26 yaşındayım ama 16 yaşlar bile benden olgundur yemin ediyorum. çokda safım. nerde ne konuşulur bilmem. salağımda :(
öl demeyin. neyi ne kdr değştirrebilirim onu deyin :(
öl demeyin. neyi ne kdr değştirrebilirim onu deyin :(
"Özel Gereksinimli Çocuk" adlı kitabı ve MS 2150'yi oku. Mart Menekleşeri'ni de okursan zarar gelmez. En öğretici kitaplarım bunlar oldu. ÖGÇ, yetişkilere de uygulanabilen bir kür iken MS 2150 fütüristik bir kendini sevememe temalı bir roman ve diğeri de öğretici olmayan ama duygusal açıdan sevdiğim bir duygu olan "nostalji"yi tattıran bir romandır. Şiddetle tavsiye ederim. Bunlar işine yaramazsa, yüzüme tükürebilirsin.
Ayrıca herkes aynı değildir; bazıları kimlerin kendilerini salak gibi hisseder ve ne kadar hisseder çok iyi bilir. Şahsen, salak gibi hissettirebilecek olmuş olan insanlarla artık takılmıyorum; bir iki arkadaşım var ki adam gibi davranmış oldukları için hiç yalnızlık çekmiyorum.
Çok güçsüzüm desen spor yap derdim.
Çok cahilim desen kitap oku derdim. vs.
Ama "çok safım"ın belli bir eğitim aşaması yoktur. Yeni insanlarla tanışacaksın kazık yiyeceksin, darbe alacaksın, aldatılacaksın, düşeceksin kalkacaksın böyle böyle hayatı öğreneceksin. Bu ortamda nasıl durduğun neler öğrendiğin ise senin kişiliğini belirleyecek.
Abi kendiyle dalga geçmek apayrı bir olay bu seni diger insanların karsısında daha ozguvenilir yapar. Biri gercekten senle dalga gecmeye kalksa bile başarısız olucağını ilk o anlar. Ve buna kalkısmaz. Ama kendine hakaret etmek nedir yaa. Sen kimseden eksik degilsin. Sacmalama topla kendini. Seni kendine saf veya salak hissettirenlere sen malzeme veriyosun yani. Özgüvenini yüksek tut. Kendinle barışık ol.
Biri bişey demiyor. Kendi gözlemlerim sonucu bunlar
Genelde önemli konular konuşulurken susan taraf sen ol. Bol bol kitap oku
Cevap
30Cevap
İnsan kendine salağım dermi yav? Senin tek eksiğin özgüven. Biraz kitap oku, çık dışarı anasını ağlat. En akıllı ve en deli, en uyanıkla en saf arasında ufacık bir bakış açısı farkı vardır. Kimseden eksiğin yok bunu bilerek hareket et. En önemli tavsiyem kitap okumandır
Etraftaki özgüvenli salakları gördükçe hiç özgüvenlenesim gelmiyo: (
Sonuç, hüsran
Ne anlamda safsın , biraz daha açarsan insanlar daha iyi cevaplar verebilir.
Olgun olmamaktan kastın ne? Haraketlerin mi çocukça yoksa insanlara karşı mı ciddi olamıyorsun? Nerde ne konusulur bilmemden kastın ne? Biraz daha açıklayıcı olmanı öneririm.
Yaradılış diye birşey vardır kimisi erken olgunlaşır kimisi geç olgunlaşır kimiside hiç olgunlaşamaz kendine bu kızman normal 26 yaşında ve 16 yaşında gibi olduğunu bilmek hatta kabullenmek bile güzel hiç kabullenmeyebilirdinde bu durumu sen biraz geç olgunlaşacaksın demekki yaşayarak görerek bu da güzel
Şu kafadan çık önce asosyallikten oluyor bunlar arkadaşlarında daha fazla vakit geçir yabancı dizi izle (teen wolf , The walking dead , super natural) falan daha varda üşeniyorm yazmaya sonracıma spor yap yüzünü somurtuk gezme gülmeyi öğren falan filan.
Bir şeyi değiştirmek senin elinde olgun olmak için çaba gösterme ama her yaklaşana da kabul etme sana. İnsanlara iyi görünmek için çabalama kendini çünkü iyiysen zaten onlar görür.
Değişemezsin huydur bu kişiliktir kendinle barışık yaşa senden farklı olmanı isteyen yok sen kendini sev
kendini baştan aşağı sıfırla spor yap kitap oku duzenli beslen hayatında bir cok sey degişcektir emin ol
Konuşulan konuları önce dinle sonra kendi kendine yorumla gerek duyarsan cevapla. Kalbinle değil beyninle konuş ( yanlış anlama)
Saflığını sevecek insan bulursun. Kurnaz bulmada. Saf kızları severim cünkü bana masum görünüyorlar.
Ortamı izle, gözlemle analiz et öyle davran. Sessiz olmasını öğren.
Bol bol kitap oku, spor yap vücut hatlarını belirginleştir. Çok gezmeye çok öğrenmeye bak
Benim yaşım 27 bende olgun değilim safım hatta kişiliksizim
Kendinizi gömmeyin niye böyle yapıyosunuz be abi
Bu konuda branşında uzman kişilerin desteğinden faydalanmanı tavsiye ederim. Ayrıca saflık kötü birşey değil tam tersi sizin yalancı riyakar iki yüzlü olmadığınızı kanıtlar. ki bu dönemde böyle insanlar az bence kendinize haksızlık etmeyin.
Gerçekten salak olsaydın bu yazdıklarının farkında olmazdın 🙃🙂
takılma ablacım ya bnde safım kötü olmaktansa saf olmak iyidir :)
öz eleştirin güzel ama kendini hakaret etmene gerek yok oku araştır analiz yap olgunlaşırsın :)
İlk önce bu düşünceyi atman gerekli sonra insanlarla iletişime geçip kendini yavaştan geliştirmen gerekli.
olgun bir sevgili yap kendine, hem bunu aşmış hemde öğrenmiş olursun ne nasıl nerede...
Biricigim saflık değildir o iyi niyettir herkese guvenirsin inanirsin
Saf demekle saff olunsaydı ohooo
Salak değilsin sadece çocuk ruhlusun. 😊😇
öz eleştirilerini begendim :D
Acilen salakligi birakmalisin
ilişkiler seni büyütür.
Bol Bol Kitap Okuyun.
Takinti yapma bosver kendini böyle kabul et
Fazla saf mısın ooo sana basarlar dikkat et hea.
İnsanlarla konuşup ilişkiler kurdukca düzelir
Saf olduğunu bilmende bir şey bence, abartıyorsun
Boşver öyle kal
Sevenide var sevmeyenide
kıyamam yaa oda bir huy ama üzülme senn
Kemalim bir tanedir gerisi kemalcik. Kemalciklerden çok var
taskip etsene senn
İtirafından dolayı teşekkür ederim :D
Kendine guven oncelikle
destek al en iyisi yasam kocu falan
ayrıntılı konuşalım yaz özelden
Gel yamacima