Evlenmek isteyenler neden evlenmek istiyorsunuz? İlla herkes evlenmek zorunda mı?
Evlilik düşünmüyorum.
Evlilik düşünenlerin de kendince mütevazi hayalleri mutlaka var.
Tabi evlenenlerin de seni evlenmeye zorlaması ve bu konu hakkında sohbetler açması çoğu zaman gereksiz.
19 yıllık geçmişimizin olduğu, kardeş bildiğim insanların hepsi bir bir evleniyor ki düğünlerini bu zamanlar peşpeşe yapıyoruz. Her şey güzel, ancak sana evlenilecek kız bulduk gel tanı demeleri de yoruyor... Ve bunun sebebi, beni kendi bakış açıları ile yorumlamaları, evlenmek zorunda olduğumu düşünmeleri.
Herkesin evlenmek zorunda olduğuna inananlar ya huzurlu bir evliliğe sahip ya da yeni evleniyor. Bu düşünceden vazgeçmeleri en sağlıklı olanı.
Herkesin hayatı farklı. Bakış açısı, zihninde evlenmek veya evlenmemek için mantıklı bulduğu gerekçeler farklı. Sebep bu.
Hayatın ne göstereceği bilinmez. Belki bir gün birini tanır, kaçırmamam gerek derim.
Zaten evlilik düşünmekle olmaz bu işler. Evleneceğim, bana birini bakın demekle, ben bununla tanışayım ve evleneyim demekle de olmaz. Tanırsın, evlilik olmaz dersin. En mantıklısı hayatına devam etmek, evliliği kafadan çıkarmak.
Bir gün aklında hiç yokken biri sana evliliği düşündürür, hissettirir. O zaman o niyetle açarsın kapılarını. Ferisi kısmet.
evlenmek istediğimizi kim söyledi :D bunlar bir takım dış mihrakların uydurmasından başka bir şey değil :D
yasayamadigim mutlu aile hayatini kendi ellerimle insa edeyim istiyorum. Hic bir erkek eline degmemis ellerimle esimin avuclari arasina sevgimi emanet etmek istiyorum. Evet, evlenmek istiyorum cünkü kalbimde cok büyük ve temiz bir sevgi tasiyorum ve bunu hak edecek insanin karsima cikmasini bekliyorum. Allah herkese gönlüne göre bir es nasip etsin, evliliklerin anlamini yitirdigi bu zamanlarda bizleri dogrulardan sasirtmasin.
Aminn ne kadar saf temiz bir dilek diledin yaa okurken gözlerim yaşardı
Sevgini avuçlarımın arasina emanet edebilirsin çünkü sen beni hak ediyorsun tatlım 😀
Evlenmek istemiyorum modum, bu soru bana göre diğill.
Cevap
64Cevap
Evliliğe hiç hazır olmayan ve en az 7-8 yıl sonra evlenmeyi plânlayan birisi olaraktan yazıyorum.
Bence insanların alabileceği en iyi kararlardan biri evliliktir. Adem ve Havva'dan bu yana; bir yuva kurmak ve insan neslinin devamını getirmek süregeldi. Sonra iyi insanla kötü insan doğru; Habil ile Kabil. Derken kötülük başladı. Şu anki boşanmaların altında da kötülükler var: Şiddet, aldatma, müsamahakâr olamama ve saygı. İşte evlilik de Kabil gibi olursa bir güzelliği kalmaz.
Aksi hâlde sabah uyurken sıcak nefesin her daim yüzüne vurması, birlikte evlat edinme, kahvaltı için seslenme, gece çocuğa masal okuma ve maddi manevi her türlü sıkıntıya beraber göğüs gerip aynı bayrak altında bir bütün olmanın mutluluğunu hissetmek ve bunu herkese göstermek güzeldir diye düşünüyorum.
Şu an için evlilik aklım da yok ama evlenmek isterim ilerde... Bu hayatta kesinlikle bir hayat arkadaşın olmalı.. Yalnız kalmamalı bir insan.. Yarın öbür gün annemiz babamız göçüp gittiğin de biz kime sarılacağız? Acımızı kiminle paylaşacağız? Arkadaşların veya kardeşin evlenmiş, çocuk sahibi olmuş mutlu bir aile hayatı yaşarken biz bekarlık sultanlıktır diyerek sağda solda mı takılacaz? İsteyen yine evlenmesin ama bana göre bir hayat arkadaşı olmalı insanın..
baba olmak için
sıcak bir yuvam olsun diye
hayatım düzene girsin diye
aşk ve sevgiyi tatmak tattırmak ve bu duyguyu hissetmek için
dinimiz emrettiği için
yarın bir gün ailem hayatta dahi olmayacak yalnız kalmamak için
hayatı paylaşmak için
kısaca say say bitmez
Bence çok iyi yazmışsın 👍👍
Çok teşekkür ederim
neden evlenmek istemeyelim. bazı insanlar evlenme modundadır bazıları da bu modda değildir mod hanım. mutlu olup eşimle istediğim herşeyi yapmak için. sinemaya gideriz , alışverişe gideriz , yürüyüş yaparız , pastaneye falan gideriz. işte benim mutluluktan kastım budur.
düzenli hayatımı iyice düzene sokup kendi aile düzenimi kurmak sevmek sevilmek sevildiğini hissetmek sevdiğine sarılıp özgürce uyumak cocuğumun bana sarılma duygusunu yaşamak artık kendi ailemin olmasını istediğim için evlenmek istiyorum. Kısmi özgürlük için bir sürü sorumluluk almaya değer diye düşünüyorum :)
Ben evlenmek zorundayım. Çoluğum cocuğum olsun sorumluluklarım olsun borç altında ezileyim falan istiyorum.. şu an tek derdim halı saha maçları falan. boş yaşamak istemiyorm
kaygım olsun yani şu an cidden boş kovalıyorm.
E sizin yüzünüzden evlenmeden olmaz evlenmeden olmaz napsin bu millet 😅😂😂
Öyle işte nasılı mı var 🙈
evlenmek hayatı paylaşmaktır o mutluluktan doğacak güzel bir meyveyi yeşertmektir. Allahın en sevdiği işlerdendir evlilik. Yalnızlıgı yaşın ilerledikçe anlayacaksın seni korkutacak..20 yaşında tabi sana aptalca gelebilir normal
Evlilik değilde, düzgün birini bulmak çok zorluyor ve pişman edebiliyor. Bu yüzden soğuk bakıyorum.
Aile çoluk çocuğa karışıp düzgünce yaşayabilmek için
Bence herkes evlenmek zorunda değil bir arkadaşım var evlenmediler ama birlikte yaşıyor kız arkadaşıyla 2 çocukları dahi var 😊
şu an lık böyle bir sorumluluğa hazır değilim zira küçükken evlenmek isterdim çünkü yalnız yatmaktan korkardım ve sıkılırdım
şu an düşünmüyorum ama evlenmek istememin tek nedeni eve geldiğimde güleryüzle yemek hazırlayan ve yatağa yattığımda sarılıcağım birinin olması olurdu :P
günaydın hanfendi evlenip yuva kurmak aileye sahip olmak gözümün dışarda olmaması evimin bekcisi olmak eşimle mutlu olmak her gittigimde her zaman yanımda ve yanında olmak daha güzel olmazmı
Yüreğimde hissettiğim adama yüreğimi, hayatımı, bedenimi teslim etmek için. Sevdiğim adamın evlatlarının annesi olma duygusunu yaşamak için ❤
Değil tabi. Evlilik doğru kişiyle olduğu zaman bir anlamı oluyor
artık bir kızın elini tutayım, sarılayım, öpeyim istiyorum, değer vereyim, değer göreyim
ba an ne la n küçükken cok yanlar yakçam dedim daha yakamadım yakmadan evlenemem ahtım var
Cocuk istegim, sevdigim adamla hayatım birleşsin falan filan
Evlenmek doğanın bir kanunudur.. Evet evlenmek güzeldir :)
Bekar rahatım aslında ama hala bakireyim. Cinsellik nedeniyle evlililik düşüncem var. Yoksa bekarlık iyi.. ama seks yönünden zor
40 yasina gelip yuzune kimsse bakmayinca nedenini anlarsin. Cokluk guc demek
hayat yalnız çekilir mi
düşüp kalkarsın kendin bazende annen baban onlar gidince peki eşin sana destek olur bazen insan herşeyin üstesinden tek başına gelemiyor sonucta bence gayet acık ve mantıklı oldu sanırsam
herkes evlenmek mi istiyor?
rahat batıyor bence.
40 yaşımdan sonra isteyebilirim Şu an asla
Gençlik o zaman bitiyor daha fazla maceraya gerekyok o zamana kadar yapacağım herseyi yapmış olucam o yuzden
Düzen kurmak için tabikide :)
Ben pişman oldum 🤔🤔
Uzun
özetleyebilir misin
Bu hayattaki en büyük arzum baba olmak
Dinen evlenmek zorunda çogu dindede böyle sen evlenmek peki neden herkez sabah işlerini halediyor benc gece daga güzel sabah öglende ne var ki
insanin dogasi mutlu bir yuvayı herzaman ister
isteyenlere sormak lazım rahat batmadı daha...
Hayatı paylaşacak bir eş olmalı bence
Oyle bir zorunluluk mu varmis?
Evlat için. Zinaya bulasmamak için
gelinlik hayali:)
Artık evlenmem lazım dayanamıyorum. :)
Çocuk sahibi olmak için
Kim demiş onu? Külliyen yalan.
evlenmek zorunda değiliz tabi ama sevmek sevilmek ve sevdiğinle cinsellik başkadır
Hayatimizi renklendirmek icin
bir yrrden başlamak lazım
evlenmek zorunda değiliz
dimi evlenmeden de sevişebiliriz
Severek evlendim ❤️
Kanka istemiyorumki😂
Genlerimi saçmam lazim 😂
Çoğu cinsellikten artık
koridoru itip geliyorum
Değil.
Sadece anne olmak için
İyi o zaman sen gel evlenmeden yaşayalim. :D
Coxugum ve ailem olmasi icin
Hakkaten ne var evlilikte ama bekarlik :)
Aşk 😍
En güzel cevap oldu
ben istemiyorum vallha
çocuk ve aile istiyorum
Bu ara boşanmak istiyorum 😂
vucud yakinligi icin zevk ask se x
beraber yaşamaya kim sıcak bakar sence
İstemiyorum
İstemiyorum cool
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar