Özellikle sabah namazini kilarken korkuyorum. sanki evde birileri yuruyor ya da ben secdeye yatarken tepemde biri dikiliyor ya da oturmus beni seyrediyorlar. surekli boyle hissediyorum nasil kurtulabilirim bundan :(
Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen de gece odama giderken salonun isigini kapatirim ya o an sanki arkamdan kosuyorlarmis gibi gelir kosarak odama gider isigi acarim. Gecen psikiyarto dersi islerken bunun psikolojik bir sey oldugunu herkese var oldugunu ogrendim. Namaz kilarken korkan ben artik korkmamaya basladim. Ha arada korkuyorum o zaman da nas suresi okuyorum. Unutma en buyuk Allah (c. c). Allah a dua ettikten sonra o korktugun seyler ne ki. Her bismillah inda oradan korkudan ucup giden seylerden mi korkuyorsun? Ha izledigin korku filmelrinin etkisinde kalmis olabilrsin ama sunu da unutma o filmlerde hep buyu sonrasi olur oyle seyler. Sen cek bismillahini gerisi rahat ol. Sabah namazi ve aksam namazinda bir rekatta sure olarak nas bir rekatta felak olursa Allah (c. c) gun boyu korurmus seytanin serrinden.
22 Yorumla
Soran+1 yılCok saol canim benim bununla dua ile savasicam insallah da basaricam :) Allah razi olsun
Cevap sahibi+1 yılRica ederim Allah gonul rahatligi versin kardesim😊
En İyi Cevaplar
aytel kursi oku korkuda kalmaz bisey olmaz, sadece Allah'a birak
32 Yorumla
Soran+1 yılNamaz sirasinda okuyorum. insallah geçer
+1 yılbinada isen
üst kat alt kat yürüme sesleridir onlar.
diğer konuda sadece namazda değil yüksek ihtimalle sen namaz haricindede arkanda biri var efendim biri çıkıcak gibi şeylerden korkuyorsun
tabiki namaz esnasında savunmanız olduğun için daha çok korkuyorsun..
bu şizofreni bir durum düzelmesi için namaza ara ver.
ön korkunu gider dini konulardan uzak dur çünkü dini meseleler hastalığını tetikler
çizgi film gibi görsel ağırlıklı filmler izle beynindeki diğer konuları bastırır.
bir süre sonra kaybolduğunu göreceksin36 Yorumla
Soran+1 yılGünlük hayatta da haklisin panikatak durumu basladi sürekli evde birileri varmis gibi hissediyorum bu da korkmama sebep oluyor. duydugum ayak seslerini soyle anlatim. parkeye ayaklarini surterek yurursun ya gicik bir sey cikar aynen o. ust kattan gelmedigine eminim. alt katim zaten yok girisdeyim. bilmiyorum ya psikolojik desteğe mi ihtiyacim var sence? :(
- +1 yıl
dışarıdan gelen her hangi bir sesi sen zihninde ayak sesinede dönüştürebilir.
ama zihnindede sesler duyabilirsin bu net şizofreni bir durum tabi çok kötü bir durum değil aklınla tümünü yenebilirsin.
öncelikle bu konuları hiç düşünmemeye çalış, yapman gereken korkudan kaçmak değil üstüne gitmek.
ayak sesleri sana ne yapabilir ki? :) böyle düşün
şöyle yap varsayalım mutfaktasın ve arkanda biri var hissediyorsun, amann de varsa var
üstüne git varsa var de.. düşünsene yıllardır arkanda biri var ama hiç görmedin dimi onu ya da sana bişi olmadı :) çünkü senin hayalin
bu benim hayalim diye düşün şizofrenler gerçek ile hayali ayırt edemezler varsa var de.. bir zaman sonra kaybolur
esas konu hiç düşünme aklına gelirse farklı şeyler düşün bir çizgi film karakteri mesela
Soran+1 yılCok saol insallah basarabilirim cabalicam bunun icin.
- +1 yıl
@hedehüdekalkanı korkularının üzerine git kaçma demişsin, namaza ara ver dini konulardan uzak dur çünkü dini konular hastalığı tetikler demişsin. Doktor musun hoca mısın la şaklaban! Önce 1 dediğin 1 dediğini tutsun. @soran bacım sende kıl güzel güzel namazını heleki sabah namazı en şerefli buluşmadır sende bilirsin. Velev ki aklını kaybediceksende Allah yolunda kaybet. Vallahi ben aklımı namaz yolunda kaybedeceğimi bilsem bir dk durmam başımı secdeden kaldırmam.
- +1 yıl
@AhBirAteşVer
bana küfür etmeseydin keşke yazdıklarının tümü anlamını yitirmiş, daha düz yazabilirsin saldırını anlamadım neyse..
Küfürde 'büyük çaba harcayanlar' seni üzmesin. Çünkü onlar, Allah'a hiçbir şeyle zarar veremezler. Allah, onları ahirette pay sahibi kılmamayı ister. Onlar için büyük bir azap vardır. (Al-i İmran Suresi, 176)
cevap yazmana luzüm yok arkadaşım... - +1 yıl
Bu evet piskolojik çünkü şeytan seninle uğraşıyor nasıl vazgecirebilirim diye ve vesvese veriyor sende buna izin veriyorsun. Başlamadan önce nas Felak oku ve şeytandan Allah sığın eğer namazı ibadeti birakicak olursan arkadaşın dediği gibi o zaman şeytan kazanıcak ve sen Birdaha korkunu yenemiceksin. Bende de panik Attacke var hemde çok kötü dışarı bile çıkmak istemiyordum ve ben bunu namaz kılarak Rabbime sığınarak atlattım. Namaz esnasında başlıyordu ve ben Allah'ımin huzurundayim bana bir şey yapamazsın diyip devam kılıyordum anında gidiyordu. Her gün kendine 7 Ayetel Kürsi 7 ihlas 7 Fatiha 7 nas ve 7 Felak oku ve inancını sadece Allah'a ver ve sığın. Ayrica namaz. kilarken sana hic bir şey dokunamiyor çünkü Allah'ın huzurundasin. Ben neler yaşadim bana cinler musallat olmuştu ona rağmen Rabbimden namazdan vazgeçmedim ne yaptılar bana? hiç bir şey çok şükür rabbimin izni ve yardımı ile kurtuldum yinede siz bilirsiniz
Üzerine gitmezseniz bu geçici bir durumdur. Abartırsanız ömür boyu sizi terk etmez, ona göre dikkat etmelisiniz. Endişelenmeyin, korkacak bir durum değildir. Şeytan sizi bir köşeden sıkıştırmak istiyor; korktuğunuzu anlarsa sizi bir daha salmayabilir.
– Bu konuları kimseyle konuşmayın.
– Karanlık yerlerde oturmayın, namaz kılmayın.
– Namazları uzun tutmayın, caiz olacak şekilde kısa tutun. İki ay sonra tekrar uzatabilirsiniz.411 Yorumla
Soran+1 yılInsallah gecer. yoksa kalpden gidicem ben.
- +1 yıl
namaz kılmayın mı? bumu çözüm önerisi
Soran+1 yılOnceden cok izlerdim cin li felan ama simdi korku oluuor icimde bir seyler huzursuz ediyor izlemiyorum artik.
- +1 yıl
– Karanlık yerlerde oturmayın, namaz kılmayın. bu sizin yazınız
- +1 yıl
virgül kullanımına ve anlatım bozukluğuna dikkat ediniz
- +1 yıl
Öyle filmer de izleme fal gibi şeylerden de uzak dur derinlere inme normal ibadetini yap çokça estağfurullah min külli Ma kerihallah çekin Allah'a siginin düşünmeyin üstüne durmayın her perşembe ya da cuma yaşın okuyun. Kendinden biliyorum herşeyi korku Çinli felan filmer asla izlemeyin araştırma yapmayın hikayeler de dinlemeyin ve dokunabilir gibi yapar ama Allah'a sigindiginiz vakit namazlara devam ettiğiniz vakit hoc bir şey yapamazlar. allahin izniule inşallah kurtulursunuz. Ben neler çektim bir Allah bilir birde ben
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
33Cevap
Öncelikle kafandan bu düşünceleri temizlemelisin. ve bol bol nas suresini okumalısın. Eğer fiziksel olarak etki hissediyorsan Kuran-ı Kerim dinle bakalım ne hissediceksin. eğer korkuların artıyorsa büyüklerine danış.
11 Yorumla
Soran+1 yılSaol yapicam dedigini.
Namaza durdugunuzda cevrenizde olup bitenleri gòrseydiniz bir daha namazdan ayrilamazdiniz. cevrende ruhani varliklar var.. sana kimse zarar veremez.. seni korumak icin ordalar.
62 Yorumla
Soran+1 yılInsallah canim. herkes yuregime su serpdi Allah razi olsun sizden.
Kendine Kuran oku. Başkasına da okutturabilirsin ama saçma sapan cinci yavşaklara gitme! Neyse iyi olanı da var da bulması da zordur sen yine Kurandan yardım al ve oku oku bol bol...
41 Yorumla
Soran+1 yılOkuyorum gun icinde. gecer insallah bol bol dua edicem
Ben sanki heyecanlanıyorum böyle değişik oluyorum. Tam o sırada sesli bir şekilde dua ediyorum böyle "O' benim Allah'la aramda" dediğimiz kısım varya, kurban olduğum Rabbim :)
30 Yorumla
+1 yılayetel kürsi okumalısın birde şeytanın sana vesvesesini engellemek için nas suresi bol oku faydasını görürsün
24 Yorumla
Soran+1 yılHer namaz da okuyorum ayetel kursi yi
Nas suresi aklima gelmemisdi okucam bol bol saol.- +1 yıl
benim seccademin altındanda bol bol canlı böcek çıkıyordu biliyomusun bunlar hep namazdan uzaklaştırmak için sanırım kalbini ferah tut
Soran+1 yılAaa ciddimisin 😮
Sana bir sey soylim mi bende oyle hissediyorum sanki hamamböceği geziyor etrafimda hissediyorum.- +1 yıl
inanırım doğrudur bir süre sen devam et namazını bırakma kendiliğinden yok olup gidiyor
+1 yılŞeytan vesvese veriyor kardeşim, burdada olduğu gibi... seni seyretse seyretse melekler seyreder senin duana icabet eder. korkma en korunaklı sığınak hem abdestlisin hem Allahın huzurundasın..
92 Yorumla
Soran+1 yılInsallah gecer Allah razi olsun.
- +1 yıl
ecmainn
+1 yılBelki gerçektende birileri geliyordur. Belki de gözükmeyenlerdenlerdir?
24 Yorumla- +1 yıl
Sende iyice korkut kızı
Soran+1 yılBen o gozukmeyenlere inanirim ki zamaninda gormuslugum de var. ondan korkmam da namaz sirasinda gelen vesvese cok fena.
- +1 yıl
@avgeropoulos :)
- +1 yıl
Aynen hele bir kapının arkası var ki gözüm kaymıyor değil :)
+1 yılPsikolojik sorunlar yaşıyor musun son zamanlarında?
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
O zaman beynine sor senin bana onu orda hissettirecek bir kanıtın yok de inanma görmeden inanma hissedincede inanma beyninin sana oyun oynadığını düşün ve aslında orda birinin olmadığını bil zihnin sana oyun oynuyor destekleyecek bir kanıtı yok :)
+1 yılVesvese korma korkarsan artar ama korkmayıp kılarsan geçer
12 Yorumla
Soran+1 yılKorkmamak elimde olsa keske
- +1 yıl
Ya. Kork ama kıl namazı şeytan sana namazı kıldırmamak için herşey i yapar
Gizli Üye(30-35)+1 yılşeytanda olabilir melekler senin yanında namazda olabilir çünkü namaz kılan bir kişinin yanına melekler gelip onunla birlikte namaz kılabilir korkma neyden korkuyorsun
30 Yorumla
+1 yılnormal canım sabah namazı huşu içinde eda edilen bir namazdır böyle hissetmen normal
30 YorumlaHayiiir kimse gelmiyor canim o senin bilinc altin o kadar bir de pis seytanin vesvesesi her namazdan sonra ayetel kursi oku onlar gitcek
50 Yorumla
+1 yılSana onu hissettiren seytanin kendisi, cesaretlen ve her secdeye gittiginde onun kahrolusunu hayalet bir zaman sonra seni birakir. Ama pes edip birakirsan senin arkandan gülen o olur.
12 Yorumla
Soran+1 yılPes etmicem 💪 yenicem insallah seytani
- +1 yıl
İnsallah canim Allah kabul etsin
Vesvese Canım o (: birşey olduğu yok işte şeytan oynuyor... Bazen bana da olur o arkamda biri var gibi flen... Hiç düşünme devam et namazına
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNas felak ihlas ayetul kursi 1 fatiha 3 ihlas oku namazdan once
10 Yorumla
+1 yılŞeytan namazdan soğuman için vesvese verir sakın ol devam et bırakma zamanla geçer dua et
11 Yorumla- +1 yıl
:) aynen katılıyorumbu hanfendiye..
bazen fazla korku filmi izledigimde veya hikayeler okudugumda ben de oyle hissediyorum :)
10 YorumlaRahat olman lazım sonuçta Rabbimizin huzurundasın içten samimi kıl yeter
10 YorumlaAz önce akşam namazını kılarken aynı şekilde oldu iki kere arkama baktın ansızın selam verip agladım korkudan sanki ben secdeye vardım arkamda biri var gibi gölge gibi kızım geldi o şekilde bitirdim namazı bu neden olur
00 YorumlaYorum yazanlar çok komik geçici bir durumdur üstüne gidersen hiç geçmez filan. Sanırsınki hayatını buna adadı.
00 Yorumla
+1 yılşeytan vesvesesi olabilir dikkat et
11 Yorumla
Soran+1 yılAklina takmazsan gecer diyorlar. insallah oyle olur
- Diğer konusunda 338 cevap paylaştı.
+1 yılNamaza yenimi başladın?
110 Yorumla
Soran+1 yıl1 ay olacak 1 haftadir kilmiyordum ama
- +1 yıl
Yeni başlayanlarla uğrasırlar namazı bıraktırmak için sakın bırakma bende ilk basladığımda çok uğrasıyoşardı zamanla geçiyor sabretmen lazım sınav gibi düşün kademe kademe ilk başka korkutarak vazgeçirmeye çalısıyolar baktılar olmuyo hala devam ediyosun sonra namazda sıkıntı vermeye baslıyorlar namaz esnasında çok canın sıkılıyo felan sonra unutkanlık baslıyo dayanırsan belli bir zamandan sonra yanına bile yaklaşamıyolar sabret dayan ve tavsiyem bol bol felak ve nas suresi ni oku birde ihlas ayet-el kürsi yi ezberebiliyorsan her namazdan sonra 1 kere oku eğer her namazdan sonra okursan cennetle senin aranda sadece ölüm kalır tamam mı
Soran+1 yılCok saol yardimin icin her namazin sonunda okuyorum ayetel kursiyi. insallah aşıcam hepsini. rabbimin huzuruna korkusuzca tertemiz cikmak en buyuk hayalim :)
- +1 yıl
Bu hayal değil yani dünya istekleri gibi hayalde lalabilecek birşey değil biliyosun demi bak sana bir resim atıcam onu uygula orda yazanları bekle bir
- +1 yıl
[url=https://i. hizliresimyukle. org/Bs98avaX. jpeg][img]https://i. hizliresimyukle. org/Bs98avaX. jpeg[/img][/url]
Soran+1 yılAdresi tane tane verirmisin :) corba etmissin yahu
- +1 yıl
ya telden gönderince böyle olmus kardesimde tel alıyımda atayım siteninde hatası var kendi kendine ayırıyo kelimeleri boşluk hatası oluyo :S
Soran+1 yılTamam acdim saol heraksam okucam :)
Soran+1 yılGerek kalmadi acdim tamam
- +1 yıl
açtınmı tamamdır :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılVesvese o Allahın seni gördüğünü ve koruduğunu düşün.
00 Yorumla
+1 yılTamamen içsel bir şey, kendi içinde bitir
11 Yorumla
Soran+1 yılInsallah
kendini vermiyorsun demek ki, kafa başka yerde? asdfghj
00 Yorumla
+1 yılZamanla geçiyor bende korkuyordum.
11 Yorumla
Soran+1 yılInsallah ya
+1 yılmelek oturmuş izliyor gibi düşün gerçi ruhani varlıklar yoktur ama illa aklına geliyorsa böyle düşün
00 Yorumla
+1 yılBende ayak sesi duyuyordum. Ve sanırsam saatten geliyor. Eğer odanızda saat varsa saatin sesi olabilir.
00 Yorumla
+1 yılMantıklı düşünerek kurtulabilirsin.
10 Yorumla
+1 yıltakılma böyle şeylere namaza devam
10 YorumlaBunlar şeytanin vesveseleri hep.
10 YorumlaBende bunu yaşadım
11 Yorumla
Soran+1 yılGecdi mi peki
- Diğer konusunda 593 cevap paylaştı.
+1 yılBu seytanin vesvesesidir. Yokmus gibi davran.
10 Yorumla Namazı hisset meye çalış dua et
10 Yorumla
+1 yılbendede olyordu bir zamanlar sadece psikolojk
10 Yorumla
+1 yılŞeytan vesvese veriyor.
Besleme çek sürekli10 Yorumla
+1 yılplacebo etkisi bu kurmayı bırak bişey olmaz
00 Yorumlaislam huzur diniydi hani efsjdbf s
09 Yorumla
Soran+1 yılefsjdbfs bu ne la gulmeyi ogren önce
- +1 yıl
audinceee senin aklın ermez adamım öyle şeylere ;)
- +1 yıl
İslam huzur dini sıkıntısız ise hiç birşey elde edilmez sen her neye inanıyorsan git ona inan kimseye karışma tamam mı koçum allah hidayet versin sanada böyle şirk üzerine ölmeni istemem
- +1 yıl
AKLIMA KAFİRUN SURESİ GELDİ !
De ki: Ey kâfirler
Tapmam o taptıklarınıza!
Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz.
Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza.
hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz.
Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)! - +1 yıl
Cehennemde görüşrz :)
- +1 yıl
Satanistlere de şeytan ödül vericek ha? 😂
- +1 yıl
@alcatraz2023 kafirler için indirilmiş nede güzel ayet :)
- +1 yıl
düzelmeyecek aynen kardeş :)
Her dakikadan kork ama namaz kılarken asla korkma
10 Yorumla
+1 yılvesvese bunlar
12 Yorumla
Soran+1 yılGecer insallah
- +1 yıl
inşallah
nas suresini oku
10 YorumlaNiye korkuyon
16 Yorumla
Soran+1 yılBir bilsem zaten
Soran+1 yılYok hayır dolasmiyorum
Soran+1 yılAbazamisin olum sen 8 yas buyugum senden adam aklli ver cevabini cek git. hesabin kapanacak haberin olsun. Terbiyesiz
+1 yılayn bendede o oluyo
12 Yorumla
Soran+1 yılEn guvendigimiz yerde korkuyoruz seytanin vesvesiymis. gecer insallah
- +1 yıl
inş
+1 yılPsikolojik
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNeden korkuyorsun kı korktugun bırsey mı var?
00 Yorumla
+1 yıldüşünme öyle şeyler
10 Yorumla- Diğer konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yılKorkma
10 Yorumla
+1 yılşeytanın vesvesesi
10 Yorumlaparanoya yapma
00 YorumlaDiğer konusunda 13,8b cevap paylaştı. Korkma canım
00 Yorumla
+1 yıl3 harflerle
00 Yorumla
Devamını Gör(36)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı