Eğer her iyiliğin içinde bir kötülük ve her kötülüğün içinde de bir iyilik varsa, sen bunun neresindesin ?
O zaman kime iyi kime kötü diyebiliriz ki ?
O zaman kime iyi kime kötü diyebiliriz ki ?
Ying Yan felsefesi... Siyahin icinde beyaz beyazin icinde siyah vardir...
Melekte insandadir seytanda insandadir insanin istek ve arzularidir iyi ve kotu... Ben her iyinin icinde kotu her kotu nun icinde bi iyi olduguna inaniorum... En iyi dedigimiz bir insan bile damarina bastimi nasil kotulesebilior.. En kotu insan ise ölum doseginde butun kotuluklerini siljeleyip ne kadar garib oluyor...
yorumun ıcın tesekkurler :)
cok doğru ve katılıyorum;)
kimse iyi değildir kimse kötü değildir herkes gerektiği kadar kötü we iyidir :)
gereken neyse o yapılır dıyosun yanı ;)
başka yolu sen seçtiğinde bu iyi yada kötü olurya zaten..
Karşımdakine zarar veren şeylerden uzak kalması için ona kötülük yapabilirim , bunun içinde iyilik vardır .
Kendi çıkarlarım için karşımdakine iyilikler yapabilirim , bunda da kötülük vardır .
etkileyici..
bi ayağım siyahta bir ayağım beyazda, başımı sesin geldiği tarafa çeviriyorum, nerden gelirse o oluyorum. Ying-yang
+1;)
Cevap
5Cevap
İyiligin iyi oldugunu saptaya bilmek icin belli kotulerden gecmesi gerekli ki kiyaslama yapilsin yani her iyi kotulugu barindirir, kotu belli bir amaca hizmet etsin yada etmesin bir ucunda iyilik olmak zorunda mendel kanunu yada ying-yang..
haha :D guzeldi ;)
yengem kötü
kuzenim iyi
kötülügün icinden iyilik cikmis iste canli örnek.
haha :D bu da ıyı
iyi bir insan olduğumuj düşünüyorum ama bazen tepem atıyor ve kötülük damarlarım şaha geçiyor o zaman kendimden korkuyorum
şaha geldiğinde mata dikkat et ;)
kötü hissettiğim insanlara veya olaylara karşı çok kötüyümmmmmm
felsefe yapmışsın iyide neden her ikisinde ikisi olsun ki :)
Hem iyiyim hem de kötüyüm.
sorumda dediğim gibi bunu nasıl belirleyebilirizki hem kötü hem iyi olduğunu..
Dengelemek marifet diye düşünüyorum.
bencede ;))
Ne desem bilemedim :S
ortada kuyu var yandan gec modundayım
Genel de iyiyim.
sonra kotusun yanı ;)))
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar