Bir sarayın kapılarından 999'u açık, biri kapalı olsa, kimse o saraya girilemeyeceğini iddia edemez. İşte inkarcı, devamlı surette kapalı olan o bir tek kapıyı nazara verip onu göstermek ister. Aslında o kapı da, o inkarcı ve onun gibi olanların gözlerine çekilmiş perde sebebiyle onların ruh dünyalarına kapalıdır. Mümin için kapalı kapı yoktur. Yeter ki gözlerini yummasın!... Zaten 999'u herkese açıktır. Hem de ardına kadar...
Allah ki, yaratandır, (en güzel bir biçimde) kusursuzca var edendir, ‘şekil ve sûret’ verendir. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanların tümü O’nu tesbih etmektedir. O, Azîz, Hakîmdir.[15]
Doğrusu, çiftleri; erkek ve dişiyi, yaratan O’dur. Bir damla sudan (döl yatağına) meni döküldüğü zaman.[16] Sonra o su damlasını bir alak (embriyo) olarak yarattık; ardından o alakı (hücre topluluğu) bir çiğnem et parçası olarak yarattık; daha sonra o çiğnem et parçasını kemik olarak yarattık; böylece kemiklere de et giydirdik; sonra bir başka yaratışla onu inşâ ettik. Yaratıcıların en güzeli olan Allah, ne yücedir.[17]
Biz ayetlerimizi hem (evrenin) uçsuz bucaksız ufuklarında (âfâk) hem kendi nefislerinde (enfüs) onlara göstereceğiz; öyle ki, şüphesiz O’nun hak olduğu kendilerine açıkça belli olsun. Her şeyin üzerinde Rabbinin şâhid olması yetmez mi? [18]
Şüphesiz, mü’minler için göklerde ve yerde âyetler vardır. Sizin yaratılışınızda ve türetip-yaydığı canlılarda kesin bilgiyle inanan bir kavim için âyetler vardır. Gece ile gündüzün ardarda gelişinde (veya aykırılığında), Allah’ın gökten rızık indirip ölümünden sonra yeryüzünü diriltmesinde ve rüzgârları (belli bir düzen içinde) yönetmesinde aklını kullanan bir kavim için âyetler vardır.[19]
Allah’ın varlığına ve birliğine, görülen, işitilen ve bilinen her şey şahidlik etmekte-dir. İnsan bir damla su iken, ana rahmindeki oluşumu ve aşamaları, dünyaya gelişi, bebeklik ve çocukluk dönemi, gençlik, ihtiyarlık ve nihayet ölümü, düşünen insan için Allah’ın varlığına en kesin delillerdir. Çevresindeki tüm varlıklara ibret gözüyle bakan, olayların gerisindeki gerçeği düşünen insan için, Allah’ın varlığı apaçıktır
İnsan, etrafına bakıp kainatı incelediğinde mükemmel bir düzen ve ahengin olduğuna şahit olmaktadır. Güneş, ay, gezegenler ve diğer tüm gök cisimleri birbirlerine çarpmadan kendi yörüngelerinde hareket etmektedir. Dünyamız da hem kendi çevresinde hem de güneşin çevresinde dönmektedir. Dünya bu dönüş esnasında güneşe bulunduğu yerden çok az bir mesafe yaklaşsa alevler içinde kalır; tersine çok az bir mesafe uzaklaşsa buz kesilip donardı.
Havada direnç kuvveti olmasa, yağmur taneleri yeryüzüne bir mermi gibi inerdi. Suyun kaldırma kuvveti olmasa, denizlerde gemiler ve insanlar yüzemezdi. Yeryüzünde dağlar olmasa dünyamız sürekli sarsıntı geçirirdi.
Dünyanın da içinde bulunduğu gezegenlerin uzaya fırlayıp savrulmasını engelle-yen, yer çekim kuvveti adı verilen ilahi bir kanundur.
Kısacası burada konuşulacak konu değil32 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBir grup felsefeci, şems-i tebrîzî hazretlerine geldi bir gün.
bir tanesi öne çıktı:
- size, üç suâlimiz var.
- peki sor bakalım.
o esnada bir kerpiç vardı mübareğin elinde.
onunla talebesine teyemmüm dersi veriyordu.
felsefeci sordu:
- allah vardır, görünmez diyorsunuz.
peki görünmeyen şeye nasıl inanıyorsunuz?
- pekâlâ, ikinciyi sor.
- şeytan ateşten yaratıldı dersiniz.
sonra da, onun ateşte yanacağını söylersiniz.
hiç ateş, ateşi yakar mı?
- üçüncü suâlin nedir?
- islâmda kul hakkı var.
âhirette, hakkı olan hakkını alacak dersiniz.
hâlbuki bırakın insanları kendi hâllerine.
canları ne isterse, yapsınlar.
- başka var mı?
- hayır, yok.
o zaman büyük velî, elindeki kerpici kaldırıp adamın başına vurdu.
adamın başı acıdı tabii. ve koşup kadıya şikâyet etti. kadı, (hâkim) hazret-i tebrîzîyi çağırdı mahkemeye.
- bu kimseye vurdunuz mu?
- evet.
- niçin vurdunuz?
- üç sualine tek cevap verdim.
- nasıl yâni?
- bu adam; görünmeyen allaha nasıl inanıyorsunuz? dedi.
cevâben kerpiçle vurup acıttım başını. göstersin başının acısını.
kadı felsefeciye döndü.
- ne diyorsun?
- başım acıdı, ama gösterilmez.
buyurdu ki:
- allah da vardır, ama görünmez.
ve devam etti:
- bu adam; şeytân, ateş cinsinden olunca cehennem ateşinden zarar görmez, diyor. hâlbuki kendisi de topraktan yaratıldı.
bu kerpiçle niçin başı acıdı?
sordu yine:
- bu kişi, âhirette hesap falan yok. bırakın, kim ne isterse yapsın, diyor. mâdem öyle, benim canım ona vurmak istedi ve vurdum. niçin size şikâyet ediyor?
felsefeci mahcuptu122 Yorumla- +1 yıl
çok beğendim... +10
Merhaba. Ben neden ateist olduğumu seve seve anlatmak isterim. Ben 17 yaşındayım. Ailem çok dindar olmasa da inançlara, islama önem verirler. Bende öyle büyüdüm. Orucumu tutuyordum. Dualar öğreniyordum falan. Ama 15 yaşıma geldiğim zaman internette bir sayfa gördüm. Ateizm'le ilgili bir sayfaydı. O yaşıma kadar onları hiç anlamamıştım. Neden böyle düşünüyorlar diye girip okudum. Sonra sorgulamaya başladım. Allah -eğer varsa- neden bu kadar acımasız? Sokaklarda acı çekenler, açlıktan ölenler kimin yüzündendi? Bizim mi? Tabi ki hayır. Bazı insanların durumunun çok iyi evet. Ama kötü olanlar? Onların o hale gelmesinin sebebi o değil mi? Onları o yaratmadı mı? O insanlar kendileri mi o halde olmak istedi? Bu düşüncelerle ilk önce deist oldum. Sonra araştırmamı daha kapsamlı yaptım. Allah çok bencil değil mi? Sırf kendisine itaat etsin, yalvarsın diye bir canlı türü yaratmış. Bize soruldu mu? Birde şöyle bir gerikafalılık var. "Hristiyanlar, Yahudiler, Budistler vs. cehenneme gidecekler." Böyle saçma bir düşünce nerde görülmüş? Onlar kendileri mi seçtiler o dinde olmayı? Din denilen şey sadece coğrafik bir olay. Böyle bencil biri, bir şey ya da her neyse, beni yaratmış olamaz dedim. Ve şuan çok rahatım.
14 Yorumla- +1 yıl
siz imanı öğrenmeden ne için iman ettiğinizin ilmen farkına varmadan aklınızdakileri İman a dair cevaplarına müracaat etmediğinizden Allah CC üzerinizdeki nimetleri görmezden geldiğinizden inkara evrilebilirsiniz. Sorularınız çok nereden başlayayım bilmiyorum ama size Allah CC yeryüzünün güllük gülistanlık olacağını bildirdimi? Peki Müslümanlar ı hep şu dönemlerde görüyorsunuz cılız halde neden? Müslüman oldukları içinmi? hayır. Uhud gazvesinde Müslümanlar Hz. Muhammed sallallahu aleyhi vessellem in sözüne uymadıklarında başlarına musibet geliyor galibiyetden geri bir durum oluşuyor. Allah CC orada kafirlere yardım etti değil oradaki durum Müslümanların uymamaları durumu. Şu an iman ettim diyenler bile çoğu inandıkları şeyleri yerine getirmiyorlar. Allah CC akıllıca düşünün galibiyetin rehberini bildiriyor ve siz uymuyorsunuz elbette sonu hüsranla sonuçlanıyor durum ortada ve Allah CC emirlerine uyulunca ne kadar küçük bir toplumun nasılda dünyaya hükmettiği zamanlarda ortada.
- +1 yıl
refah içindeki toplumların nasılda diğer ülkeleri sömürgeleştirdiği ortada zalimlikleri ortada herkes onlara imrenirken ülkeleri iyi durumda olduğu halde en azından ırak da ki sonra özür diledikleri asılsız idda üzere girdikleri gerden çektikleri petrol ortada işte bu kafirler elbette zulümlerinin cezasını çekecekler. Hem her Müslümanım diyen kurtulmuyor Kur an ı Kerim i okursanız anlarsınız. Gelelim Hıristiyanlık Yahudilik durumuna bunlar kafirdirler çünkü Allah CC baştan beri aynı dosdoğru tek din üzere insanları davet etmiş Peygamberleri aracılığıyla uyarmıştır ve müjdelemiştir. fakat heveslerine uymayan emir geldiğinde Peygamberlerini öldürmeye kalkmışlardır uzatmıyorum. Hıristiyanlar kendilerinden önceki Hz. Musa Aleyhisselam a inanırlar sonra gelene inanmak istemezler her Peygamber kendisinden sonra gelecek olanı müjdelemiştir. Baştan beri insanların hepsi aynı tevhidi tebliğ etmişlerdir. Değişiklik yoktur her Peygamber kendi diliyle kavmini uyardı aynı dosdoğru din üzere
- +1 yıl
Eğer küçük yaşta ölüm olmasaydı yani ölüm muamma olmasaydı belli yaşlarda ölünseydi herkes için içinde büyüyen bir darlık olurdu. Allah CC insanları imtihan üzere yaratmıştır ve bu dünya hayatı ahiret hayatın yanında hiçbirşeydir. Sorularınızın cevaplarını iman nazarında ararsanız tatmin olursunuz elbette ahirete inanmayan kişiler için herşeyi bu dünya menfaatiyle değerlendirmek cevapları değiştirir. Mesela iman nazarında ahirette dirilince insanlar bu dünyadaki halleri için bir saat gibi bir zaman hissedecekleri bildiriliyor. Aslında daha detaya inmeden bu sorduğunuz soruların cevaplarını iman ve inkar gözüyle bakmak doğru cevaba kavuşturuyor dolayısıyla size iman etmeniz namına tebliği kabul ederseniz bu sorularınızıda iman nazarıyla değerlendirecek ve tatmin olacaksınız iman etmediğiniz takdirde zaten açıklamalar bu dünya menfaatiyle değerlendirdiğinizde sizi tatmin etmeyecek.
Eğer yeni bir dünya inşa etmek istediğinizde daha iyisini kurgulayamıyorsanız hepsini sizin için oldu
Ateist olmami saglayan tek soru : "Tanri evreni yaratmadan once evrenin disinda oylece bekliyor muydu?" olmustu.
Oldukten sonra konusuna gelelim, dogmadan once ne hissettiysek oldukten sonra da oyle olacagiz1317 Yorumla- +1 yıl
Tanri bana gore olmadigi icin, boyutunu bilemeyecegim. Sizin deyiminizle o "heryerde" oldugu icin (ki varolmayan seyler icin genelde bu tabir kullanilir), varligina kanit bulamadiginiz icin de "o ol der oluveririz kimse onu dogurmamistir, o asla dogurmaz." dediginiz icin tartisacak birsey kalmiyor ortada
- +1 yıl
çok saçma bir soru yahu .
- +1 yıl
Bence bir şeyi araştırdığınız zaman iyi araştırın.İyi bakın kulaktan doğma bilgiler bir yere vardırmaz insanı.Soruyu sorup da ben çekiliyorum yok önce sorduğun soruyu iyi bir düşün.Öncelikle sonradan var olan ateistlik ne demek öğren gel.Din konuları sanal 3 5 yazı ile bitirilecek şeyler değil
- +1 yıl
Evren...
Çok büyük öyle değil mi. Hatta gittikçe büyüyor. Bu kanıtlanmış bir şey. Sence hayal dahi edemeyeceğin kadar geniş olan ve gittikçe büyüyen bu evrende sadece bizler mi varız. Bu kocaman evrende küçücük dünyada küçücük olan bizler mi varız sadece. Dur ve düşün. Ben açıkçası başka canlı\varlık olduğunu düşünüyorum. Başka bir gezegende başka başka varlıklar, canlılar elbet olmalı. İnternetini aç ve bak. Dünyanın ne kadar küçük olduğuna şahit olacaksın. Ha diyebilirsin ya o var olduğunu tahmin ettiğin canlılar yoksa. Bende diyorum ki ya varsa? En azından ben bir şeylere inanmaktan kabul etmekten kaçmıyorum. Araştırıyorum. Ki insan oğlunun en büyük ihtiyacı. - +1 yıl
Gelelim 2. soruya...
Seni kim doğurdu annen...
Anneni kim doğurdu anneanne...
Anneanneni kim doğurdu onun annesi...
Ve bu böyle uzar. İnsanların, dünyadaki canlıların bir başı vardır değil mi. Dünyanın bile bir başı varken insanların nasıl olmasın. Dünya, Güneş Sistemi oluştuğunda kızgın bir gaz kütlesi halindeydi. Zamanla ekseni çevresindeki dönüşünün etkisiyle, dıştan içe doğru soğumuş, böylece iç içe geçmiş farklı sıcaklıktaki katmanlar oluşmuştur. Günümüzde iç kısımlarda yüksek sıcaklık korunmaktadır. Dünya’nın oluşumundan bugüne kadar geçen zaman ve Dünya’nın yapısı jeolojik zamanlar yardımıyla belirlenir. Dünya hep var olmadığına göre insan türünün veya dünyada yaşayan diğer canlılarında hep var olduğunu söyleyemeyiz. E insan türünün bir başı olduğunu açıkladığıma göre aynada kendine bir bak, biz diğer canlılardan farklıyız öyle değil mi? En azından bunu anlayabilecek algılara sahip olduğunu düşünüyorum. Böyle bir varlık bizler şans eseri mi oluştuk sence. Hadi şans olsun diyelim - +1 yıl
Şans mı. Zannetmiyorum. Çünkü şans bir yere kadardır. Hadi diyelim şans peki dünyanın oluşumu, evrenin oluşumu, basite inelim her yağmur yağdığında suyun hep tuzlu akması hiç tatlı veya tatsız akmaması, gecelerin ve gündüzlerin milyonlarca yıldır karışmaması, tatlı ve tuzlu okyanusun birbirine karışmaması şans mı. Bİr sistem var değil mi. Peki bu sistem şans mı. Ah hayır ben her şeyi gözümle görüyorum ve bunlar şans olamayacak şeyler. Ben bunca şeyi görmemezlikten gelipte hiç bir şeye inanmayı beceremem, yapamam yani. Bir sürü delil kanıt var. Ve bunlar varken ben inkar edemem. Ve sana bir öneri araştır. Bütün dinleri. Fakat doğru yolla düzgün bir şekilde...
- +1 yıl
@DEV1LR3D Zaman insanlarin uretigi bir seydir. Zaman i tanimini, yapisini, herseyi bir uretik, uremezsek, kaybolurduk, insan birseyin suresini, birseyin olucagni, herseyi bilmek ister. O yuzden zaman yoktu vardi diyemeyiz. Tanri diye bir varlik ta eskiden insanlarin korkularini atmak icin, uretikleri bir hayali canliydi. "Tanri inanci insana mutluluk ve amac kazandiri, cunku beynin bunu dusunerek kendinin ozel, kendinin bilerek yaratildigni dusunur" bu yuzden tanri diye bir sey varda yokta diyemeyiz.
Evrenin yaratilmasi icin, ilah bir sey olmasi lazimdi, bir sey olmazsa tepkisi olmaz, minyacik kucucuk bir sey olsa da olmasi lazimdir, galaxileri, dunyalari herseyi birsey yapmistir, insanlari da, dunyamiz gelisen bir canli gibidir, ogrenir, insanlar gibi, Şu an dusuncemiz dunyamizin gelismesindendir. Tanri diye bir sey bana gore yok cunku sunu dusunun, milyarlarca kisi Şu an bir seyler yapiyor ki onlarin tanrisi, tanrilari "mutlu" olsun diye, ama CEVAP yok. Dinin tek yaptigi DEVASAL fayda insanlari birlestirmektir, insanlari ayni dusunce altina alir, tabi gelisen teknoloji, ve her saniye ogrenilen bilgilerle insanlar daha akilli oluyor, korkumuz azaliyor, olme riskmiz cok dusuyor, bunun sebebi de bizi ateizim e yonlendiriyor, yani ateizm bir BILGIDIR bir BILGI birikimi, bir INANC ya da bir DIN degildir. Bu arada ben diger dinlere yanlis demiyorum, aslinda dinler cok onemlidir, ondan inancinizi durdurmayin, sizi Şu an yasadigniz korkuyu sondurecektir, kapatacaktir. Şu an ulkemizin ve diger ulkelerin yaptigi din dersine saydi duyarim ancak, sadece muslumanligi ogretmek (bizim ulkede) yeterli degildir. Bizim gibi bir ulkede, ahlagi, ve obur dinleri ogretmek onemlidir. Hayati beynim anlamadigi icin, Şu an gordugum sartlara, gordugum seylere gore yasayip, mutlu olcam.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
31Cevap
Kucukken bir dine mensup degildim. Bilincsiz bir sekilde bir sure musluman olmustum. Bilinclendigimde yani kurani okuyup, kuranda anlamadigim yerleri arastirdigimda benim hayatimi uzerine kurdugum seylere ters dustugunu farkettim. Modern bir insanim ve koru korune insan haklarini savunuyorum. Bu bilinclenme surecinde hayati da sorguladim. Kendi kisiligimi, duygularimi korktugumu ve aciz oldugumu farkettim. Bunlari yendim. Ahirete, tanriya, onun iyiligine, her seyi o bilir basima gelen seyde hayir vardir gibi seylere siginmamayi ogrendim. Tum inanclarin altina yatan sebebi gordum. Acizlik ve korku. En cok korkulan ise olum, yokolmak. Olumden korkumu bir inanca baglamadan yendigim zaman artik olmustum.
Bes duyuyu kabullenirim inanmam. Ben hicbir seye inanmam. Sadece kabuller uzerinden yasarim. Cunku bir gun inanc yikilabilir. İste o an dusersin. Gercekten dusersin. Ve ben dusmek istemiyorum.
Dedigim gibi tersi kanitlanmadikca olumden sonraki yasami kabullenmeyecegim. Ha tutup kuran oyle diyor ama derse biri kafasina da o kuranla vururum.10 Yorumla
+1 yılsitede bu kadar ateist olduğunu bilmiyordum
ama şunu söylemek istiyorum peygamberlerden sonra imamların görüşlerinden yola çıkıldı edildi falan . ben zannetmiyorum onların görüşlerinin doğru olduğunun ( büyük kısmının )
Tanrı varsa onu kim yarattı diye soranlar olmuş haşa Tanrı yaratılmadı .
zaten onu şayet yaratmış biri olsaydı o Tanrı olurdu . soru saçma bir kere ^^
İnsanları yaratmak içinde beklediğini nerden biliyorsunuz onu da ayrı bir yerde sormak lazım diye düşünüyorum
Tanrı sözü olamayacak kadar hatalarla doluydu diyen biri olmuş haşa tabiki Tanrı sözüdür inanıyorum. Barnabas incili olayını biliyorsunuzdur zaten Tevratı zaten tahmin edebiliyorsunuz umarım . Kur'anda birbirne uyuşmuyor gibi görünen yerler aslında mecaz anlam içeriyor bazen . çelişen 2 yer gösterin açıklamasına bakın bir . kendinizce bakmayın
aslında bu arkadaşların böyle olmasında suç bulmuyorum ben suçu din tacirlerinde ve dini kullananlarda görüyorum . Akılları karıştıranlar onlar102 Yorumla- +1 yıl
Allahın yaratttığı mantıkla,Allahın mantığını anlamsız buluyormuşmuş bakk sen :D Çok komik ya,halbuki,doğru meali okumamış,iyice araştırmamış,anlamamış,orada ince göndermeleri görememiş,Allahın mantıksızlığını öne sürerek bu kitap Allahın gönderdiği kitap olamaz demiş:) Ne saçma.Sana katılıyorum mecaz anlamlar içeriyor...
- +1 yıl
SOn Peygamber geldi Sallallahu aleyhi vessellem "Ben Peygamberlerin ilki değilim" diye ayetlerde dediği geçiyor ve bir benzeri Tevrat a inananlarında olduğu bildirilmektedir baştan beri insanlar İslam üzere davet olundular ve her Peygamber kendisinden sonra geleni müjdeledi son olarak değişmeyen tek kitap ve diğerlerinin ortak koşmasına karşın Tevhid ile bir ebeden bir tebliğ ve sünnet metodu oluştu Yani İslam tekraren diğer okuyacaklar içinde söylüyorum sonradan icad edilen bir din değildir. Hatta Kur an ı Kerim kendisinden öncekileri doğrular. Çelişki var gibi söylemde bulunanlar imanı kavramadan inkar nazarıyla değerlendiriyorsunuz zaten Kur an ı Kerim kendisini her okuyanın anlayacağını bildirmiyor inkarcının inkarını arttırıyor. İman etmeyenleri imana çevirebilecek bir söz yokken kuramazlarken birde çelişki filan demeleri Kur an ı Kerim i ne kadar bilmediklerini ilmen ve hissiyaten düşünmediklerini ortaya koyuyor keşke adil olsaydılar
Kişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. Ne zaman bu sitede
Din ile ilgili bir soru görsem
aklıma bu öykü geliyor:
;
Bir gün acemi bir hoca
Meyhaneye gidip
sarhoşları doğru yola davet etmek ister
Sohbet açmak için selam verir
ve lafa 4 halifeden başlar
Yanında oturan sarhoş
- 4 halife mi , 1-2-3-4 diye sayar
bütün sarhoşlar güler
Hocada canınız cehenneme der meyhaneden çıkar gider
Sonra
kendisinden daha büyük bir alim olan
Ona ders veren hocasına gider
Durumu anlatır
Ermiş hoca der ki
Meyhanede vaaz vereceksen
Sarhoşların dilini bilmen gerekir60 Yorumlaneden atayiz oldunuz aaa çok aip çok ))
ateistliğin mantıklı bir açıklaması yoktur tıpkı herhangi bir dine inanmanın sebebinin de kesin bir açıklaması olmadığı gibi her kafadan binbir türlü ses çıkar daha çok laf cambazlığı vardır :) bu bir tercih ve yaşam biçimi meselesidir ...
mantıklı bir açıklama beklemek yararsızdır
çünkü herşeyden önce ateist olna kişi için mantık ne demektir, neyi ifade eder ne işe yarar bu mantık denen meret onu bir açıklığa kavuşturmak gerekir.
sonra inanç ve yaratıcı konusuna geçilebilir
hal böyle olunca
"mantık" konusunda bir ömür tüketmek söz konusudur ve inanç konusunu tartışmak anlamsızlaşır42 Yorumla- +1 yıl
Ateistligin mantikli bir aciklamasi olmali cunku ateistler tamamen bilimsel verilere gore hareket eden insanlar, akla ve mantiga uyuyorlar sadece.
- +1 yıl
herkesin mantğı başkadır, ortak bir mantık yok zaten temel farklılık, ateizmi ortaya çıkaran da bu.
Bilimi herkes kendi kafasına göre kullanıyor bilim tarafsız değil malesef, bilimsel bilgi de kesin ve mutlak doğru değil değişmez değildir. Bilimsel açıklamalar geçici cevaplardan ibarettir.
her akıl yerleştiği donanım ve yazılıma göre yürütülen algoritmaların değerlendirmesini yapar böylece her akıl aynı soru karşısında farklı cevaplar üretir.
Gizli Üye(36-45)+1 yılBir cevap daha vermeden duramayacağım. Daha önce ateisttim ve bu yüzden onların kafasındaki soruları çok iyi biliyorum bu yüzden onlarla tartışmayın arkadaşlar onlar bizi gerizekalı olarak kendilerini ileri zeka mantıklı olarak görüyorlar. Onlara kendimizi kanıtlamak zorunda değiliz. Herkes mantığı kadar düşünür bazı arkadaşlar onlara doğru yolu göstereyim derken yetersiz sorular açıklamalar yapıyorlar bu durumda onlar tarafından gülünç duruma geliyorsunuz. Ellemeyin onlar sorgulaya sorgulaya birgün doğru yolu bulabilir sonra eski düşüncelerine gülebilirler benim gibi. Onlarla tartışmaya girsem çok iyi anlıyorum onları güzel sorularla da sıkıştırırım köşeye evet benim cevap veremeyeceğim cevaplar da olabilir ama buna değmez. Her koyun kendi bacağından asılır boşverin. Herkesin düşüncesi kendinde kalsın tartışmaya girmeyin derim neyse kaçtım.
71 Yorumlaİnandığım dini daha yakından tanımaya çalıştım. Dinimi tanıdıkça, medya yoluyla anlatıldığı gibi olmadığını ve çevremdeki insanların da inandıkları dinden bihaber olduklarını ve böylelikle başkalarını da yanlış bilgilendirdiklerini gördüm.
İnandığım dinin(islamiyet) irade sahibi bir yaratıcı kelamı olamayacağının farkına varıp bunu kendime itiraf edebildikten sonra "acaba diğer dinler gerçek olabilir mi" sorusu gündeme geldi ve onları araştırmaya başladım biraz biraz. Diğer dinlere baktığımda, onlar da insan elinden çıkmış olduğu(bana göre) bariz olan inançlardı ve dinlerin hepsinin insan yapımı olduğuna ve bu kadar çok inananın olmasının sebebinin de hemen hemen kimsenin bilmemesinden, korkmasından kaynaklandığı sonucuna vardım.
Dinleri eledikten sonra artık yaratıcı var mı yok mu olabilir mi olamaz mı gibi sorulara sıra gelmişti.
Bu konuda çok düşündüm. Sonuç olarak irade sahibi bir yaratıcının olamaması gerektiği kanaatine vardım.13 Yorumla- +1 yıl
islam da seni rahatsız eden çelişki olarak gördüğün konu neydi?
- +1 yıl
Kadına erkeğin yancaısıymış gibi davranması, sadece dönemin şartlarını ilgilendiren ayetlerin bulunması, sadece Hz. Muhammed'in özel hayatını ilgilendiren bizimle alakası olmayan ayetlerin bulunması, yaratıcının ağzından çıkamayacağını düşündürtecek bazı ayetlerin mevcudu gibi gibi.
- +1 yıl
link Kadınlara getirilen haklar.O dönemin şartlarını ilgilendiren ve Peygamber'inin hayatını ilgilendiren şeyler bizler içinde geçerli.Hem Habibini kullarına tanıtıyor hemde aynı olaylar başımıza geldiğinde onlardan ders çıkarmamızı istiyor. Geçmiştekilerin yaptığı ve sonra başlarına gelenleri aktarıyorki aynı hataya düşmeyin bunlardan korunun diye.Allah Kuranı insanların anlayabileceği tarzda ve kimi ayetlerinide sadece dilediğinin anlayacağı tarzda gönd
ateist teist deist gibi terimlere çok takılmam benim inancım yoktur buna ne diyorlarsa desinler tanrı neden vardır neden yoktur sorularına cevabım ise tanrı var da olabilir yok da olabilir ama iletişime geçemediğim için yok sayarım inandığım zamanlar elbette vardı annem babam koyu dinci takılıyorlar.5 duyu ile algılanan şeylere takılmam pek benim inandığım şeyler aklın mantığın kestiği şeyler sevgiye ruha acıya öfkeye inanırım ama peygamberlere denizi ortadan ikiye ayıran hz.musaya dağı altına çeviren hz.isaya ayı bölen hz.muhammede inanmam ama başkaları inandığı için saygımı gösteririm.bence öldükten sonra doğmadan önce olan şeyler olcak doğmadan önce hiç bir şey hissetmiyorduk öldükten sonrada hissetmeyeceğiz.
sorularına elimden geldiği kadar cevap vermeye çalıştım.212 Yorumla- +1 yıl
kim neyi vaat ediyor ben iyi bir insanım eğer islamdan hristiyanlıktan budizm veya diğer dinlerden bahsediyorsan hangi birini yapayım her biri tanrı için ayrı bir şey istiyor üstelik tanrı benden bir şey istediğini belirtmiyor.
bazı şeyleri yapıyorum insanları mutlu ediyorum kötülükten uzak duruyorum ve hayatımı yaşıyorum tanrı olsa bile benden daha fazlasını istemeye hakkı yok çünkü bana daha fazlasını yapabileceğim bir hayatı bahşetmedi.
- +1 yıl
Dınlerın ısteklerı aynıdır once bunu anlayalım butun dınlerın ıyı ınsan olun der.İbadetleri kastediyorsan uygulanıs bıcımlerı farklı amacları aynıdır.Senden ıstedıgı haramlarımı yapma ıyı ınsan ol ve ıbadetlerımı yerıne getır bu kadr.
Zaten burası bır sınav yanı sana burda bırsey vermeyecek once yapıcaksın sonra odulunu alıcaksın - +1 yıl
bu konular uzun konular tartışılabilir senin kafan ne kadar karışık ise benimde kafam o kadar karışık şu an söylediğin iyi bir insan olma emrini tanrı istesin ya da istemesin ben onu yerine getiriyorum ancak ibadet gibi şeyleri gereksiz buluyorum beni yaratan neden ona tapınmamı istesin ki egosu mu var.
- +1 yıl
:)Hyr aslında bir örnek vericem gerisini sen düşün.
Namaz ibadeti.
Gunde 5 kere yapılır ve abdest almak gerekır namaz oncesınde
gunde 5 kere abdest aldıgında vucudunun temızlıgını duzenlı olarak yapmıs olursun ve vucudun dınc kalır kolay kolay hastalanmassın.Namazda oturup kalkmak kafayı cevırmek bunlar en temel egzersız hareketlerıdır aslında yanı vucuda faydalı seylerdır.Yanı namaz kıldıgında hem spor yapıyorsun hem temız kalıyorsun hemde bır ıbadet gerceklestırmıs oluryorsun. - +1 yıl
şey saygısızlık olarak algılama ama ben sporla ilgili olan bir insanım ve günde 16 dakika çalışarak vücudumun her bölümünü hareketlendiriyorum 5 vakit namazdan çok çok daha etkili bir çalışma stilidir ve spor sonrası banyo yapmak ise temiz insan olma ilkesidir yanlış anlama ama söylediğin şey pek mantıklı gelmedi bana.
- +1 yıl
sen ılgılısın sporla ama ben ılgılı degılım mesela.
Yada hergun yıkanmayı sevmıyorum.
Sadece kendımız ıcn dusunmemelıyız bu tum dunya ıcın boyledır.Yanı sen spor yapıosundur yapmayanlarda vardır.Yanı sunu demeye calısıyorum.Sana dayatıldıgını dusundugun ıbadetlerde senın gunluk yasamında rahatlatıcak seylerdır.
Mesela oruc tutmak kurban kesmek.
Bunlarda fakır ınsanları anlamak onlara yardım etmek onları anlamak ıcın yaptıgımız ıbadetlerdır.
Zaten en buyuk gunah kul hakkı yemektır
- +1 yıl
özür dilerim söylediğin şeyi kişisel düşündüm galiba haklısın eve o konularda pek bir bilgim yok ama mantıklı geliyor.
ama yinede belirtiyorum insanların deist teist veya ateist olması umrumda bile değil kim nasıl rahat ediyorsa öyle takılsın ben kendimi deist teist veya ateist sınıfında görmüyorum o yüzden kendi doğrularımı kendim çizerim lafı uzatmak demek istediğim şuan bir ateist ile konuşmuyorsun ateizm'in değerlerini savunmuyorum kesinlikle. - +1 yıl
O zaman sen agnostik tarzı bir inanışa sahip oluyorsun..
- +1 yıl
sadece dinciler onlar mı Bediüzzaman hazretleri vb bir sürü imanlı evliyalar alimler var onların kitaplarını okuyabilirsin. ve sana birsey diyecegm bir tanrının olmadıgana inanıyorsun ki haşa (bize göre ALLAH tektir birdir) saygımız sonsuz cünkü bizim dinimizde zorlama yoktur isteyen istediğine inanır senin canın acısa biyerin kanasa ne bilim sonucta bizler aciz insanlarız sen kendi kendine o acıyı gecirebilir misin buna gücün yeter mi kardes... oysa Rabbmz öyle merhametli öyle sefkatlidir ki herseye gücü yeten odur... biliyorum zor bir durumdur.. sana şunu söyliyim iman insanda huzurdur nedir iman ALLAH a inanmak meleklerine peygamberlerine kitaplarına ahiretine ve kaza ve kaderin ALLAH tan olduguna inanmaktır öylese iman huzurdur mutluluktur. müslüman olarak demek istedgm namaz kılarken hissttgm ohuzuru hiçbirseyde bulamadm ben ona inan bak zorlamıyorum yanlış anlama bu bir öneri ya da bir davettir kul RABBINI bırakmadıkca RABBI kulunu hiç bırakmaz gec olmadan tevbe et ona inan onu bırakma
Olayı kısaca özetliyorum sana : hayatta yapacak başka işi kalmayan gerizekalıların kafasının felsefe yapması sonucu olan birşey emin ol sundukları bahaneler çok saçma.Adam sormuş tanrıyı kim yarattı? yani arkadaşım birçok din aliminin bu konuda açıklaması var dinle öğren.Sonuç olarak adam yine soruyor "ama tanrıyı kim yarattı? " yani arkadaşım hiç birşeyi zaten tam olarak bilime dayandıramazsın biryerden sonra insanın bir yere sırtını yaslayıp inanması gerekir yapıcak birşey yok.
42 Yorumla- +1 yıl
Bu zorunlu inanıyoruz der gibi oldu. Ben hissettiğim için inanıyorum mesela.
Allaha ınanmalıyız cunku bize karşılıksız verdıklerı fazla.Kım kıme karsılıksız bıseyler verır bu dunyada.Önce sunu anlayalım allah bızden hıc bısey ıstemıyor aslında
Bize diyorkı ıyı ınsan olun sonsuza kadr mutlu olucaksınız.
Mesela ıbadetler dıyeceksınız her ıbadetın kısısel olarak yararları vardır
temızlık,spor hareketlerı vb gıbı vucut saglıgını zınde tutmak ıcın32 Yorumla- +1 yıl
Bismillahirrahmanirrahim
İbadetler sadece kendisi içerisinde sınırlı değildir yani kardeşim. Mesela namazın edepsizlikten sakındırdığı ayette geçmektedir. Mesela bir hırsızın karakter bozukluğu sadece o yaptığı pislikle sınırlı kalmaz bu diğer işlerinede sirayet eder. Mesela her rekatta okunan Fatiha suresinin anlamını tek tek incelerseniz Allah CC Kur an ı Kerim de çokça ikaz ettiği işlerden Allah CC a sığındığımızı adeta böyle bir ikramda bulunduğunu anlayabiliriz. Mesela Hamd alemlerin Rabbi olan Allah a mahsustur. bir ayette Allah CC nimetlerini saysak bitiremeyeceğimiz gerçeği bildirilmektedir dolayısıyla kapsamlı bir hamd ile bir hamd etmiş olmaktayız bu duanın başlangıcında Fatiha suresini yine Kur an da araştırın derim. Dikkat ederseniz itaatten çıkmış kimselere Allah CC yasakladığı diğer işlerde güzel gelmektedir. Flört gibi alkol tüketmekte yarış gibi faiz gibi kıyafet ölçüsüne dikkat etmemek gibi Allah CC zikrinden gafil olana şeytanın musallat olacağını bildirmektedir. - +1 yıl
Rabbimiz şükredecekler için gece ile gündüzün değişmesine idaresine dikkat çekmektedir bazı ayetlerde ya kıyamete kadar gece olsaydı veya kıyamete kadar gece olsaydı gibi bu kusursuz düzenin aksini akledip mevcut haline şükretmemizi sağlıyor hergün uykumuz geliyor tam dilediğimiz gibi. Başka ayette yiyeceklerin lezzeti olmasaydı diye yine aksi düşünülmesi yani yiyeceklerin lezzeti olsa bizde yaratılan tad alma algısı olmasa yine bir işe yaramazdı. yine sayısız ayet delil olarak Rabbimiz bu kez fiziken yapılardan değil hissiyaten ayet delil olarak bildiriyor ki onda cinslerin birbirine ısındırılması bildiriliyor düşünsenize erkek tek taraflı dişiye muhabbetli değil sadece dişide erkeğe muhabbetli bu muhabbeti hissetmeyebilirlerdi ve o zaman ne aile olurdu neden bir düzen topluluk... Yani maddesel olarak ne kadar mucizevi bir rastlantıya dayandırsalarda inkarcılar dünya oluşumunu bu hissiyat be lezzet algısınıdamı akletmiyorlar?
+1 yılTüm din kitaplarını derinlemesine okuyup inceledim..Tamamı Tanrı sözü olamayacak kadar mantık hatalarıyla doluydu..İnsanların yazdığında karar kıldım Sonrasında Deist sonrasında Agnostik sonrasında da Tanrı olgusunu mantıksal ve maddesel olarak inceleyerek Ateist oldum..Şu an için tek gerçeğim Bilim ve Sevgi ( Yorumlara cevap vermem )
51 Yorumla- +1 yıl
sence ne denseydi seni imana sevk edebilecek bir etki yapabilirdi? bir sözün var mı
+1 yılgözümüzün görmedi, sesini duymadık, görene şahit olmadık,
ama baktığın her şeyde.. hayır asla tesadüf olmaz ! bir planlayan var bunları...
Kızgınlıktan ve acıdan reddediyorlar bence..
Tanrıdan nefret ettiğim çok olmuştur :( NEDEN, NEDEN, NEDEN...
ama asla olmadığına inanamadım!10 Yorumla
+1 yıl8 Aydır Ateistim. Ailemin baskılarından bunaldım, bu sebep beni araştırmaya vs. götürdü. En sonunda bütün dinleri , inanışları ya da düşünceleri araştırdım. Hepsinin birer çelişkiden saçmalıktan ibaret olduğunu gördüm. Defalarca başkaldırdım çevremdeki insanların din üzerinden bana baskı yapmalarına. Ve en sonunda ben kazandım, artık bana saygı göstermek zorunda olduklarını biliyorlar ve baskı yapmıyorlar..
54 Yorumla- +1 yıl
supernova07, samimiyetine inanıyorum. ''8 aydır'' diye bir tabir kullandın ya. samimiyetine inanıyorum lan.
- +1 yıl
@Cinowa , saygıdeğer dostum. Eğer beyninin geri kaldığını kanıtlamak yerine düzgün okumayı seçseydin 8 ay yazdığını görebilirdin... İşte bu nedenle sizlere acıyoruz.
+1 yılcevabı boş küme. ateist olunmaz, fark edilir. içinizde inanç yok, ne duygusal ne mantıksal bir şey yok içeride. bu "olunmaz". ama anne babası "müslüman ol" dediği için müslüman olanların bunu olmak fiili ile tanımlaması gayet doğal.
22 Yorumla- +1 yıl
Bana tebliğ namına öyle bir şey söyleki sana Kur an ı Kerim den işaret edemeyeyim. Ve böylelikle sende anlaki o muhteşem bir kitap. Ve devamında ne denseydi size iman ederdiniz? buna cevap veremiyorsanız biraz üzerinde düşünmenizi tavsiye ederim. İman namına bana soruyorsanız neden inkara evrildiğinizi şöyle tanımlayabilirim kendimce sizler Allah CC nimetlerini anmıyorsunuz görmezlikten geliyorsunuz daha doğrusu.
Mesela özetle yeni bir dünya inşaa etmek isteseydin aynı fiziksel yapıda eş 2 göz 1 burun isterdiniz yine gece ve gündüz isterdiniz ve gece gündüzün sürekli değişmesini elbet dilerdiniz denizin renklerini göğün renklerini mavi tonlarını düşünün yeşil tabiatı düşünün
bütün bu düzenin rastlantısal olması imkansız Diyelimki tesadüfen fiziken muhteşem bir yapı oluştu peki sürekli idaresi!!! sürekli idaresi hayret verici bütün düzen Kur an ı Kerim de iman a delil teşkil ederken ayrıca erkeğe dişiyi dişiyi erkeğe ısındırdığıda Allah CC delillerindendir. - +1 yıl
göreceli olarak fiziki oluşum bütün renk düzenini insanın ten renklerini hayvanatın renklerini yiyeceklerin lezzetini erkeği dişiye ısındırma ve aynı zamanda belirttiğim gibi dişiyi erkeğe muhabbetli kılma muhteşem apaçık delillerdendir. Diğer dinlerden dolayı bu sizce karmaşa kafanıza takılıyorsa onuda izah edebilirim aslında insanların baştan beri aynı dosdoğru yol üzere davet edildikleri gayet açıktır
şimdi heımız ınanıyoruz cennet var cehennem var ALLAH 1 peygamber hz muhammed ölunce hesap var o hesabın bır bedelı var korkumuzu ve sevgımızı beyan edıyoruz iman ettık dıyoruz pekala bır muslumana farz olan seylerın kacta kacını yapıyoruz emredılenın kacta kacını yapıyoruz bız gercekten ınanıyormuyuz
00 Yorumlaeski insanlar avcı yaşarken 6.hislerini yoğun olarak kullanırlardı. şehirleştikçe bu his kaybolmaya başladı. bu his kayboldukça his yerini zekaya bırakır bunun sonucu insanoğlu düşünüp durmaya başlar ve kendi içinde mantıklı gelene yönelir. bütün olay bu. inanıp inanmamak kişiye bağlı.
dine inananlarda körü körüne inanıyor genelde korkutuluyorlar oysaki dini gerçekten yaşayan o kadar az insan var ki ..00 Yorumla
+1 yılkişiler dini kendi çıkarlarına göre yorumladıkları için bir süre sonra din içinde çelişkiler ortaya çıkmaya başlıyor. sonra bu konuda meraklı biri kalkıyor araştırıyor ama yüce, yol gösterici bir dinin çelişkilerle dolu olduğunu görüyor. sonra da gel inan.
15 Yorumla- +1 yıl
kuran ı kerim tek başına yeterli değil biliyorsun. bir rehbere ihtiyacı var. o rehberi de farklı anlayınca insanlar meshepler ortaya çıktı. örneği oruç tutma meselesi her meshepte aynı değil. bir de müslümanım diyen adam önüne gelene ana avrat küfür ediyorsa birilerini eziyorsa nerede kaldı islam hoşgörüsü?
- +1 yıl
sünnet ve hadisler meshepten meshepe farklı ama. rehber derken senin dediğinle aynı şeyi kastettim zaten bu arada :)
Insanları kandırmanın en kolay yolu dındır;allah olmasa hırsızlıklar sucların ne derece oldugunu dusun neden hındıstanda allaha tapmıyorlar onlar kulu degılmı ? Cennete gıden gelmı hıc ? Yoktan var olmaz ından olunce curur ve bıter cennet cehennem metafizigin otesinde...
20 Yorumlaköşeye sıkıştıklarında direk "onu kim yarattı" diyorlar. Kuran-ı Kerim in insan kelamı olmadığının birçok kanıtı var. kanıtı varsa ki olduğunu söyledim direk ihlas suresini açmaları gerekiyor. istedikleri yaşam tarzı islamiyete uygun değil. zorunlu olanları yapmak güçlerine gidiyor. vicdanlarını ancak inkar ederek, yalanlayarak rahatlatıyorlar. aman neyse ne son nefeslerinde anlayacaklar neyin ne olduğunu. istedikleri gibi yaşasınlar
41 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu konuları ne kadar tartışsak fayda etmez herkes kendi kararını vermiş değiştiremeyiz belki zamanla farklı açıdan bakmayı görürler bazı şeyleri görmek için iki gözden fazlası olması gerektiğini anlarlar. Bir de paylaşım yapayım imana gelelim hep birlikte :)
https://www.youtube.com/watch?v=3fVtkdYOJo4
50 Yorumlaherşey kuranda yazıo din bir yönetim biçimir insanlığın var oluşundan beri olan birsey evrim gecırmiştr devamlı peki neden farklı dinler vardır mesela hristiyanlık incile bağlıdır incil orjinalliğini kaybettiği için müslümanlık gelmiştr aslında benim dinle pek aram olduğu sölenemez ama inanan biriym
02 Yorumlakainatın tamamı hesaba dayalı hıc bırsey tesaduf gorunmuyor bir musluman olarak degıl aklı davranarak yazdım
41 Yorumla- +1 yıl
Kimse tatmin etmeye çalışmıyorsa neden cevap veriyorlar?
şunu diyecem kardeş parantez icindeki yazıyı güncellersen bende kendi adıma bir iyilik yaptıgımı düşünürüm bunu onların okumasını istiyorum( siz iyilik yaparmısınız ve iyilik yaptıgınızda sevinirmisiniz o halde yapmaya devam edin bu iyilikler icinizdeki gerceği ortaya cıkaracaktır) bu yazıyı soru güncellemesinde kopyala yapıştır yaparsan ve okurlarsa sevinirim ..lütfen.. teşekkür
00 Yorumla
+1 yılvarlık felsefesine göre varoluşu biz istemedik.yaşam bize verilen bir hediyeyse neden acı çekmek zorundayız.varoluşun amacı kısa bir ömürde 60 yılın hesabı sonsuzluğa değer mi? ya da kıyaslanabilir mi? pişmanlık duygusu var ise bu tanrı vergisiyse eğer öldükten sonra neden pişman olamıyoruz.? pişamanlığın tanımı iş işten geçtikten sonra anlamaktır... dünya adil değil.
00 Yorumla
+1 yılbence ateistlik bir kaçış yolu.çünkü bişey varsa vardır mantığından yola çıkılarak bir sonuca gidilmez bişey varsa sebebide vardır diye düşünüyorum bu sistem gelişigüzel olacak bişey değil bence.
30 YorumlaAteist olmamın nedeni allah varsa neden aç insanlar var allah varsa Afrikadaki çocuklar neden aç hani Müslümanlar korunuyormuşta Afganistan neden vuruluyor en azından bir kere göreydik be reis? diyecem çarpılırım işin özü şu gözle görünen YOBAZlardan nefret ediyorum ve her türlü ilime saygı duyuyorum ve büyü kitaplarına ve Denizi 2 ye yarmalenkolara inanmıyorum kg
11 Yorumla- +1 yıl
Hocam bak afrikadaki çocuklar falan neden aç diyorsun ya biz müslümanlar zekat ve fitre veririz ancak bizimde gücümüz belli yanlış hatırlamıyorsam bir yerde dünyanın en zengin ilk100-200 kişisi zekat ve fitre verse dünyada sefalet diye bir şey kalmayacaktı şimdi gelelim ötekine en azından bir kere görseydik demişsin bu dünya bir imtihan dünyası ALLAH Kuran-ı Kerim i indirdi peygamberler indirdi bize dini öğretti yani bir örnekle açıklamak gerekirse öğretmen bize 2+2= 4 bunu öğretiyor ancak biz sınavda 2+2=5 yazarsak bu bizim suçumuzdur öğretmen sınava müdahale etmez bunun mükafatınıda cezasınıda bizler ahirette çekeceğiz. Denizin ikiye ayyrılmasından bahsetmişsin hocam buda inanç meselesi be
+1 yılöylede herkes allahı açıklayın diyo bide ters mantıktan bakarsak daha sağlıklı olur biz nasıl ortaya çıktık.insan gibi bir varlık müthiş bir beyin ışık hızından daha hızlı hareket edebilen düşünce hızından bahsedilio böyle bişey nasıl oluştu
12 Yorumla- +1 yıl
o işte araştırmayla bulunacak bişey değil.işte sıkıntı orda anladın
Ateist değilim ama Müslüman da değilim. Tanrıyı tanıyorum ama bir inancım yok. Çünkü bir bilince, sırf beni yarattı diye ibadet edemiyorum. Tüm sorumluluğumun sebebi, üstümdeki tüm hakkının sebebi, beni yaratması ise; ben neden minnettar olayım ki? Ancak beni yok edeceğini anladığım anda minnet duyarım.
018 Yorumla- +1 yıl
aşkitoşko ...arkadaşın mükemmle ve açıklayıcı cvbına silik ve yetersiz cevap vermişsin.düşünmeden konuşuyor bu arkadaşlar. var olusunu sorgulamak neden suç ?neden _ neden diye soramıcakmiyiz?
- +1 yıl
Karınca yangını söndürmek için minik ağzı ile su taşıyordu. Görenler hayretler içerisinde karıncaya “Ne yapmaya çalışıyorsun?”, karınca da “Ateşi söndürmeye çalışıyorum”, “Bu kadar su ile mi söndüreceksin?”, karınca da “Benim gücüm bu kadar. Ben de biliyorum bu kadar su ile bu ateş sönmez. Ama ben yangının sönmesini isteyen taraftayım. Tarafım belli olsun.
Günah olanlar bazı arkadaşlara tatlı geldiği için allahın varlıgını ınkar edıp vıcdanlarını rahatlatıyorlar :)
40 YorumlaDua ederken tanrıyla konuşurken falan kendi kendilerine konuştuklarını farketmislerdir. Sonrada tanri yok cunku diye mantikli bir sekilde aciklama gayretine girip bir ton sey sayip dokebilirler onune.
11 Yorumla
+1 yılKadınlar ve eşcinseller hakkında olan ayetler yüzünden, kuranda ne kadar öyle degil dense de şeriat var bu yüzden, tanrıya inanmama sebebim de ebediyete inanmam spiritüalizme inanıyorum (dinden sogudum sogolsun siyasal İslam ve din kültürü hocam)
00 YorumlaAteistler bilimi göstererek haklı çıkmaya çalışıyor, bilim ise Tanrı'nın varlığını haklı çıkarıyor, mantığı kullanarak bu düşüncelerini haklı çıkarmak istiyorlar, mantık ise baştan aşağı Tanrı'nın varlığına dayanıyor. durum enteresan.
31 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,8b cevap paylaştı. cevaplara biraz baktım da insanların kafası çok karışmış.ama yazmaya çok üşeniyorum :(
30 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. atesit değilim ama bu feto ve diğer cemaatlerden insanları tanıdıkça dinden çıkıyorum dinimden soğuyorum açıkcası.
21 Yorumla- +1 yıl
hayır hayır, başkalarının davranışlarını beğenmiyebilirsin ama var olan bir güzelliktan vazgeçme... Sen öyle ol ki seni örnek alsın herkes
+1 yılTanrı varsa, Tanrıyı kim yarattı ve neden insanları yaratmak için yıllarca bekledi? Bana mantıklı bir cevap veren olursa bu sene hacca gidiyorum.
415 Yorumla- +1 yıl
O doğurmamış ve doğurandır vs. diyor biliyorum..Eee o zaman, neden müslümanlar bunca şey tesadüf mü diyor?Ayrıca, insanları yaratmak için neden yıllarca bekledi, hala cevap gelmedi..
- +1 yıl
Hala tatmin olmadım.
- +1 yıl
peki biz nasıl çıktık :)
- +1 yıl
insanı yaratma nedeni derki Hz. Muhammedin yüzü suyu hürmetine tüm evreni ve insanlığı yarattım. Şimdi Muhammed binlerce yıl sonra doğdu, o insan değil miydi deme... tabi bunlar gönül işi ve anlam olarak filmini izletseler bizim anlayamayacağımız kavramlar.
velevki yarattı çünki sıkıldı,
velevki yarattı çünki yapabiliyordu,
velevki buna ihtiyacı vardı,
velevki bizim bilmediğimiz büyük bir sır yaradılışımız..
bu soruları anlamamış olman reddetmene sebep olamaz Tanrının varlığını bence! - +1 yıl
Sen neden burda yazıyorsun onun cevabını ver bize diyebilirmiyiz.Çünkü burda yazmayı diledin.O halde Allah'ta istediği zaman istediği şeyi yapmaya bizden Kadirdir öyle dilemiştir.İnsanları neden yaratmak için bu kadar bekledi demişsin ilk sorunun cevabında zaten var.Ama zaman ve mekan konuları tartışmalıdır.Uzayda zaman heryerde aynı değildir.İnsandan önce birsürü yaradılmış varken insandan sonrada birsürü mahluk olacaktır.Neden onca zaman bekledi sorusu saçmadır.
allah beni takmadı artık ben de onu takmıyorum.herşey karşılıklı
512 Yorumla- +1 yıl
bizi iplemiyor hiç:(
- +1 yıl
Yani sana göre acı için mi Allah'a inanılmalı, umursanmalı? Yanlış bir örnek verdin aşkitoşko..
bi kere burda boşuna yazıyosunuz siz yazdınız diye ateist arkadaşlar inanacak değil onların yazmasıda sizi inancınızdan vazgeçirmicek hala neyi tartışıyosunuz anlamadım
10 YorumlaBende saygı duyarım. Ateist arkadaşlarim var hiç bir zamanda yargılamadim.
10 Yorumla
+1 yılben şeyi merak ediyorum acaba ahiret günü ne yapacaklar?
50 Yorumla5 duyuyla ilgisi yok.dinler içi sacmalik dolu insan icadı
10 Yorumlastephen hawking in bir belgeseli var onu izleyip dinden çıkmayacak adam tanımıyorum.sorularının cevapları orada yani.
28 Yorumla- +1 yıl
yok ben stefın hawking in bir kaç videosunu izledim ama sen hangisinden bahsediyorsun acaba seyretmediğim bir videosu olabilir ondan sordum
sanırım dediğin belgesel bu
link
her zaman da "okumuyorsunuz araştırmıyorsunuz" gibi hazır cevaplar :) sadece her okuduğumu ve izlediğimi mutlak doğru olarak kabul etmiyorum malesef
iyi geceler bir de
arkadaşım diyor ki selamımı söyle Gizem'e sinirliyken daha güzel oluyor de diyor )) - +1 yıl
Gizem ne denilseydi iman ederdin? Delillerden gaflete düşmeyin bir mucize görseydiniz içiniz dolardı fakat o aynı mucize sürekli cereyan ettiğinde işte böyle gaflete düşüyorsunuz. Tebliğ mükemmel keşke hissetseydiniz
cumadan cumaya giderim kul hakkıına dikkat ederim inş cennete gideçeğimi düşünüyorum :) beklerim cennetime
00 YorumlaAteistler Tanri yoktur diyor ..olmayan birseyi nasil aciklasinlar ...kıroyumemmeparabende.. Hristiyanlar sünnet olmaz, yahudiler olur...
00 Yorumlasen ataist misin ...rabbim anlımıza yazmasın ...
10 Yorumla
+1 yılbilinçsiz olarak inandığım zamanlar var evet.
11 Yorumlasöylemeyiz.
00 Yorumla
+1 yılAllah'ım bilir.
20 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler