Öfke kontrolü için öneri lütfen?

Merhaba. Öncelikle bugün nişanlım aç olduğunu söyledi ve yemek yapmamı istedi. Yemek yaptım koydum masaya yemeye başladık ve daha 3 kaşık almadan kiloma ve diyete uymamama laf söyledi. Sinirle tabağımı lavabonun içine attım yemiyorum tamam diyerek. Tamam bende yemiyorum o zaman dedi. Sonra az bişey koydum tabağa tamam ye hadi yiyorum dedim. Yok yemicem dedi bıraktı yemeği 2 kaşık bile almadan ki o zamana kadar açım açım diye söyleniyordu. Israr ettim yemesi için yemedi. Bu sefer daha çok sinirlenip tabakların ikisinide çöpe döktüm yemezsen yeme dedim. Kalktı gitti. Aradan zaman geçince sinirim geçti, pişman oldum ama o an kendimi kontrol edemedim. Bu sadece bugünkü bir örnekti. Bu aralar öfke kontrolü sağlayamıyorum. Sürekli saldırı halindeyim. Yaza evleneceğiz. Gelinlikçide balık gelinlik size olmaz dediği için bir kadını aşağıladım. Bundan da pişman oldum ama söyleyiş tarzı bence hoş değildi. İki gün önce de nişanlımda bir mevzu hakkında aslında abartılmayacak bir durumdu ama o an sinirlerimi bozdu ve o sinirle saçlarımı kestim. Neyse ki nişanlım makası aldı çok fazla gitmeden. Bu ve bunun gibi şu sıralar aşırı derecede bir melankoli, sinir, ani parlamalar, pişmanlık, ağlama krizleri buna bağlı nefes alamama durumu yaşıyorum. Öfke kontrolü sağlayamıyorum. Öfke kontrolü için öneri rica ediyorum. :( Nişanlımı çok seviyorum ama biliyorum ki ben bu şekildeyken evlensek bile uzun sürmücek. Kendimi kontrol edebilmek istiyorum. Ne yapmalıyım?
Öfke kontrolü için öneri lütfen?