Sevmek aslında içi dolu bir kavram olsada aklımıza ilk gelen kadın erkek ilişkileri şüphesiz.. peki sevmek sizce ne anlama geliyor..
Adını sevgiden olan Sevgililer Gününde böyle bir soru sormak istedim..
Siz Sevmeyi nasıl tanımlarsınız?

Arapça kökenli sevmek, doldurma kelimesinden türemiş. Sevgi ve bağlılığı duyumsamak anlamına geliyor. Peki sevmek kimce neydi? Suların yeşili, göklerin mavisi demişti Orhan Veli. Doğayı sevmekti belki biraz. Sonra, yağmurun acıtmadan yağdığı, insanın yüreğini kımıl kımıl eden bir havada, Allah'a olan şükrünü tekrar tekrar dile getirmekti. Kimi zaman ateş gibi düştüğü yeri yakıp haz veren, kimi zaman su gibi, insana can verendi. Velhasılıkelam "sevi, iki insanın biraraya gelerek tanıma, betiye sığmaz bir dünyanın yasalarını uygulamasıydı." 1994'lü yıllarda.
"Sevmek çay, sevilmek şeker
Bizim gibi garibanlar çayı şekersiz içer."diycem de terlikle kovalarsın diye korkuyorum 😕
sevdigim sözlerden birisi
bende cayı şekersiz icen garibanlardanım:)
Ehehe sağlık olsun, nasibimiz böyle demek =))
Sevmek insandan insana değişen bir olgudur,
Cevap
2Cevap
İnsanlar artık sevgiyle aşkı karıştırıyorlar. Bu duygular yalnız karşı cinsler için de olmaz. Dar düşünmek hiç doğru değil. Sevmek karşılıksız oluyorsa o gerçekten sevmektir. Bir çiçeği dahi çok sevdiğinde koparmıyorsan seviyorsundur onu. İnsanın gönlünü genişleten şey sevgidir, beddua ettirip dünyayı dar eden değil
Sevmek bağımlı olmak değil bağlı olmaktır.
Sevmek onsuz da olabilmektir ama onunla daha bir mutlu olabilmektir Sevmek seni seviyorum demek degil sevmek hissetmektir onun sevdigi seyleri yapmak onu mutlu etmektir. ☺☺
Sevginin tanımı yok, ancak hissedilir. İhtiyactir, yeme icme gibi. Lakin velakin gerçek sevgi tabi ki Allaha olandır.
Dünyada oynanan en büyük kumardır Sevgi..
Çünkü bütün varlığını , canını , yüreğini , her şeyini bu oyunda ortaya koyup oynarsın..
Ya kazanırsın.. Ya da kaybedersin..
Sewmek gelecegi paylasabilmeyi dusunmektir. Bikmadan sikilmadan ayni insanla yaslanmayi dusunmek.( ben hic sewmedim hayatima)
Bir insanı benimsemek, içine çekmek, onun gülümsemesine gülümsemeyle karşılık vermek, her kelimesini, her davranışını kafanıza takıp acı çekmektir.
Sevmek, kendini unutmaktır, o var varken var , yokken yok olmaktır.
Sevmek kiyamamaktir kiskanmak paylasamamktr istemektr senin olmasini ait olmasini istemektr..
Rabbim yürek vermiş onu güzellikle kullanalim sevgi dolu olalım diye,,
Sevmek herseye güzel bakmak,, güzel görmek demektir,,
Sevmek, doyamamaktir. Benim hamburgeri çok sevip, doyamamam gibi.
sakinmak, korumak, özlemek, onu düsünmek, ona gülümsemek, onun icin heycanlanmak, onu icinde büyütmek, sacmalamak, mutlu olmak,
bunlar sanirsam :D
Bence sevmek karşılık beklemeden yapılan birşey her nekadar zamanımızda karşılık olmadan kimse bişey yapmasada...
Sevgilisi olanlar tanimlasin 😒
neden sen sevmek nedir bilmiyormusun
bence biliyorsn:)
Var olma sebebimiz olan yuce his..:)
Hissetmektir tek kelimeyle
Sevmek hep onu düsünmektir
Kalpte hissedilen değişik bir his...
bir anlam ifade etmiyo artık bana
güvenmektir
Kavuşamamak ^^
Sevmek mutluluktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?