sahip olmaktır. Belki bir de organlar olabilir. ( belki )
zeki kadına tavır ve konuşma her türlü kadınsılık katar istediğinde diğer türlü fiziki olarak kıyafet falan daha basit düşünenler için
Hepsi bir arada dolgun vucut hatti hos giyim kusam cilve cazibe kisilik hepsi birbiri ile baglantili kadinsi olmak icin uzun dalgali sac vs
E takip bişeye yaramadı :)
Olgunluk çok önemli tabiki yaşından büyük gibi davranmak degil kastım. Kılık kıyafet ile kadınsı olunmaz karakter meselesi
Kadin, cicektir, naziktir, guzeldir..
Kadin, okumasini bilene her sayfasinda ayri bir hikaye barindiran romandir...
Asil ve güçlü bir duruş ama yumuşak ve merhametli bir kalp
kadınlık kişilikle alakalıdır. ruh halin kadınsa bedeninde kadındır...
Sicaknkanli modern ve seksi karakterle de alakasi var
Zekiyse vucüt hatlarının önemi yoktur. Bir şekilde kadınsı olur zaten
Cilveli olur kadin ya ama demeyim diyom da gogussuz kadin da kadin olmaz yaaa 😂
Hal, hareket, tavır ve giyinisiyle kadınsı durduğunu dusunuyorm.
Kadınsı olmak merhametli olmaktır.
Sana yemin olsun dediklerinin hiçbiri aklıma gelmedi, gelmez.
Kadın dersen GÜLÜŞÜ derim ah ne güzel gülerdi bacım
herşeye rağmen güçlü kalmak.
Tamamen bakışlar ve dil
Çocukça hareket etmeyeceksin
Gyzel soru ama ben odunum bilmiyirun
kibarlık zarafet sadakat anlayışlılık
kadinca seyler yapmak olsa gerek
Zeka ve zariflik cilve de önemli tabi
Ben ses tonuna bakıyorum kadınsı gelmesi gerek
olgun düşünecek evvela
adam gibi sevmektir.
Cilveli olmak bence.