Kişilik & Karakter konusunda 363 cevap paylaştı. Ne bu zeka geliştiren yöntemler ne mega hafıza setleri ne de başka şeyler. Bunların tamamı sadece seni beynini oyalayıp dolduracak şeyler.
Araştırırsan eğer zeka seviyesi eğitimle ya da belli başlı yöntemlerle geliştirilmez sadece daha kullanılabilir bir hale gelir. Yani 4 rakamlı bir sayıyı aklında rahatlıkla tutabiliyorken 6-7 rakamlı sayıları tutabilecek noktaya gelirsin en basit örnekle.
Zeka ayrı birşeydir bilgi daarcığı ayrı birşeydir. :)
Zeki olmak doğuştan gelen birşeyken bilgi daarcığını geliştirmek tamamen sana bağlı. Mesela Albert Einstein'in bu kadar zeki olması doğuştan gelen bir özelliği neden dersen öldükten sonra beyni üzerinde yapılan araştırmada şu an hatırlamadığım bir parçasının normalden çok daha büyük olduğu görülüyor.
Meraktan IQ testi yaptırdığım hastanenin doktoru 57 yaşında meraktan gelen birinin IQ seviyesinin 158 çıktığını ve adamın emekli bir marangoz olduğunu söylemişti :) 158 hatırı sayılır bir miktardır.
Sana tavsiyem araştırman. Herşeyi ama herşeyi araştırman. Bir filmde anlamdığın bir kelime geçiyorsa ya da filmin konusu psikoloji ise ya da ruh ile ilgili ise hemen araştırman. Çok bilgi zeka seviyeni yükseltirmi bilmem ama seni bilgili boş konuşmaktan uzak biri yapar. Ki bu çok ama çok önemli birşeydir. :)11 Yorumla
Soran+1 yılhocam soruya ılk gelen görüş ve yaptıgımız yorumları okursan demek sıtedııgmı anlarsın belkı o yönde geliştirmek istiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılYorumları okudum. İhtiyacın olan şey Tam olarak o alandaki kitapları okumak. Okumadan gelişme olmaz. Beyin antremanı sağ ve sol lobu çalıştırmanın en iyi yolu da okumaktır. Yeter ki gözünün önünden yazılar geçsin. Başka yöntem de arama. Sadece oku merak ettiğin alanda. Iki farklı düşünürün yorumlarını okuduğunda kafanda 3. bir fikir gelişir, ayrıca zekan ve yorum gücün artar
02 Yorumla
Soran+1 yılyorumları okudum dıyorsun oeki benım alanım hangisi? beden dili oldugunu sanmıyorum
- +1 yıl
Yoga Meditasyon NLP olabilir
+1 yılaşağıdaki yorumları okudum. böyle insanlar genellikle dedektif olabiliyorlar ya da polis departmanında sorgu odalarında çalışabiliyorlar. senin gibi insanlardan böyle faydalanılabiliyor. ya da pdr okuyabilirsin. ama ben sana derim ki kendini geliştir ve adli tıpta suçlu psikolojisine yoğunlaş. senin gibilere ihtiyacı var bu ülkenin. kendini boşa harcama geliştir.
05 Yorumla
Soran+1 yılarkadaş ile özelden konustuk birkaç kişi ve konu hakkında oda gercekten ınandı ben herne kadar insan gecekten ısterse benım düşündüklerimi isterse yapar desem de o yetenek dıyor ama her defasında belirttiğim gibi nasıl arastırma yaparım nasıl gelişirim bilmiyorum ve ilkokul mezunu birisiyim
- +1 yıl
dışarıdan iki üç yıl içerisinde bitirebiliyorsun onu dert etme. zor değil. Halk eğitimden kitaplarını veriyorlar sınavlarda kolay oluyor. sen onu yaparsın da üniversitelerde pdr bölümü hocaları seminerler veriyor. onları takip et ve git. bir çıkışında da danışırsın hocalara. ayrıca seninki hem his olabilir hem de bir yetenek tamamen his olmasının imkanı yok. ben de insanların hangi takımdan olduklarını bilebiliyordum. benimki gözlemdi. bazen de insanların davranışlarından nasıl yetiştiklerini, aile ortamını bilebiliyordum. en iyisi sen dediğimi yap.
