• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Eğitim & Kariyer

Beyni geliştirmek için neler yapılabilir?

Algos51
Algos51 Takip Et
Xper 6 Yaş: 27
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
00
Yapay Zekaya Sor

Benim biraz okuduğumu anlama sorunum var kitap okurken paragraf testi çözerken okuduğumu anlamıyorum bu sorun ile nasıl başa çıkabilirim.

Beyni geliştirmek için neler yapılabilir?
Para Soruları Nasıl Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Boğaalfa
    Boğaalfa Takip Et
    Master Yaş: 50 , eic 94%
    +1 yıl

Beyni geliştirmek için geçmiş ve gelecek düşünce beyni acar boş zamanlarında bir konuyu ileriye dönük geliştir veya yükselt okuduğunu anlaman için de önerim gözlerini iyi kullan baktığın yeri okuduğun kelimeyi gözlerinle okurken zihnine kaydet göz dikkati mi arttır

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Maritimo
    Maritimo Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 97%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 970 cevap paylaştı.

Kademeli okumayla, çocukların büyğme evresi gibi emekle, adım, yürü, koş
    Azar azar oku sonra okuma sayısını kademeli olarak artır,
    Konu okuduğunu anlamamak değil sadece sevmediğin bir iş olduğu için öylesin. Telefon elindeyken izlediğin videoların sonunda kaç saat baktığını veya sevdiğin bir şeyle geçirdiğin zamanın sonunda baktığını ne kadar çabuk geçtiğini anlayacaksındır.

0
    5 Yorumla
    • Maritimo
      Maritimo
      +1 yıl

Birde bir taktik vereyim eline bir kağıt ve kalem al i, ne okursan hiç önemli değil bir taraftan okurken bir taraftanda kağıda kalemle sağa, sola anlamsız çizgiler çiz. Aynı çizgilerden geçmişsin geçmemişsin çnemli değil p sadece sen okurken karalasın. Çok faydası olacaktır sana emin olabilrsin

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Ne gibi faydası olacaktır hocam

Yorumla
    • Maritimo
      Maritimo
      +1 yıl

Bir dikkat dağınıklığın azalacak
      Dijkat dağınıklığın azalınca okuduklarını daha iyi anlamaya başlayacaksın
      Anladıkça hakimiyetin artacak gibi gibi

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

İnşallah işe yarar bugünden itibaren yapmaya başlayacağım umarım anlama yeteneğim iyi bir duruma gelir

Yorumla
    • Maritimo
      Maritimo
      +1 yıl

İlk günden hiç bir çocuk konuşmayı öğrenemez, Gayret et kazanan sen olacaksın bana bir faydan yok biliyorsun gereksiz yerede seni oyalamak istemem.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Bu soruyu takibe alcam baya bir şey var gitme sakın siteden geri gelip yazacağım bir sürü şey buldum;D tamammı gitme siteden

0
    86 Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Bekliyorum🙂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Söyle bakalım hayal gücün nasıl?

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Yani hayal gücüm normal seviye bana göre belkide daha iyi ya da kötü bunu belirlemem için bir şey yapmam gerekirse yapmam gereken şeyi bilmiyorum ama hayal kurarım yani normalde.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hayal gücünü dahada genişlettir. Şu programada bak bilmediğin şeyleri araştır bunu uygula https://goo.gl/jJjYG3

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Bundan başka bir yöntem varmıdır bunu uygulayacağım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Evet daha var. Bu programıda uygula bilmediğin şeyler var mı bu arada orada yazan şeylerden? Varsa araştır öğren. Yine gitme siteden daha var onların hepsini Atcam sana. Lakin henüz toparlayamadım bilgileri birde araştıracağım şeyler var ona göre birleştirip sana atıcam

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Programı özet şeklinde çıkardım uygulamaya bugünden itibaren başladım anlamadığım bir kaç tane vardı onuda araştırdım buldum çok teşekkür ederim 🙏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Rica ederim gitme sen siteden yine Atcam ben sana bir şeyler şu an bilgileri toplamaya çalışıyorum. Hangilerini bilmiyordun bu arada?

