Mutluluk isteyenlerin değil , hak edenlerindir?
Bu söz hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim .
Bu söz hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim .
Aslında olması gerekendir.Ama hayat bize bu kadar adil olmuyor her zaman.Bir de haketmek,kime göre neye göredir? herkes hakettiğini düşünür,insanlara ne yaşattığını düşünmeden...Bence haketmek insanlara karşı olan tutumumuzla paraleldir.biz insanlara ne kadar hoşgörülü,hassas yaklaşıyorsak, ne kadar kimseyi bile bile üzmemek için uğraşıyorsak ya da üzdüğümüzü farkedip telafi edebiliyorsak ve buna rağmen insanlar inadına bizi üzmek için uğraşıp hiç telafi edememişse bu ölçüde mutluluk hakkımız vardır.herkese canımızın istediği gibi davranıp mutlu olmak istiyorum demek hiç mantıklı değil.Ama başta da yazdığım gibi hayat da bu kadar adil değil.Herkes hakettiğini elbet bulur burada ya da orada...
ben katılmıyorum diyelim ben mutlu değilim hak etmiyormuyum yani mutlu olmayı ? göreceli bir kavram bu bence mutluluk kişiye bağlı değil sadece tamam bir insanı ufacık şeyler mutlu edebilir ama hayatlarında önemli olan insanların üzüntülerini görünce yada değer verdiği insanlar bunu haketmeyip üzünce de mutsuz olabilir bu o kişinin mutluluğu hak etmediği anlamına gelmez bence mutluluk biraz da şans işi..
Mutluluğu, sosyal hayatımda ki davranışlarımla hak ettiğimi düşünüyorum ama yok, mutlu değilim.. Nasıl olacak?
Mutluluğu nasıl tasvir edersek edelim, bu dünya da mutluluk ve hüznü terazinin kefesine koyduğumuz da hüzün daha ağır basacaktır..
Şu dünyada ki mutluluk oranı sizce kaçtır ? Bence hüzün, acı, keder, elem ile boğuşan insan sayısı mutlu olanlara oranla kat be kat fazla.. Sizce bu insanların hepside mutluluğu hak etmeyen insanlar mı ?
Epic Fail..
Mutluluk hak edilmez, kazanılır. Mutluluk aslında kendi içine bakabilen insanlarındır.
Cevap
1Cevap
Herkes mutlu olmayı ister , ama mutluluk sadece istemekle elde edilmiyor çaba sarfetmelisin belki bazı şeylerden fedakarlık yapmalısın ki hak edesin .Hak edenlerde mutlu olmak için elinden geleni yapanlardır ...
mutluluğu birileri sana sunmuyor ki ... sen mutlu olmayı bilmiyorsan hak etmiyorsundur .. ama mutlu olmayı hak eden kişiler war ama insan mutlu olmayı bilirse herşeyle mutlu olur ..
İnsanlar hep birşeyler ister,konu tek mutlulukla ilgili değil bence.Ama oturduğun yerden poponu büyültmeye devam edersen istemekten öteye gidemezsin.Emek lazım,çaba lazım..
Parayı kazanmadan harcamaya nasıl hakkımız yoksa mutluluğu da üretmeden tüketmeye hakkımız yoktur...Bernard Show
Shaw*
Hak eden, çabalayan ve fedakarlık edenlerin hakkıdır bence.
Bu söze katılıyorum.Hayatta her şey istemeye bağlı değildir.Mesela her istediğini yapabilen zengin bir adam parayla mutluluğu elde edemez.
her işte olduğu gibi bunda da "emek" gerekir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar