hep düşünmüşümdür ve merak etmişimdir bir insan neden ateist olur ya da inancını kaybeder?aranızda ateistler var mı birde onlardan duymak istiyorum:)
Cevabın nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 829 cevap paylaştı. din bazıların menfaatine insanlara yanlış tanıtılırsa olacağı bu. ben ateist olanları yadırgamıyorum. ben müslümanım. ateistleri dinden uzaklaştıran sebepleri kendi düşünceme göre yorumluyorum.
-din birilerinin menfaatine göre değitirliyor yanlış öğretiliyor.
--islamiyet son bin yıldır insanlara yanlış tanıtlılmaya çalışıldı. insanların okuması engellendi. atatürk sayesinde o döneme göre anlaşılır dilde tefsir yapıldı da bazı şeyler açıklanır oldu
--bazı kişiler dinde olmayan şeyleri yalan yanlış yere fıkıh kitaplarına soktular.
--ibadeti şhow a dönüşltüğrdüler aslından uzak biçimde
--allahın en büyük ve ilk emri "oku "dur ama insanların okuması engellendi. emirler önem sırası ile önce okumak sonra namazdır. ama insanların okuması elinden alındı namaz esas alınıp onuda gösteriye dönderdiler.
--peygamberimiz ömründe hiç bir zaman cuma namazını 2 rekat dışında kılmamış. bu gün öyle mi. 16 rekat kılınıyor insanlar bile bile soğutuluyor
--teravih namazı 8 rekat ve peygamberimiz camide kılmayın ümmetim farz zanneder eziyet olur demiş. osmanlılar döneminde bu 20 rekat olarak camide olacak kuralı gelmiş.
--başı örtmek zorunluluk değil ama yanlış meal tefsir milleti başını kapadılar.
...
yahu bir gusül abdesti bile gösteriye döndü. niyetmiş yo efendiö 3 başa 3 sağa 3 sola suymuş. yok böyle bişey. adam gibi yıkanır çıkarsın. üstten duş akıyor neden ayrıca sayısal su dökme merasimi. yanlışlıkla dereye bile düşsen tüm suya dalsan bu gusüldür diyor alimler. peki bu törenvari usul ne. sayılarla çeterecilikle uğraşılıyor.
arkadaşlar peygamberimizin bir hadisi şunu der "dini zorlaştırmayın kolaylaştırın, nefret ettirmeyin sevdirin"
kuran arapça değil türkçe okunmalı anlamak için. eğer kendi dilinde ibadet olmasaydı ilk tercümeyi meali peygamberimiz yaptırmazdı. ilk kuran meali ibranice hazırlanmış ve peygamberimizin emri ile. buna göre ibadet edin diye yahudilere verilmiş.
biliyorum ben bunları derken bana da saldıran olacak. ama umurumda değil ben doğruları biliyorum gidecğim yolu da29 Yorumla- +1 yıl
Din hep yanlış öğretiliyor deniliyor.EN AZ Yüzde 80-90 i yanlış bir örnek. O halde bu din nerede düzgün kullanılıyor? ve madem bu kadar yanlış anlaşılmalara musait? daha anlaşılır indirilse olunmaz mıymış?!
- +1 yıl
insanlar çıkarları için değiştirmeye müsait. ne kadar anlaşılır olursa olsun. tüm alemi bir kitaba detay içerecek şekilde sığdıramazsın. ama anlaşılır olabilmesini peygamber yaşayarak göstermiş. insanlar bunları bir sonraki nesle aktarırken çıkarlarınca değiştirmişler. tek değişmeyen şu an kuran. tercümasyon ve açıklamalar artık daha anlaşılır yapılıyor.
- +1 yıl
Peygamber yaşayarak gösterdiği şeylerden birisi; bir çok kadınla birlikte olabilme hakkını da göstermiş. Peki bir yaradan nasıl oluyorda bir kuluna kıskançlık ve paylaşamamazlık sahiplik duygusu verirken aynı andada kocanı başkasıyla paylaşacaksın diyebiliyor... O günün şartlarıyla indirilen bir kuran bizlere evrenseldir diye tanıtılıyor ama günümüz şartlarına hiç mi hiç uymuyor.
- +1 yıl
link 4 eş almayı mubah kılıyor.Lakin eşlerinin rızasını alarak.Peygamberimiz 20 sene tek eşle yaşamıştır ve tek eşi tavsiye ediyor.Kadının rızası olmadan koca başka eş alamaz.Onun bir sürü prosedürü ve hakları var.Diyelim savaş çıktı kadın sayısı 3 kat fazla.Ne olacak o zaman.İşte Allah'ın sağladığı bu hakkı kullanacak ki kimse yanlışa ahlaksızlığa düşmesin.
En İyi Cevaplar
Müslümanlık var, müslümanlık var. Bunlar eş sesli sözcükler. Aynı rakam olan olan yüz, yüzmek anlamına gelen yüz, ya da çehre anlamındaki yüz gibi...
Ateistliği seçenler belkide bu hırsız müslümanları(!) görünce belkide müslümanlıklarından utanmışlardır. Çünkü müslümanlığı her türlü pisliğe alet ettiler, kalkan olarak kullandılar. Deniz fenerleri ile çaldılar, Kaddafiyi devirmek için milyonlar yolladılar. Suriyede esada karşı savaşsın diye, müslümanı müslümana kırdırmak için komplolar düzenlediler, yardım ettiler. Müslüman toprağını gavura sattılar. Kim? Başımızdaki namazlı, abdestli sözde müslüman özde dinsiz Allahsız kişiler.
Midesi olan, ahlağı olan kimse "sokak dini" olan "müslümanlık" adındaki "ılımlı islam" denen dinden koşarak kaçar zaten.
Allah'ın indirdiği Kur'an'da anlatılan o güzel dini, "müslümanlığı" da bilmiyorsa o zaman Ateist olmaktan başka çaresi de kalmaz.
Benim düşünceme göre, Kur'an okuyan insan gerçekten de müslüman olur. Müslüman demek Allah'a teslim olmuş olan anlamına gelir. Kur'anı okumadan, Allah'ın emirlerini anlamadan Allah'a nasıl teslim olunabilir ki?
Bir metafor kuralım; Polis "teslim ol" diye bağırıyor, suçlu "teslim oldum" diye diliyle söylüyor (şahadet getirmek), ama olan hızıyla kaçmaya devam ediyorsa o teslim olmuş mudur sizce?
Soruyorum, aranızda Kur'anı anlamından, yani mealinden okuyan, anlamaya çalışan kaç kişi var? İlk emir "oku" diye emrederken okumayan insanlar, daha Allah'ın ilk emrini yetine getirmeyen kişiler gerçekten de "Allah'a teslim olmuş" sayılıyor mu? yoksa teslim oldukları "hacı,hoca,şıh efendi" gibi şirk unsurları mı? Onların ağzından çıkana mı uyuyorlar yoksa Kur'an'ın ayetlerine mi? Eğer uydukları "hacı,hoca,şıh efendilerinin" sözleri ise, onların dininin adı bence "müşriklik" dir. Müslümanlık değil.34 Yorumla
+1 yıltanrının bizi tapınmak için değil, bizim ona tapınmamız için yarattığını karıştıranlar.
bakınca açıklamaları, dünyada bu kadar kötülük varsa, sınıf ayrımcılığı, fiziki maddi eşitsizlik.. bla bla bla
Tanrı bizi evrenin hakimi kılmış... ne kadar güçlü olduğumuzu görmüyorlar.. her yenilgi ve acıda TANRI YOK demek teselli ediyor belki!
birde gördün mü gözünle! PEKİ görmediğini nereden biliyorsun!18 Yorumla- +1 yıl
Siz anlamiyorsunuz galiba. Ateistlerin 95% bu nedenle Ateist olmuyor. Bilginiz Yok ama cok bilmislik yapiyorsunuz.
Ateistler Dini arastirmislar ve bunu bir yalan oldugunu anlamislar.
Tanri bizi ona tapinmak icin yaratmis, ona köle olalim niye.
Peki TANRININ (Allahin) buna ne gereki var ? Allaha neden köleler lazim ? Neden insanlarin ona tapinmasina gerek var ? Neden bunu istiyor ?
Ve diger.
Saygilar. - +1 yıl
CEVABINA BAKIYORUMDA.. TAM OLARAK ANLAMIŞIM :)
peki bir nedene NEDEN ihtiyaç duysun...
harika şeyler yapabiliyor! İnsanlığı yaratmış bundan büyük haz mı var? - +1 yıl
bak din olayını katmıyorum ben... YARATICIDAN bahsediyorum.. ATEİZM dini reddeden bir şey mi, Tanrıyı reddeden mi?
sonra öyleysine olduğunu nereden biliyorsun? bilmediğin herşeyi reddedemezsin - +1 yıl
çok klişe olacak ama; gece yıldızları izlerken gözünün önünden yıldız kaydı mı? bir bebeğin doğuşunu , bir çiçeğin tomucuk açışını gördün mü, vapurdayken denizin ortasında sis ufukları kesip sonsuzluğun içindeymiş gibi hissettin mi?
GÖRMEK NEDİR? Tanrının bir hacmi , cinsmi olduğunu nereden biliyoruz.. bakın yok demedim..
sadece bilmiyoruz! GÖRDÜYSEK BİLMİYORUZ! - +1 yıl
bu konuda güzel bir yazı okumuştum onda senden daha fazla detay veriyordu sadece görmek değil tespit etmek ve başka çeşitli birçok yolla kanıt arayışına karşı verilen yanıtlara hitaben "yok diyeceksiniz de diliniz varmıyor" demişlerdi.. sizde de benzer bir durum söz konusu sanırım..
- +1 yıl
"dilim varmıyor"
çekindiğim bir şey mi var acaba? Tanrı yok demeye korkuyo muymuyum acaba? eee olmayan şeyden mi korkuyorum acaba?
:):):):)
+1 yılBir insan neden başkalarının dini görüşlerini yargılamayı bilip de, kendi dinini sorgulama ihtiyacı duymaz?
Bence saygı duymayı öğren, sorgulamayı değil. Herkesin seçimleri kendini ilgilendirir. Sen ya da ben 3. şahıs olarak burnumuzu sokma gibi bir lükse sahip değiliz.11 Yorumla- +1 yıl
burnumu sokmuyorum güzel kardeşim sadece onları dinlemek istiyorum...
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
60Cevap
1 yıldan biraz uzun süredir ateistim, ateist olmadan önce 2-3 yıl kadar agnostiktim, ondan önce 8-9 yıl kadar deisttim, ondan önce de müslümandım..
öncelikle dikkatinizi çekmesi gereken şey küt diye ateist olmadığım olmalı.. bunun kademeli gerçekleşen bir şey olması benim aklımdaki soru işaretlerini bilgi ile doyura doyura ve kesin emin olma arzusunda olup varsayımda bulunmadan alternatif olasılıkların tümünü değerlendirip yanlışlığa düşmeme amacımdan kaynaklandığını ifade edebilirim. önceki cümleyi uzun bulup anlayamayanlar için: emin olmak için iyice sorguladığım için kademeli bir geçiş söz konusu zira soru işaretlerini pıt diye ortadan kaldırmak mümkün değil benimki gibi bir beyinde..
müslümanlıktan çıkışım kuranı okumaya başlamam ve bitirişimle alakalı oldu.. müslümanken dininizin gerçek olduğundan emin oluyorsunuz ama aklınızdaki soru işaretlerini her zaman dolduramıyorsunuz, ben din hocalarıma vb benden daha bilgili adamlara danışarak bunu çözmeye çalıştığımda başarılı olamadığım için sorunu doğrudan çözmeye karar verip bilgiyi doğrudan tanrıdan yani kurandan öğrenmeye karar verdim.. tanrıyı anlamaya çalışarak, ne demek istediğini çözmeye çalışarak kısacası sadece dümdüz okuyup düşünmeden geçmeden okumama rağmen aklımdaki soru işaretlerinin herhangi birine yanıt olmasa da kuran; aklımda hayal ettiğim tanrı kavramıyla hiç bağdaşmayan bir özellikte idi.. öyle ki adil kavramından oldukça uzak, kimin yazdığı belirsiz(bazı ayetleri allah söylemiş gibi bazı ayetleri muhammed söylemiş gibidir), hem kendi içerisinde çelişkili hem bilim karşısında yanlış noktaları olan, konu bütünlüğü ve anlaşılırlık konusunda sıkıntılı ve iyiyi değil sorgulamadan itaat edeni öven destekleyen bir yapıda idi bu kitap.. yani allahı anlamaya çalışmam allahın gerçek olmadığını anlamamla sonuçlandı..
uzunca bir süre varlık dünya evren tanrı kavramlarını daha fazla sorgulamadan varsayımsal bir deistlikle devam ettim, ancak insanın bilgisi arttıkça merakı da kamçılanıyor ve aklındaki soru işaretlerini yanıta kavuşturma arzusu doluyor.. ben bu arzuyu tatmine çalışırken tanrının varlığı yahut yokluğunu sorgular ve emin olamaz duruma geldim, bu noktada agnostik olmuştum..
en hızlı bilgi arayışım ve edinişim bu dönemde gerçekleşti.. dinin, dinden öte herhangi bir yaratıcının varlığını sorgulayan beyin fırtınası yapılan facebook gruplarına ve sayfalarına üye oldum.. buralarda daha fazla soru üretebildim, sorular yanıtlara ve gerçeklere ulaşmada güçlü motivler sağlıyor.. bir süre sonra aklımdaki tek soru işareti evren(ler)in nasıl var olduğu idi, zira o noktaya kadar tanrının hiçbir konuda izine rastlamış değildim.. en son astrofizik konusunda araştırmalarda bulundum.. birçok kişinin hiç öğrenmediği kadar fizik öğrendim araştırdım ve elde ettiğim sonuç 0'dı.. tanrının hiç olmadığından emindim, bilimsel olarak(felsefi olarak zaten o kanaate varmıştım) ve bu noktada ateist olduğumu söyledim kendime.. rahatlatıcıydı, sorularımı tatmin edebilmiştim, gerçeğe ulaşabilmiştim..27 Yorumla- +1 yıl
Bende inanmak istediği için inananlardan ama içten içe agnostik bir çelişkiye sahip olanlardanım. Mental olarak mantığıma yatmıyor. Sorgulamaktan korkuyorum. Yazının sonunda bir cevab bulduğunu iddia etmişsin. Velhasıl ateistlikte yeterli bir cevap değil gibi duruyor. Muhaliflik olarak redetme hususunda keskin ve sivri uçları var ama evren kendiliğinden nasıl oluşabilir? var olma sebebimiz nedir? niçin buradayız? biz nasıl var olduk? bu yaşadıklarımızın anlamı nedir?
- +1 yıl
@pekbişirin: sorgulamaktan korkma, senin inancına göre allah sana o beyni kullan diye vermedi mi? gerçeği bulmak için çabalarsan ona en fazla yaklaşma yolunu bulacaksın(bu seni deizme götürür ilk olarak)
evrenin kendi başına nasıl oluşabildiğini sorgulamışsınız harika bir soru, pekala evren mi daha kompleks bir varlık yoksa tanrı mı? tanrı evreni yaratan bir varlık olarak evrenden daha kompleks iken tanrının kendi kendine nasıl oluştuğunu sorgulamış mıydınız? =) - +1 yıl
var olma sebebimiz ebeveynlerimizin çiftleşmesidir, bundan daha kompleks bir yanıt beklemenin tek sebebi egomuzun aşırı gelişkin oluşudur.. niçin buradayız sorusunun yanıtı ailemizin burada yaşamaya başlamış olması.. nasıl var olduk konusu 3.8 milyar yıllık bir evrim ve ondan önce de abiyogenezin sebep olduğu bir şey ondan önce de tabii ki yıldızlar evren vs vs var.. bu yaşadıklarımızın özel bir anlamı yok.. hayatta kalıp soyumuzu devam ettirmeye çalışıyoruz bir denge işinin parçası olarak..
- +1 yıl
Basit ve dışardan bakılan bir yaklaşım tarzı bu. Ama ruhum amaçsızca sürüklenişe karşı çıkıyor ve bir güç olmalı diyor; evet deistliğe yönlendiriyor. Velhasıl deistliği redetmek içinde; aralarında yer ve zaman farkı olan 4 büyük kitabın ortak özellikler sergilemesi de oldukça şaşırtıyor. İlk gelen peygamberi destekleyici sözler filan. Yani bilmiyorum ya Her şey olabilir.
- +1 yıl
Kuran'ı anlamak için önce ilim bilmek gerek.çünkü kuran'ın sadece meali değil, içinde ilim kullanılarak çözülmeyi bekleyen şifreler ile kutsal bir kitaptir.
ayrıca kuran'ın mucizeleri ile ilgili araştırmalar yap şimdi de. Sonra da Havas ilmini öğrenmeyi dene. Bu ilim Sırlara açılan kapıdır.bu ilmi kullanarak Ruhani alemlerle iletişim kur, Hz.Süleyman'ın döneminde yaşamış Cinlerden Allah'ın gerçekliğini dinle.
Açıklayayım.
Öncelikle dindar arkadaşlar ateistleri şu mitlerle tanımlamak istemiş:
1-Dini bilmiyorlar cahiller: Ben cemaatin ileri gelenlerini müftüleri susturmuş, kuranı 10 kere okumuş birisiyim
2-Aslında inanıyorlar ama işlerine gelmiyor: İnansam işime gelir nitekim inandığım zamanlarda yani araştırmadan önceki zamanlarda günde 5 vakit namaz kılıyordum sonra dinden çıktığım için namazı bıraktım doğal olarak.
3-Müslüman hırsızları görünce dinden soğumuşlar: Onları görünce onlardan soğuyorum mantıklı birisi olarak bir hırsız görünce onun dininden soğumam. Dini başka rasyonel sebeplerle eleştiririm.
Peki gelelim neden ateist oldum?
Ateist olmam inandığım dini araştırma cesareti göstermemle başladı. Bir anda olmadı uzun süre direndim. Suçu hep insanlarda gördüm islamın hep en yüce din olduğunda direttim.
Ama araştırdıkça kuranı okudukça kurandaki nefret söylemlerinin, çelişkilerin, tehditlerin, kadını hor görmelerin, insanları özgür iradelerinin yok edilmesinin, yaşama sevincinin baltalanmasının, savaşa teşvikin, cehennem korkusunun, cennet rüşvetinin, hurilerin, dünyayı düz zannetmelerin, peygamberin 6 yaşındaki kızla evlenmesinin, ayetlerin evrensellikten uzak olup gündelik siyaset sözleri olmasının, türklerin onbinlercesinin katledilmesinin, adem ve havva masalının, nuh tufanında milyonlarca hayvanın bir gemiye sığdırılmasının vs vs vs sonu gelmedi.
Bu kadar sebep varken yani artık bunları "biliyorken" hiç kimse teist kalamaz. Ben de kalamadım tabiki.
Başlarda uzun süre içime yer etmiş cehennem korkusu, şeytan beni ele geçirdi vesvesesi beni ateist olmaktan uzaklaştırıd ama ne kadar cehennemden korkutulmuş olsam da "mantığım" eninde sonunda galip geldi ve şimdi içimde en ufak bir şüphe yok cehennem korkusu yok ve çok huzurluyum.
Bir ingiliz düşünürü incil için şöyle demiş. Bu sözleri Tanrı söyledi demek Tanrı'ya hakarettir. Aynısı islam için de geçerli. Eğer bir tanrı varsa bu dini o gönderdi demek tanrıya hakarettir bence de.
Not: Bu yazıda hiçbir hakaret yok ama tek şikayetle silinecektir o yüzden hemen okuyun bence. Silineceğini bile bile açıklamak istedim. Saygılar.60 YorumlaCünkü Dindar insanlardan daha fazla bilgili olduklari icin. Burdaki Cevaplar zaten bunuda ispatliyor.
1. Ateistlerin genelde Dindar insanlardan, Din üzerinden daha fazla bilgisi var. "Kitap yeterli okumadilar" - "Kitapi anlamadilar" burdaki bu cevapi verenlerde, zaten nekadar bilinczis olduklarini gösterdi.
Sorun onlara bikere kac ateistlen konustular , kac ateist taniyorlar. Cevap alamicaksiniz.
2. Dini arastirmislar. Dini Kitaplari ve Tarihi arastirdiniz mi ve bilginilerini gelistirmisler.
Bunu yapanlar zaten Dinin bir yalan oldugunu anlarlar.
Burdaki Müslüman arkadaslar bunu kac kere yaptilar ? Sizin "Müslümanlarin" Din ve Peygamberin üzerinden nekadar bilginiz var ?
Cogunuz Hocanin dediklerini hic düsünmeden yutar ve diger insanlara uyumsalar. Din dogrumu yanlis mi niye düsünmes bilem.
Bazi insanlarda tabiki yeterince zeka ve cesaret yok, senelerden beri Inandiklari birseyin yalan oldugunu kabulanmak icin. Yalanla yasamak daha kolay geliyor.
Gerceki kabulanmak onu red etmekden cogu insanlar icin daha zor.
Genelde Bilim adamlari ve Zeki insanlar Dinsiz olurlar, ve bununda bir nedeni var.
Dindar insanlar bu konuda "onlar okudukca kafayi yiyerler" deyerler ve öncede dedigim gibi gercegi red ederler.
Din sindiya kadar sadece savas ve Ölüm getirdi.
Benlen burda sindi tartismak isteyenlere cevap vereyim. Ben ateist degilim, bir Deistim.
Islam/ Islam tarihi ve diger Dinler üzerindeki bilgim cok.
Ben önüne koyulan seyi yutan biriside degilim.46 Yorumla- +1 yıl
Daha doğru düzgün Türkçe öğrenememişsin Acaba diğer dinleri felan nasıl araştırdın ya da deistliği nasıl öğrendin :) Herkesin düşünce ve fikirlerine saygı duyarım ama okuyunca halime şükrettim birkez daha. Neyse gereksiz bir tartışmaya girmek istemiyorum. Bu saatden sonra kimsenin inancını değiştirecek değilim
- +1 yıl
bana soruna cevaben. insanlar yanlış anlamıyor insanlara yanlış anlatılıyor. bir sürü bilim adamı var yeni anlatımlar yapan. çıkarcı zihniyet onları dinsizlikle suçluyorlar.
insanlarımız okumayı sevmiyor. 40 yıldır uzmanalşmış profesörü değil mahalle arasındaki mürit toplamış hoca peşine gidiyorlar. gerçekleri okumak araştırmaktan korkuyorlar.
Ateistlik bir "seçim durumu" değil, bilgi birikimi sonrası ulaşılan bir durumdur. Seçmezsin, ulaşırsın. Önüne "ya şu ol ya bu ol" diye gelmez, önce onda anlaşalım.
Seçim haline getirenler var, evet. Yaşı küçüklerin çoğu "aykırı olmak" için seçiyor, onu gözlemlemişimdir. Çoğunluğa karşı bir tepki olsun diye, "farklı" olmak adına seçiyorlar. Savundukları fikri bilmiyorlar, maksat bir "kimlik" edinmek ve de mümkünse bu kimliği çoğunluğa karşı geliştirmek.
15-16 yıl önce ilk ve son kez oruç tutmuş birisi olarak, ateistliğe ulaşmak için önce "müminlik" denen durumun yaşanması gerektiğini düşünürüm, yaşamadığın ve bilmediğin bir şeye karşı anti-tez geliştiremezsin. Bunun kökenlerinin araştırıp ne olduğuyla yüzleşirsin, bir bilgi birikimin olur. İtiraz ettiğin noktalara niye karşı olduğunu anlarsın.
Altını çiziyorum: Ateist olabilmek için çok fazla tarih ve din bilgisi gerekli. Çünkü neye karşı olduğunu bilmelisin. Bir tane hadis bilmeyen kişi ateist olamaz, sadece "aykırı kesilen tip" olur.30 Yorumlabu dünyaya tarafsız ve dini inancınız olmadan diyelimki uzaydan geldiniz ve bütün dinleri inceleme fırsatınız oldu
ileri derecede fizik astronomi ve biyoloji biliyorsunuz şuan hiçbir din sizi kendine bağlayamaz
ama bir müslüman toplumda doğdunuz ve -veya anne baba müslüman o zaman tüm inançlarınız ve eğitiminiz bu temelden beslenir
aynı şekilde diğer inançlar içinde bu geçerli
insan oğlu tanrı parçacığı da denilen Higgs bozonunu buldu maddenin neden kütlesi var gibi sorulara verilecek artık daha anlamlı cevaplar varken atom altı parçacıklardan kütle olturabildi yani atom bombasını geriye doğru düşünün enerji oldu madde diyebiliriz
ama tüm bilim insanlarına hani hiçlikten başlayan evreni ya en başta o hiçlik denilen ortamına yani o sınırsız evrenin varoluşunu sağlayan o enerji nerden geldi nekadar çok bilinirse bilinsin hala bir gizem bir açıklanamayan var
bir fıkrayla bitirmek isterim
ateist inançlı insanla dalga geçerek sorar tanrı yok ruh yok ve öldükten sonra hayat yok ne diye zamanını harcıyorsun der
inançlı insan tanrı yok öldükten sonra hayat yok ise ben bir günümden birkaç saatimi harcıyorum
fakat ya tanrı varsa ruh varsa ve ölümden sonra ahiret varsa sen neyapacaksın?02 Yorumla- +1 yıl
Dünya üzerinde mevcut 900 civarında din ve onların kendilerine özel tanrıları var.İslam ise bunlardan sadece bir tanesi.Her din kendisine inanmayanın cehennemlik olduğunu söylüyor.Senin bu "ya varsa" kumarına göre biz ateistlerin şansı %50.Ama müslümanların şansı 900'de 1.Evet sadece 1.Nasıl mı? Asıl şimdi sen bir düşün bakalım ya diğer 899 dinden biri doğruysa ve yaratıcı allah değil de o dinin tanrısıysa? O zaman ne olacak ha?
- +1 yıl
kendi düşüncenle beni bir dine mensup yapmışsın ama ben fıkrayı yazarken bile müslüman ya da başka bir inançlı olarak yazmadım tanrıya inanan ve ibadet eden kişi olarak yazdım sizin ateistliğiniz bile ateistlik değil isyanınınızı yöneltecek yer bakıyorsunuz kendinize
kominist kimliğinize ateistliği kılıflandırıyorsunuz alnınıza tabancanın namlusu dayansa çoğunuz ölmeden anrım effet dersiniz
Gizli Üye(30-35)+1 yılSorgulayan her insanın ateist olucağını düşünüyorum 4 tane kutsal kitap indirmiş tanrı ve bu kitapların islam inancına göre 3 ü degiştirilmiş ve son kitap muhammede indirilmiştir ilk kuralı okudur ama gönderdiği adam okuma yazma bilmemesi ayrı bir ironidir burada sadece kurandan bahsedicem diger kutsal kitapları es geçiyorum senin dinin sana benim dinim banadır. müslüman olmayanların elini kesin. münafıklarla öldüresiye savasın bu bir.
kuranın muhammedin agzından yazılması veya tanrı varsada bu garanti erkektir çünkü kutsal dediginiz kitabın yarısı muhammedin aşk hayatını anlatır
sahitlikde bir erkegin iki kadına esit sayılması.
cezalandırmak icin yıldırımlar gonderırım demesi allahın yıldırım savarları dusunememesi.
allahın gemileri ben yüzdürürüm ruzgar olmasa gemiler yüzmez demesi.
kurban bayramı hikayesinin sacmalıgı ve muhammedin koyun inek satan bir tüccar olması.
Kulunun eşcinsel olacağını bilip ona escinsel olmamasını söyleyip
Escinsel olduktan sonra yakmak
İçin mekan ayarlayan bir tanrı
fil suresi var arapcası ve türkcesini bildiğim kabeye saldıranlara allahın ebabil kuslarıyla saldırması bundan sonra kabeyi su basarken allah neredeydi.
Şimdi bir arkadaş çıkıp dicekki allah yoksa bu dünya nasıl var oldu bende ona söyle bir soru soruyorum tanrınında bir yaratıcıya ihtiyacı yok mudur sonsuzluk içinde var olamazsın evrenin nasıl var olduğunu evrim açıklamaz abiyogonez teorisi açıklar20 Yorumlaatesitlik boş beyinliliktir.
Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen diyalog şöyle devam eder.
Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin?
Hoca: Allah'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularına cevap verebileceğim.
Delikanlı: Emin misin? Profösörler bile cevap veremedi bana.
Hoca: Allah'ın izniyle cevap vermeye çalışırım.
Delikanlı: 3 sorum var
1. Allah yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster.
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor, cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?
Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.
Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?
Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.
Delikanlı: Hiç birşey anlamadım.
Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca?
Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.
Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?
Delikanlı:Evet.
Hoca: Bana bu acının şeklini göster o zaman!
Delikanlı: Gösteremem.
Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah'ın varlığını hisseder ama Allah'ı göremez.
Hoca: Dün gece rüyanda benim başında saksı kırdığımı gördün mü?
Delikanlı: Hayır.
Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü? Aklından geçti mi?
Delikanlı: Hayır.
Hoca: Bu işte takdirdir.(kader)
Hoca: Biz neyden yaratıldık? Topraktan yaratılmış değil miyiz?
Delikanlı: Evet böyle denir.
Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah isterse ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı?
Kaynak : www.ForumPaylas.net ateistin 3 sorusuna verilen güzel cevaplar34 Yorumla- +1 yıl
ateist biri olarak bir ateistin bu soruları soracağına ancak sorgulamayan bir insan inanabilir.. zira kuranda çok daha saçma şeyler olduğu gibi kuranın en zayıf noktaları da bunlar değildir.. bununla birlikte bir ateistin merak edeceği şey takdir yahut şeytanın neden yaratıldığı nasıl acı çekeceği de olamaz.. bu arada acının varlığı elektroensefalografide ve hormonal olarak gösterilebilir, allah konusunda böyle bir durum söz konusu değildir.. insan topraktan yaratılmadığı için diğeri de yanlış..
ben ateist değilim ama dinsizim. herşeyi dine ve allaha bağlamalarından dolayı dini ve allahı sevmiyorum.ve din kitaplarında çok fazla çelişki var nedeni budur.
size birkaç örnek vereyim :
herhangibir vatandaş kaza geçiriyor kolu kopuyor bu benim kaderimmiş allah böyle istedi diyor."e allah da kuran da ben kullarımın iyiliğini isterim diyor.
peki bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
kuran da diyor ki : "biz size akılı kendinizi geliştirin diye verdik" diyor.
insanlar kendilerini çok geliştirdi,teknolojinin durumu ortada çağ atlıyoruz sürekli.
yine bir din kitabında diyorki"yüksek katlı binaların çoğalması,teknolojinin çok fazla gelişmesi kıyametin alametidir"
böyle saçmalık olur mu ?
bu nedenle bence ateistler allaha inanmıyorlardır.
son örnek dinle ilgili :
kuran diyor ki " abdestsiz gezmek günahdır/her insanın omuzlarında onları sürekli takip eden katip melekler vardır."
gelelim saçmalığa :
yahu kardeşim sen diyorsun ki melekler insanlardan çok daha üstün varlıklardır.koskoca melekler ben seks yaptıktan sonra şunları mı not alıyor :
adam seks yaptı penisinden döl çıktı abdest almadı günah işledi.
ulan koskoca meleklerin işi gücü yok benim seks yapmamı mı takip ediyor.22 Yorumla
+1 yılBir yaratıcının var olmadığını anladığım an ateist olduğum andır.Bir insan damdan düşer gibi ateist olmaz.Toplumdaki algının aksine ateistler;kendilerini toplumdan farklı veya üstün görmek için ateist olmaz.Kızlara çağdaş,modern görünmek için ateist olan erkek veya erkeklere çağdaş,modern gözükmek için ateist olan kız yoktur.Tam tersi ateist olduğunuzda bunu çevrenize söylerseniz çevrenizdekilerin bir anda size düşman kesileceği ve sizi dışlayacakları (10 tane arkadaşınız varsa söylediğinizde 2 tane ya kalıyor ya kalmıyor.)açık ve net bir gerçektir.Ateizm insanın yaratıcının (Müslümanlar için Allah,Hristiyanlar için Tanrı vs.) varlığını ve bunun imkanını sorguladığı zaman ulaşacağı zirve noktasıdır.Ateistler bilimin ışığında gerçekleri arayan ve bunları topluma da gösteren insanlardır.Ünlü ateistler şunlardır: Richard Dawkins,Stephan Hawking,Albert Einstein,Lenin,Stalin,Mao,Enver Hoca,Julius Axelrod (1912–2004): ABD'li Nobel Ödülü ödülü sahibi biyokimyacı,Sigmund Freud (1856–1939): Psikanalizin kurucusu, psikolog,Steve Jobs...Bir çok ünlü ateist vardır.Ateizmi savunan insanların ne kadar bilinçli oldukları buradan rahatça anlaşılmaktadır.Saygılarımla...
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılateist değilim ben ama sinlere inanmıyorum kendime göre bir inancım var. Neden ateist olunur sorusuna yanıt olarak okuyan araştıran en önemlisi sorgulayan her insan özellikle dini öğretilerde bir sürü çelişki bulabilir dinler koşulsuz inanmayı emreder fakat günümüzde modern bilim dinlerin öne sürdüğü birçok tezi çökertmiş durumda bunların çoğu gizli tutulur ya da bilim dinlerin öğretilerine göre çarpıtılır araştıran düşünen sorgulayan biri bu çelişkilere inanmamayı tercih eder ki birçok bilim adamı ya agnostik ya da ateist tir kaldı ki kesin olarak bir tanrının olmadığına inanmakla belli bir dine koşulsuz inanıp o inancın haricinde kalan başka inançların tanrılarını red etmek arasında hiçbir fark yoktur. :)
32 Yorumla- +1 yıl
sin yazmışım din olcak
+1 yılÖyle bir anda ateist olunmuyor, zevk olsun diye de olunmuyor. Kutsal kitapların kökenini araştıran herkes tanrıtanımazlığa doğru gider. Bu kaçınılmaz. Çünkü kutsal kitaplarda anlatılanların gerçekliğini sorguladığınızda, orada tasvir edilen Tanrı portrelerine de karşı çıkacak bilgilere ulaşıyorsunuz. Peygamberliğin aslında ne olduğunu falan bir sürü şey öğreniyorsunuz. Zaten son 150 yıldır olan bilimsel gelişmelerle kutsal kitaplardaki tezler taban tabana zıt. Bugün evrenin 7 günde ("1 gün" ile kastedilen süre ne olursa olsun) yaratılmadığını, hele hele insan için özenle "yaratılmadığını" biliyoruz. Deprem, sel, volkanik patlamaların, hastalıkların neden olduğunu biliyoruz. Adem-Havva gibi mitlerin kökenlerini de biliyoruz. O zaman da Tanrı kavramı boşlukta sallanıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılParanın,patronunun,nefsinin,kadının,erkeğin,dünyanın,maddenin kölesi haline gelmiş insanların Allah'a kul olun dendiğinde kibirlenip biz kimseye köle olmayız demelerinden kaynaklanan, akılsızca büyüklenmelerinden kaynaklanan birşey...
İşinde günün yarısını patronuna kölelikle geçiren kişi, ev,araba vb gibi şeyleri kazanmak için hayatını harcayan kişi,Allah'ın azıcık senden kulluğuna karşı en son cennete sokacağı insan için 2 dünya kadar yer ve nimet vermesini Allah'a kölelik olarak görüyor.Ne kadar kötü bir düşünce.
Halbuki Yaradan bir annenin evladına olan sevgisinden daha çok kullarını seviyor ve halife sıfatı veriyor.İnsana sıkıntı veren şeyler varsa yine insan için.Aç kalmadan tokluğun kıymetini bilemezsiniz..Tokluğa kavuşup kıymetini bilmek için biraz aç kalmak gerek...449 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSenin haberin varmış gibi yazmışsın.Yazdığım değişik bir bakış açısı.Sen bundan dolayı olmadıysan başkasıda olmadı diyemessin...Cevap beklerim..
- +1 yıl
Cevapi vereyim.
Kac Ateist taniyorsun, Kac ateistlen konustun ? Bu konulan nekadar ilgilendin ?
Ateistlerin neden Ateist oldugunu nekadar arastirdin ?
Insanlar Allah köle olmak istemiyorlar niye Ateist olmuyorlar ( Allahin köleye ihtiyac duymasi bilem mantiksiz)
Insanlar Dini ( Islami) Arastirir ve bunun arkasindaki gercegi görür. Bu nedenle Ateist olurlar.
Bu nedenle Cogu Ateistlerin Islam üzerinden cogu Müslümanlardan daha fazla bilgileri var.
Bunu bakis acisinlan halaksi yok
Saygilar
Cevap sahibi+1 yılHiç tanımıyorum ama formlarda birsürü Ateistle bilgi alışverişine giriyorum. Yazdığım yorumdan kaynaklanan bir sürü Ateiste denk geldim.
Allahın insanı köle olarak yaratmadığını daha bilmiyorsunki bide Müslümanlardan daha çok bilgi sahibi olduğunuzu yazmışsın..
Allah insanı şu ana kadar yarattıklarının en hayırlısı sıfatını vermiş.Meleklere secde ettirmiş halifem diye hitab etmiş ve hiçbir mahluka vermediği nimetleri vereceğini bildirmiş.
Sadece bunu imtihanla vermeyi dilemiş..
Cevap sahibi+1 yılYanlış olan sensin arkadaşım.Kölelik ayrı birşey kulluk ayrı birşeydir.İlk önce birşey öğrenirken sözcüklerin ne için kullanıldığınıda öğrenmen gerek
Kölelik birine bağımlı olup onun hertürlü emirini kayıtsız şartsız yerine getirmek demektir.
Allah insanı özgür bırakmıştır ve sadece verilenlere karşı teşekkür(şükür) beklemektedir.
Gözlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan bir kişiyi düşün nasıl bunun için iyi edecek kişiye servetini vermeye razı.
Cevap sahibi+1 yılHalbuki herşeyi veren Allah az bir şükrü haketmez mi?
- +1 yıl
Dedigim gibi, Bu bir cok örneklerden biri dir. Islamda Dinden cikana ölüm cezasi var.
Ölmek istemeyen vecbur Müslüman kalmaya.
Allah degisik yöntemlerle Insanlari kendine bagliyor, ve o insanlari bu sekilde köle yerine getiriyor.
Kuranda "Abd" kelimesi kölle ve Kul anlamina geliyor. Bu nedenler Abdullah "Allahin Kullu" olarak türkceye cevire bilirsin.
Biz Allahi kölesimiyz tartisalabilr bir konuya benziyor, ama Kurani arastirisan, bizim bir Kölle yerine gelmemiz daha mantikli kaliyor
Cevap sahibi+1 yılDinden çıkana islamda ölüm cezası yoktur.Hatta inanmayan komşuya hak konusunda daha fazla dikket vardır.Onu uygulayan ülkelerin adı İslam ülkesi ve halleri ortada
Seni seven bir kız kendine neden bağlar ya da bir anne baba.Yanlışa düşme benden uzaklaşma diye sevdiğini koruduğundan
Bir kelime başka dillerde birçok anlama gelebilir.Önemli olan onun ne için kullanıldığı.Allah insanı köle olarak benimseseydi şimdi bunları burda yazamazdık
Kuran'ı önyargısız okursan ne kadar tatlı bir kelam old gör- +1 yıl
Ben zaten bir konuya yaklasdimi tarafsiz kalmaya calisiyorum :) Islamdan cikanlara ölüm cezasi var.
Bu Kuranda yaziyor ve Hadislerdede yaziyor.
Bütün Sheriat ülkelerinde Dinden cikanlara ölüm cezasi var , bu ülkelerin hepsi Islami yanlis anliyor demek zaten mantiksiz.
Bagliyor demekle, Sevgiyi demek istemedim. Yasaklarlan (Apatal yasaklarlan) ve yükümlülüklerlen Insanlari Köleye ceviriyor.
Bir Insan buna karsi davranirsa onu ölüm bekliyor ya da diger vasi cezalar
Cevap sahibi+1 yılBen zaten bir konuya yaklasdimi tarafsiz kalmaya calisiyorum :) Islamdan cikanlara ölüm cezasi var.
Bu Kuranda yaziyor ve Hadislerdede yaziyor.
Bana ayet veya hadis yaz...
Cevap sahibi+1 yılYasaklar ve yükümlülükler insanı köle yapmak için değil dünya ve nefis köleliğinden kurtulmak için.
Allah o kadar nimete karşılık nankörlük yapanları cezalandıracağını belirtiyor. Yediği yemeye S..çan lar neyi hakediyorsa hakkettiğini alacağını belirtmekte..Git amirine patronuna sen kimsin bana ne veriyorsun de tanıma bakalım ne diyecek.- +1 yıl
Hayir, amac insanlari baglamak. Tabiki Hadis ve ayet yazarim.
Hadisler: Türkce internete bir Hadis sitesi bulamadim, sana burda ingilizceden veriyim
"""Whoever changes his Islamic religion, kill him. Sahih Al-Bukhari (9:57)"""
ve diger hadisler
Bukhari Volume 4 Number 260
Bukhari V.6, B.61, N.577
saygilar
Cevap sahibi+1 yıl- +1 yıl
"Dinini değiştireni öldürün" (Buh�r�, Cih�d, 149)
Bunu Google yazdinmi baya Islam Sayfalari (Forum) bu Hadisin gercek oldugunu kanitliyor.
Arap ülkelerinde Dinden cikan insanlar öldürüldikleride bunun bir ispati.
Senin bana verdin Link de Islamdan cikisin cezasi üzeri bir cevap bulamadim
Saygilar
Cevap sahibi+1 yıllink link
Zamanımız Ahir zaman ve Peygamberimiz ümmetimin ömrü 1500 yılı pek geçemiyecek buyuruyor. Dinin gittikçe zayıflayacağını ve insanların zulmünün artacağından bahsetmekte.
Şu an 1433 yılındayız ve insanlar anlatıldığı gibi yozlaşmış durumda.Yukarıdaki linkleri sonuna kadar okumanı tavsiye eder o hadisin ne için kullanıldığını anlamanı dilerim.
Cevap sahibi+1 yılHemen bir hadise bakıp içeriğini ve ne için söylendiğini bilmeden verilen fetvalar insanı dinden ve insanlıktan dahi çıkarabilir.
Bunun için Allah insana verdiği aklı kullanmaya davet eder. Bir hadistede yılan gördümmü onu 1 atışta öldürene şukadar 2 atışta öldürene şukadar sevap var der.Bunu duydummu saçma diyebilirsin ama onun asıl nedeni zarar verecek o yılanı öldürün ama ne kadar az eziyet olursa o kadar sevap kazanırsınız demektir
Cevap sahibi+1 yılİçeriğini bilmeden böyle hayati öneme sahip hadisleri din adına diye uygulamak Allah'ın gazabını insanın üzerine çeker.. Aynen bunu yapanların başına geldiği gibi...
- +1 yıl
Bu tek hadis degildi. Sana Linkler verirdim ama Xper puanim yeterli degil. Hadislerde onlari öldürün yaziyor, bunlarda uydurma hadis degil bunlarin hepsi Buhari de.
Verdigin Linklerin hepsi Insanlari Islama yaklastirmak icin güzeltilmis. Türkiyeden haric hemen hemen her Müslüman ülkede (yada hepsinde) Escinsellire ve Islamdan cikanlara ölüm cezasi var.
Bu ülkelerin hepsi Islami yanlis mir biliyor arkadasim ? Hadislerde tamamen öldürün yaziyor.
Bu konu üzeri tartismaya ne gerek kaldi ?
Cevap sahibi+1 yıl“Dinde ikrah (zorlama) yoktur. Doğruluk sapıklıktan cidden ayrıldı ..”
(Bakara, 256) Allah dinde zorlama yoktur diyor döneni neden öldürtsün.. Hristiyanlığı ve İsa peygamberide gönderen Allah.Musa peygamberden Allahın peygamberi. Böyle birşey olsa Milyonlarca kişinin öldürülmesi gerekmezmiydi.
Diyanetin kendi sitesinede bakabilirsin bu hadis hakkında.Önyargılı ve başka kişilerin yaptığı işlere bakarak gerçekler öğrenilmez.kaynağından öğrenilir.
Cevap sahibi+1 yılYanlız büyük olan Allah'ın ikramı sevgisi büyük olduğu kadar cezası da büyüktür bunu unutmamak gerekir.
İnan bu dünyada insanların başına gelen iyi kötü olaylar ahiret dünyasının gölgesi.İnanmıyorum demekle diretmekle kendini kandırmaktan başka birşey geçmez ele.
Bazılarının yaptığı gibi korkarak ürkerek inanç sağlam bir inanç değildir Allah öcü değilki.
Cevap sahibi+1 yıl"Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim." Buhari, Tevhid 50; Müslim, Zikr 2, (2675); Tirmizi, Da'avat 142, (3598)
- +1 yıl
Ozaman bu düsüncede olan tek hocalari Türk hocalari. Onlardan ozamam Islami yanlis biliyorlar.
Kurandan dinde zorluk yok yaziyor onu bende biliyorum, ama bu tamamen yanlis.
Kuranin yalan oldugnu gösterten cok seylerden biride zaten bu.
Iyi hadislerde var kötüde. Ama iyileri kötülerini yok etmiyor. Müslümanliktan cikanlara ölüm cezasi var. bu nedenle Türkiyeden haric her Müslüman ülkesinde bu uygulaniyor.
Bunu takip edebildinmi ? Uydurma sitelere bakma Realiteye bak.
Cevap sahibi+1 yılBir Hadis-i Kudsi’de Allah şöyle buyuruyor:
“Ben gizli bir hazineydim. Bilinmek, tanınmak istedim; bundan dolayı da beni tanımaları, gizli güzellik ve mükemmelliğimi bilmeleri için varlıkları yarattım.”(2)
Allahın insanı yaratma sebebini soranlara bir örnek.- +1 yıl
Hadislerde öldürün yaziyor. Bunlarda uydurma Hadis degil bunlar AlBuhari de.
Daha ne tartisiyoruz ? :)
8 Ülkede Islamdan cikanlar öldürülüyor 2-3 degil. Bu genelde Islam bir cezalarindan biri.
Kurana göre sen beni bulursan öldürmen gerekiyior.
4:89
O halde siz ne diye münafıklar hakkında iki fırkaya ayrılıyorsunuz? Allah onları kazandıkları vebal yüzünden terslerine döndürdüğü halde; Allah'ın saptırdığı yola getirmek mi istiyorsunuz, Allah her kimi saptırırsa artık sen onu yola getiremez - +1 yıl
4:89 onun bir altindaki ayeti kopyaladim , dogrusu bu :)
O halde siz ne diye münafıklar hakkında iki fırkaya ayrılıyorsunuz? Allah onları kazandıkları vebal yüzünden terslerine döndürdüğü halde; Allah'ın saptırdığı yola getirmek mi istiyorsunuz, Allah her kimi saptırırsa artık sen onu yola getiremezsin. - +1 yıl
DOGRUSU BU 4:89 :(
Kendileri küfre saptıkları gibi, sizin de sapmanızı isterler ki eşit olasınız. O yüzden onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar onlardan dost edinmeyin; aldırmazlarsa bulunduğunuz yerde kendilerini yakalayıp öldürün ve onlardan ne bir dost, ne de bir yardımcı edinin!
Bir türlü beceremedim kopyalama ._.
Cevap sahibi+1 yıllink Açıklaması burda var. Burdada devamınıda okumalısın 90. ayet link
Bir aşk kitabının başını sonunu okumayıp sadece içinden cinayet geçen mısrayı okursan o senin için cinayet kitabı olabilir.
Allah kimi ayetinden insandan önceki dönemi, kimi ayetinde ilk insandan,kimi ayetinde sadece peygamberine hitab eder,kimi ayetinde de tüm insanlara seslenir...
Cevap sahibi+1 yılBunu anlamak zor değil.Ama anlaşılmayan şeyleride Peygamberi tefsir etmiştir.Mesala okuduğun ayet o dönemde ve o şartlarda ordaki insanlara inmiştir.Hicret etmedikçe diyor yani o zaman ki insanlara anlatıyor ve o kafirlerin içinde neyi gizlediklerini ve ne yapacaklarını bilen Allah bu emri o andaki insanlara hitaben söylüyor..Bunu anlamak zor değil.
Allah Yahudileri anlatırken ozamankilere Lanet ediyor ama bu tüm yahudilere lanet ettiği anlama gelmiyor.O zamanki o işleri yapan Yahudilere lanet
Cevap sahibi+1 yılediyor.Bir kitabı bütün halinde okumayıp ne anlattığını bilmeden parça parça kısımları alıp bir yere koyarsan o kitabı çok farklı bir anlatım tarzı varmış gibi gösterebilirsin.İşte kimi okumamış kulaktan dolma bilgilerle dinini bilen müslümanlarda bundan dolayı sapıtmakta.
Allah'ın ilk ayeti OKU'dur.Ama yarım yamalak değil bir hikayenin tamamını okursan ana temesını anlayabilirsin...- +1 yıl
Ama bu aciklamanin dogru oldugunu kim karar veriyor ve kim garantiliyor ? Senin Hocan bunu deye bilir*diger Hocalar bu fikirde mi, ve hangi Hoca dogru , yoksa senin kulagina Hos gelen laflari söyleyen hocami ? Bu ayet ozamana indirildiyse, Kuran daki hangi ayetler bugün daha gecerli ?
Kim karar veriyor hangi ayet bugün daha gecerli oldugunu ?
Kuran yarisi bu gün artik gecersiz mi anlamina geliyor ? Bir dini Kitapin ayetleri bugün gecersiz olmasi sanda banada gayet tuaf geliyor, gelmeli.
Cevap sahibi+1 yılHadislerde birçok ayetin nezaman, ne için ve kim için olduğu yazıyor..Bir hoca kendi kafasına göre Kuran'ı yorumluyamaz hadislerde geçenlere göre yorumlamak zorundadır.
(Kur’anda yedi şey bildirilir: Yasak, emir, helal, haram, muhkem, müteşabih ve misaller. Helali helal, haramı haram bilin, emredilenleri yapın! Yasak edilenlerden sakının! Misal ve hikaye olanlardan ibret alın! Muhkem olanlara uyun! Müteşabih olanlara inanın!) [Hakim](hadis)
Cevap sahibi+1 yıl(26) “...Rasul size neyi verdiyse onu alın, sizi neden sakındırdıysa artık ondan sakının ve ALLAH’tan korkun. Şüphesiz ALLAH cezası pek şiddetli olandır.
“Rasul hevasından konuşmaz. O’nun konuşması vahyedilen vahiyden başkası değildir.”
Necm 3-4
Ayetler geçmişten, o dönemden, bu dönemden ve çok sonraki dönemleride anlatır.Kıyameti ve kıyamet sonrasından bol bol bahseder.O dönem indirilmiş bizi alakadar etmez demek saçmadır.
İnsan her dönem aynı insandır sadece istekleri ve şartları değişir.
Cevap sahibi+1 yılAllah geçmişte yaşamış ve gelecekte yaşıyacakları anlatırken hikaye olsun diye anlatmıyor bize ders olsun diye anlatıyorki aynı hataları yapmayalım.Sadece Haram ve helaller yok.
Bütün müslümanlar için indirilenler bellidir,Peygamberine o duruma özgü indirdiği ayet ler bellidir.Rahman çoğu ayetinde (Şüphe yok ki bunda düşünenlere ibretler var.) der.Yani ibret almamızı ister bu yaşanan şeylerden..- +1 yıl
Ilerleyemiyoruz ve ayni yerde sadece dönüyoruz. Islamda vahsi cezalar var. Onlarin en büyüklerinden biri islamdan cikanlarin öldürülmesi.
Evet senin bunun üzerinden ne yazdigini hatirliyorum. Ve ayni seyi tekrarliyorum. 8 Islami ülkede bu suca ölüm cezasi var. Diger Müslüman ülkelerinde buna ölüm Cezasi olmasa bilem diger kötü cezalari var (hapis ve diger) Bu ülkelerin coguda Turizm ülkeleri olduklari icin ve Turistleri kaybedmemek icin ölüm cezasini uygulamiyorlar. - +1 yıl
Senin Hocalarin buna karsi olabilir. Ama bu Türk hocalarindan haric HER Müslüman ülkenin Hocalari bunu dogru buluyorsa, bu Türkiyede bir sorum var demek.
Üstüne bakilirse Türkiyedede Cok ölüm cezasi tarafinda olan Hocalarin oldugunu düsünürsek.
Sen Müslümanlarin 90%nina mi inaniyorsun yoksa 10%nuna mi ?
Xper puanim yetse sana Linkle vericegim , Türk hocalari bunu konu üzerinden ne düsünüyorlar, ama ne yaziksa puanim yetmiyor.
Saygilar
Cevap sahibi+1 yılArkadaşım At gözlüklerini takmışsın etrafını göremiyorsun hep baktığın yere takılıyorsun.Ben sana gereken açıklamaları yaptım.İnansanda inanmasanda durum böyle.
İkide bir 8 ülke deyip durmuşsun.Bugün zaten 6 ülke şeriatla yönetilmekte(Endonezya,Arabistan,İran,Afganistan,Pakistan,Moritanya) ve diğer ülkelerde bulunmuş orda büyümüşsün gibi onlardan bahsetmişsin.Sana gayrimüslimlerin hakları konulu bir link atmıştım onu bir kez okumanı tavsiye ederim Sonuçta dinden çıkanda Gayri müslüm sıfatı taşı
Cevap sahibi+1 yılBenim senin hocan diye birşey sözkonusu değil hepimizin Hocası Allah ve Peygamberidir.Diğerleri gelenleri insanlara aktarır.Kimisi kalbi bozuk olduğundan kalbindeki gibi anlatır.
Müslüman olup cahil olmayanların %100 bunları bilir. Müslümanların %90'ı derken daha gene çok biliyormuş gibi konuşmuşsun.Ateist formlarında %100 de diyebilirler.Git yerinde gör ülke ülke gez ondan sonra gel açıklama yap.
Kimin ne düşündüğü üzerine din öğrenilmez ve öğretilmez.Başkalarına bakarak İman edilmez.
Cevap sahibi+1 yılBugün başında cahillik ve bela gezen ülkelerde Dinden değil kendi yaptıkları işlerdendir.Allah adalet konusunda Müslüman Gayrimüslüm diye ayırmaz.Allaha inandım deyipte her şeyi yapacağını zannadenlar bunda yanılıyor ve Allahın adaletini aynı inanmayanlar gibi göremiyorlar.
Hak eden hak ettiğini her zaman buluyor er ya da geç...- +1 yıl
Bak arkdasim.
tr.wikipediaNOKTAorg/wiki/%C5%9Eeriat (noktayi koy) Sa tarafda Seriatlan ve Seriat ve diger yönetim seklinlen karisik yönetilen ülkleri göre bilirsin.
Mohammedin kendisi Islamdan cikanlari öldürmüs hepsi AlBuhari hadislerinde yaziyor.
Gayrimüslüm ,Müslüman olmayan insanlar demektir. Bunun icindi Hristiyanlar ve diger Inanclilar var.
Orda yaziyorsa gayrimüslümanlara saygili davranin, bununlan Islamdan cikmis insanlar üzeri konusulmuyor.
Peki sen Seriatli ülkede yasadinmi ?
Cevap sahibi+1 yılGayri müslim demek müslüman olmayan demektir..Dinden çıkanda müslüman olmadığına göre müslüman olmayan olur.
Sana İslamdan çıkanların neden böyle bir ayet ve hadis olduğunu sanırsam anlattım daha da anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum..
Ben Şeriat olan ülkede yaşamadım ama senin yaşamış görmüş gibi yazdıklarına laf ettim..Bende sende orda yaşamadan tam olarak ne olduğunu bilemeyiz sadece duyumlarla ve olanlara bakarak bir şey söyleyebiliriz.sen direk kesin konuşuyosun..- +1 yıl
Evet Gayrimüslümanin anlami odur. Ama Albuharide ve Kuranda Müslümanliktan cikanlar icin özel cezalar var. Bu kisilerde Gayrimüslüman sayiliyorlar ama onlara özel Hadis ve ayetler var.
Onlardada ne yazdigini biliyorsun artik.
Evet ikimizde Seriatli ülkede yasamadik, ama dedigim gibi cesitli sittelerde (Müslüman ve diger Inancli) Cesitlli Dilde (yani cesitli ülkelerin) kayitliyim.
Ve bircok ülkedeki Hocalara E-Posta olarak islam hakkinda sorular sorarim.
Bunu sanada tavsiye ederim.
Cevap sahibi+1 yılH�kim de bu hadisi “Ümmetim yetmiş küsur fırkaya ayrılacak, en büyüğü kendi keyiflerine göre işler yapar, helalı haram, haramı helal kılarlar.” şeklinde çok kısa olarak rivayet etmiş ve sahih olduğunu bildirmiştir.(Müstedrek,4/430).
“Yahudiler yetmiş bir (71) fırkaya ayrıldılar, biri hariç diğerlerin hepsi cehenneme girer. Hristiyanlar yetmiş iki (72) fırkaya ayrıldılar, biri hariç diğerlerin hepsi cehenneme girer. Bu ümmet de yetmiş üç (73) fırkaya ayrılacak, biri hariç hepsi cehennem girer.
Cevap sahibi+1 yıl“Benim ümmetimin ömrü 1.500 seneyi pek geçmeyecek.”(bk. el-Havi li'l-Fetavi, Suyuti, 2/248; Ruhul Beyan, )Şu an 1433'deyiz..
“Siz öyle bir zamandasınız ki, içinizden kim emredildiklerinin onda birini bırakırsa helak olur, sonra öyle bir zaman gelecek ki, o zamanda yaşayanlardan kim emrolunduğunun onda birini yaparsa kurtulacaktır.” buyurur. (5)(Hadis) link
Kardeş link'tekileri oku.
Cevap sahibi+1 yıl1400 küsür sene önce Allahın Peygamberi bu zamanı çok iyi şekilde anlatmış.Şu anki Hoca geçinenlerin bayağı fazlası Kuzu görünümlü Kurt.Bizde bunu çok iyi bildiğimize göre dinimizi Allah ve Peygamberi açıkça bildirdiğine göre kendin araştırıp doğruyu bulabilirsin.Ayrıca tarihte gelen Büyük zatlar(Veliler,Evliyalar) kitaplarındanda açıklamalarıyla birlikte sorularının cevaplarını bulabilirsin.
73 fırkadan sadece Allah'a ve Peygambere uyup onların getirdiklerini keyiflerine göre değil getiriliş
Cevap sahibi+1 yılÜmmetinin 73 fırkaya ayrılacağından ve sadece Allah'a ve Peygambere uyup onların getirdiklerini keyiflerine göre değil getiriliş amacına göre inanan ve uygulayanların kurtulacağını belirtiyor Allah'ın Peygamberi.
Ben doğru ya da yanlış tartışmasına girmeden çok kısa şunu söylemek istiyorum;
Ateistler en azından diyor ki; "biz yaratanın yokluğuna inanıyoruz ve böyle yaşıyoruz."
Peki inandığı ya da inandığını söylediği halde dinin gerektirdiği şekilde yaşamayanlar ne olacak? Müslümanız diyoruz, her türlü haltı yiyoruz bu ikiyüzlülük değil de nedir?
O açıdan ateistleri takdir ediyorum. Ama şu var büyük bir yanlışın içindeler, ölüm yaklaşınca, elden ayaktan güç çekilince gerçeği anlayacaklar ve iş işten geçmiş olacak.
Vesselam..12 Yorumlaburada deger verdiginiz insanlarinda ateist olabilcegini unutan kisiler var..bence yorum yazarken bunlara dikkat ederek yorumlarini yazsalar..biraz dusunceye saygi gostermeliler..
Su zaman kadar dini inancini bilmedigin ama iyi anlastigin gecindigin insanin bu sekilde oldugunu bilmeden kalkip bu adam beyinsiz demezdin dimi..ama simdi kalip bu tarz adamlara beyinsiz deemek cok kolay ama en yakinindaki adamda onlardansa..ah be millete bok atmadan once biraz genis dusunseniz..saygi cok zor degil dusunceye..30 Yorumladoğduğun zaman kendi dinini seçme gibi bir özgürlüğü sahip değilsin. ailen seni belli bir yaşa kadar kendi kurallarıyla yetiştiriyor. aile ateist ise çocuk bunu kabulleniyor. ve yasamına öyle devam ediyor. ama şöyle bir gerçeklik var ki önceden ateist olan birisi sonradan müslüman olmuyor ama müslüman olanlar ateist olabiliyor. sanırım bu durum biraz zora gelememek gibi geliyor bana. bakıyor her şey rahat el ense inanmaktansa inanmamak daha kolaylarına geliyor. gerçi şöyle bir durumda var biz inanıyoruz da ne kadar gereğini yerine getiriyoruz orası da şüpheli...
11 Yorumla- +1 yıl
Ateistlik kolaya kaçmaktır bence. Dinin kurallarını yerine getirmek zorsa ateist oluyorlar. Din yok kural yok herşey rahat. Yazık
Gizli Üye(36-45)+1 yılAslinda onlarinda dindarlardan bir farki yok dindarlar mutlak dinin gercek olduguna ve tanrinin varligina inanir ateistler ise mutlak bir sekilde tanrinin ve dinlerin olmadigina inanir buna gerekce olarakta evrim ve bing bang gibi teorileri gosterir uydurma dinlerin sacmalik olduklari gercegini gorduklerinden bir tanrinin var olma ihtimalinide gozardi edip ateist olurlar ben agnostikim en iyiside bu sanirim ama dinlerin (islamda dahil) sacmalik ve uydurma olduklarindan suphem yok bir gun tum musluman hristiyan ve yahudilerinde bu gercegi gorebilmelrini umuyorum
11 Yorumlamodernizm, teknoloji ve cinsellik. ülkemizdekiler için söylüyorum bunu. insanlar müslüman olduğunda her istediğini yapamıyor ve haliyle kendisini kısıtlayan şeyi sorgulamaya başlıyor. sorgularken dinini öğrenmeye yönelik değilde onun açıklarını bulmaya yönelik sorguluyor. sorun burda. bir avrupaya bakıyor bir kendi ülkesine. "adamlar rahat ben neden olmayayım ki?" düşüncesindeler. Allah yardımcıları olsun diyeceğim ama inkar ettikleri şey zaten belli. her koyun kendi bacağından asılır sözünden hareketle birşey demiyorum
10 Yorumlaateisliği farklı birşey sanıyorlar. bir insanın kör olması sadece gözünü kaybetmiş olması değilmiş sanırım. bunca güzellik bunca mucize varken nasıl olurda allahın varllıgını hala inkar edebilrler.kimseyi yadırgayıp küçümsemiyorum ama her sey ortadayken sadece buna çok üzülüyorum..
20 Yorumla
+1 yılen kolayı bu olduğu için kurallarla inançla yaşamak ibadetler onlara zor geliyordur özgür yaşamak yasaksız kurlsız yaşamayı seçiyoırlar diğer dinleri araştırmıyorlar bile herşeye tesadüf veya saçma diyip geçiyorlar ki bunlar beni ilgilendirmez herkes istediğine inanır veya inanmaz kimsenin dini inancı beni lgilendirmez herkes istediği gibi yaşasın
10 YorumlaHerkesin inandığı bir "güç" vardır mutlaka. Ateistler de sonuçta bir güce inanıyor ama bunu adlandırmıyorlar. Ne olursa olsun hiç bir inanca saçma demek doğru değil, herkesin kendi inancı ve kendi sorumluluğu sonuçta. Ben sadece agnostikleri anlayamıyorum; hani çok kurnazca yapılan bir ticari sözleşme gibi geliyor bana inanış şekilleri, hani her iki ihtimalde de kendimizi kurtaralım gibilerinden. Kim neye inanırsa inansın şunu bilmeli ki bu konuda tek sorumlu kendisidir.
10 YorumlaBuradan konuştuğum birkaç arkadaştan anladığım kadarıyla Kur'anı Kerim'in Türkçe mealine bakaraktan kara vermişler. Halbuki Kur'anı Kerim'den İslam öğrenilmez. Hele hele kendi okuduğuna göre mana çıkararak asla öğrenilmez. Bu yüzden hadis-i şerifler mevcut işte. Ben bunu gördüm konuştuğum arkadaşlardan...
21 Yorumla- +1 yıl
hadisler insanı ateist yapmaya daha meyilli bence :)
+1 yılİnanmak istediğim için inanıyorum ama kesinlikle mental olarak mantığıma yatmıyor. Agnostik bir yapıya sahibim. Araştırırsam beni deistliğe sürükleyeceğini biliyorum, sorgulamaktan korkuyorum. Sadece inanmak istediğim için inanmaya, ama adımlarımı, islam kurallarına göre değil, karakterime bağlı olarak atmaktayım.
01 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİnsanlar hiç düşünmeden, sorgulamadan kendilerini bir dinin mensubu buluyorlar. Sonra da takım tutar gibi mensubu oldukları dini savunuyorlar. Sanırım küçük bir kitle gerçekten sorguluyor. Bazıları dindar oluyor, bazıları Ateist fakat bu seçimlerine sorgulayarak ve bilinçli karar verdilerse her ikisine de saygım sonsuz.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen ateist değilim ama sanırım biraz fikrim var bununla ilgili.Bence çevredeki insanların çok büyük etkisi oluyor.İnsanı dinden imandan soğutucu şeyler yapıyorlar.Onu yapma bu günah şöyle yanarsın cehennemde böyle böyle olur sürekli bir korkutma içindeler insanı.Ama kendilerine baksan o kadar çok şey yapıyorlarki.Mesela kafası kapalı ama çok afedersin götü başı açık olan elinde sigarayla or****luk yapan insanlar var.Kusura bakmasınlarda dinimi onlardan öğrenmek biraz garip açıkçası...
21 Yorumla- +1 yıl
onları Rabbim ıslah etsin fakat orhan babanın dediği gibi hatasız kul olmaz kardeşim yinede kötü düşünme olur mu o insanlara bakarak senin ne yapmaman gerektiğini düşün onlar gibi olmamak için olr mu?
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir insanın işlediği günahlar cok fazladır cehhennemde yancagını bılıyordur
Kendını rahatlatmak ıcın allah yoktur vs moduna gırer kendılerını allahın olmadıgına ınandırır boylece ateıst olurlar :)
Ha birde bu ınsanlar gunah olan seylerı cok yapan ınsanlardır genelde
zina kumar ıckı vs24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAynen zaten ölceğini anlayınca bu arkadaşlar hemen allahım affet moduna gırerler :)
Cevap sahibi+1 yılDinimizde öyle bişey yok sen bence neyın ne oldugunu bılmıyorsun.
Tövde edince gunahların sılınmez.HErkes bu dunyada yaptıklarının cezasını cekecek
Bence sız herkesden duydugunuza ınanmak yerıne acın okuyun
+1 yılAteistlerden degil ama Ateist dusunceden nefret ediyorum. Ahiret inancinin olmamasi adaleti gereksiz kiliyor. Afrikadaki ilkel kabiledeki insan icin Allah i tanimasi imkansizdi o yuzden o zaten cehennemlik dogmus diye dalga gecenler ayni zamanda ahiret inanci olmadigi icin o insana kotuluk yapmaktan hic sakinmayacak insandir. Insanlari degil bir dusunceyi yargiliyorum alinmayalim o yuzden.
02 Yorumla- +1 yıl
Bir Ateist neden insanlara kötülük yapsin ki ? Islamda diger dini insanlara özelikle Yahudilere bir sok bakis var ve bu yüzden bir Müslüman onlara kötülük yapabilir.
Burdaki Müslümanlarin ve Diger Inancli insanlarin Yorumlarina bakarsan göre bilirsin kim kim daha saygili konusuyor.
Burda ben Ateist birisinden hic küfür okumadim ama Müslüman arkadaslarimiz kendilerini tutamiyorlar.
Saygilar - +1 yıl
Dedigim gibi kisiler hakkinda konusmadim.
+1 yılHer insan doğduğunda ateisttir. Çocukluk döneminde ailesi ve veya çevresiyle geçirdiği ilişkiler sonucu dini şekillenir. Belli bir olgunluğa, zekaya ve cesaretliliğe geldikten sonra veya çok fazla araştırma yapma sonucu ateist olunur. (olgunluk, zeka ve cesaretlilik sonucu ateizm= Einstein, arştırma sonucu ateizm= Turan Dursun [ rahmetliye selam olsun])
12 Yorumla- +1 yıl
her insan inançlı doğar...
- +1 yıl
Sorduk mu
Kişilik & Karakter konusunda 722 cevap paylaştı. Beyinsizliğinden.. Beynini kullanmayı becerebilen insan ateist olmaz, bir Yaratıcı'ya inanır. Peygamber gelmiş, kitap gelmiş... Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az.
37 Yorumla- +1 yıl
Evet, Tevrat, İncil, Zebur hatalarla dolu, insanlar tahrif etmişler çünkü. Ama Kuran tek bir harfi bile değiştirilmeden günümüze kadar gelmiştir.
Beyinsiz dedim, akılsız demedim, icat yapmış bilim adamları da var, Allah'ı bulamayan benim gözümde beyinsizdir. Avrupa koyu cehalet içersindeyken Rönesans ve doğudan müslümanlardan aldıkları ilim ve teknolojiyle kalkınmıştır. Birçok müslüman bilim adamının eserleri bugün bile Avrupa'da üniversitelerde ders kitabı olarak okutulmaktadır. - +1 yıl
cehaletin dibi bu adam olsa gerek.. entellektüel elitler olarak kabul edilen "amerikan milli bilimler akademisi" üyelerinden sadece %7 si herhangi bir dinin değil herhangi bir yaratıcının VAR OLABİLME OLASILIĞINI kabul ediyor.. bu durum birleşik krallık yani ingiltere iskoçya kuzey irlanda ve galleri filan içine alan ülkenin entellektüel seçkinlerinden oluşan kraliyet bilim camiasında (royal society) sadece %3.3 e düşmekte.. yani gelişmiş ülkelerin beynini kullanan insanları inançsız.. =)
- +1 yıl
Keanu yanlis sin arkadasim.
Kurandada hatalar var. Ama tabiki bir Müslümana/Hocaya gidersen ona sorarsan Kuranda hatalar varmi o sana tabiki evet demicek.
demek istedigim bir Müslüman Tarafsiz bir Kaynak olamaz.
Bide insanda tabiki Kurani ve Dini sorgulamaya cesaret olacak. Cogu insanlar korkarlar bu yasa kadar inandiklari sey bir yalan oldugunu ve bunu kabulanmaslar.
Saygilar. - +1 yıl
Hata derken değiştirilmeyi kastetmiyorsundur umarım.
“Hiç şüphesiz, zikri (Kuran’ı) Biz indirdik Biz; onun koruyucuları da gerçekten Biziz.” (Hicr Suresi, 9)
Bu ayete muhalif olan hoca dahi olsa dinden çıkar.
Ben Kuran'ı sorgulamam. Mesela Kuran'ın bir emri olur, o emrin uygulanış şeklini, yöntemini sorgularım, ki bu ayrı mesele.
+1 yılKurtuluş ALLAH'tadır bugune kadar ne diledimde kabul olmadı ki Kabul olmayanların da daha iyisi oldu
daha dünyadakı ateşle bir yerimiz yanınca ya da yazın güneşe dayanamazken cehennem ateşine nasıl dayanırız sadece böyle düşününce bile insan ölmek istemıyor bırak ateistleri düşünemıyorum bile
bu bir yargılama değildir kesinlikle12 Yorumla- +1 yıl
Buna sen mi karar veriyosun kendi isine bak sen
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBir zamanlar camii de muezinlik yapiyordum.
Bir gun kendime "Neden muslumanim?" diye sordum, "belki islamiyetten daha guzel bir din vardir" bu fikirlerden sonra hayatimin 2 yilini ateist olarak gecirdim. Bu sure zarfinda hristiyanligi, yahudiligi, budsitligi ve shintoizm i arastirdim.
Vel hasil gordumki, islamiyetten daha guzel bir din yok.
Suan, pek dindar degilim hatta (AQP sagolsun) dindarlardan nefret ediyorum.22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBunlari yasarken sen altimdamiydin?
Sirf yorum yazmis olmak icin aptal aptal yorum yazmasaniz. Varsa bir bilgin veya dusuncen veya savundugun baska birsey, anlat tartisalim yoksa eger boyle aptal gibi yorum yapmak sadece aptallik duzeyini gosteriyor.
Yani tipik bir pis ve yobaz bir musluman dusunce tarzi.
ateist değilim ama soruş tarzın beni rahatsız etti. Bu bir hastalık değil ki sebeplerini tedavisini söyleyelim. İnanç için temeller olmazsa olmazlar da sayamazsın bu dayanaklar kırıldığında kişi inancını kaybeder diyebileceğin. Ve bu yüzden '' İnanmak '' deriz biz tam olarak. Yoksa belli bir sistematiğe verilere dayandıra bilseydik '' Bilim '' olurdu adı.
02 Yorumlane demişler
kominizm parayı bulana kadardır
feminizm kocayı bulana kadardır
ATEİZM ise uçak sallanıncaya kadardır...41 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 592 cevap paylaştı.
+1 yılkomünizm parayı buluncaya kadar, feminizm kocayı buluncaya kadar, ateizm de uçak düşene kadardır atesit birine rastlayınca hep bu söz aklıma gelir çünki ne zaman korksalar istemsizcede olsa ağızlarından allahım kelimesi çıkıyo :)
10 Yorumla inanma ihtiyacı duymuyordur belki çok somut yaşıyordur soyut kavramları ya da ilerisine kafa yormuyordur ölümü takmıyordur..kendince bir mantığı vardır .
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEskiden öyleydim olaylara bilimsel ve duyularının algıladıkları kadarı ile bakıyorlar kısaca. Bu durumda kanıt yoktur inancın. Ki inanç bu kanıt olsa inanç olmazdı onlar da kanıt yoksa inancın doğru olması kesin değildir gözüyle bakıyor. Kesin olmayan bir şeye de nasıl koşulsuz bağlanabilirz diyorlar vs.
00 Yorumlabugüne kadar edindiğim izlenimler okuduklarım ve mantığım beni ateist yaptı dinlerde o kadar çok çelişki var ki
18 Yorumla- +1 yıl
bana söylermisin kardeşim ateistliğin sana getirisi nedir ya da seni ateistliğe iten o mantığı bizle paylaşırmısın?
- +1 yıl
peki sadece özgür hissedebilmek için mi bu yoldasın yani sana karışamam tabi fakat senin için özgürlük nedir yaşanan onca hadise onca mucizeler hiç mi içinde bir ışık yakmıyor?
- +1 yıl
Hergün güneşin doğup batması insanoğlunun su hava olmadan yaşayamaması sonra yağmur kar mevsimler ilkbaharda açan çiçekler evren öyle bir güzellikler ile yaratılmış ki bunlardaki nizam en basiti git bir aynaya bak ne kadar harika bir varlık olarak yaratılmışsın düşüncen mantığın bizler düşünen varlıklarız sence bunlar yetmez mi inanmamıza hı?
- +1 yıl
bahsettiğiniz olaylar büyük patlama sonrası oluşan tesadüfi doğa döngüleri doğada her şey o kadar yerli yerindeki sanki bir yaratıcı varmış izlenimi uyandırıyor ben yaratılmadım milyonlarca yıllık bir süreçte evrim geçirerek insan haline geldim doğayı dünyayı evreni yaratabilen tanrı varlığı ile ilgili sözlü ya da görüntülü bir mesaj neden gönderemiyor acaba
- +1 yıl
insanoğlu adem ve havvadan yaratılmıştır araştırın demişsiniz siz adem ile havva yaradılış hikayesinin adam ve eve yaradılış mitiyle benzerlikler taşıdığını ve diğer dinlerin kutsal kitaplarından çalıntı gibi durduğunu araştırdınızmı acaba bir anlığına adem ve havvadan geldiğimizi varsayalım adem ile havva cinsel ilişkiye girdiler çocukları oldu ya sonra insan soyunun devamı için annenin oğluyla babanın kızıyla ya da kardeşlerin birbiriyle ilişkiye girmesi gerekiyor
+1 yılCevaplar komik geliyor bana :) Beyin herkeste aynı işlevi göstermediği için ateistlerin olması oldukça doğal bişey bence :)
01 Yorumla- +1 yıl
eksi verende ateist. bide aradan 24 gün geçmiş konuyu nerden buldunda yorumumu okudunda eksi bastın ? :)
Bi şeye, sırf beni yarattı diye, yücelte yücelte ibadet etmek mantıksız geldi. Bi yaratıcı var, ama bir dini inancım da yok. Olsaydı, biranın içindeki bakterilerin, birayı yapan kişiye tapmasına benzerdi bu durum.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bir ateistim mesela. Sebebi de fazla sorguluyorum. Yani öyle bir varlığın olmasına inanmıyorum göremeden ne bileyim hiç bir kant yok genelde efsane gibi hikayeler mesela ben inanmıyorum o yüzden ama bazı geri kafalılar yüzünden yanlış anlaşılıyor gavur musun falan diyor salaklar.
10 Yorumla
+1 yılateis olunmaz doğulur :P bu nasıl soru ya tribün sorusu gibi sen neden müslüman oluyorsan oda o sebebten olur
00 Yorumla
+1 yılİbadet zor geldiği için ibadetsizliğe yönelir. Bu da Ateizm oluyor işte. Kural yok, din yok, Tanrı yok. (:
20 YorumlaSorularına cevap bulamamıştır ve bazı şeylerden dini sorumlu tutmuştur.
11 Yorumla
+1 yılAti marka ekran kartlarını cok seviyordur ondan ateisttir. :D asdasd güldüm p.ç atiist :D
11 Yorumlayeterli din bilgisine sahip olmadıkları için bnce ya da inanmaktan çok inanmamak kolaylarna gidiyordur belkide
12 Yorumla- +1 yıl
şu ana kadar tanıştığım bütün ateistler dinler konusunda müslümanların genelinden daha fazla bilgi sahibi.. örnek vermek gerekirse kuranı baştan sonra 2 farklı mealciden okudum ben defalarca da çeşitli ayetleri birçok farklı mealciden inceledim.. kelime anlamlarını araştırdım.. müslümanlardan hangileri kendi inancını bu kadar merak ediyor?
- +1 yıl
ben buna gülerim. Ateist değilim amma velakin herkesin en net bildiği bir şey varsa oda ateistlerin bir çok müslümandan çok çok çok daha iyi din bilgisine sahip olduğudur.
+1 yılyeterli bilgiye sahip olsalardı bunların olacağını sanmıyorum. yani anlayacağınız beyin bedava .
20 Yorumla
+1 yıldarvinizmi cok dinlemiş ve etkilenmişlerdir bu ateistler...
29 Yorumla- +1 yıl
Darwin'e kurban ol sen.
- +1 yıl
işin yok mu senin kızım ... gece vakti
- +1 yıl
var. sana cevap yetiştirmek.
- +1 yıl
adnan hocayı dinliyoruz bilimi çökertti hocamız maşallah <3
- +1 yıl
adnan hoca israilin adamı onu dinlemeyin...
- +1 yıl
adnan hoca kim ya. önüne gelen hoca oluyor...
- +1 yıl
evet hoca bile değil...!
tanrının kendine kötü davrandığını düşündüğü için onu yoksayarak karşı tavır alması gibi bişey
10 Yorumla
+1 yılTek cümle ile ''bilgisiz insan ateist olur'' . Cümleyi hemen yargılama günümüzde bir sürü profesör ateist ben onların öğrendiği bilgiden bahsetmiyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah ki lütfedip seçim yapmış ve bu dünyaya bizleri göndermiş. göndermeyedebilirdi. Şükürler olsun ki Yaradanımın gözün de bir yerim var. İnancını yitirenlere lafım yok. İnanmak sizi bağnaz tutsak yapmaz, sizi aksine güçlü, özgür kılar
21 Yorumlaİman zayıflığı bunlar kanıyolar başkalarının dediklerine aha sana ateist kaynıyo
20 Yorumla
+1 yılMantığa dayalı düşündüğü için, dinde'de mantık aranmaz
11 Yorumla- +1 yıl
Ya yine mi sen, inadına şaşıyorum ve buraya olan bağlılığına :D evet
+1 yılhadi bunu da açıklayın atayizler :D tamam kaçtım şimdi kızacaklar bana :D
30 Yorumlaçok fazla acı çekmişse veya haksızlığa maruz kalmışsa olabilir.
20 Yorumlaöyle birşey yazmak istiyorum ki inançlı olanlar bile dinden çıkar ama içinde bir nevi Allah korkusu ve kişisel inanç olan insanlar sonunda Allah'ın var olduğuna inanırlar.
12 Yorumla- +1 yıl
söylesene kardeşim içinde tutma Rabbimin bildiğini kulundan mı saklıcan?
+1 yılyeryüzünde olanlara bakar ve ilahi bir güç olsa bunca zülme izin vermezdi der.
20 Yorumla
+1 yılDini zayıf olduğu için.. Dinimiz üzerine yeterli kitap okumadığı ,eğitimi zayıf olduğu için..
44 Yorumla- +1 yıl
yani bu demek oluyor ki her şey ailede başlar okulda devam eder ve kişinin kendinde biter ..
- +1 yıl
ne kadar ateist tanıdıysam hepsi bir dindardan daha çok dini biliyordu :)
+1 yılAllah günahlarımızı affetsin. Amin.
71 Yorumla- +1 yıl
amını biz deseydik bari (:
Gizli Üye(36-45)+1 yılbir insan neden i*ne olursa ondan bu ikisinden birinin cevabını bulabilen aynı formül üzerinden bir diğerininde cevabını bulabilir kanımca
00 Yorumlakelle avcılarıyla aynı safta durmayı içime sindiremediği için
10 Yorumlabence soru biraz abest olmuş müslüman doğdum ama seçme şansım yoktu o yaşlarda
10 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem