Gezip tozup hayatını yaşamak varken neden sorumluluğa girmek?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yıl1) Evlilik öncesi birliktelik zina olduğu için ve dinlere inancın yoksa bile birden fazla kadınla olunca sağlık garantin olmadığı için en sağlıklı yol evliliktir.
2) kadın annelik duygusu erkek babalık duygusunu tatmak için evlenir.
3) ilerde yaşlanınca sana evlatlarından başka kimse bakmayacağı için evliliğin en güzel tarafı bu. Şimdi evlenmediğini düşün. Dedin ki yaşlanınca giderim huzur evine orada kalırım. Yaşın oldu 55-60 artık huzur evine gideyim diye karar verdin ama evlilik yapmadığın için mecburen yalnız yaşıyor olacaksın. O an bir felç geçirdiğini düşün. Yere yığıldın kaldın kim koşacak sana yardıma? Kimin haberi olacak senden?
4) evlenince derdin olduğu zaman seni dinleyecek ve sana yardım etmeye çalışacak biri olacak hayatında. Sen hasta olduğunda o sana bakacak. O hasta olduğunda sen ona bakacaksın. Birbirinize el ayak olacaksınız. Birlikte gezip birlikte eğleneceksiniz ama bu gezme tozma daha çok çocuk olana kadar oluyor. Çocuktan sonra ekonomik sorumluluk başlıyor. Eğer maddi durumun iyiyse sorun olmaz çocuğa bakıcı tutar yine gezersin ama maddiyat kötü olursa hayatında bir şeyleri kısarak küçük şeylerden mutlu olmayı öğrenmen gerekiyor.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılErkekleri bilmem de çoğu kadinin sebebi ozgurluklerine kavusabilmek bir yere cikamazsin bekarken anne baba abi kardeş abla herkese herseyin hesabini vermek zorunda kalınıyor toplumdaki buyuklerimiz de sanki kendileri çok mutluymuş gibi davranip evliligi yanlış anlattığı tanıttığı için kadinlar bu sefer evleneyim tek kocama hesap veririm mantığını kullanıyorlar evliliğin anlatılanla çok farklı çok çok daha zor olduğunu anladıklarinda da iş işten geçmiş oluyor tabi bu bahsettiklerim ailesi tarafindan baskı gören çoğu Türk kadını icim aile evinde dozunda özgürlüğünü yasayan bireyler ne icin evlenirler bilemiyorum
00 Yorumla
+1 yılKendi adıma konuşmak gerekse ben istemem. Yani ben artık sevgili de isteyen biri değilim. Sahiden erkeklerle kurulacak arkadaşlık ve akraba ilişkisi harici bir ilişki hayatımda istemiyorum. Ha akraba da mecburiyetten tamamen.(Hepsi değil tabii.)
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 414 cevap paylaştı. Ben istemiyorum şahsen hem o sorumluluk için hem de ne bileyim daha gencim birisine bağlı kalmak da istemiyorum. Ama çoğu yaşıtım şimdiden evleniyor, korkunç.
02 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşı nedir Allah askina
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
22
Cevap
53Cevap
- Aile & Toplum konusunda 150,5b cevap paylaştı.
u +1 yılEvlenmek istemiyorum hayat bitsin yeter diyorum.
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 16,1b cevap paylaştı.
+1 yılİnsan düzenli aile hayatı için evlenir gadası
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evlilik dışı ilişkiye karşıyım..
hayatıma birini alacaksam o niyetle almak isterim..
ama bazen yorucu geliyor evlenmek benden geçti gibi.. 🥲
Biraz kafam karışık bu aralar..
değecek biri olduğuna inanmam en az şimdiki şartlarımı korumam aynı zamanda sevmem olduğum gibi sevilmem lazım zor gibi..30 YorumlaÇünkü evlilik benim en büyük hayalim ve bir kadın için düşünebileceğim en güzel şey bu olur. Ayrıca evlilik sorumluluğunun zaten bilincinde olduğum için çok iyi bir eş olacağıma inanıyorum ve bu guzel sorumluluğa sonuna kadar sahip çıkacağıma inanıyorum.
Umarım eşim de hayırlı bir eş olur...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılToplum da evlilik başarı gereklilik olarak görüyorlar. Kadın dediğin bu yaşta evlenmeliyiz yok bilmem. Yetiştirme olarak da bak yapmazsan evde kalırsın yok evlenince ne yapacaksın bilmem ne diye hazırlık yapılıyor. Bazıları koca parası yemek istiyor çalışmak zor geliyor kolay yol olarak seçiyor orası ayrı
10 Yorumla
+1 yılBen korkuyorum
Ömür boyu aynı insanla anlaşabilecek miyim? Sorumluluk kaldırabilecek miyim? Sanmıyorum26 Yorumla- +1 yıl
@MekanınSahibiHande sen birden çok kişiyi istiyorsun yani
- +1 yıl
Hayır , evlilik istemiyorum
- +1 yıl
Kısaca flortoz değil misin
- +1 yıl
Keşke flörtöz olsaydım bari
Biri girdi hayatıma aşktan soğuttu - +1 yıl
Ondan sonra kimseye güvenemedim
- +1 yıl
Genelde üzenle bilinçaltında düzelme ve mutlu olma arzunuz oluyor
Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. İsteyen evlenmez.
İleride çocuğun olursa onlara gereksiz olduğunu anlatırsın. Kızın ya da oğlun her neyse. Onlarda senin gibi bir hayata özensin. Onlar da senin gibi olsun.
Bu senin hayatın istediğini yapabilirsin00 Yorumlamükemmel soru sormuşsun biliyor musun? sevgilimle evlenmek istiyordum ama şu an bunu görünce cidden ben avel miyim? Neden evleneyim ki dedim
01 Yorumla
Soran+1 yılSeni büyük bir yanlıştan kurtardik o zaman
+1 yılEvlenip de bunları yapmak güzel olur 😃
Evliliğin kısıtlanması evliliği kötü yapıyor halbuki gtünü tvden kaldırım karı koca anı biriktirip çok eğlenebilir. Çok yanlış oluyor evlilikler.00 Yorumla
+1 yılEvlenmekten korkuyorum evlilik bana göre bir şey değil ve bu yüzden hayatıma girenler her zaman üzülmüştür birini sevmekten korkuyorum
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Çok eski bi mevzu açmaya gerek yok sabah sabah
+1 yılNe sorumluluğu pardon?
Evlensen de herkes kendinden sorumlu değil mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılAmerikan hayatı yaşanıyorsa evet.
- +1 yıl
Ben öyle birini arıyorum beybisi... Türk geleneklerine göre yaşamıyorum
Evliykende gezip tozup hayatını yaşayabilirsin sevdiğin insanla uyuyup onunla kalkacak son her şeyin beraber olacak çok güzel bir şey bence
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılYaşamayı seviyorum ya neden bu genç yaşımda ölmek isteyeyim
02 Yorumla
Soran+1 yıl41 pek de genç değil sanki
- +1 yıl
Bu yaşta ölünür mü peki hayret bişe :D
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bir sorumluluk falan da değil, olmamalı aslında da işte yurdumun sersem zihniyetinin bunu anlaması için hala zamana gerek var
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Türkiye'de çoğunluğun öyle bir beklentisi var bir nevi mahalle baskısı yani yoksa bir çok kişi sevdiği kişiyle evlenmeden birlikte yaşar gezip tozardı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılbedava seks?
ya da ailedne kaçmak değil mi ülkemizde02 Yorumla
Soran+1 yılGeçim sıkıntısından iktidarsız oluyorsunuz.
- +1 yıl
titaniciğin 3. katında ne işin var
+1 yılBen istemiyorum artık önceden çok istekliydim bu konuda ama kadınlar inan ciddi ilişkiden kaçtı haliyle bende bıraktım bu düşünceyi
00 Yorumla
+1 yıl31 yaşımdayım. Hiç evlilik düşünmedim. Ben sanırım hiç evlenemem. Allah elden ayaktan düşürmesin de.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBekarken sanki geze biliyoruz çalış maldan evli olsam enazindan aktivite yaparım karimla
02 Yorumla
Soran+1 yılBekarken neden gezmiyorsun
- +1 yıl
Motorla geziyorum tabi ama öyle tatil vs yok sevgilim olsa onl apiknige giderim
Gizli Üye(18-24)+1 yılGezip tozup hayatimizi yasamiyormuyuz evlenince? Sorumluluk her zaman vardir ondan zaten kacamazsin, butun her seyi bi evlilige yukleyemezsin...
04 Yorumla
Soran+1 yılArtık güllük gülistanlik olmuyor. Ekonomiye bakman gerkiyor. Evin sorumluluğu bitmiyor. Çocuk da olunca iyice ihtiyaçlarından feragat etmek zorundasin
Cevap sahibi+1 yılEe napican omur boyu ailenin yaninda her seye bedava hazira mi konacaksin. Insan zaten en cok bu yuzden zorluk cekiyor hep boyle yasadigi icin alisik olmadigi icin ondan sonra Allah korusun uzun omurler versin ama anne baba gidince ortada yapayalniz kalmis gibi hissedersin hic bir sey beceremezsin anlamazsin zor gelir vs vs cunku yok hic yapmadin yani alisik degilsin ama erken genc yasta alisirsan bazi sorumluklara ilerde de zorlanmazsin. Mesela bu 25 yasina kadar falan hic calismamis kisilere bi bak nasil stres yapiyor korkuyor nasil yaparim nasil ederim endise stresi vs her sey var cunku alisik degiller...
Soran+1 yılBir erkek olarak anne baba evinde kalman biraz abes durur ama kız evlat icin oyle degil.
Cevap sahibi+1 yılNedir peki..
+1 yılHayatı birlikte paylaşmak eşimle gezip eğlenmek icin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. Yaşım ilerledikçe bekarlık bana anlamsız gereksiz gelmeye başladı
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Her gulun bı dıkenı vardır güzellikleri de var fkgkgbl
01 Yorumla- +1 yıl
Dikeni olunca daha güzel olur, dikensiz gül bahçesimi olurmuş 😀
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenince bunlar eşle yapmak daha güzel olur.
00 Yorumla Hiç istemedim ki yaşım 32 olduktan sonra belki demeye başladım
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen evlenmek istemiyorum. Doğru kişiyi bulana kadar.
00 Yorumla
+1 yılİstemiyorum ama doğru insan olmadığı için, gezmekle ilgisi yok
01 Yorumla- +1 yıl
Evlenince de gezip tozabiliriz sonuçta 😄
+1 yılYalnız gezmekten, bir kaç dostum hariç sürekli yanımdaki insanların değişmesinden sıkıldım. Hayat arkadaşımla birlikte gexip birlikte anı biriktirmek varken baba olmak varken düzenli bi gece ilişkisi de olacakken neden istemeyesiniz?
00 Yorumla
+1 yılHayatını düzene koymak isteyenler artık tek başına gezip tozmaktan bıkanlar evlenme eğiliminde bulunurlar. Bazıları serbest yaşamı tercih ederken bazıları evlenip hayatını düzene koymayı düzenli bir yaşam geçirmek istiyor.
00 Yorumla
+1 yılErkenden evlenmek istemiyorum ama iyi bir insan bulursam kaçırmam herhalde hayatımı onunla geçiririm geziceksek beraber gezer egelenir yer içer yatarız 😉
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstemiyorsunuz diye sorsaydın bunun cevabı olarak Erdoğan'ı gösterebilirdim. Ekonomi !
00 Yorumla
+1 yılBekarlık bi yere kadar sıcak bi yuva eş çocuk sahibi olmak güzel bi duygu
02 Yorumla
Soran+1 yılBir sürü kadınla olmak varken neden tek kadın?
- +1 yıl
Ben öyle düşünüyom tek kadına ait olmak
+1 yılonu eşimle de yapabilirim gezip tozmayı hayatımı yaşamayı
10 YorumlaBüyük çoğunluk düzenli seks için
kalanlar aşk
aile baskısı11 Yorumla- +1 yıl
Düzenli seks için evlenenin haline acırım
+1 yılBazı şeyleri yaşamak için
07 Yorumla
Soran+1 yılSimdi yaşamanı engelleyen ne
- +1 yıl
Evlendiğim kişiye saklamam
Soran+1 yılNamus derdin yok neden bu duunce icindesin
- +1 yıl
Namus tek kadında mı var
- +1 yıl
Sen istemiyor musun evlilik
Soran+1 yılYok tabi de ama
- +1 yıl
Niye o konuda nasıl dayanıyorsun
Aile & Toplum konusunda 946 cevap paylaştı. Yalnız olduğum için istiyorum
10 Yorumla
+1 yılkocamla gezip tozmak ve eğlenmek istiyorum
00 YorumlaEvlenmek istemiom simdilikk
01 Yorumla
+1 yılSana kim söledi evlenmek istedigimizi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 764 cevap paylaştı.
+1 yılMüslümanım ve zinaya karşıyım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile olmayı, çocuklar ile oynamayı çok seviyorum ☺️🥰
00 Yorumla
+1 yılBirlikte gezip tozmak icin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. Yaşım geçiyor, evde kalmak istemiyorum 😁😁
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılEvlenende gezip tozuyor 😎❤️
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 537 cevap paylaştı. Tanrıya şükür öyle bir isteğim yok
00 Yorumla
+1 yılSeks yapmak için bedava
00 Yorumla
+1 yılTek başına hayat sarmaz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 910 cevap paylaştı. Gözüm yok parada pulda, sat gel..
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılhiç sorma, nerden evlendim
00 Yorumla
+1 yılEşimle gezip tozup hayatımı yaşıyorum gayet güzel
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇünkü helal dairede yaşamak isterim..
02 Yorumla
Soran+1 yılHiç yaşamasan ne olur
Cevap sahibi+1 yılYasamak isterim ama olmazsa da ölmeyiz sonuçta olana tevekkül ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılSence neden olabilir
06 Yorumla
Soran+1 yılCinselliktir ne olacak
Cevap sahibi+1 yılEvet. Artık dayanamıyorum
Soran+1 yılNeden yasamadin su ana kdr
Cevap sahibi+1 yılBir kez yaşadım ama pek bişey anlamadım. Bu aralar çok fenayım gerçekten
Soran+1 yılNasil bir histi
Cevap sahibi+1 yılKadın bedenine dokunmak güzel. O zman çok heyecanlıydim birde çekingendim pek anlayamadim ki
Gizli Üye(36-45)+1 yılSence Nedeni Ne Olabilir Ki
00 Yorumla
+1 yılMutlu bir hayatimin olması için
05 Yorumla
Soran+1 yılEvlenenenler mutsuz ama
- +1 yıl
Benim de öyle arkadaşlarım var çünkü direk gorur görmez hemen evleniyorlar neden hemen evleniyorsun belki o senin için uygun değil belki de hayatına daha iyi kişiler giricek
Soran+1 yılGörür görmez neden evleniyorlar
- +1 yıl
Mal oldukları için.
Soran+1 yılKınamayalım da yine de
Düzenli seks için
05 Yorumla
Soran+1 yılGeçim sıkıntısi başa gelince isteğiniz klamiyor
Soran+1 yılSimdi seni engelleyenvne
Soran+1 yılEvlenmeden de yasarsin
Aile & Toplum konusunda 662 cevap paylaştı. Sosyal baskı
010 Yorumla
Soran+1 yılErkekler bu kdr maruz kaliyor mu
Soran+1 yılYok ua
- +1 yıl
Ee evlenme o zaman niye evlenenleri bu kadar dert ediniyorsun ki:) ha bu arada çocuk isteğini de küçümseme. Özellikle kadınlarda çocuk doğurma isteği çok fazladır ve biyolojik durumunuzdan dolayı bunun da bir zaman sınırı vardır. Çocuk bile başlı başına kadın için evlenme sebebidir
Soran+1 yılKorkuyorum bu dunyaya cocuk getirmeye. Bu kdr sapık varken
- +1 yıl
Sapıklık dediğin insan psikolojisi ve davranışları. İnsan en baştan beri böyleymiş psikolojisi davranışları sonradan değişmemişki. Var olduğu sürece değişmeyen şeylerdendir bu insanlığın kötülüğü. Dünya hep kötüymüş bence. Sadece daha çok duyulur görünür oldu. Ayrıca yaş aldıkça daha çok duyuyoruz doğal olarak.
Soran+1 yılPedofililer mesela.
Soran+1 yılNasıl anlicaz peki alınlarıdna da yazmiyor ya
Sabah akşmam yiyişiriz
04 Yorumla
Soran+1 yılGeçim sıkintısi olunca olmuyor oyle
Soran+1 yılO çıkmak isterse
Gizli Üye(30-35)+1 yılBedavadan vermiyor kimse
00 Yorumla
+1 yılİstemiyorum
00 YorumlaDüzen ilgi sevgi
00 Yorumla- Devamını Gör (15)
Devamını Gör(60)