Tek başıma bir şey yapmaktan korkuyorum. Sürekli düşünüyorum. Bu sene içinde memur olacağım. Çalışmaktan, takım elbise giymekten, yeni ortamlara girmekten korkuyorum. Tek başıma sorunların üstesinden gelemiyorum. Sürekli yanımda birisi olsun, bana güç versin, benimle birlikte beni anlasın istiyorum. Hep başkalarından bir şeyler bekliyorum. İnsanlara düşüncelerimi rahat rahat söyleyemiyorum. Tek başıma bir kafeye veya bir lokantaya girip yemek yiyemiyorum. Aklıma memur olup takım elbise giydiğim zaman düşüncesi geldikçe kötü oluyorum. Nasıl yenerim bu durumu mu? Normal atılgan ve açık bir insan olmak istiyorum. Utangaç ve içine kapanık bu halimden kurtulmak istiyorum. :( :( Nasıl üstesinden gelirim bu durumun? Çok fazla öz güven eksikliğim var.
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence umursama hiçbir şeyi altı üstü rezil olursun :) Hiç tanımadığın insanlara karşı rezil olman daha iyi bence durma evde şimdi şu an bu saat çık sokağa insanlarla konuş bakkalla konuş nebileyim kasapla konuş dünkü maç muhabbetlerini yap :D Erkekler daha iyiler bu konuda dün metrobüse bindim full fenerli abiler gençler hepsi maç muhabbeti yapıyorlar hoşuma gitti ya sonuçta tanımıyorlar birbirlerini :)
Bu arada benimde annem babam ayrı benzer şeyleri yaşadım yaşıyorum bende 20 yaşındayım seneye üniversite bitecek hemşire olarak çalışmaya başlıcam istemediğim bir meslek sırf babamın desteği yok diye iş garantisi var diye bunu seçtim istemeye istemeye :( Annemle ablam ve kardeşimle yaşadığım için eve para getirmem gerek baba yok malum :( o yüzden bırakamıyorum ve iş hayatına atılmak istemiyorum :( Çok korkuyorum çok bunaldım ve inan sende kendimi gördüm o kadar iyi anlıyorum ki annemiz babamız ayrı, özgüven eksikliğimiz var, iş hayatına atılmak istemiyoruz ama çalışmak zorundayız... Ne gezmek zevk verir oldu ne de başka şey tükenmiş hissediyorum ama güçlü olmak zorundayız15 Yorumla
Soran+1 yılHiçbirşey zevk vermiyor artık. Sadece ölmek istiyorum. :(
Cevap sahibi+1 yılİnan bende öyleyim çözümü bilsem kendim yapıcam ama yok öteki taraf korkusu engelliyor sadece
Soran+1 yılArkamda düşüneceğim birşey yok. Üzülecek kimse yok. Ölmem tek çözüm. Ama cesaret edemiyorum intihara. :(
Cevap sahibi+1 yılAnnen ve ablan üzülmezler mi? Bak bende aynı durumdayım ama bu da geçecek ölmeye cesaretin varsa hayatını değiştirmen için illaki var ve sen şu asosyalliğini üzerinden atmadan bilemeyeceksin hayatın tadını mutlu olmayı bunu aş önce
Soran+1 yılBen iyi olsam bile ailem iyi olmayacak ve ben bunu kafama takacağım. Hiç birşey düzelmeyecek. Bok gibi olacak hep hayat.
En İyi Cevaplar
Al benden de o kadar çok iyi anlıyorum seni o özgüven eksikliği çok koyuyor insana ama ne yapacaksın biliyor musun? İnadına derin bir nefes alıp ben başarıcam diyeceksin bir de çevrendeki insanlardan yani sevdiklerinden destek alman gerekiyor inan çok iyi gelecektir sana kendimden biliyorum pes ettiğim zamanlarda sevdiklerim vardı ve hala varlar şükür :)
57 Yorumla
Soran+1 yılBenim sevdiklerim yok işte. Yalnızım.
Soran+1 yılAilem ayrı. Annem ve ablamla yaşıyorum. Daha doğrusu yaşamak istemiyorum.
Soran+1 yılOlmuyor işte. Yapamıyorum. Kaçıp kurtulmak ve unutmak ya da en temizi ölmek istiyorum.
Soran+1 yılYalnızım. Sıkıntılı bir ailem var. Hiç mutlu değilim. Sürekli sinir ve stres altındayım.
Sizde öz güven sorunu yok ki. Sosyal fobi var. Kalabalığa girmekten tedirgin oluyorsunuz. Bir insanla diyaloğunuz iyiyken birden fazla kişi ile rahat edemiyorsunuz ve kendinizi fazla kasıyorsunuz. Takım elbise giymekten korkmuyorsunuz sadece giydiğinizde insanların sizin hakkında ki olumsuz düşüncelerden korkuyorsunuz. Bunun tedavisi filan yok. Korkunun yenmenin yolu nasıl o korkunun üzerine varmak ise bunda da aynısı. Bakın ilk denize girdiğinizde sudan korkarsınız hemen giremezsiniz. On dakika sonra nasıl koşarak giriyorsanız koşarak korkmadan bunda da böyle. Kalabalığa girin çekinmeyin kimse birşey diyemez siz ne kadar rahat hissederseniz o kadar çok sizinde konuşmak isteyen zaman geçirmek isteyen olacaktır buna emin olabilirsiniz.
10 Yorumla
denemekten korkmayarak bence.. yanlış yapmak hiç yapmamaktan daha iyidir.. bir yolun sonunda ne oldugunu o yolda ilerleyerek görebilirsin bekleyerek diil.. bence önce küçük sorumluluklar almalısın.. yavas yavas kademeli olarak o zaten ilerleyecektir
23 Yorumla
Soran+1 yılYapamıyorum işte. Kendi içimde boğuluyorum.
Soran+1 yılVar büyük ihtimalle.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
71
Cevap
50Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 529 cevap paylaştı. Yardim sever ol. Allaha sigin namazlarini eksik etme. Korkularin uzerine git. Bos durma. Surekli bir arayis bul kendine. Insanlarla konuş. Sevdigin seyleri yap. Monoton yaşama. Bugun cayin kasigini sag elinle cevirdiysen yarin sol elinle cevir. Kucuk ama etkili olacaktir. Aklina gelen herseyi yap. Gercekten aklina gelen her seyi yaparsan mutlu olursun. Mesela yapman gereken bir sey var onu dusunuyorsun ve sonra diyorsun yok yapamam. Yapacaksin. Kendine söz gecirmeyi bilmelisin. Yaptikca yapacaksin. Sevdikce seversin.. Özgüven geldikce gelir. Korkularin uzerine gitmelisin.. Basardiklarina bak ve gurur duy kendinden. Olacaksa olur zaten hersey kendiliginden gelisecek.
11 Yorumla
Soran+1 yılAllahın yardım ettiği yok.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılvalla sen aynı ben yani ama benim çok sıkıntım oldu. yakışıklıydım kızlar hayatımı mahvetti babamıda kaybvettim. ben şarkıcı olmak istiyordum hayatım mahvolunca sesimide kaybettim.. hayat zor.. insanlarda sıkıcı ve kötü.. şimdi hiçbirşeye yanaşmıyorum. ama bende sosyal fobi ve anskiyete de vardı hani sen tek başıma lokantaya giremiyorum demişsin ya bende bankaya falan gidemiyorum tek başıma. bende çekingenlik ve özgüven eksikliği vardı. zaten bunlar sf nin içinde. bu yüzden güzel ve sevdiğim bir kızı kaybettim yusuf. sen dertlisin ama ben senden dertli :-(
10 Yorumla Sosyal hayatın mağfolmuş. ayriyetten aynanın karşısına geç bir söyle kendine ben böyle yapmaya devam edersem ne geçicek elime ne yapmaya çalışıyorum ben bir sor kendine hayatım ne zamana kadar kötüleşicek?
kendinle yüzleşmelisin eğer yüzleşebilirsen bütün kuralları kırıp oynamakta olduğun oyunu bozabilirsin.
ve bir iş yapacağın zaman kendini motive et o iş beni yıkamaz ben yıkarım.
ya da bir insanın karşısında utanma düşün o insan ne olarak benden üstünki bakamıyorum.
kendini motive etmeyi öğrenmelisin. bu hayat acımasız hayat kimse yanında olmucak hepsi teker teker gidicek sen kalıcaksın ayakta durabilirsin allah kimsenin kaldıramayacağı yükü vermez.
Eğer bilgisayar ile çok uğraşıyorsan bu güvenini kırar bilgisayardan biraz uzaklaş dışarıdaki hayata alış.
Iyi ks'ler.10 YorumlaHepimiz seninle aynı ortamda yaşıyoruz birçok insan memur ve bu işten para kazanıyor. Öncelikle bunun farkında ol. Öz güven eksikliğini yalnızca sen yaşamıyorsun bunu da bil. Geriye kalan şeylerde senin elinde sen artık özgür bir bireysin belli bir yaştasın kendi ayakların üzerinde durabiliyorsun belli bir işin var belki de birçok insanın yaşamak istediği hayatı yaşıyorsundur bilemezsin. Tek başına bir cafeye gidip bir şeyler yesen kimse sana bu adam burda tek başına napıyo demez mesela yani işin özeti her şey sende biter bu düşünceyi at beyninden baktın olmuyo psikologla birlikte üstesinden gelirsin bu işin.
10 Yorumla
+1 yılyazının bazı kısımlarında kendimi okur gibi oldum bu tarz şeyleri atlatmanın tek yolu "denemektir" hiçbir şeyin sana ne gibi yararı ve zararı olacağını bir kez denemeden bilemezsin. yeni bir ortam tüm insanları kasar sadece dene sonucu ne olursa olsun.. "sonuçta nefes alan hiçbir insan ne benden üstün ne de benden aşağı hepimiz aynı sistemin parçasıyız" mentalitesiyle yaşarım bu sayede yeni bir ortama girerken sanki ben buranın müdavimiyim gibi bir his oluştururum :) yani bu ilk giriş senin o alandaki geleceğini belirler ilk gün kralmışsın gibi takıl sonra herşey kendiliğinden gelecek :D
10 YorumlaBence psikologdan destek almalısın. Psikologdan çekinmene gerek yok. Çok daha büyük sorunlarını anlatıyor insanlar onlara. Biraz kendini dile getirmeye çalışırsan o seni anlayacaktır eminim. İşleri bu ne de olsa. :) Ama sana tavsiyem, insanlardan her şeyi bekleme. Eğer öyle olursa daha çok üzülürsün. İnsanların başkalarına anlatamadığı dertleri oluyor elbet ama onu kendi içinde yenebilirsin, aynı benim gibi. :) Ayrıca yeni bir ortama girsen ne olacak sanki? İnsanları güleryüzle karşılarsan hiçbir sorun kalmaz ortada, yavaş yavaş açılırsın. Psikologdan yardım alsan bile senin de biraz çabalaman gerek. Bence bunu başarabilirsin. :) Sadece biraz çaba sarfet, eminim insanlar senin kalbinin güzelliğini anlayacaklardır
13 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim. :) Gerçekten, çabalarsan başarabilirsin. İnsanları boşver, seni üzen kişileri de. Sevgisiz büyümüş olabilirsin ama pes etmemelisin. Daha çok genciz ve dünyada yaşamamız gerek birçok güzel şey var. Eminim bir gün sana gerçekten değer verecek biriyle karşılacaksın :)
Soran+1 yılİnşallah.
Bende aynıyım. Psikiyatriye gitme imkanın varsa bir ilaç var onu yazıyorlar bende onu kullanıyorum henuz 15 gün oldu bir faydasını göremedim daha 1 aydan sonra belli olurmuş bir faydasını görürsem yazarım ama olucağını sanmıyorum. Bunu içten çözmemiz gerek bence ama onu da yapamıyorum işte büyük ihtimal sende aynı şekildesindir
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet maalesef.
+1 yılHayırlı olsun kardeş sende bizdensin :) Bana göre bunun bir tedavisi yok , he ömür boyu böyle yaşamazsın illaki geçer ama 5 sene ama 10 sene :D Bu olay zihinsel bir rahatsızlık olarak geçiyor 4 sene oldu benim , hala aynıyım artık kabullendim ben böyleyim diye.. sanada Allah şifa versin
11 Yorumla
Soran+1 yıl😢😢😢
Kimse senden üstün ya da mükemmel degil korkulacak bir sey yok sen boyle dusundukce böyle davrandikca seni ezmeye calisirlar hep birileriyle bir seyler yapamazsin elbet bir gun tek kalirsin birak umursama bu kadar akisina yasa unutma kimse senden iyi degil baskalari nasil basarmissa sende basarabilirsin hicbir seyin eksik degil onlardan yeter ki kendine guven bana gore zaten dört dörtlük olan değil kusurlarini bilip kendini tanıyan her seyiyle kendiyle barisik olandir sende mukemmel olmak istemez misin her seyden once kendinle baris 👍
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEskiden bende öyleydim. Ama Şu an fazlasıyla dışa dönük, hatta çok rahat tavırlı ( öyle olduğumu düşünüyorlar ) biriyim. Peki nasıl başardım? Öncelikle insanlardan kendini soyutlayarak bu durumu aşman mümkün değil. Neleri yapmaktan çekindiğini, yapamadığını, utandığını bunları bir deftere not al. Sırala. Sonra teker teker onları yapmaya başla. Cesaretli ol. Çünkü anlayacaksın ki ilk bir iki seferde utanıyorsun fakat sonralarda bunlar aklına bile gelmiyor sıradanlaşıyor. Rahatlıyorsun. Teker teker yapamadıklarını yapmaya çalış. Sosyal ortamlarda bulun, yeni insanlarla muhabbet kur. İnan ben bunları yaparak aştım ve hatta şimdi pek çok kişinin cesaret edemeyeceği durumlarda ilk atılan hep ben oluyorum. Çok içine kapanık bir insanken şimdi tam tersiyim. Dinle beni emin ol başaracaksın. Ben kimseden yardım almadım bunu yaparken. Çünkü herşey senin içinde.
10 Yorumla
+1 yılbende eskiden öyledim. hicbirşeyi sikine takma ve hep birşeyin farkinda ol : sen bir insansin... her insan gibi zayıf noktaların var ve bu normaldır. hickimse dörtdörtlük degildir. kendini oldugun gibi sev ve insan olarak degerini bil. kim ne derse desin sana ne yahu... başkaları cokmu önemli sanki... onlarda senin gibi et kemik. "whatever happens happens" diyeceksin kendine... icinde bir kurt var o kurdu cikar... sen sandigindan daha güclüsün inan bana... bir bilsen benim eski halimi :D bende bir tavşandim eskiden.. şimdi kurt oldum ve eski halime gülüyorum. yaşın ilerledikce zaten ne demek istedigimi anlayacaksin
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir psikologdan yardım almanı tavsiye ederim onlar bu konuda sana daha çok yardımcı olacaklardır. nacizhane fikrime gelince ilk sanaldan ufak tefek insanlarla muhabbete gir. ama kendini burayla kısıtlama. sonra yavaş yavaş dışarıya açıl insanlarla ufak muhabbetlere gir. odan da istediğin bir şeyleri değiştir. görebileceğin yerlere başarabilirim yazabilirsin hatta. daha sonra bir çiçekçiye gidip beğendiğin bir bitkiyi al. bakımını üstlen. yapabilirsin bunu tekrar et ve buna inan senin önünde ki tek engel sensin
10 YorumlaKardeşim öyle herkesin dediği gibi derin bir nefes alıp içinden bende başarıcam felan filan diyip girmekle olmaz öyle 1 2 saniyede düzelseydi ben düzelirdim gerçekci olalım lütfen. Özgüven eksikliği yavaşça çözülebilir cesaretlendirici kitaplar okumalısın belki gülünç gelebilir bu yorumum ama öyle kendini o HERO karakterinin yerinde hissetmen gerekiyor bir kalabalığa girdiğinde kitapta nasıl davranıyor sende hissetmelisin içinden bir nevi pratik yapmış olursun. Ve bu kitapları halka açık cafelerde okumanı tercih ederim. Kitabına ara verdiğinde insanları izle ne yapıyorlar nasıl davranıyorlar gözlem yapmanı önerrim. Tek çözüm kitap , ben öyle atlattım kendini kitaptaki cesur özgüveni yüksek olan karakterin yerine koyman sorunu çözer yakın zamanda
10 Yorumlabende oyleyim asmaya calisiyorum mesela tek basima disari ciktim cok zorlaniyorum ama , su an oturuyorum sirami bekliyorum insanlar bana bakiyormus gibi hissediyorum elimi kolumu nereye kouacagimi bilmiyorum bu cok kotu bir durum insallah asabiliriz
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen dediğiniz gibi. :(
+1 yılbence psikolojik destek al, ben psikoloji okuyorum böyle durumlar çocukluktan geliyor güven eksikliği 0-4 yaş arasında yaşadığın bir olaydan sebeplenmiş olabilir çocukluğuna inilip olayların saptanıp bunlar üzerine konuşulması gerek :)
23 Yorumla
Soran+1 yılKüçükken yaşadığım olaylardan dolayı böyle. İçime kapanık, Anne baba sevgisi ve desteği olmadan büyüdüm.
- +1 yıl
evet nedeni gayet açık ve belli, gidip destek alman senin için daha iyi olabilir:)
Soran+1 yılAh bir gidebilsem.
+1 yılilk basta bu dusunceleri aklindan silmen gerekir. tebessumle konusmayi espri yapmayi dene ilk once. illaki vardir arkadaslarin biyerlere gittiginizde oturdugunuzda cafe calisaniyla muhabbet et, yan masadan kizlarla erkeklerle konu ac tanismak icin. sadece bunda degil her alanda her yerde her mekanda tanismak icin sonrasinda muhabbet daha sonrasinda hos bir sohbet icin kendini acman gerek. inan bana 1 2 1 2 derken bir bakmissin arkadaslarin dostlarin etrafinda yalancilar ikiyuzluler, yobazlar seni anlayanlar anlamayanlar ooo hasir nesir olmussunuz. tabi bu arada boylelikle taninmis ve tanimis oluyosun ondan sonra iyi yi kotuyu ayirt etmen araya gereken cizgiyi cizmen mesafeyi koyman gerekir. unutma mimikler cok onemlidir kisiyi ifade eder cunku. dedigim gibi bir acilirsan pir acilirsin. kimse tutamaz seni. bu arada isin sana bir avantaj unutma bunuda. memurluk hayatinda basarilar dilerim ;=)
10 YorumlaBu dünya da tek ve acı gerçek vardır dostum! Bu dünya yalan dünyadır. Sen bu yazınla zaten ne kadar insani bir yapıya sahip olduğunu belirtmişsin bence. Yapman gereken sadece sakin olmak. Bunun içinde bence egzersiz yap. Vücudu yor!!! Yor ki beyin bunları düşünecek vakit bulamasın ;) Spor strese en iyi çözümdür sölim.
10 YorumlaSosyalleş biraz. Ve kendi kendini sakinlestir ne var herkes yapıyor de kendine. Senin neyin eksik Allah aşkına. Üstüne git bunun biraz, neyi yapamıyorsan inatlas kendinle dene. İşine falan da evet başlayana kadar zor gibi geliyor baslayınca alışırsın bir sure sonra. Herşey zihinde bitiyor.
10 YorumlaBunun farkında olman da güzel bir şey kardeşim. İçindeki cesareti çıkart ve yapman gerekeni yap. Hayattan keyif al. Hayat kafaya takıp canını sıkacak kadar uzun değil. Takım elbise giymek bir erkeğe en çok yakışan şeydir. Normal bir kız arkadaşını kafeye davet et bir kahve ısmarla. Kendin bir avm ye gidip alışveriş yap. Tek takılmayı öğren. Ve sana en büyük tavsiyem: Spor salonuna yazıl ve spor yap. bir kaç ay sonra müthiş değişiklikleri göreceksin gel buraya yaz :)
10 YorumlaÖnceden ben de öyleydim sonra kendimi güzel bulmaya başlayınca kendime güvenim geldi benimde kalabaşık ortamlarda çekingenliklerim oluyordu ama şöyle düşün herkes çok mu mikemmel en fazla ne olabilirki yani hem sen erkeksin rahat davran kimse yadırgamaz
10 Yorumla
+1 yılAynanın karşısına geç ve kendinle konuş. Kendine telkinde bulun. Yapabilirim ve yapacağım de. İstediğin neyse onu başarabileceğine inan. Minnacık bile şüphe duyma yapacağım de ve geç sonrasını düşünme. Özellikle sabah uyandığında yataktan kalkmadan henüz alfa seviyesindeyken dene bunu. İstediğin şeyi gözğnde canlandır. Yaptığını varsay ve evet aynen böyle yapacağım de. Ek olarak google dan zihin kontrolü yöntemlerini okumanı öneririm.
10 Yorumla
+1 yılBen başardıysam sende başarırsın. Herşey tek bir yerden geçiyor kardeşim. KENDİNE İNAN. Kendine güven göğsündeki sıkışlıktan ibaret değil. İçindeki Alfa bırak beni insanlara kendimi sunayım, bırak beni sana kavga nasıl edilirmiş gösteryim BIRAK BENİ liderlik vasıflarını ortaya cıkarayım diye bağırıyor ve sen ona "Hayır yapma sana güvenmiyorum" diyorsun. Hâl böyleyken düzeltmen imkansiz. Tecrubem var deneyimin var. İstersen yardımcıda olabilirim. Tel no verirsin o da olmadı bir gün gezeriz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 392 cevap paylaştı. Yapa yapa ustesinden gelirsin, bir kasarsin iki kasarsin duzelirsin. Kimse seni seyretmiyor, ve bir daha karsilasma imkanin yok olsa da zaten bisey olmaz bu yuzden rahat ve diger insanlar gibi olmayi dusun ve zorla. Yaptiginda derin bir oh cekiceksin.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de oyle dusunurdum. Ama kendine guvenmelisin. Herkes yapabiliyor ben de yaparim demelisin. Aslinda zor degil biliyor musun. Kimsenin gozu senin uzerinde degil rahat ol. Basarabilecegine inan. Ben de hap beni tamamlayan bir arkadasa ihtiyac duyardim ama sukur hallettim meseleyi. İki sene sehir disinda okudum yalnizdim tabii. Alisirsin sende. Utangac olmak kotu uzucu bir sey degil. Ben zamaninda bildigim seyleri soulemeye utanirdim ama bilmeyenler atlardi. Sonra sonra bu yuzden kaybettim bazi seyleri. Karar aldim artik soyluyorum. Bol şans. Basarabilirsin unutma! ;)
10 YorumlaSosyal fobin var senin benim kardeşim De de vardı psikologdan yardım aldık neredeyse 1 sene sürdü psikoterapiler. Şu an eski haline göre gayet iyi farklı ortamlara girmeye çalış sürekli takıldığın arkadaş ortamın olmasın bu. hoslandigin aktiviteler varsa onlara zaman ayır. Başka insanlarla iletisime geçmeye çalış biraz korkularının üstüne gitmen lazım.
10 Yorumla
+1 yılBak arada bendede oluyor bu durum şöyle değişiyor bir şeyleri yaptıkça artık onun o kadarda zor olmadığını anlıyosun kötü gözle bakma kork korkma demiyorum ama yap illa üstüne git bu sayede giderek normalleşecek gözünde belki tembelliğinden oluşan bir durum ama yaptıkça değişeceksin güvenin gelmeye başlıcak yılma korkarak yap ama mutlaka yap bak korkma demiyorum korkman doğal ama korkarak yap o ara korkun gidicek artık
10 YorumlaEskiden özgüveni aşırı yüksek bir insandım sonra ben de böyle oldum. Hiçbir işi yapamayacağımı düşünüyorum. En fazla ders çalışıp okumak benim yapacağım bir işmiş gibi geliyor. 3 aylık bir işe başlamıştım ilk zamanlar niye kabul ettim diye hergün ağlıyordum. Sanki yapamayacak gibi hissediyordum. Böyle hissedince de bomboş bir insana dönüyordum o iş hakkında bildiklerimi de unutuyordum. Şu an sırf bu durum yüzünden çalışmak filan istemiyorum
10 Yorumla
+1 yılaslında belki de en başlarda başladı bu durumun ailenle ilgili olabilir senin çok azla yanında durup ilerde yanında olamayacaklarını düşünmemiş olabilirler ve sen olmak istediğin kişi için başta inanmalısın inan sonra da korktuğun şeylerin üstesinden gel bak çok kolaymış bu zamana kadar niye yapmadım diyeceksin git kafeye iç çayını kimseye tuhaf gelmediğini anla
10 YorumlaYaparak yaşayarak üstesinden gelirsin. Korkunun ecele faydası var mı? Yok. O zaman dert etme küçük sorunları. Çekinme kimseden. Doğru olduğuna inandığın bir şeyin her zaman arkasında dur. Mert ol, zaten her şey yoluna girer. Ama gir ortamlara, çık tek başına otur bir kafede kendine kahve ısmarla. Korkma, bir daha gelmeyeceksin çünkü.
10 Yorumla
+1 yılsosyal fobi, ben de öyleydim aşılıyor yavaş yavaş.
sen bu dünyadaki en değerli kişisin , diğerleri sen ne kadar değer yüklersen o kadar değerlidir, ve kamu da mecbur alışıcaksın, bende yeni yeni alışıyorum,30 YorumlaSürekli böyle düşündüğünden oluyordur, hep pozitif ol hemen güvenin gelir. Herşeye kötü bakma biraz da iyi açıdan bak arkadaşlar edin.
11 Yorumla
Soran+1 yılArkadaş edinemiyorum. Zaten yalnızım burada.
sosyal fobi kardeşim bu; şöle olayım böyle yapıyım diye kendi kndine telkinlerle aşılmaz, korktuğun herşeyin üstüne gitceksin, kötü de olsa iyi de olsa kendini gösterceksin.. Böyle böyle amanla aşılır, arkasından başarı da gelirse tutabilene aşkolsun. Korkuların çok yoğunsa, anormal tedirginlik huzursuzluk oluyosa, pskiyata git ilaç desteiği olmadan yıkılırsın.. Hiçbişeyde korkma, korksanda üstüne yürü bu hayatta
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 449 cevap paylaştı. Söyle düşün o zmn :: kaybedecek biseyin yok belki yarın ölcen saten doğduğunda da bişey in yoktu sadece bir hayat verildi sana. Hayatı istediğin gibi yasa. istediğini söyle. çünkü kaybedecek bişey in yok.
10 Yorumla
+1 yılbeni gizli kameralarla falan mı izliyorsun sen? bu soruda benden mi esinlendin? aynı beni anlatmışsın yahu
11 Yorumla
Soran+1 yıl:( :( :(
+1 yılSana tek bir şey soracağım. Babanla aran nasıl? Küçükken başını okşayıp seni sevdiğini söyledi mi? Bir ortamda bir işte seninde fikrin alındı mı? Ama harbi ol?
11 Yorumla
Soran+1 yılYurtta büyüdüm. Yetiştirme yurdunda. Ailem yoktu yanımda.
Kendini kusurlarınla olduğun gibi kabul etmekle, kendini sevmekle başla. Zamanla değişemezsin belki ama; çevrendekileri umursamamayı (tek başına yemek yemeyi vs.) öğrenirsin belki.
10 YorumlaCok uzuldum.. Bir psikologa gitsen? O sana yardimci olur diye dusunuyorum... buna neden olan seyler nedir sence? Kucuklugun nasil gecti? Guclu olmaya calis olur mu... Kimse yalniz degildir 🙏
10 Yorumla
+1 yılİdeallerin yok mu peki, yani amacsiz mi yasiyorsun?
12 Yorumla
Soran+1 yılBiraz öyle. :(
- +1 yıl
Kendine bir amaç edin, bir şeyleri başarılı topluma faydalı bir birey olmaya çalış. Ayrica bol bol gezip farkli yerler gormek, farkli insanlar tanimak da sana iyi gelecektir. Zaten memur olacakmissin, memur olup kendi paranı kazanmaya başladıktan sonra bol bol turlara katılabilirsin mesela :)
+1 yılBak en azından psikiyatriye git. Sakin ol, içindekileri dök. Sana ilaç verir beynin düşüncelerin rahatlar. Biliyorum psikiyatri ilaçları pek sevilmez ya da insanı m*l eder deniliyor ama öte yandan o ilaçlar hiçbirşeyi takmamanı da sağlıyor. Yani sen de ilaç alırsan belki kafan rahatlar. Aşağıdaki yorumları okudum, çare doktor gibi gözüküyor.
10 Yorumla
+1 yılanlamadım? memur olacaksın tamam ne demek yani bu ve hayatta karşına bir insan çıkar sana destek olacak yanında olacak birisi
11 Yorumla
Soran+1 yılÇıkmıyor işte.
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha oncesinde ozguvenini zedeleyen bir durumla karsilasmismiydin peki
13 Yorumla
Soran+1 yılÇoooook. Temelden bozuk zaten.
Cevap sahibi+1 yılNeler oldu mesela hani sana bir tavsiyede bulunucam cnku
Soran+1 yılYurtta büyüdüm. Anne baba sevgisi görmedim. Babamda benim gibi böyle.
içinden başaracağını söyle inanmasan bile başaracağını düşün ve sevdiğin kişilerle falan da konuş onların da fikrini al napacağına dair mutlaka destek çıkarlar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYeni bir işe başlamak herkesi gerer ama bunun abartılı bir durum olmaması lazım. Bence psikolojik yardım al. Kendi kendinede ufak tefek şeyleri yapmaya başla. Tek başına dışarı çıkmak gibi evin dışındaki basit işler mesela
10 YorumlaYazdığın hiçbir şeyi okumadan söylüyorum aynaya baktığın zaman gülümsemeli ve kendini sevmelisin. Unutma kendini sevmezsen kimse sevmez
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbirkaç yıl önce seninle aynı durumdaydım. ama sımdı herseyı basarabılecegıme ınanıyorum. hemde herseyı. oncelıkle ben ozguven eksıklıgımı yenmek ıcın cabaladım, ve hala kendımı eksık hıssettıgım konular için gecerli bu. sende boyle baslayabılırsın. Herkeste etkisi farklı olur kıtapların ama sana bır kıtap onermek ıstıyorum: yuzde yuz dusunce gucu.
ben bu kıtabı okuduktan sonra bıraz sılkelenebıldım. başarılar10 Yorumlaküçük hedeflerle başla. başarıp başarmama gibi düşüncelerden kurtul. sadece yap
10 Yorumla
+1 yılYaa cok uzuldum, bir psikologa danismalisin bence...
10 Yorumla
+1 yılBende Senin Gibiydim Sonra Düşünce Gücünü Buldum Şimdi Öyle Değilim Araştır Faydası Olur :)
10 Yorumla
+1 yılSosyal fobi var sende bir psikiyatriste görün sonra ilaç tedavisi ve psikoterapi bişiyciğin kalmaz.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. yaptığın seyler sonuç ıtıbarı ıle herkesın günlük hayatta yaptığı seyler , başlangıç olarak cok ufak bir şekılde cool gorunmeye çalış , olma ama sadece çalış !!!
10 Yorumlaatılgan olman ıcın keyfın yerınde olması lazım :( zorla olamazsın
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle fitnesse yazilmalisin hem orda sosyallesmis olursun hemde vücudun geliştikçe özgüvenin artar.. Ama bu işi sıkı yapmalisin beslenmene çok önem göstermelisin ve bu işte sürekli araştırmalisin... Ve konuşmani geliştirmek içinde kitap okumani oneririm.. Ama fitnessi dene özgüven için birebir :)
00 Yorumla
+1 yılÖz güven ile ilgili emin olduğum bir şey varsa; o da doğuştan geldiğidir..
Yani ya öz güvenlisindir, ya da değilsindir..
Kazançların kişiyi değiştirmesinden oluşan öz güven sahte duruyor..00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 330 cevap paylaştı.
+1 yılÖzgüveni yüksek insanlar korkularıyla yüzleşirler. şu bahsettiklerinin üstesinden gelmek zor şeyler değil
10 Yorumla
+1 yılOlay basit neyden korkuyosan üzerine gidiceksin hiç kimseye ihtiyacın yok her şeyi tek başına yapabilirsin
10 Yorumla
+1 yılBu hayatta hiç bişeyi takma dostum sen etrafa neşe saçan biri ol başkalarından bekleme
10 Yorumla
+1 yılÖz güven eksikliği var sende benimki zamanla geçti. Yeni insanlar tanıdıkça.
10 Yorumla
+1 yılGardaş kendine güvenmen lazım bu hayatta ilerlemen için kendini zorlaman şart.
10 Yorumla
+1 yıl3 günlük dünyada 5 günlük dert niye kardes karsindakide bir insan unutma küçükken bende oyleydim astım kendimi Allaha şükür :)
10 YorumlaIcinden gelen bir durum cok baskilanmişsin zamaninda vee yine sen ustesinden gelmelisin.
10 Yorumla- Devamını Gör (61)
Devamını Gör(106)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Büyük öz güven eksikliğim var? Hiç bir şeyi başaracağıma inanmıyorum, çalışmaktan korkuyorum. Nasıl üstesinden gelirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler