Evlilik kutsaldır. Kutsallıgın ne demek oldugun bilmeyenlerin evlenmesine zaten gerek yoktur. Evliligin sebeplerine gelince ; çok çeşitlidir.Birkaçı ise şöye ;
ikili ilişkide delice sevmişsen ve ileriye dönük bakıyorsan ki sevdigin kişi de ileriye dönük bakıyorsa evlenmeniz icin cok fazla bir engel olmuyor tabi. para ev araba yat bunlar zaten zamanla azmedip alınabilecek şeyler.Evlenip sürünmek degil sevgiyle evi idare etmek önemli. 700 - 900 lira kazanıp gecinenleri de unutmamak gerek üstelik 4 kişilik bir aileye bakanları.
Bence en önemlisi bunlardan ibaret. sevdiginle bir yuva kurmak gibisi yok kısmetin varsa olur yoksa olmaz zaten.
Ayrıca evlendikten sonra cocuk yapmak ve de iyi yetiştirmek daha da önemli cünkü öldükten sonra ardından dua edebilecek birini yetiştiremediysen yazık.
son söz evlilik bir gerekliliktir ve evlendiginde hayat bitmiş olmaz sadece mantıklı ve güzel bir şekilde degerlendirmek gerektigine inanıyorum. yoksa evlenip iki kişinin de eve kapanması degildir evlilik. ikisisin hayata karşı mucadelesi ve hayattan ikisinin de zevk almayı becerebilmesidir
Vesselam10 Yorumla
En İyi Cevaplar
erkek 20'li yaşların başında genç ve rağbet görür iken hovarda oluyor.. özgürce her çiçekten bal toplama telaşı içinde gününü gün ediyor ve "neden evlenip tek bir kadına mahkum olayım ki" zihniyeti taşıyor.. 20'li yaşların ortalarında kişi gelişiyor ve farklı bir bakış açısına kavuşuyor.. etrafındaki arkadaşlarından, iş arkadaşlarından, akrabalarından kimileri başarısız evlilikler yapmış ve sonlandırmışlarsa olaya daha ziyade eleştirel bakmaya başlıyor ve bu sefer "her evlenen ayrılıyor, yürütebilen yok, ben de ayrılacaksam neden evleneyim ki" kaygısına kapılıyor.. 20'li yaşların sonları ve aynı zamanda 30'ların başı geldiğinde yaşadığı tecrübelerin de etkisiyle artık olgun bir birey olmanın getirdiği mantıkla olayları daha verimli yorumlayarak hayatın tek başına devam etmeyeceğine, yaşamın zorlu koşullarını sevdiğin bir hayat arkadaşıyla daha kolay aşılabileceğine, huzurlu bir yuvaya ya da yaşama sahip olmanın bu dünyadaki en büyük mutluluk olduğuna kanaat getiriyor..
şahsen ben bu evrelerden geçtim.. kısmetse artık istiyorum...
sonu biraz evlilik ilanı gibi oldu ama neyse.. :P00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCevabı çok basit; sevdiğim adamla düzenli seks olayına girip, ondan irili ufaklı bebeler yapmak için.Aşık olduğum herifle evlenmeyeceğim de senle mi evlencem.
Bir de şöyle bir gerçek var ki yaşlanmaktan çok korkuyorum! Ve yanımda birini istemenin tek gerçeği bu korku.Bir kız bir erkeği gerçekten severse artık onun olmak onunla her şeyi yaşamak ister.Onun karısı,eşi,dostu,arkadaşı,sırdaşı,hayatının önemli bir kısmında yer almak ister.Onunla aynı yatağı aynı yastığı paylaşmak ister.Herkesin içinde göğsünü gere gere bu benim sevdiğim adam,kocam demek ister.Onun soyadını almak,yüzüğünü takmak ister.Sabah kalktığında onu yanında görmek ister.Hesapsızca onunla olabilmenin tek yolu evlenmek.Evlenmekte kötü bir şey değil.Bir insan sevdiği sizinle evlenmek istiyorsa bu size değer verdiği içindir.97 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOnun için mi eksi verdin.
Cevap sahibi+1 yılBak şimdi oldu.Kusura bakma sen sandım.
Cevap sahibi+1 yılTeşekkürler.
- Kişilik & Karakter konusunda 788 cevap paylaştı.
+1 yılevlenmek istemem en azından şimdilik çünkü o sorumluluğu alamam sabah aceleyle çıkıyorum bazen yatağımı bile toplamaktan aciz olduğum zamanlar oluyo annem topluyo yarın bigün evlensem arkamı kim topliycak benim dağınıklığım yetmiyo bide kocanın dağınıklığı offf
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
37Cevap
Türk erkeği için hayat bir oyundur.
Level 1:Oku,bir üniversiteye gir.
Level 2:Askere git.
Level 3:İşe gir.Az para kazan
Level 4:Kız bul evlen
Level 5:Çocuk yap,okut.
Level 6:Öl
Bu sırlama kişiden kişiye göre değişebilir ancak genel olarak budur.Düzgün sıralamayı takip edenler için level 3 ten sonra süper boss ve yardımcıları ortaya çıkar.Anne ve saz arkadaşları(teyze,komşu vs)."Oğlum askerlikte bitti,işe de girdin artık evlen","Şöyle eli yüzü düzgün münasip bir aday olsa" vs şeklinde combo saldırılarla üstüne gelirler.Will pointi(iradesi) düşük olan kahramanlar,baskıya dayanamayarak level 4'e geçer.
Kadınlar için sıralama yapamasam da en zorlu seviyenin "Birini bulamazsan evde kalacaksın,kız kurusu olacaksın" ismindeki zorlu seviye olduğunu duydum.Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar.74 Yorumlayaş 30 a gelir bütün arkadaşlar karalaştırmıştır 30dan önce kimse evlenmicek diye ama hepsi 30 a gelmeden evlenmiştir ve artık onlarla takılamaz olursun erşleri o bekar o hovarda gibisinden cümlerle arkadaşları caydırırlar bi an arkadaşlardan ayrı kalma ve çok özel yıllarını paylaştığın insanları kaybetmeme uğruna bi ilişki başlatırsın ve nişan kına düğün 3 ü bir arada yapılır kendi başını evlilik gibi önemli bi müessese ile yakarsın bu değilse olay ya çok sevmişsindir yada anne ve babanın torun isteğinden evlenilir ki ben bunu istemiyorummmm
00 YorumlaEvlenmek. Bunun birçok sebebi var:
-Kağıtlara imza atmayı seviyorum.
-Gelinlik tasarımım tamam.
-Evlenmek benim için dünyadan 'resmi' kaçış.
-Eve döndüğümde yaşayan bir varlık olsun.
-Maceralara falan atılır, bunu torunlara anlatırız. Güzel olur.
-Keyifli bir kurum yaşamasını bilene.
-Evlatlık edindiğimde babasız büyümesin :)10 Yorumla
+1 yılEvlilik bence bi bayan için zor bi iş.. evin bütün sorumluluğu bayanda, üstelik bi de çalışan bi bayansa çok daha zor, sonra bi de çocuklar.. tümm bu sıkıntıları gerçekten değecek biri için yaparsa o sıkıntı olmaktan çıkar, eğlenceli olur belkide.. Ama işte sorun öyle değecek biri yok piyasada :)
02 Yorumla- +1 yıl
evlilik yetişkinler içindir zaten, sorumluluk alamayan çocuklar için değil ;)
- +1 yıl
hıı evett o yüzden çoğu insan hemen 18 yaşnda evlenio :))
+1 yılHayata Daha güçlü tutunmak...
2 elle tutunmaya çalışıyorum ama 4 elle daha kolay olabilir...
Kısaca, mutluluğu çoğalarak arttırmak için.24 Yorumla- +1 yıl
Artıyı ben verdim ha :) arkadaşımsın diye kıyak geçtim sana :)
- +1 yıl
Teşekkürler :)
- +1 yıl
:) ( Beyfendi Smileyi)
+1 yılTatlı, şirin mi şirin küçük bir bebek ve elbette birlikte yaşlanmak istediğim için. İyi kötü, her halinde yanında olmak istediğim için. Ona alıştığım için. Başkasıyla düşünemediğim için. Annem ve babam bütün yaşamım boyunca yanımda olacak değil. Hayat bu. Yalnız olmak istemem. Hastalandığımda sıcak bir çorba yapacak birine ihtiyacım mutlaka olacak. Sıcak bir yuva önemli. Bunu bildiğim için.
22 Yorumla- +1 yıl
sıcak bi çorba için çorbacıya git.. hayrte bişey cık cık cık :ı
- +1 yıl
Banene:(
+1 yılGerçekten sevmek için
Hayatımı sana adadım diyebilmek için
Hayatıma anlam katmak için
Bir insanı gercekten mutlu etmeye calısmak ıcın
Mutlu olmak ıcın
Aile saadeti kelimelerle anlatılmazki.
Ah bir evlensem :)00 Yorumla
+1 yılEvlenmek istemiyorum..
Özgürlüğümü kimseye teslim edemem. ! Tabii belli olmaz bu işler belki kapılırız bir yele, savurur bizi bilinmeze ama gelecek 7-8 yıl için böyle bir şey düşünmüyorum..
Evlenirsem eğer, aynı bir ben bulduğum için evlenirim..00 Yorumlaneden istenir bilmem ama bence istenesi birşey degillll evlilik konu olunca korkuyorum herşeyi ile bir arada olmak saygısızlıgaa iter sankiiiiiiii evlilik zor iş
10 Yorumlaevlenmeyi istemiyorum.ama ilerde zina yapmamam için evlenmem gerek.çocuk sahibi olmak isterim elbet.
23 Yorumla- +1 yıl
erkekler araçmı yanii
sperm bankaları var işini görebilir
Uzuuunca bir süre (En az 32-35 yaşıma kadar) düşünmüyorum evlilik.
Ama evleneceğim zaman da en büyük sebebi çocuk büyütmek olur kesinlikle.00 Yorumlaben evlenmeyi sevip sevildigimi bildigim halde düsünürüm cünkü ozaman sorumluk sahibi olmak vardir ve sevdigin kisiylen hayati paylasmak vardir :)
00 YorumlaKısaca; hayatımı birisi ile paylaşıp, bir bütün olmak. Rabbim herkesin gönlünden geçeni hayırlısı ile versin inşallah...
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek değil, sevgiyi yaşamak istiyorum.
İnsan niçin evlenir ki? Evlilik değildir güzel olan, sevdicektir, sevgidir. Sevgi yokken, her şey duman...00 YorumlaSevip sevildiğime inandığım,hayatımın her anını onunla geçirmek istediğim ve ondan çocuğum olmasını istediğim için evlenirim.
00 Yorumlaevlenmek istemiyorum..isteyenlerı anlayamıyorum.pişman olacaklar nasıl olsa..erkekler sevmedıklerıne para vermeyı kadınlarsa sevmedıklerı erkegı yatakda nıye mutlu etmek zorunda kaldıklarını sorgulamaya başladıklarında o evlılık bır işkence olacak.
02 Yorumla- +1 yıl
umutsuz vakasın sen
Eğer sıkıcı bir hayatım olsa
çevremde çok kız olmasa
popüler bir insan olmasam
monoton bir insan olsam
.
..
.
Hayatıma biraz renk katmak için evlenmek isterdim.00 Yorumla
+1 yıldüzenli bir aile yaşantısı...düzeyli iletişim ...mutlu bir çift ...legal cinsel berberlik ve tabiki çocuk...
00 Yorumlasevdiğim insanla bir ömür boyu birlikte olmak, güzel bir aile kurmak için...
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 356 cevap paylaştı. Sevdiğim insanlar bir ömrü ''özgürce'' yaşayabilmek için ... (müdahalesiz)
00 Yorumlasex için ..açıkçası her evlenen hayatını geçirmek için mi evleniyo atmayın yaa =)))
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılAslında düşününce baya bir neden geliyor aklıma hangisini yazsam bilemedim şöyle anlatıyım; Sevdiğim ve bir ömür birlikte olabileceğime inandığım insanı bulduğum zaman evlenmek isterim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılevlenmek istemiyorum çünkü evlenmek istediğim erkek benim değil bu dünyadaki en çok sevdiğim kişi başkalarının kollarında zaten
23 Yorumla- +1 yıl
yeaaak yeaaaa
Cevap sahibi+1 yılevet fena umarım bi şansım daha olur :)
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. anne olmak için :) kız çocuklarım olsun isterim .. yoksa pekte güzel bişi gibi gelmiyor bana
10 Yorumlasevdiğim insanla bir ömür geçirmek çocuklarımızı sevmek için :)
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı. ilk neden çocuğum olsun isterim hemde 3 tane :))
tabi yanlız kalmamak,hayatı paylaşmak vs vs...00 Yorumlahayatın zorluklarına karşı 2 kişi mücadele etmek daha kolaydır...
20 Yorumla
+1 yılistersen sevidğinle bir ömürde geçirirsin ama benim için sebep bebektir :)
minicik böle ufacık :)04 Yorumla- +1 yıl
tıp çok ilerledi :)
- +1 yıl
ASla ! konu o değil neyse.
vala acıkca sölemek gerekirse:)))) eve geldiğimde düzenli bi evim olsun die:P bi de ütülerimi yapsın:D:D
22 Yorumla- +1 yıl
yemek de yapsın di mi :D
+1 yılistemiyorum zamanla aramızda çıkıcak sorunlar onun ailesi çocuk çocuğun ağlaması istekleri işim ve çocuğumun arasında kalmak vs vs zor ya evlilik en iyisi böyle kalmak
00 Yorumla
+1 yılSevdiğim ve sevildiğim kadın ile hayatımı birleştirmekten öteye gitmez bunun amacı benim için.
00 YorumlaGüzel bir iş güzel bir ev güzel bir şehir güzel bir araba güzel bir eş ve çocuklar tek istegim
03 YorumlaHayat şimdilik güzel, aramıyorum evliliği ama çocuk için isterdim..
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 436 cevap paylaştı.
+1 yılaslında ben istemem. aile baskısı falan bu konuda çok yer teşkil ediyor.
00 Yorumla cocuk için
kendi ailemizi kurmak için buda hayatta önemli bir başarı tabi sevgiyle olursa00 YorumlaÇoluk çocuk sahibi olmak güzel bişey olsa gerek. Kendi evinde hayatın boyunca aşık olduğun adamla/kadınla birlikte yaşamak daha güzel bişey olmalı.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 310 cevap paylaştı. "-erken geliyorum bişey lazımmı" diyebilmek için :D hep bu cümleyi kurmak istemişimdir :D
00 Yorumla
+1 yılBunun binlerce nedeni olabilir. Şahsen düşünmem gerci.)
00 Yorumlasevdiğim kişiyle aynı hayatı paylaşabilmek için ... çocuklarımızın olması için..
00 Yorumla
+1 yılevlenmek istemeyen kızlar bence kendilerini garantiye alıyorlar :D koca bulamazsam diye .d
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 382 cevap paylaştı. mümkünse evlenmek istemiyorum da anne olmak için olabılır..
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir bebeğim olması için.. ama onun babası da o olsun tamamı? aman tanrım nekdadar masum bir istek bu :::
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılsadece o var... aşk o zaten :)ama o beni sitemiyo :(
Cevap sahibi+1 yılpeki .:( başk çarem de yok zaten
Onunla uyuyup onunla uyanmak için ... Onunla yaşlanmak istedgim için , brlikte evladmızı büyütmek istiyorummm onsuz düşünemiyorum ..
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1b cevap paylaştı. Hayata karşı 2 kişi olabilmek için.
62 Yorumlacevaplara bakarsanız herkes bebek için demiş düşün ya bebek olmazsa mevlam vermezse ne olacak ..?
07 Yorumla- +1 yıl
Ne olacak peki ?
- +1 yıl
Başka çözüm yolları da var...
Sevdiğimi bulmuşken neden bırakayım.. ;)
Allah'ın emri ve Peygamberin kavli.
60 YorumlaYalnızlık Allah'a mahsus...
20 Yorumlasevdiğim insanla hayatımı paylaşmak için...
21 Yorumla- +1 yıl
en iyi cevap bu
+1 yılhayallerimi gerçekleştirmek için
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 857 cevap paylaştı. merak ediyorum nasıl bir şey olduğunu.
03 Yorumla- +1 yıl
beraber yapalım glm
Kişilik & Karakter konusunda 2,2b cevap paylaştı. Hayatımı her şeyimi paylaşmak için .
00 Yorumlahayatımın anlamıyla hayatımı yaşamak için...
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 457 cevap paylaştı. sevdiğim adamla her anı paylaşabilmek için.
00 Yorumlasabah kalkdıgımda ilk sevdigimi görmek isterim
00 YorumlaHayat arkadaşı gerek insana..
20 YorumlaMutlu bir yuva kurmak için.
00 Yorumla
+1 yılHayatimi onunlu paylasmak icin,
10 Yorumla
+1 yıldüzenli bir hayat ve gelecek için
20 Yorumlasevdiğim insanla bir ömür birlikte olmak için.
10 Yorumla
+1 yıldaha tatlı bi hayat için :))
10 Yorumla- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne