Neden Ateist oldunuz?

Az önce Tanrı neden vardır/yoktur tarzı bir soruya denk geldim ve merak ediyorum, ateist olanlar neden ateistliği seçtiniz ve ondan önce bilinçli olarak inandığınız zamanlar var mıydı? Sorum kesinlikle kimseye gönderme değil ben her görüşe saygı duymaya çalışıyorum. Ve açıkçası tanrı tanımazlık hakkında çok bir bilgim yok. Yani sadece 5 duyu ile algılanan şeylere mi inanıyorsunuz? Ve size göre öldükten sonra ne olacak?

Not: Saçma sapan klavye kahramanları çirkin şeyler yazmasın diye soruyu gizlilere kapalı soruyorum. Ve kimse buraya gelip ayet vs. yazmazsa sevinirim.
Güncellemeler
+1 yıl
Ateistlerden çok inananlardan cevap/yorum geldi. Bir de söylediklerinizi açıklarsanız sevinirim. Mesela Allah hep vardı diyenler sizce nasıl hep var olmuş olabilir? Ya da zaman kavramını ele alanlar açıklayarak alırsa daha güzel olur. Ve ateist arkadaşlar pek açıklamada bulunmadı, çok kısa yazıyorsunuz...
Güncellemeler
+1 yıl
Şimdi en iyi cevabı ateistlerden seçtin vs. demeyin ben zaten o soruyu onlara sordum ve içlerinde en mantıklı açıklayan kişiyi seçtim. İnanan bir insanım, tabiki de herkes inançlı olsun isterim fakat insanoğlu farklılıklarla yaratılmış ve herkesin doğrusu kendine.
Neden Ateist oldunuz?