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Yani aktif kullanıyorum gitmem diğer elini kullan kısmını anlamamıştım ona da baktığımda yani normalde yazıyı sağ elimize yazıyorsak sol elimizle kullanma gibi o tarz şeyler yapman gerekiyormuş onu anladım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Senden bir şey isteyebilirmiyim bu beyinle ilgili önemli bilgi birikime sahip biri vardı sözde hadsizlik yapmışım ona yazmanı istiyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Engelimi kaldırsın

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Minecraft Türü Oyunlar Kariyeriniz İçin Neden Önemli? ↗ bu bencenin sahibi ona şunu yaz:

Beyinle ilgili araştırmalarınızı hangi sitelerden yapıyordunuz? Ve nasıl bir yol izlediniz siz tam olarak?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Mesajlardan yazcan 😂

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yazınca haber ver

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Mesajlardan yazılmıyor attığı soruya yazdım mesajlara bakar mısınız diye cevap verince döneceğim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Şunu okumanı öneririm benim telefonda uzun yazıları, PDF leri gözlerim bozulmadan okumak için bir uygulama var öyle okuyorum sende istiyorsan ekranın ışığını azalt öyle oku ayrıca altta ki farklı kategorilerede bakabilirsin www.donusumkonagi.com/.../...ndisi-bilincalti.html

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Öncelikler iyi akşamlar PDF çok iyi geldi yani gerçekten baya bir hoşuma gitti başka kategorideki PDF leri okumak istedim ama bulamadım daha doğrusu benim istediğim konuda bulamadım ( Hızlı okuma Anlama) gibi PDF leri bulamadım rica etsem anlama yeteneğini geliştirmek ile ilgili PDF ler varsa atabilirmisiniz benim için çok iyi oluyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Pdf' nin altında başka kategorilerde var. Özellikle zeka, IQ, bilinç vs. Gibi bir sürü önemli şeyler var.. onlar ilgini çekmiyor mu? Birde o sana attığım yazı ve diğer kategorilerde ki yazılarda Önemli olan şeyleri not almıyormusun? Benim bir defterim var bu işlerde araştırıp okuduğum yazıları kayıt ediyorum kendimde uygulamak için.. birde sana attığım "aktif beyin" uygulamasını uyguluyor musun? Neden hızlı okuma tekniğini istiyorsun? Okuduğunu anlamayla ilgili bir yazı bilmiyorum lakin araştırmadığım için bilmiyor. Belki öyle pdflerde vardır. Bakmak lazım yani ben daha çok işime yarayacak ve bende olmasını istediğim şeylere bakıyorum yoksa mesela boy ve kilo gibi yazılarada denk geliyorum ama bende bir sorun olmadığı için bakmıyorum. Tamam senin dediğinede bakarım bulursam atarım

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim O attığınız şeyleri uyguluyorum aslında ama biraz daha dikkatli uygulamam gerekiyor diyebilirim

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Rica ederim bende bu tarz şeyleri diğer insanlarla paylaşmayı seviyorum aslında öğrendiğim şeyleri filan o aktif beyin uygulamasında ki şeyleri iyi bilmen öyle uygulaman lazım mesela diyor işte bir konuda araştırma yap ve onu arkeolog methoduyla yap yazıyor. İşte sonra çözülebilecek olayları hayal gücünle çöz diyor bundada yaşanılan olayları hayal gücünle o yaşanan yere gidip zamanı o olaya göre ayarlayabilir öyle çizebilirsin vs. Odaklanma içinde yine o aktif beyin uygulamasında konsantrasyon diye yazıyor bir de bu aktif beyin uygulamasında ki şeylerin detaylarını açıklamasını bilmiyor olabilirsin o yüzden uygulamada sorun yaşıyorsundur belki mesela sana sormak istiyorum arkeolog methodu ne? Alş kağıt noktasına odaklanma diyor o ne? 5 tane daha methodu yazıyor konsantrasyon bölümünde o ne? Hafıza tekniklerini biliyor musun?

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Dediğiniz gibi o terimleri bilmiyorum işte arkeolog metodu gibi öbür methotlardan yani hepsini tam anlamıyla bilsem her gün onlara bir vakit ayırıp uygularım ama tam anlamıyla yapamayınca pek işe yaramıyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Diğer methotları anlatıyor burada bakabilirsin ozelegitimsitesi.gen.tr/...-hafiza-teknikleri.html

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Buda arkeolog methodu Öğrenmekten Zevk Almanızı Sağlayan Müthiş Metot: Arkeolog ↗

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim bunları uygulayacağım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Matematikte başarılı olmak ister misiniz? ↗

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

www.instagram.com/.../?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim bu nefes egzersizini her gün yapacağım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Rica ederim bu ardından Jim kwik bu beyin İşlerinde baya bir ileride beyin koçu 25 yılını vermiş bu işe bu adama bir bakmana öneririm. Bende daha dün öğrendim adamı o sayfayada hep bak derim istiyorsan takip et

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sayfanın öne çıkanlarda hızlı öğrenme yazıyor onada bir bak derim.

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Evet hepsini baktım YouTube'den de altyazılı bir şekilde dinliyorum

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İngilizce altyazı ingilizce biliyor musun

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

İngilizcem sıfır ve İngilizce için üniversitede hazırlık okuyacağım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ee o zaman adamın videolarını nasıl izliyorsun ingilizce yazılı videoları

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Alt yazılı destek ile izliyorum Türkçe alt yazılı yani

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İnancın ne?

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

İslam neden?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sorayım dedim güzel. Bende müslümanım. Çalışmalarıma devam ediyorum bilgilendiririm seni.

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

teşekkürler 🙏

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Programın nasıl gidiyor?

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

İyi gidiyor uyguluyorum lob geliştiriciler egzersiz felan yapıyorum bu şekilde

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ne yapıyorsun tam olarak biraz daha açarmısın yani hangi zamanda neyi uyguluyorsun vs. Bu arada satranç oynamasını biliyor musun? Ve daha önce hiç IQ testi yaptırdınmı? Aktif beyin programında da anlamadığın bir yer varsa bana söyleyebilirsin. Hafıza tekniklerini artık biliyorsun değil mi?

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Hafıza tekniklerini biliyorum satranç oynamayı küçükken biliyordum unuttum IQ testi hiç yaptırmadım

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Yani her gün yapmam gereken egzersizleri falan yapıyorum bu şekilde uyguluyorum omega 3 için ceviz suyu felan içiyorum beyine iyi geliyormuş yani bu şekilde

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Aktif beyin uygulamasınıda uyguluyorsun değil mi

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Evet onları felan uyguluyorum günlük farklı saat dilimlerinde

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

https://youtu.be/0UNbrJ5tf2w?si=VM-icMF_DVFKBoyN

Boş vakitlerinde en az 15 dakika boyunca bunu dinle eğer kafanda ağrı hissedersen dinlerken bana haber ver

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Şimdi uzun bir yazı var onu atıcam sana, başkası yazmış

Hedefim bir yıl içinde IQ'mu 115'ten 150'ye çıkarmak. Bunu gerçekleştirmek için her gün ne yapmam gerekiyor?
      İlk olarak, anonim kaldım çünkü çoğu zaman insanlar söyleyeceklerimi kabul etmek yerine bu cevap üzerine bir tartışma arıyorlardı ve ben de buna zaman harcamamayı tercih ediyordum. Bu cevapta söylediklerim tamamen tecrübelerimin dışındadır ve söyleyeceklerim üzerine yazılmış herhangi bir araştırma makalesi sunamam.

Sorunuzu anlıyorum. Tıpkı bir vampirin hissettiği gibi, ortalamanın üzerinde bir beynin gelişmesi doğası gereğidir (hayır onlara inanmıyorum, harika bir örnek gibi görünüyordu). Bilgiyi tattığınız an, daha fazlasını kavramaya yönelik bir susuzluk yaratır. Ve evet, bu da başarılabilir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Şimdi, cevaplardan birinde birinin söylediği gibi, ortalamadan 1 standart sapmadan ortalamadan 3 standart sapmaya kadar bilişsel bir gelişmeden bahsediyoruz. Bu, basit bir dille söylemek gerekirse, ortalama IQ'ya sahip bir sürü insan varken, IQ'su 115 olan ÇOK AZ insan ve IQ'su 150'nin üzerinde olan NADİR insan var demektir. Bu, IQ'su olan bir kişi olma olasılığı anlamına gelir. 150'nin üstü çok azdır. Doğal olarak IQ'yu 115'ten 150'ye çıkaracağımızı düşünürsek, bu sadece "çalışarak" yapılamaz.

Oyun oynamak, satranç oynamak, bulmaca oynamak veya egzersiz yapmak veya bu tür herhangi bir şeyin size faydası olması muhtemel değildir. IQ'yu geliştirecek hiçbir oyun ya da antrenmanın olmamasının nedeni de yine budur. Onları ince ayarlayıcılar olarak düşünün. Hoparlörleriniz 0,5W ise ses seviyesi kontrollerinin bunu etkileyebilme sınırı vardır. Hoparlörleriniz 10W ise aynı kontroller çok daha fazlasını yapabilir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yani temel olarak IQ'nuzu arttırmanın gerektirdiği şey, aynı bilişsel süreci kullanmak ve bunu farklı bulmacalar ve oyunlarda tekrar tekrar tekrarlamak yerine, bilişinizde bilinçli değişiklikler yapmaya başlamaktır. İşlemin bir sınırı olduğu için işe yaramayacak. Pratik yapmak süreci mükemmelleştirir, ancak bunun ötesinde büyümenizi sağlamaz. Elbette bir IQ testinde ortaya çıkan tüm mantıksal soruların cevabını bulana kadar çok pratik yapabilirsiniz, ancak bu, süreci kandırmak olur ve zekanızı arttırmaz. Pratik hayatta, testleriniz 150 çıkarsa bile bilişiniz IQ'su 115 olan bir kişiden farklı olmayacaktır.

Artık, meselenin beyninizi mevcut çalışma düzenine göre mükemmelleştirmekten ziyade beyninizin çalışma şeklini DEĞİŞTİRMEK olduğunu anladığınıza göre, işe koyulabiliriz.

Sorun şu ki, normalde beyin kendini meşgul ediyor. Düşüncelerde, anılarda, hesaplamalarda vb. Çoğu zaman çevremize ve mevcut bilgi miktarına karşı yalnızca kısmen uyanık oluruz. Ve her zaman yer aramaya çalışır. Bir şeyi gördüğünüz anda bir anı ya da açıklama aramaya başlarsınız. Bir durumun içinde olduğunuz an, sorunun kendisinden çok, sonucun hayalini kurmaya başlar. Örneğin, size bir soru sorulduğunda, daha çerçeveleme yapmadan yanıt şu şekilde gelir: "Ah, bunu biliyorum! Oldukça kolay”; ya da yürüyorsanız, beyniniz her adımda tetikte olmak yerine düşünceler içinde "kaybolma" eğilimindedir. Yürürseniz, araba sürerseniz ya da herhangi bir şey yapın derseniz, eylemin çoğu beyin başka bir şeyin içinde kaybolmuşken mekanik olarak gerçekleşir.

Bu, daha büyük bir zeka geliştirmek için değiştirilmesi gereken bilişsel süreçtir.

Bu nedenle yapmanız gereken tek şey beyninizi kontrol altında tutmaktır. Nefesinizin farkında olmakla başlayın. Beyin bunu mekanik bir iş olarak bırakır ama tetikte kalır. Göğsünüzün yükselip alçaldığını hissedin. Beyin tetikte olacak ve başka bir yerde kaybolmayacaktır. Ve sonra bu prensibi genişletin. Onunl

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Onunla konuşurken diğer kişiye karşı dikkatli olun. Genel insanlar için beyin, yalnızca önemli şeyleri filtreleyerek ve gerisini ihmal ederek çalışır. Bunu değiştirmek için çaba gösterin ve diğer kişiyle ilgili her şeyin, her küçük hareketin ve her alakasız kelimenin farkına varmaya başlayın. Benzer şekilde, yürürken bacaklarınızın hareket etmesine, yürüyen diğer insanlara ve çevredeki her şeye karşı dikkatli olmaya çalışın.

Odaklanıp hatırlayamamanız sorun değil. İşlenecek ve hatırlanacak çok fazla veri olsa bile orada olun. Kendinize sadece “ tamam bu adamın konuştuğunu, kırmızı gömlek giydiğini, ayakları birbirine yakın durduğunu biliyorum” deyin. Bir sonraki anda unutsanız bile not alın.

Yavaş yavaş, zamanla beyniniz verileri bir bütün olarak toplamayı öğrenecektir. Parçalar halinde değil. Beyniniz uyanık olmayı ve enerjisinin yarısını düşüncelere dalarak kullanmamayı öğrenecektir. Ve BU, hızlı okuma, hızlı öğrenme ve hızlı hatırlama yeteneğini bu şekilde geliştirecektir.

Ve sonra, beyniniz verileri bir bütün olarak bilinçli olarak topladığında ve başka türlü enerji israfı yapmadığında, kolayca hatırlanabilen birçok bilgiye sahip olma eğiliminde olursunuz. Kolayca hatırlanır çünkü beyniniz farkındalık yerine düşüncelere odaklanma alışkanlığından vazgeçmiştir. Ve sonra olan şu ki, çok fazla bilgelik ve içgörü geliştirirsiniz. Örneğin, 6 ay boyunca 10 farklı kişiyle tartıştığınızı varsayalım. Ve her zaman gerçekten her şeyin farkındaydın. Beyniniz bunu 11. kez yapıyor “Önde duran adam gülmüyor ve ellerini kavuşturmuş. Tam olarak diğer 10'un da olduğu gibi. Geçen hafta, sen buna izin vermene ve tepki vermemene rağmen sana hakaret etmeye çalıştığından bahsetmiyorum bile. Eminim bunun nedeni dün onun partisine gelmeyeceğini söylemendir ve o da senin çok kibirli olduğunu düşünmektedir. Ne söyleyecekse onu dinle. Başka bir şey varsa çözeriz. Eğer öyleyse, artık onunla uğraşmamak en iyisi.”

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ayrıca çoğumuz okurken önce bir kelimeye, sonra bir sonraki kelimeye, sonra da bir sonrakine odaklanırız. Çünkü beynimiz kapasitesinin sadece bir kısmını kullanıyor. Yeterince odaklanırsanız beyniniz birçok kelimeyi/cümleyi bir arada “görecek” ve yalnızca önemli eserleri çıkaracaktır. Örneğin normal insanlar şunu okur: “Parkta yürürken eski bir arkadaşımla karşılaştım ve o beni sohbet etmek için durdurdu. Adımı seslendi ve ben de ona bakmak için arkamı döndüm. Bana bu aralar nasıl olduğumu sordu." Artık çoğu insan bu kelimeyi kelime kelime okuyordu. Ancak bilgiyi bir bütün olarak işleyen bir beyin için biraz farklı bir şey olur. Gözler paragrafın tamamını tararken, beyin sadece yürümeyi, park etmeyi, buluşmayı, eski dostu, durduğunu, sohbet ettiğini, isim söylendiğini, geriye baktığını not eder.

Bu süreç için çok basit bir örnek olsa da, olan budur. Beyin her şeyi not etme, kalıplar oluşturma, önemli verileri filtreleme, hızlı tepki verme sanatını öğrenir.

Bulmaca oynarsanız veya bulmaca çözerseniz veya egzersiz yaparsanız, yapacağınız tek şey okuma hızınızı okumak olacaktır (yukarıdaki örneğe devam ederek). Bir kelimeyi okuyup diğerine geçiyordunuz. Sadece bu kadar, kendinizi biraz hızlı olmak için eğitirsiniz. Ve ne kadar hızlı olabileceğinizin de bir sınırı var.

Ama bilişinizi değiştirirseniz ilk başta yukarıda söylediklerimi yaparsınız. Sonra bir süre sonra beyninizin tek yaptığı “park arkadaşım nasıl oldu” sorusunu almak ve tüm bu cümleleri anlayacak duruma gelir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yani temel olarak, normal zeka aralığının ötesinde, çalışan değil, özümseyen olmanız gerekir. Belirli bir bilgiyle nasıl çalışılacağını öğrenmek yerine bilgiyi özümsemeniz gerekir.

Son olarak, bu herhangi bir kitaptan, araştırmadan ya da bildiğim herhangi bir şeyden değil. Kendimle bunu yaptım ve sonuçları bu şekilde aldım. Okulda sıradan bir çocukken, insanlar artık beni yetenekli biri olarak görüyor. Çok iyi bir hafızam var; olayları, olayları, renkleri büyük bir doğrulukla hatırlayabiliyorum (her ne kadar sayılar elimden her zaman kaçsa da, sayıları hatırlama yeteneğim ortalama düzeydedir). Karşımdaki kişinin ruh halini, fikirlerini vb. doğru bir şekilde tahmin edebilirim. Diğer insanlara kıyasla hızlı bir okuyucuyum. Çoğu kişinin 1 sayfayı tamamladığı sürede ben 3-4 sayfayı bitirebiliyorum ve IQ testlerine göre 150'nin üzerine düşüyorum. Pek çok ayrıntıyı algılayabildiğim için farklı çalışma alanlarını kolayca ilişkilendirebiliyorum ve aralarında örüntüler ve bağlantılar kurabiliyorum. Bir anahtar detayı, bir deseni bulduğum anda, sanki beynimde aynı detay/desene sahip diğer tüm alanların dosyalarıyla dolu bir çekmece açılıyor ve bunlar otomatik olarak bir küme halinde oluşuyor ve bağlantıları görmemi, içgörü elde etmeme yardımcı oluyor. .

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Yani evet, bana güvenebilirsen bunu dene. Bu zaman alabilir, belki aylar alabilir ama bilişsel yeteneklerinizi hayallerinizin ötesinde geliştirmenize yardımcı olabilir. Sadece teknik beceriler değil, insan becerileriniz ve kişiliğiniz de önemli. Zekanızın her yönü.

Buna akıl sarayı, meditasyon, zeka ya da her neyse deyin. Bu sizin kendi benliğinizden gelmelidir. Kitaplar değil. Her insan doğası gereği diğerlerinden farklıdır. Başkaları için işe yarayan şey sizin için işe yaramayacaktır. Anahtar, beyninizin şimdiki ana odaklanmasını sağlamak ve onu fark etmeye ve hatırlamaya zorlamaktır. Bir kez alıştıktan sonra kendi sürecini ve yöntemini geliştirecektir.

her şey gönlünce olsun!

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bu kadardı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Onun yazısı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hala başka şeyler var sana anlatacağım

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Çok teşekkür ederim bu çok iyi oldu gerçekten uygulayacağım bu kişinin görüşlerini temenniğim işe yaraması yönünde inşallah çünkü yks'de hızlı okuma anlama olmadı mı 1-0 geride başlıyorsun sınava

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Ben sana ders çalışma taktikleride vereyim

Ders çalışma teknikleri

1) Ezberlemek istediğin metni oturarak değil yürüyerek oku
      2) öğreneceğin şeyleri ses kaydına al dinle
      3) ezberleyeceğimiz metni yavaş yavaş oku ses kaydet yatarken dinle ( bu çok işine yarar)
      4) mantığını kavra bu konu bana ne anlatıcak diye sor. Sorki , rahat rahat kullanasın.
      5) okuduktan sonra başkasına anlatıyor gibi bir kağıda özet yaz
      6) pomodoro taktiği
      7) yüksek sesle oku
      8) aynı sıra ile okuma farklı oku
      9) tekrar not çıkar farklı farklı sırayla yaz
      10) kodla, görselleştir
      12) severek çalış ( duygularını katarak ders çalışmak daha uzun hafızanda kalmasını sağlar)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Kopyala yapıştır; Nedir Arkeolog Metodu?

Arkeolog metodu : Sorgulayarak öğrenme metodudur. Misal başlangıç sorumuz kalem nedir olabilir. Arkeolog ile köküne kadar inerek problemin detaylı çözümü elde edilir. Örnekten yola çıkarak kazıya başlayalım..

Kalem nedir? Tahta parçası ile kaplı grafit. Şimdi kazı yapmaya devam edelim.

Tahta parçası nedir? : Biçilmiş ağaç parçası

Grafit nedir? :

Grafit maden parlaklığında, kurşuni siyah renkli, yumuşak, kolayca toz durumuna gelebilen, yapay olarak da billurlaşabilen, kurşunkalemi ve kimi aygıtların yapımında kullanılan, bir tür doğal karbon.

Devam Devam

Ağaç nedir?

Karbon nedir?

Ve bu böyle böyle gider.

Eee arkadaş ben hep böyle sorgulayacak mıyım?

Hayır dostum, sorunun cevabını alana kadar sorgulayacaksın. Yani en baştaki sorunun cevabı sorgulamalardan sonra elde ettiğin bilgiler ile seni tatmin ediyorsa duruyorsun.

Peki neden öğrenmeyi zevkli kılar?

Çünkü beynimizin çalışma mantığı budur aslında. Beynimiz birtakım kimselerd

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

kimselerden hiç merak etmediği soruların cevabını istemiyor kaçmak istiyor uzaklaşıyor. Lakin beynimizin içerisinde gerçekten merakı sağlayan sorular parça parça gelirse, öğrenme tam anlamıyla gerçekleşmekle beraber tamda beynimize uygun bir metot olduğu için zevkle öğrenirsiniz.

Çünkü insan beyni sorgulamayı sever. Yeter ki siz sorgulayın.

Örnek veriyorum : Siz arkadaşlarınızla birlikte bir başka ülkeyi gezen turist kafilesi olduğunuzu varsayın. Turist rehberiniz size gezilen yerler hakkında bilgiler aktarır. Turist rehberi 30 dakika sonra anlattıklarını öğrenip öğrenmediğinizi test etmek için sorsaydı bir çoğunu unutmuş olurdunuz. Ama eğer o bölgeyi gerçekten merak edip araştırsaydınız , gördüğünüz her taşın, baktığınız mimari yapıları turist rehberine sorarak öğrenseydiniz , 30 dakika sonra tekrar sorduğunda hatırlıyor olacaktınız. Çünkü tam bir öğrenme gerçekleşmiştir..

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Bunu derslerde nasıl uygulayacağım?
      Adım adım anlatıyorum;
      1. Öğrenmek istediğiniz konunun ne olduğunu önce kendinize bir tekrarlayın. Yani tam olarak ne işe yarayacağını.

2. Öğrenmek istediğiniz konu hakkında çeşitli test/klasik sorulardan 5 veya 10 adet boş bir kağıda yazın.

3. Ve ardından tek tek soruları arkeolog metodu ile çözümlemeye başlayın.

4. Mesela x + 6 =13 ise x = ? gibi..

5. Bir soru karşısında önce x'in ne olduğunu sorarsınız. Ardından arada ki eşitlik kavramının Matematikte ne işe yaradığını. Böylece denklem konusunu yavaş yavaş çözersiniz.

Üstelik unutmadan, gerçekten öğrenerek ve zevkle (saatlerce bile öğrenebilirsiniz)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

öncelikle çalışmaya karşı bir tembellik varsa bunu gider. Düzenli olarak çalışırsan düzenli çalışma alışkanlığı kazanırsın bu alışkanlık varsa gelelim ders çalışma isteğinin yoğunlaştırılmasına
      Lakin dikkat et bu yol günde 4 , 5 saat çalışıyorsan çalışma süresini 4 5 kat arttırabilir çünkü isteyeceksin.
      Sayısal dersler mantıksaldır. Mantıksal hesaplamaları bilinçaltı bizim yerimize yapar bu yüzden bilinçaltı ve hayal gücü bağlantısını kullanırız. Hayal ettiğimiz her şey bilinç altında hesaplanır yani tekrar ve tekrar zihnimizi öğrenmek için yormaya gerek yok, ben felsefede insanların baştan bütün evrensel bilgileri bildiğine inanırım öğrenmede tek yaptığımız bilinçdüzeyine indirmek
      Özetle hayal gücünü yine kullanacağız,
      Yüksek bir öğrenme arzusu için bunu baştan zihnimize tanıtmak için
      Önce matematikte öğrenmeniz gereken bütün ana başlıkları önünüze alın.
      Bu başlıklarda ne amaçlanıyor bunu kısa olarak öğrenin detayına inmeyin misal toplamada 2 sayının toplanması.
      bütün bu başlıklar arasında bağlantı oluşturun.

Yani bir konuda 2 sayı arasında toplama yapılıyorsa diğer konuda 2 sayı arasında çıkarma yapılıyor

Yani burada yaptığımız bütün bu konuları parça parça değilde bir bütün olarak algılamayı sağlamak.

Dikkatli olun bütün başlıklar arasında oluşturduğunuz bağlantılar tamamiyle mantıksal olmalı

Bu bütünü ardından hayal etmeye başlayın.

Zihninizde 2 sayıyı topladığınızı, çıkardığınızı, böldüğünüzü, çarptığınızı hayal edin.

Mantıksal bağlantıların hepsini bütün olarak hayal gücünüzde gördüğünüzde,

zihninizde derin bir arzu uyanacaktır detaylarını öğrenmek için.

İyi çalışmalar.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

ufak bir testte yapabiliriz

Kendinizi büyük bir matematikçi olarak görün , bunu canlandırın hissedin
      göreceksiniz düşünceleriniz de değişikliğe uğramaya başlayacak matematiği kavrama hızınızı siz arttıracaksınız

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hangi derse çalışıyorsan o alanda kendini uzman gör misal kimya çalışıyorsan kendini uzman bir kimyacı gibi gör hisset bunu, canlandır zihninde fizik coğrafya vs. İşte çalıştığın derslerde bunu uygula

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

https://el-kitap.org/tony-buzan-hizli-okuma/

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

limithizliokuma.com/.../hizli-okuma-kitabi.pdf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

barbaroskutlutas.meb.k12.tr/.../..._Teknikleri.pdf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

www.isev.org.tr/.../HizliOkuma_isev.pdf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

megep.meb.gov.tr/.../...%C4%B1zl%C4%B1%20Okuma.pdf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

www.sizmutlu.com/.../...Okuma%20-%202022_Ornek.pdf

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

limithizliokuma.com/hizli-okuma-teknikleri#tamam

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İndirip okuduktan sonra ve not ettikten sonra geri sil boşa yer kaplamasın

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Direkt site üzerine açılanları okudum ama PDF olanları okuyamadım onlara bir uygulama indirmem gerekiyor açmıyor onu indirdikten sonra açacak galiba bilgisayardan açacağım

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Anladım haber verirsin o zaman okuduktan sonra

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Hepsini okudum çok değerli bilgiler var aslında ama temel sorun galiba bir şeye odaklanırken aklımda değişik şeylerin dönüp durması gibi mesela ders çalışırken evdeki tablo önceden yaşadığım bir olayın arka planda dönüp durması yani bir şeye odaklanırken kesin aklımda başka şeyler oluyor bu da verimimi aşırı derecede düşürüyor

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Bir de ben bir video izlemiştim beyninizi geliştirmek için habire hayal kurun falan vardı değişik değişik Ben de aklımda o günden sonra böyle robotik olağanüstü bile olsa çok farklı hayaller kuruyorum her dakika yani bu biraz daha aklımda herhalde kaldı arka planda namaz kılarken bile kaçıncı rekat veya kaç kere secdeye gittim geldim onu bile bazen unutuyorum çünkü aklımda habire hayal var duayı okuyorum ama ne yaptığımı bilmeden habire hayal kuruyorum bu bayağı ters etki yaptı bende

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Hangi video atarmısın? Evet hayal gücü beyni geliştiriyor ama hayatına mani olacak kadarda kurma

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Maladaptive var sanırım sende

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Videoyu biraz araştırıp bulurum izleyip geçmiştim bulup atayım ben onu yani tam bilmiyorum ne var ama ders yaparken bile içimde sürekli konuşma var iç ses galiba onu bastırmak için nefes tutma gibi bazı şeylere var nefes tutarken 3.4 saniyeliğine iç sesim gidiyor ve kafam çok rahatlıyor ama sonrasında tekrar başlıyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Buldunmu videoyu? Ayrıca burası Instagrama geçek istiyorsan

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Videoyu bulamadım aradım ama yok Instagram iyi olur burası mesaj biriktiği için biraz yoruyor

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Ama videonun genel özeti hayal kurmak beyni yeni görüntüler yeni şeylere açarak geliştirmek üzerine bir videoydu bundan ibaretti yani

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Instagram hesabının ismini ver yazayım

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Sosyalmedya. aa

Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

4.5 takipçili bir hesap

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

İstek attım kabul et

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

1

Cevap

4

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    Eğitim & Kariyer konusunda 149,1b cevap paylaştı.

Kitap oku

0
    0 Yorumla
  • Aydın_Genç
    Aydın_Genç Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 97%
    +1 yıl

Hızlı okuma eğitimi almalısın. Ben aldım DGS için zamanında baya işe yaradı

0
    2 Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

YouTube'den kampa katıldım ücretsiz uyguluyorum ama bazen aksıyor

Yorumla
    • Aydın_Genç
      Aydın_Genç
      +1 yıl

Hızlı okumanın eğitimini alman lazım. Öyle bedava işle olmuyor. Gerçi artık telefonda da uygulamaları var ama sistemi oturtman zor mentorsuz

Yorumla
  • jakop5
    jakop5 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

kendini sürekli zorlayarak gelişim elde edebilirsin. Anlamadığın yeri sesli bir şekilde konsantre olarak anlayana kadar tekrarla

0
    0 Yorumla
  • DembeZouma
    DembeZouma Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Beynini çalıştırman gerekir

0
    1 Yorumla
    • Algos51
      Algos51
      +1 yıl

Nasıl çalışacağını soruyorum aslında ne gjbi şeylerle

Yorumla
  • Zeynepaydemirr99
    Zeynepaydemirr99 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 26
    +1 yıl

Problem çözebilirsin

0
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Beyni geliştirmek için neler yapılabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Beynimi nasıl geliştirebilirim? 11 cevap verildi
Beynimi nasıl geliştirebilirim? 5 cevap verildi
Beynimi nasıl geliştirebilirim? 9 cevap verildi
Beynimi nasıl geliştirebilirim? 8 cevap verildi
Beynini geliştirmek için neler yapıyorsun? 5 cevap verildi
Beynimi geliştirmek için ne yapmalıyım? 7 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Büyük konuşur musun?
  • Besiktas7834 ile neye ihtiyacınız var söyleyebilir miyiz?
  • Ya " kader" dedikleri şey sandığımız gibi değilse, bir çok şey için bahanemizde yok olurdu, insanlık nekadar tembel değil mi?
  • Sana hangi yemeği ısmarlardım söyliyim mi?
  • Manipülatif biri misiniz?
  • Aşk oyun mudur?
  • Kolera oldunuz mu?
  • Hiç churro yediniz mi?
  • Pancar salatası sever misiniz, siz nasıl tüketmeyi daha çok seviyorsunuz?
  • İnsan bazen kendinden bile yorulur mu?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