Soran+1 yılvalla açık konusmak gerekırse açık öğretimden denedım suanda 73 kredım falan var galıba bılmıyorum ama son 1-2 senedır kayıt yenılemıyorum yenılememe sebebım ise insanlar. insanların bu kadar kötü olması. nasıl yani dersen üniversite okuyan ya da okumus olan bir insan ile okumamıs olan insan arasındakı davranış farklılıklar o kadar can sıkıcı bir durum ki insan kendini çok kötü hissediyor kendi kendime diyorum suanki insalar sırf okumadım dıye bana böyle davranıyor ben liseyi ya da üniversiteyi bitirsem ne olacak? hepsi bana karşı değişecek. hadi ben okurum bitiririm peki ya okuyamayanlar? onlar neden hep dışlanıyor? ya da ben neden hep dıslanıyorum okumadım dıye? insanlık bu kadr basit olmamalı sırf bu yüzden okuldan okumaktan sogudum insanların kalbi o kadar çirkin ki karşıdaki insanın şevkini, kırmakta üstlerine yok
- +1 yıl
kendimi geliştirmek istiyorum diyorsun başka nasıl olabileceğini düşünüyorsun? insanların ne dediğini düşünme. zaten düşüne düşüne bir şey yapamamışsın şu ana kadar. kimseyi takma. senin yolun belli.
Soran+1 yılben kendimi kendim için geliştirmek istiyorum nasıl yani dersen bendeki bir yetenek olabilir ya da başka birşey bilmiyorum. ben kendimi geliştirip bunun üstünden paralar kazanmak istemıyorum ya da bu yönüm sayesinde ünlü olmak istemıyorum ya da bunun gibi şeyler. ben sadece kendi zihniimmm ya da bu sahip oldugum şeyin geliştiğini kendim görmem çünkü etrafımdaki insanların kalpleri o kadar çirkin ki insanın hiç birşey yapası gelmıyor
+1 yılHangi yönden gelişsin istiyosan o yöne yoğunlaşman lazım. Antrenmanla geliştirilir. Analitik zekanı geliştirmek için matematik çöz. bulmaca ve zeka soruları da çok etkili.
124 Yorumla
Soran+1 yılşöyle söyleyeyim belki dilimden anlayan sizsinizdir. bakın ben insanlara bir bakışta ( bunu defalraca test ettım %95 başarılı cıkıyorum ) nelerden hoslandıklarını nasıl birilerini olduklarını gibi gibi şeyleri bileliyorum. ve bı kız arkdasm bana bu sendekı bambaska bırsey dıyor her defasında. ben bu yüzden dolayı aşırı bir özguven patlaması yasamıyorum tabı kı kendımı havalara sokmuyorum bu yönde kendımı daha fazla nasıl geliştirebilirm mesela?
- +1 yıl
İlginçmiş. Bunun bir yetenek olduğu aşikar üzerine gitmelisin. Nasıl yaptığını biliyor musun peki yani neyi kullanarak yaptığını? Onların yüz tipinden mi beden dilinden mi yararlanıyorsun?
Soran+1 yıltipleri, konuşmaları, beden dili yani bir nevi her şeyi kullanarak her parçayı kullanarak anlayabiliyorum bunları. ben ilk okul mezunu bir insanım ve nasıl araştırmam konusunda nasıl üstüne gitmem konusunda bilgim yok yani nasıl araştıracağımı ve geliştireceğimi bilmiyorum açıkcası
- +1 yıl
Bunu soruyorum çünkü eskiden çok daha yaygın olan yüzden ve fiziksel özelliklerden karakter tahlili yapılan bir ilim vardı. Hatta marifetname diye bir kitap var bunları konu alan belki duymuşsundur. Bu ilmi biraz araştırabilirsin sıkça rastladığım bir durum olmadığı için çok bilgim yok ama aklıma şöyle bir şey geldi. Bence bilinçaltı ve beden diliyle ilgili kendini geliştirebilirsin karakter tahlilli yapabilmek için bu yönde eğitimleri davranış bilimleri uzmanları alıyorlar. Senin zaten sahip olduğun bir şey olduğu için sana çok daha fazla donanım katacaktır. bir de şu var olabildiğince pratik yap gördüğün herkesi anlık ruh halleriyle geçmişte ne yaşadıklarıyla bütünleştirerek analiz etmeye çalış. Umarım faydası olur dostum:)
Soran+1 yılanlık ruh halleriyle geçmişte ne yaşadıklarıyla bütünleştirerek analiz etmeye çalış.. sanırım bu durumu yapabiliyorum. yani geçenlerde basımdan geçen bir oalyı anlatayım. o bahsettiğim kız arkadasım benı cagırdı işte gittim yanındada baska bir arkadası vardı neyse merhaba faslı falan masaya oturdum dedim sen sevgilinden yeni ayrılmışsın, erkeklerın modayı takıp etme konusunda çok hoşnut ve takıntılı birisisin ve sanırım küçükken çok çok korktugun birşeyden dolayı şu an her gece tegirdin yatıyorsun dedim ve o kız benım kız arkadasım olan kıza bunları ona sen mi anlattın dedi halbuki hiç birşey anlatmamıştı ve ilk defa orda görüyordum o kızı ve abartılı gelebilir belki inanmayabilirsin ama aynı gün içinde o 3lü kıtap fuarına gittik fuardakı stantdaki bir kız arkdası dönüktü benim daha önce okudugum bir kitap vardı onu arkadasıma hediye almak için pardon bakarmısınız dedim döndü ve döndüğü anda gözlerimin içine baktıgı anda sankı onun hayatı içime işledi bir anda. ve kız arkadasıma dedim
Soran+1 yılbu kızın babasıyla ılgılı bir sıkıntısı var neyse ordan ayrıldık felan benden sonra gitmiş o stantdaki kıza sormus ağzını aramış ve babası rahatsızmıs. yanı durum bu
- +1 yıl
Çok şaşırdım😳 Beden dili eğitimi falan değil sen insanların geçmişini okuyosun bildiğin. Bu konuda gerçekten geliştirmelisin kendini. Şöyleki neyi nasıl anladığını bilmiyosun mesela uzmanlar işte sağa bakarak düşünüyorsa geçmişi hatırlıyorlar gibi çıkarımlarda bulunuyorlar. Senin neyi basış anladığını keşfetmenle yeteneğin boyut atlayacaktır bence. Bunları biliyor ve yapabiliyor olsanda işin teorinin de sana katacağı çok şey olabilir ve senin de bu alana katacağın çok şey var bence. Aslında ben senin yerinde olsam bu alanda uzmanlık yapan insanlarla irtibata geçer onlara hangi kaynaklardan faydalanmam gerektiğini bir sorardım. Maillle olabilir seansla olabilir. Gerçekten çok özel bir yetenek geliştiğinde çok yerde kullanabilirsin seminerler verebilirsin insanlara çok yönden yardımcı olabilirsin.
Soran+1 yılaz önce de dediğim gibi nasıl aratıracagım konusunda hiçbir fikrim yok. yanı en basitinden bunu google ne diye yazacagım konusundan bile bir gram fikrim yok komik bir durum yani bu Şu an güldüm kendime :) benimki nedir ne yazacagım nasıl aratıracagım böyle uzman ve donanımlı insanları nerden bulacagım vs. vs. hiçbir bilgim yok.
Soran+1 yılbide karanlıkta su klavyenin azizliğine uğramasam iyi olacak da :))
- +1 yıl
Ben de uğramışım klavyenin azizliğine hiç sorun değil her şey net merak etme😊https://hakanmenguc. org/ileri-beden-dili-okuma-sanati/
Şöyle bir blog var bu adamın youtube da bununla ilgil videoları var blogunda yazıları ve araştırmaları var burdan başlayabilirsin belki maille ulaşabilirsen sana yardımcı da olacaktır. Belki bir fikir verir sana. Ama bana sorarsan daha akademik düzeyde bir eğitim alman seni çok farklı yerlere taşırdı mesela psikoloji falan okusan😊 bunun dışında da nlp dşye bir kavram var bunun kurs ve seminerleri kitapları bu işle uğraşanlar var onlara da biraz bak. Şöyle bir gezin google da. Az çok bir fikir sahibi olmana yardımcı olur inşallah.
Soran+1 yılokuma olayı benden geçti de neyse bilgiler için çok teşekkür ederim ve ayrıca vakit ayırıp ciddiye aldığın için çok minnettar oldum. ve birşey söylemek istiyorum; geçmişin izleri hep kalıyo elbette üzerimizde ve hep canımız yandıktan sonra mantığımız çalışmaya başlıyo. mantığın ile hareket etmeye devam et..
- +1 yıl
Aslında bir yerinden başlasan araştırmaya çok şey keşfedersin bence. Şu an olaya çok dışardan bakıyoruz ilk olarak bu konular nedir kimler ilgilenir hangi eğitimle yapılır bir araştır. Sonrasında insanlarla irtibata geçersen ne yapman gerektiği illlaki netleşir kafanda bu alanla ilgili herkesle konuş psikoloji öğrencisi de olabilir bu prof da 😊 gerisi çorap söküğü gibi gelecektir😊
Soran+1 yılbu alan nedir? ben şimdi google geçmişi okumak yazsam vikipedide troll yorumlar cıkar karşıma eminim buda insanın şevkini kırar bir yerde yanı ne bilim hani benim derdim ünlü olmak felan değil kendimi geliştirmek bunu nasıl yaptıgmı bulmak ( senınde dediğin gibi ) belki ilerletip insanlara faydalı olmak :))
- +1 yıl
😳 rica ederim ve ben şaşkın şaşkın bakarken gizemle kayboluyordu... Merak etme mantığım hep benimle😊
Soran+1 yılbu soru altından istediğin kadar ve istediğin zaman yazabilirsin ilgin ve alakan için bende çok şaşkın ve minnetarım :))
- +1 yıl
Fizyognomi, nlp, davranış bilimleri, bilinçaltı okuma ve telkin gibi alanlar sanırım:) bu konulara biraz ilgim vardı bu kadar biliyorum hepsi de senin yeteneğinle alakalı bence:) Rica ederim ilgilenilmeyecek gibi değil ki 😊
Soran+1 yılcidden öyle mi düşünüyorsun? yani ne bilim belki de ben içinde olduğum için bana normal geliyor ama hani ne bilim o değil de bu konuşmalara cevap verirken gerçekten samimi bir şekilde zevk aldığını değişik bir tebessüm oluştuğunu hissediyorum sanki sende :P :D tamam sustum ben :D
- +1 yıl
Gerçekten böyle düşünüyorum😊 içimden gelmeyen hiç bir şeyi yapmam ki 😊 sen içinde olduğun için öyle geliyor kesinlikle nazarım değmez ama bir maşallah diyim yine de😄 konuşmandan rahatsız olmuyorum ki😊 yaptığın tespit çok ilginç klavyenin ucundan görmediğin bir insanla ilgili nokta atışı...
Soran+1 yılhani dedin ya başlarda bunları nasıl anlıyorsun tip beden dili diye. görmeme pek gerek yok aslında yani konusma esnasında kurduğu cümlelerden noktalama işaretlerinden hangi kelimeyi nerde kullandığından karşıdaki insanın samimiyetini ne hissettiğini sıcak kanlı biri olup olmadıgını anlayabiliyorum şuanda olduğu gibi mesela sende dedin zaten nokta atışı diye. ve ayrıca sen bildiğin konularda karşındaki insan ile fikir alışverişi yapmayı seven ve bundan hiç sıkılmayan birisi olabilirsin ve senin bilgin ile onları yönlerdirmen ile biyerle tırmanmış olan insnların seni unuttuklarında onları karşı tepkini hırçınlaşarak değil de onu oraya ben getirdim dıyerek değil de sadece susarak ve tebessüm ederek varsın olsun dıyerek geçiştirebilicek bir insan olduğunu düşünüyorum?
- +1 yıl
Öyleyim evet neden bunu yüceltmiyor yaptığım iyiliği niye görmüyor diye düşünecek kadar önemli görmüyorum yaptığım şeyi aslında. İçimde bunları tutabilecek kadar hesapla da uğraşamam yorulurum ben yapıma ters beklentisiz yapıyorum içimden geleni yapıyorum çünkü kendimi seviyorum dolayısıyla da ben mutlu oluyorum aslında. Çok etkileyici yakın arkadaşlarımla ya da ailemden biriyle konuşuyor gibi hissediyorum şu an da😊 bu şaka falan değil di mi çünkü öyleyse baya baya inandım😊
Soran+1 yılşakadan kastın seni tanıdıgımı felan kasdetmeye çalışıyorsan hayır senı gerçekten tanımıyorum ve ilk defa bu soruda gördüm seni inan şu an sadece hissettiklerimi yazıyorum :)
- +1 yıl
Hissettiklerinde hata yok😊 Çok memnun oldum o halde😊 ben göremiyorum ama istediğinde mesajla ulaşabilirsin bana sohbet benim için de çok keyifliydi sen biliyosun gerçi 😄 iyi geceler diliyorum:)
Soran+1 yılteşekkürler iyi geceler :)
- +1 yıl
Bana mesaj atabilir misin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
math math math kardeş math :D herşey matematiğin doğasına in anlamaya çalış oyle çöz bak farkında olmadan zekan aşırı dinç olacak kitap ta oku birde en ufak şeyleri bile düşün mesala saati 7 dk geri olsun baktığında hep 7 dk ekle en ufak böyle şeyler bile dinç kalmasını sağlar gez farklı yerleri gezmek yürüyerek özellikle yine iyi yöncem ve labirent çizmeye çalış
10 YorumlaSimdi benim merka ettigim veyin jimnastiginden kastin ne hizli dusunme, hafiza gelistirme, cozum uretme, tahlil yorum yetenegini gelistirme, anlam yukleme, hazir cevap olabilme gibi alanlarda mi ne acidan kendini gelistirmek istiyosun hepsinin yontemi farkli olmali
010 Yorumla
Soran+1 yılsoruya gelen ılk yorumlrı okursan hangı yönde olduugnu daha ıyı anlatabılırm aslında
Soran+1 yılbunun pek uygun olacagını sanmıyorum. bunu kesın oalrak söylemıyorum kesınlıkle kesın bılıyorum dıye bırsey de demıyorum. ılk yorumlarda konsuutgum arkdas ıle özelden konustum kı bu soru ustunden sadece onunla konustum bu zamana kadar her ne kadar dogru tahmın edemeyecegımı söylesem de bana bır fotograf attı bır erkekdı fotografdakı nasıl biri oldugnu söyleyebılırmısn dedı fotografa baktıgımda hissettiklerimi söyledım ve dogru oldugnu söyledı. eğer ben bunu yapıyosam nasıl yaptıgımı bılmıyorum ve artık bu bende takıntı halınemı geldı bılmıyorum ama yolda yururken gördüğüm her insaın beyninde hissediyorum sankı kendımı gözlerine baktııgm an o gözlerindeki sevgiyi mutlulugu pisliği iğrençliği herseyı görebılıyorum sankı ve bunu istemeden düşünüyorum yani acaba su ınsan nasıl demıyorum kendı kendıme gördüüğüm an kafamda hemen düşünceker beliriyor
Soran+1 yılprofıl fotografında en arkadaki uzun boylu olan sen misin?
Soran+1 yıl:) güzel :D yani sana demıyorum sadece onu söyledğimde düşüncelerimle hislerime zıt gittim belkı bu ınandırıcı gelmeyebılır sana ama bu nevı bu sefer ben kendımı test ettım dıyelım bıle bıle yanlıs kişiyi söyledim gibi
Soran+1 yılzor. yani elbette ki bir insan birini gördüğünde kafasında düşünceler belirir ona ısınır veya ısınmaz. hani demek istediğim şu ki yanılma payım gercekten cok yuksek çünkü hiç birini tanımıyorum hiçbiriyle bir diyaloğum yok diğer yorumlardaada oldugu gibi hatta buradan bir arkads ile özelden de konustuk ona da dediğim gibi bu konuda kendime guvenmıyorum ama sagolsun o her dediğn cıkıyo diye diye bu duruma geldik diyebilirm. ve hani özel mesaj atarak ya da ne bilim kendim belli ederek kendimi ön plana cıkarma cabası içindeymişim gibi göstermek istemıyorum ama bu istediğini yapmak istemediğimden değil yanılma payım çok yüksek çünkü. bu sorudan bı arkdas ıle konustugumuzda her ne kadar her dediğin doğru gibisinden kelimeler kullansan da pek güvenemıyorum kendıme doğru oldugunu bılsem bıle böyle çünkü insanalrın gözünde kötü bir izlenim bırakmak istemıyorum kendi açımdan
- +1 yıl
Ya tabiki yanilma payin var ben bunun farkindyim benim amacim tahminlerinin dogru cikmasini duymak degil tanimadigim bir knsan acisindan biraktigim izlenim ve dusunceler. ucuncu kez israr ediyorum ve bu sefer dusuncelerini bekliyorum. benim israrim sonucu soyledigin biseyde yanlis anlasilamazsin
Soran+1 yılözeline bakabilirsin
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoruna yaptigin yorumlari okudum benzer yetenek bende var ama genelde bu tip insanlara falci kain derler ben o tabirleri sevmem ayrica bu hislerin neyle ilgisi var hep merak etmisimdir ben daha cok gelecek hakkinda seyler seziyorum ve cikiyor yakin arkadaslarim hep sezgilerimin guclu oldugunu soylerler cok iyi kullanamam ama bazen duygularim agir gelince onemsemem :)
04 Yorumla
Soran+1 yılacaba bu bir yetenek mi? bunu nasıl yapıyoruz? ve nasıl geliştirmeliyiz?
Cevap sahibi+1 yılİnsan anatomisini anlamaya yönelik kitaplar olduğunu duydum bu tür kitaplarla gelistirilebilir ayrica 7 adımda kuantumla Hayatınızı değiştirin diye bir kitap var bende yeni başladim okumaya aksu büyükatlının ben şahsen bunun ilahtan gelen bir yetenek olduğunu düşünüyorum kitaptada enerjilerimizi nasıl doğru kullanırız ve hayatımızı olumlu yönde yaşarız amacıyla yazılmış ve bilimsel henuz bitirmesemde tavsiye ederim yarari olur
Soran+1 yılteşeekürler
Cevap sahibi+1 yılrica ederim
+1 yılBeyninin her iki yanını kullanan insanlar zeki oluyorlar genelde. Eğer beyninin sol yanını kullanabiliyorsun sağ lobu geliştirmek gerek. Aynısı diğer taraf için de geçerli. 💁
02 Yorumla
Soran+1 yılbeynımın hangı lobunu kullandıgımı nerden bılebılrm? ya da ıkısınıde kullanıyor muyum? soruya gelen ılk yorumları okurmuusn lutfen belkı yonlendırebılırsın benı
- +1 yıl
Sol lob biraz daha sözel kısım içeriyor o sağ ise onun tam tersi.
kuran oku ve hergun dınlersen beyın yenıden programlanıyormus denemeli
10 Yorumla
+1 yılZeka doğuştan gelen biseylerdir. eger zekanı geliştirmek istiyorsan dil öğrenmek te bir seçenektir. Zeka geliştirdiğini duymustum
06 Yorumla
Soran+1 yılibranıce ve japonca ögrenıyorum kendı kendıme ögrenemk degıl de arastırmak diyelim
- +1 yıl
Hm ben de bir ara Korece öğreniyorum kendi çapımda ama bıraktım
Soran+1 yılsanırım senın korece merakın onların erkeklerınden doalyı ^^
- +1 yıl
Hayir kucuklugumden beri eski kültürlerini gösteren film ve dizileriyle buyudum hala fırsat buldukça izlerim şarkılar dinlerim
Soran+1 yıleski kültür oalrak birçok mıllet var neden kore? o zaman senınki şu oluyo kora kültürü sadece. o erkeklerle olan ilgili cümlem de işin esprsiydi sadecemaglum turkıyedekı korelı erkek cılgınlıgı moda turk kızlarında Şu an , ynls anlama yani
- +1 yıl
Anladım yok sakincasi yok böyle düşünmenin. Sadcee Kore ve Hint kültürlerini çok sevmsiimdir eski saygı sevgi falan
+1 yılBol kitap oku olaylari anlamani saglar omega 3 hafizani guclendirir bol bulmaca çöz dusunmeni saglar
07 Yorumla
Soran+1 yıldünki yorumları bı okur musunuz? onu nasıl geliştirebilirim?
- +1 yıl
Yorumlari okumadim bu benim gorusum faydali olacagini dusundugum icin yazdim
Soran+1 yılhayır hayır yanlış anladınız. dünki yorumları okuyup da cevap verirseniz hangi alanda geliştirmem gerektiğini daha iyi anlarsınız onu demek istedim
- +1 yıl
Okudum seninki zekayla alakali bisey degil 6 his meselesi senin yazdiklari okuyunca belli oluyoku standartlarin uzerindesin aslinda soruyu yanlis sormusun starndartlsra nasil inerim olacakti :)) yorumlarini okudum gayet iyisin daha fazla nasil gelistirirsin bilemiyorum bu konuda bizim senden tuyo almamiz lazim
Soran+1 yılestağfurullah. ben benim yaptığımın şeyi her insan kendini zorlarsa yapacağına inanıyorum acıckası
- +1 yıl
Kardes bazi seyler zorlamayla olmuyor dogustan olmali
Soran+1 yılbende doğustan değil ama yanı tahminim öyle doğustan oldugunu sanmıyorum
Beynin onu ne için kullanırsan o yönde kendini gelistirir. Kullanmadığın kısımları körelir ki bunu engellemek için çok yönlü bir insan olman lazim. Çok fazla çözüm uretmene sebep olacak seyler yap.
06 Yorumla
Soran+1 yılpekı kullandıgım ve kullanamdıgım kısımları nasıl anlayabilirm?
Soran+1 yılaklıma gelen çoğu şeyi yapabılıyorum ama bunu sadece kendım bılıyorum toplum önüne cıkmaktan kacıyorum sanırım kactııgm seylerde bu
Soran+1 yılya bak soruya gelen ılk yorum ve yorum altındakı görüşleri okudun mu bilmiyorum. ama ben bundan yani yetenek mı bu bılmıyorum ama ben ınsanlar bundan bahsedınce hadı lan ordan kafan mı iyi ne diyon oglum gibi alaycı tavırlar ile karşılasıyorum inandırma gibi amacım yok sadece paylaşmak istiyorum ama ona bile inanmıyolar mesela ve buda toplum içinde bildiklerimi ve istediklerimi yapmama engel oluyor şevkim kırılıyor
+1 yılBence bu zeka yetenegi değil bu kadar net soylemek zeka işi değil bu bir 6ci hiss yüksek şüur
01 Yorumla
Soran+1 yılyani dedim ya ne olduğunu bilmiyorum ama hani ben bunu ve zekamı daha fazla geliştirmek istiyorum
Kitaplar oku, videolar izle.
Hangi alanda geliştirmek istiyorsan en çok ona yoğunlaş ve o alanda geliştir.01 Yorumla
Soran+1 yılsoruya gelen ılk yorumları okurmusun. o alanda gelıstırmek sıtyıorum ama o alaln hangısı onu bılmıyorum
+1 yılsoru cözerek, okuyarak, cizgi film seyrederek, hayal, yapboz yaparak, hafiza oyunlari vs.
00 Yorumladoğuştan olması gerek biraz, biraz da çalışman gerek, düzenli, disiplinli, pratik olman gerek
03 Yorumla
Soran+1 yıldünki yorumları bı okur musunuz? onu nasıl geliştirebilirim?
Soran+1 yılbu şekilde yani isteyerek yorum yapınca ki yüz yüze görmeden etmeden fazlasıyla zor oluyor ve hata payı çok oluyor. ben daha cok bunu acaba nasıl geliştirebilirmin peşindeyim
+1 yılVücudunun tersini kullanarak olsaydı ben zaten sol elimi daha çok kullanırdım ama olmuyor
00 YorumlaYessss bende senin istedigni istiyorum!
08 Yorumla
Soran+1 yılsoruya ilk gelen yorumları okursan benım hangi yönde gelişmek istiğimi anlarsın o arkdas ile özeldende konustuk hatta benı test etti ve şaşırdı ama ben bunu nasıl yaptııgmı bılmıyorum hatta belkı de bunu herkez yapabılır kimi pdr dıyo kımı sadece oku dıyo aslında ben kendı kendıme sureklı yenı seyler ögrenmek için çok güzel bir yöntem yapıyorum kendımce ve cok zevklı oluyor
Soran+1 yılŞu an baktım , farklı alanlardaki ileri derece bilgi sahibi insanların bilgi alışverişi yapması. senede iki defa düzenleniyormus sanırım bu konferans
Soran+1 yılbunu arayıp bulmam biraz sorun olabilir bilmediğim için sanırım bu konuda bilgi sahibisin yönlendirebilirmisin beni en azından bir link felan?
Soran+1 yıl@mümineeee takip gönderdim ama mesaj gönderilmiyor bilgin olsun
+1 yılKardeş 150cc motorla moto GP kazanamazsın.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 805 cevap paylaştı.
+1 yılHislerin kuvvetliyse zekisindir zaten
018 Yorumla
Soran+1 yılişte bunu geliştirmek istiyorum daha da fazla
- +1 yıl
Bunun için her konu üzerine mantık yürütüp dahice fikirler bulman lazım
Soran+1 yılmesela?
- +1 yıl
Çatal mı daha kullanışlı kaşık mı? skjldkasjd
Soran+1 yılkullandığın amaca göre sen bir çubuk makarna yemek istiyorsan kaşık ile fazlasıyla zor olur ve çatal şart. çorba içeceksen kaış şart ama burgulu makarna yemek ıstıyorsan ikisinde kullanabılırsın
- +1 yıl
Helal işte bu inanılmaz :D
Soran+1 yıldalga gecme bı zahmet bunu her insan düşünebilir. benden her cevabımdan sonra daha zor soracak dıye beklıyorum
- +1 yıl
İntagram da insanların fotoğraf paylaşma amacı ne?
Soran+1 yılınstagram kullanmıyorum yanı aslında kullanıyordum da yaklsık 1 ay kadar kullandım sonra hesabıma hıc gırıs yapmadım. sordugun soruyo cevap vermeye gelınce bir ürüne bir nesneye veya bır sosyal platforma talep ne kadar cok olursa amac o kadr farklı olur. mesela ınstgram 2010 yılında cıktı sanırım facebook sahıbı mark ınstagramı satın almadan önce (2012) bu kadr populer degıl dı bu kadar reklamının olmaması ve talep az olduugndan kullanan ınsanların sadece esas amacla kullanmasıydı. mark satın aldıktan sonra ne oldu? reklamları arttı kullanan kişi sayısı arttı kullanan kişi sayısı arttıkca kullanan kişilerin ve sıtenın populeritesi arttı. talep fazla oldukca ne oldu? bır sürü satıs sayfası acıldı ve oradan alısveriş yapıldı kimine göre bir gelir kapısı oldu kimine göre kendini popüler yapmanın baska bır yolu oldu esas amac anlık foto çekinip atmaktı taglar sayesınde aynı tagı kullanan ınsanların kullandıkları tagı arattıgında bu tag uzerındekı fotografları görmektı ve kullanılan
Soran+1 yıltagları sürekli kullanıldıgı ve görüldüğü için gündelik hayata sokmaktı ve sanırım başarıldı
- +1 yıl
Peki senin için bu ne kadar gerekli ve ya ne kadar gereksiz? Her insan kullanmalı mı?
Soran+1 yılbenım kendı şahsım adına gereksız. çünkü insanı her yaptıgı şeyi fotograflamaya ıten bır uygulama. yemek yerken fotograf denıze gırerken fotograf onu yaparken fotograf bunu yaparken fotograf o fotograf bu fotograf ınsanları bıle bıle her yaptıgı seyı yapıp fotograflatmak ve her fotografı ınsanlar kendı ıcınde kıyaslatmak. o burda çekinmiş ben neden çekinemıyorum gibi? o bunu yapmıs ben neden yapamıyorum gibi. aa su kıza bak bikini giymiş ama benım geri kafalı babm hayatta izin vermez düşüncesi gibi? veya aa Şu an bak namaz kılarken fotograf cekınmıs ne gerek var bunu ınsanlarn gozune sokmaya? veya uff buda böyle dıkkat cekmeye calısıyo ıste. düşüncesini insanların bilinç altına bu tür şeyleri yerleştirmeleri ve insanların inançlarına yaptıklarına saygısızlıgı ön yargılı davranmayı ve onlara özenmeyi gerektıren bır uygulama. dediğim gibi benım için gereksız
- +1 yıl
Dediğim gibi daha yoğun sorular üzerine mantık yürütürsen istediğine ulaşırsın
Soran+1 yılpeki sorduugn sorulara verdiğim cevaplar tatmın edici değil mi? yanı tatmın edici değil mi derken yeterlı degıl mı? yanı her insan düşünebilir gerçi bu söyledıklerımıde
- +1 yıl
Verdiğin cevaplar mantıklı her insan düşünemiyor maalesef
Soran+1 yılpeki birşey soracagım ya da isteyeceğim diyelim. bu şekilde sorular soran bı platform bı uygulama var mı? yanı sorunun cevaplarına şıklar ıle cevap değil de komposizyon tarzı uzun cevaplar vermek gıbı düşün hanı düşündükliermi yazma gibi. böyle bı platform sıte ya da bir insanı nerden nasıl bulabilirm. bir nevi fikir alışverişi yapmak paylaşmak konular hakkında tartısmak gibi
- +1 yıl
Öyle bir site yok yani varsa da ben bilmiyorum
Soran+1 yılanladım tesekkur ederım
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaşıyor musun
00 YorumlaBir günün bir gününe denk gelmesin ilim oku
00 Yorumlabunla ilgili kitaplar var onlar okunabilir..
00 Yorumla
+1 yılDeğişik
02 Yorumla- +1 yıl
Banada mesaj atablirmisin
Soran+1 yılöncelikle merhaba. sorunun üstünden 7 ay geçmiş nasıl buldun bu soruyu :)
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılmatematik ile
00 Yorumla ekmek arasi ot ye
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbulmaca
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası