İsyan etmek istemiyorum ama artik cok bunaldim. Ailede anne tarafinda da baba tarafindada en fakir biziz. Belki de onların zenginliklerinile ister istemez sahit oldugum icin kendimizi cok fakir goruyorum ama oyle. Hepsinin en az bikac tane evi, arabasi var. Çocukları her istedigini alabilecek durumda. Allah daha cok versin kimsenin parasi umurumda degil ama keske biraz bizdede olsaydı. Babam ben dogdugumdan beri ayni isyerinde calisiyor. Gidis 3 gelis 3 toplam 6 vesait yol gidiyor yasi da baya var ve kalp hastası. Allah gecinden versin babam olse biz dimdizlak ortadayiz annem ev hanimi. Tabi bu aralar is bakiyor bulasikcilik vs insallah bulur. Ablam ve ben uni ogrencisiyiz ablam sehir disinda. Onun kirasini ananem oduyor. Ama babam her hafta harclik yollar. Evimizin kirasini bile cogu zaman geciktiriyoruz. Olmuyor, denklesmiyor. Ablamda bende sosyal hayati olan tipler değiliz hep evdeyizdir. Hele ben yol parasi ve sigara disinda hicbir giderim yok. Annem babamda gezmek icin dışarı cikmaz. Para ev giderleri ve ablamin harcligina gidiyor sadece. Bunları yazarken kendimi dusunuyorum belki sonucta genc bir kizim kendime almak istedigim bir seyler olunca pek alamıyorum genelde ama dusundugumde en cok uzuldugum kisi babam. Adam 22 yildir kopek gibi calisiyo haftada 1 tatili var bir tek. Sabahin 7sinde evden cikar aksam 9 da gelir yemek yer uyur. Onun guzel bir hayat yasayamadigina uzuluyorum en cok. Var mi aranizda durumu benim gibi olan? Siz boyle durumlarda ne yapiyorsunuz?
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle yorumlardan okuduğum kadarı ile isyan etmemen, şükretmen çok güzel birşey. Tebrik ederim.
Ülkemizde birçok kişinin yaşadığı standartlardasınız. Yüksek standartlarda olanlar da var ama onlara bakıp üzülmektense aynı ya da alt standartlara bakmanızda fayda var.
Baban hem emekli hem çalışıyor mu? Eminim araştırmışsınızdır ama emekliliğine bir bakın isterseniz.
Hangi ildensin ve babanın mesleği nedir bilmiyorum ama büyük şehirler gerçekten büyük masraf yaratıyor. Onun için küçük bir şehirde aynı işi yapabilir.
Ayrıca 22 yıldır bir işyerinde çalışmak (ki özel sektör gibi gözüküyür) aslında dezavantajdır. Çünkü maaş zaman içinde erir. Yeni işe başlayan kişiler ya daha fazla maaşla başlarlar ya da çok az bir fark vardır.
Yine babanın 22 yıl hizmeti olması iyi bir kıdem tazminatı anlamına gelir. İşten ayrılması durumunda kıdem tazminatı alabilir. Aldığı tazminatı iş kurmakta kullanabilir. Ya da başka bir yerde çalışmaya devam edebilir.
Ablan ve sen hangi bölümleri okuyorsunuz? Eğer açıköğretim olarak ta okuyabileceğiniz bir bölüm ise geçiş yaparak bir taraftan çalışıp bir taraftan da okuyabilirsiniz.
Tabi ki herkes eğitimli olsun, bilgili olsun, iyi bir gelir ve kariyeri olsun ama her şey de üniversite okumak değil. Piyasada çok fazla ara eleman açığı var. Mesleğinizi bu yönde değerlendirebilirsiniz ki yakın zamanda ara elemanlar ciddi maaşlar alacaklar.01 Yorumla- +1 yıl
Benimki için demiyorum ama sorularda eig seçsenizde vatandaşın xper'i artsa :)
En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 416 cevap paylaştı. Tanrının adaletıne ınanmıyorum herkes ya fakır ya da zengın ya da eşit olmalıydı neden bu zorlukları sadece bizler yaşıyor diğer herkes çok rahat yaşıyor neden? bizdede en fakir biziz ama yıkılma çok zor yazdıklarını okurken gözlerim doldu... keşke zengın olsam yardım ederım bizim gibilere bilemem mi ben herkes kendıne kıyafet bakar sen cüzdanına lanet olsun böyle bir durum neden bizi buldu ki neden birazda biz zengin olamıyoruz neden ciğeri beş para etmez insanların ağız kokusu çekmek zorundayız kahretsin bizden kötüleride vardı ama neden var neden artık insanların zorluk çekmesini istemıyorum buraya çoğu yorum yazar şimdi haline şükür et sen benı nerden biliyorsun ne gıbı zorluklar yaşadıgımı yaşıyor oldugumu ya da yaşamak zorunda oldugumu nereden biliyorsun asla bilemez zengınler onlardan nefret edıyorum !!! tanrının adaletınede asla ınanmıyorum asla
25 Yorumla
Soran+1 yılSeni cok iyi anliyorum biz ayni kaderi yasayanlardaniz. Okuldaki kizlarin giydigi şeylere bakiyorum icim gidiyor. Ayni yastayiz onlar genc kiz da ben neyim? Neden annem bana mont alabilmek için o hafta pazara gidemiyor? Neden baskalarinin babasi ise arabayla giderken benim hasta babam dondurucu sogukta 6 vesait yapmak zorunda? Belki bir gun hepimiz icin degisir sartlar.
Soran+1 yılYok canim o kadarda degil. Evet cogu zengin caliyor ama bosver kisiliginden odun verme cunku fakir oldugum kadar sundanda eminim ki bela donup dolasip sahibine donuyo
- 1 yıl
Aslaaa
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn azindan baban basinda buna sevinmelisin benim bir babam bile yok cikartip 5 tl hatta 1 tl bile verrbilecek 😔kalp hastasiydi oldu allah rahmet eylesin bizde calismasak bizede sahip cikan kimse yok calismasam cikartip bana al sunu ye kizim demezkimse... cok sukur ki bir isim var calisip ekmegimi cikartiom bazen benimde gozum kaliyor bazi seylerde senin belki kucuk seyler ama cevrendeki insanlarda kaliyor gozun benimde ole bazen baska bir hayatim olsaydi die isyan ediyorum ama genede sukur dahada kotu olabilirdi diyorum hakimizda herseyin hayirlisi be yavrum insallah bizimde gulup egleneceginiz istedigimizi alabilcegimiz gunler gelir...
02 Yorumla
Soran+1 yılCok uzuldum basin sağolsun :( ne is yapiyorsun?
Cevap sahibi+1 yılIdari isler burosunda orta eleman isde 😞😞 saol allah razi olsun
şu anda isyan etmiş oluyosun aile yaşantına bakıp yolunu çizmen gerekiyo demek ki ama unutmada sabrın sonu selamettir. maddi durumu iyi olup da saglıgı olmayan çok. veya hem maddiyatı hemde saglıgı olmayan insanlarda var. sana benim ysşantımı anlatmak isterim ama yukarıdaki yazdıklarım dan birazda oolsa tahmin etmişsindr. sadece inan sonunda hiç ummadıgın yerde ummadıgın mutlulukda rahatlıkda oluyosun...
04 Yorumla
Soran+1 yılAnlatirsan sevinirim canim
- +1 yıl
bizdede aynı durum vardı 13 yaşında işe baslamak zorunda kaldım ya okuldan vazgececektimm ya da ikisini bir arada yürütecektim. üzerine ablam kansere düştü babamın ayagı kesildi. resmen yaşarken ölmek dedikleri şeyi yaşıoduk bide bir evin içinde 8 kişiydik sen düşün geçimin ne kadar zor oldugunu. bazen günlerce okula gidemiyordum. veya iş yerinde mecburi mesai kalmak zorunda oluyodum. bu kadar zorluk bana birazcık cesaret verdi şu anda 3. üniversitemi okuyorum ve 22 yaşındayım çok şükür ki maddi durumumuzda toparlandı saglık olaylarımızda. Ben bundan sonra inandım ki gerçekden isyan etmeyip sabır edersen herşey sonunda güzel oluyor.
Soran+1 yılCok sevindim canim ne okuyosun ve kacinci sinifsin?
- +1 yıl
inşallah sende sonunda mutlu olursun ama kimseye imrenme boşver çünkü bende arkadaslarımın arasında sönük kalıyorum geri kalıyorum dedigim zamanlarıma şu anda gülüyorum iyikide o zamanda zengin deilmişim sadece gelecegim kendim için ailem için çabalamışım diyorum. muhasebe finansman bitti işletme bitti şu anda saglık kurumları işletmeciliği okuyorum. bir şirkettede muhasebeye bakıyorum canım
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
33Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. kardeş herkesin sınawı başka türlü. böyle durumda yapacak tek bişiyin war elinden geldiği kadar okuyup bir yerlere gelmeye çalışcan. hayat herkese adil dawranmıyor ne yazıkki. hayattan ümidi kesmeyeceksin savaşmaya dewam ediceksin hayat mücadele etmeden ne yazıkki olmuyor. ama şunu asla unutma bu lafı ben çok severim;
övündürmesin seni yüksekte oluşun, çamur da göğe çıkar kanadında bir kuşun.
gün olur devran döner sende göğe çıkarsın ve yaşadıklarına tebessüm eder gülersin inşallah. gelecek ne getirir bilemeyiz bize düşen sabredip beklemek.12 Yorumla
Soran+1 yılOnceden hayal kurmayi cok severdim ama artik kurmuyorum. Okul bitince ne olcak ki? Ulkede milyonlarca issiz var artik üniversite mezunu olmak pek bir kriter degil. Ben geleceğimi tahmin ediyorum zar zor is bulup asgari ucretle calisicam.
+1 yılevet var yazdıkların ve daha fazlası, su anda bu sıteye uye olmayan sayısız kısı var ve cogu senın gıbı ya da benım gıbı bır hayat yasıyor. bazıları dogustan sanslı olabılıyor bazıları dogustan kaybedıyor. Olağanüstü yeteneklerın yoksa sıyrılman zor, xok extrem emek harcaman gerekıyor ki, o kadar sıkıntının arasında kendını dogrultman zorlasıyor. Babana ben de uzuldum. demem o kı etrafta cok kısı var buna benzer seyler yasayan ama burdakılerın derdı eften pusten seyler, daha kotu yanı bunun farkında degıller...
06 Yorumla
Soran+1 yılHayattan pek te bir sey beklememem gerek o zaman. Ozel bir yetenegim yok cunku
- +1 yıl
kendını gelıstırebılırsın, bunun bır sınırı yok. ama elını sıkı tut erken davran, zengın ya da fakır hepımızı ıcın saat işliyor.
Soran+1 yılNeler yapmaliyim sence?
- +1 yıl
hayatının bundan sonrası ıcın plan yap, ne yapmak ıstedıgıne karar ver. 1 2 3 dıye oncelıkler belırle, alternatıflerını koy bır kenara... zamana yayarak hayatına uygula. atıyorum kendıne en uygun meslegı sec, eger unıversıte okumayacaksan. o meslekte tutunmaya bak, burdakı faktor senın kendıne uygun bır ısı yapıyor olman. ve kısısel gelısımi dıksıyon falan, ıyı gıyınme (pahalı degıl) ve su sıgarayı da bırak. her gun 1 paket ıcsen ayda 300 tl yapar.
Soran+1 yılBen şu an istemedigim bir bolumde okuyorum vr derslerimde pek iyi degil bu yuzden. 21 yasindayim sence yeni bir uni gec mi ya da şu an okudugum uni yi bitirip yuksek lisans falan mi yapsam?
- +1 yıl
sevdıgın alanda ılerle, omur boyu bu meslegı yapıcaksın. ben ılerleyemedım bu konuda bu yuzden mesela takılı kaldım, okulu bıraktım. sevdıgın ısı can bedenden cıkana kadar yapıcaksın ve pıyasada ısını cok ıyı yapmıyorsan ne derece makam mevkı ne de para saygınlık gıbı seyler senı tatmın etmez. zaten ıyı degılsen dusuk maas, az saygınlık, dusuk mevki... bunları sana yardımcı olsn dıye fıkır versın dıye yazdım. Anlayabılırsen buyuk bır yol harıtası, yok eger anlamazsan unutucaksın zaten, saygılar ve başarılar
+1 yılBenim babam emekli ama hala çalışıyor 12 de evden çıkıyor 22.00 22.30 gibi eve geliyor o kadar yorgun oluyor ki 1 saat 2 saat görebiliyorum sonra yatıyor ne yazları tatil yapıyor ne de mutlu oluyor 57 yasında bu yaşına kadar hiç arabası olmadı ve yok. allaha sukur başımızı sokacak bir evimiz var sıcacık yatagim var cebime harçlık koyan bir babam var arabamiz yok diye uzulmuyorum mükemmel son model telefonum yok diye uzulmuyorum çeşit çeşit hergun farklı giyecek kadar kiyafetim yok ama benim babam bütün gününü annem ve benim mutlu olmamız için uğraşıyor inşallah vakti gelince bende aileme bu mutluluğu çocuklarına ve esime vereblirim utanmayin babanizdan annenizden ya olmasalardı baban olmadığını dusunsene
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben çocukluk yıllarımda çok fakirlik çektim . ablam o zamanlar fotokop iparası 5 -10 kurusu bile borç alırdı milletten. Ben lisede orta okulda falan 50 kurus harcasam içim giderdi. yoktu zaten lüksiyattı 50 kurus : ) daha sonra babam konusunda bişey değişmedi ama kardeşlerim evlendi ordan oraya dagılınca kendimize yeter olduk. fakir mi fakiriz ama açıkta değiliz.
baban konusunda üzülmeni anlıyorum ama bu hayatı o seçti. mesela ben param yok diye evlenmicem. olsa da evlenmem belki. sorumluluk almak istemiyorum.
3-5 bişey kazanırsam kendimi doyurur kalanıylada ailemi rahatlatmaya calısırm az cok.
unutmaki gercek zenginlik az seye ihtiyac duymaktır çok şeye sahip olmak değil.
ve gözlerin görüyorsa kulagın duyarsa zenginsindir. ben dısarda gözü görmeyenleri görünce paranın pulun awk diyorum içimden.00 Yorumla
+1 yılBu durumu yasayan bir tek sen degilsin ulkemizin geneli fakir zaten. Ama dua et ki bir tek para konusunda fakirsin. Bence basini sokacak bir evi olmayan bir annesi bir babasi olmayan insanlar senden daha fakir. Ayrica madem bu kdr aileni seviyorsun git sigarandan fedakarlik yap. Ve ayrica universite ogrencileri kopek gibi calisiyor ailesini zor durumda sokmamak icin sende calisabilirsin yani. Oturdugun yerden zorluklar yenilmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılEver ulkede cok fakir var ama benim cevremdeki herkesin durumu cok iyi valla. Ben yazin calisiyorum kisin olmuyo 2. ogretimim zaten aksam cikiyom okuldan. Evimizde baya ters bir yerde. Sigarayi birakinca durumunuzun duzelcegini bilsem hic dusunmeden birakirim
- +1 yıl
Amac adim atmaktir degil mi bir anda basari beklemek olmaz. Madem ikinci ogretimsin git gunduz calis gayette musait yani gunduz calismak
+1 yılHerkes aynı durumdadır bakarsan senden daha kötü olanlar elbette var yiyecek ekmeğin, evin var mı çok şükür tamamdır bak şükredecek ne kadar çok şey var genç kızsın tabi istediğin şeyler olacak ama hayat hep böyle sürecek değil evleneceksiniz hayırlısıyla okulunuz bitecek fakat part time da olsa çalışmanı öneririm hiç değilse kendini idare edersin canım
02 Yorumla
Soran+1 yılBen sukur ediyorum. Hayattan beklentilerim farkli benim. Gencligimi yasamadan bir de kocaya mi gidicem hayir ben boyle bir hayat istemiyorum
- +1 yıl
O zaman kolları sıvayıp iş arayacaksın canımıniçi part time da olsa eminim faydası olacak
+1 yılsadece bir tek sen bu durumda değilsin buna emin ol tek kişinin çalışmasıyla ancak bu kadar oluyor tabi sabredip doğru yoldan ayrılma elbet seninde elin ekmek tutacak buna sabredemeyenler zaten hep saçma sapan ilişkilerle saçma sapan durumlara düşerler sabrının devamını diliyorum
14 Yorumla
Soran+1 yılAmin tesekkurler
- +1 yıl
en azından kafan rahat helal lokma yiyorsun gece yatarken fatihayı okurken huzurla uyuyorsun bunu düşün haram yolla daha iyi yaşayanlar fatihayı bile okuyamıyorla çünkü allahtan utanıyorlar bu bile herşeyi yeterince izah eder sabırla okulunu bitirip babana destek olacağın günleri hayal etmen dileklerimle sağlıcakla kal
- +1 yıl
varsın olmasın iphonun varsın sigaran marlboro olmasın varsın jeanın mavi değilde eminönündeki pazarlardan olsun varsın sofranda zeytinin ucuzu olsun varsın melemenimiz sucuksuz olsun açlıktan ölen yok İstanbul'da çıplak gezende yok valla hiç özenme boşver bazen çok efkarlanırsan o zmanda şu söz gelsin aklına ister zengin ol ister fukara her yemekten sonra yak bir cigara bak benide efkarlandırdın şimdi haydi gelde içme bakalım bir cigara
- +1 yıl
bende bazen böyle takılıyorum sonrada açıyorum bunu
https://www.youtube.com/watch?v=Q8UZTZri7ew
ben böyle mutluyum ya boşver diyorum geçiyo sonra
ya böyle seyler okuyunca üzülüyorum yeminle herkese yardım edesim var elimden gelse işte işte oku meslek sahibi ol paranı kazan kendi ayakların üzerinde dur kendinde ailenide krallar gibi yasat dısarısıyla kıyaslama kendini kin tutma ama kazanmak için hırs yap umarım ne demek istedigimi anlamısındır gercekten cok üzüldüm böyle biri birsey ister alamaz içinde uhte kalır ya sanki benim içimde uhte kalmıs gibi üzülüyorum :( yazma bir daha böyle seyler
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı. öncelikle şöyle yapabilirsiniz sigarayı bırakın iyi para kalır size dediğin gibi babanızında bir hayatı var ama siz iyi olun diye sadece çalışıyor. hem okuyup hemde çalışıp iyi yerlere gelip ailenin durumunu sen iyi yapabilirsin
00 YorumlaBöyle durumlarda ne mi yapıyorum? Bir şey yapmam gerekmiyor. Ahiret var ölüm var hesap var deyip sabrediyorum. Bu dünyanın çilesini çekmeyene cennet vermezler canım. Çünkü burası fani, orası sonsuz.
12 Yorumla
Soran+1 yılOnu bende yapiyorum ama belki senin kadar basarili degilim bu konuda. bir okuldaki kizlara bakiyorum bide kendime insan uzuluyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılhayat be güzel kardeşim hayat adeleti yok vicdanı yok merhameti yok hak edene hakkını vermiyor bu hayat haklısın ama en önemlisi sağlık yat kalk ailende hasta olan olmadığı için şükür et kalbin zengin olsun boşver kendin diyosun üniversite okuyor ablamla ben eee baksana hayırlı evlatsınız aileni ilerde daha güzel yerlere getircek olan sizsiniz kalbinde temiz biri allah yolunu açık etsin
00 Yorumla
+1 yılkızım yapman gerek şey belli
bu yazdıklarını sadece buraya değil beynine kazıman ve hep bunu düşünerek bilerek yaşaman azimle sabırla çalışıp adam gibi mesleği eline alman 4 elle işine sarılıp başarılı olmaktan başka çaren yok...22 Yorumla
Soran+1 yılİs bulamamakta var ama...
- +1 yıl
azim olursa içinde yapamayacağın hiç bir şey yok merak etme sen yeterki biraz olsun kendine güven
+1 yılbu durumda olan çok kisi var bu aslinda senin ya da babanin degilde birazda toplumun devletin neden oldugu bisey. ama madem üni okuyorsunuz biraz daha sabredin kendiniz ise basladiginda duzelir
00 Yorumla
+1 yılBirde Suriyeliler dusun. açlıktan degilde bombalarla olmemek için çektiklerini.. Sonra otur haline şukur et
01 Yorumla
Soran+1 yılLutfen boyle soyleyip durmayin. Ben sirf yasadigim icin bile sukreden biriyim.
bende o durumu yasadım parasızlık cok zor her şeye rağmen şükrediyorsun duruma baba anne cok calısıyor bizim için benım de az cok sosyal hayatım ok
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladim allah herkesin yardimcisi olur insallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin en azindan sizin icin calisip okutan baban var. Benim babam okutmadi ve ayrildilar. Babasizim yani. Bizde fakiriz. Is yok. Ama Allah rizkini kestigi kulunun canini alirmis. Demekki yicek ekmegimiz var uzulme
11 Yorumla
Soran+1 yılCok uzuldum :(
+1 yılHayat çok boktan be arkadaşım. Allah babana güç kuvvet versin, sizlere de güzel bir gelecek. İyi yerlere gelin babanız için tek ödül, sevinç o olur.
00 Yorumla
+1 yıltek çözüm sosyalizm hep hakkımızı aramadığımız için bu hallerdeyiz aslında sömürülmeye karşı ayaklanmıyoruz örgütlenmiyoruz sonuç: memleketin yarısı bu halde gibi bişey
30 Yorumla
+1 yılbana mesaj at dostum.
sana nasıl gelir elde edeceğini anlatacağım.
inşaAllah ayda 1000 1500tl kadar gelir elde edeceksin.
ama lütfen senin dışındakiler mesaj atmasın10 Yorumla
+1 yılHayat sınav zenginde fakirde 2 metre mezara girecek boşver kafana takma
00 Yorumla
+1 yılİşin varsa başını sokacak evinde varsa sağlığın yerindeyse ağız tadıyla yemek yiyorsan yeterince zenginsin dir
00 YorumlaSen okuda sen bak ailene o Zaman , şikayet etmek yerine elini taşın altına koymak daha iyi hissettirebilir
00 YorumlaInsallah kader sizden yana guler. Umudunu kaybetme canim.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer yokuşun bir inişi vardır. Sabır ve Sebat etmen gerek işte bu aşamadayken çok dikkatli olmak lazım.
Birde şu var ki Allah verince şaşırıp kudurmaktan daha iyidir bu durum emin ol.10 YorumlaKardeşim sıkıntı ya şu fakirlik Allaha Şükür bizim durumumuz ii de ne bileyim elimden bişey gelmiyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAç değiliz açıkta değiliz Yarabbim bin şükür elimiz ayagimiz tutuyor şükür Allah sokakta yatıp aç kalanlara yardım etsin isyan etme şükür et
12 Yorumla
Soran+1 yılSukur edecek cok sey var biliyorum ve ediyorum. Ama hayatta her sey para kirayi odemedigin zaman sende o sokakta kalan insanlar gibi oluyosun malesef
Cevap sahibi+1 yılDoğru diyorsun o konuda yapacak bişi yok bunu yapan sistem utansın Türkiye de adalet bu kadar..
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllah a cok şükür durumum cok iyi isrersen yardim edebilirim
02 Yorumla
Soran+1 yılYok cok teşekkür ler
Cevap sahibi+1 yılSiz bilirsiniz
+1 yılAza hamd etmeyene çoğu vermez Allah.
12 Yorumla
Soran+1 yılO kadar şükür ediyorum ki. Sirf elim ayagim oldugu icin bile. Ben isyan etmiyorum yanlis anlasilmasin sadece üzgünüm
- +1 yıl
Evim kirada cebimde wonder model akıllı telefon var üstümdekileri defactodan alıyorum. Ayakkabılarım ortalama 100 - 150 arası. Yani kimse senden çokta iyi bir maddi imkana sahip değil ve universitede 4 yıl aynı gömlekleri giymek zorunda olan insanlar gördüm o yüzden sükretmek gerek ne olursa olsun dediğin gibi elimiz ayağımız sağlam gerisi hikaye.
+1 yılzengun bır herif her seyı cozer :)
02 Yorumla
Soran+1 yılOffff
- +1 yıl
of da zengın herif vardr bak doğru dedin :Ç)
+1 yılHaklisin ama zengin koca bul.
01 Yorumla
Soran+1 yılbende o sans yok hem kendimi kurtarsamda ailemi geride birakamam
+1 yılAllah yardimciniz olsum
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin tesekkurler
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılVar bizdede durum aynı.
10 Yorumla
+1 yılAllah kolaylik saglik sihhat versin.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,6b cevap paylaştı. Üni bitince kendi işini bulur çalışırsın
11 Yorumla
Soran+1 yılİnsallah.
+1 yılAllah vergisi boyle konusma
10 Yorumla
1 yılYakında intihar ederim ben dur bakalm
10 YorumlaAllah yardım etısn
10 Yorumla
+1 yılÇok kisaymis
07 Yorumla
Soran+1 yılBu daha ne ki
- +1 yıl
Çokuzun valla özet geç
- +1 yıl
Daha kisa anlatirsan yardimci olunabilir yani
Soran+1 yılKısacası cok fakiriz. Babam kopek gibi calismasina ragmen hicbir sey yetiremiyoruz
- +1 yıl
Sen kaç yasindasin
Soran+1 yıl21 yasindayim
- +1 yıl
Okuyo musun
yapacak bir şey yok
11 Yorumla
Soran+1 yılMalesef
+1 yılBıkma
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılşu an % 79
01 Yorumla- +1 yıl
pardon yanlış yorum özür :D
Devamını Gör(26)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri