kalemimi evde unutmuştum bunu huy edinmiştim artık hep unutuyordum. Bir arkadaş kalemini verdi sonra geri verirken al tekrar unutursun yarın milletten dilenme dedi bildiğin evlat acısı gibi koydu. İlginç olan bu söz sayesinde bir daha kalemimi unutmadım bazen doğruları söylemek iş görüyorlar. Aileme doğruları söylemem sormaması gereken soruları soruyorlar. Nereye gittiğimi sormamalı ailem direk başka yerdeyim derim oraya giderler bulamazlar. Böyle böyle alıştırdım artık neredesin arkadaşlarla takılıyorum bitti.
Önce kovarlar sonra ah mah ederler, pişman olurlar. İşte bu yüzden doğruyu söylemek kadar tatlı dilli olmak da önemli : Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır :)
Sen en kadar doğuruyu söylersen söyle farketmiyor , karşındaki her zaman inanmak istediğine inanıyor. Doğrunun kendiside yalan söylemedeki amaca hizmet etmesine rağmen durumun değişmemesi bunu gösterir nitelikte.
Dediğin gibi, dürüst olan her zaman kaybetmeye mahkumdur yeryüzünde. Çünkü dünyanın getirdiği kurallara uymazlar. Bunun en basit örneği ise kime sorarsan sor herkes dürüsttür ee peki dürüst olmayan kim? yalancı.
Ne yazık ki. Bazıları gerçeklerle yüzleşemeyecek kadar korkak olmaya devam ettikçe daha çok köyden kovulacağız. Ay eski sevgilim geldi aklıma, sinirlendim akşam akşam.
Bu lafı kendilerini her zaman kurnaz sanan, oyunları bozulmasın diye yanında doğru düzgün kişilerin olmasını istemeyen kişiler tarafından çıkarılmıştır büyük ihtimalle. Zaten her zaman 10. bir köy vardır.
Evet bence kovarlar çünkü insalar onlara duymak istediği şeyleri söylemediğin zaman senden uzaklaşıp ona duymak istedikleri şeyleri söyleyenlerle samimi oluyorlar ✋🏻
En İyi Cevaplar