1 milyon gibi bir paranız var. Bununla dükkan alıp işletir misiniz yoksa 150 binden 6 tane ev alıp kiraya mı verirsinz?
Bu arada zaten iki tane cafeniz var...
Bu arada zaten iki tane cafeniz var...
Bak bizim koyde tarla cok damda var tiraktor felanda var tarlalari eker bicerim samanliklari doldurururm agzina kadar bu parayada yakasik 250 tane buyuk bas alirim seneye kurban bayramina kadar besiyr cekerim bunlari 4 bine aldigim mal olur sana 6 oda en az hadi tane basi bin bakimlarina gitsin bana kalir 250 bin kar bu tabi buyuk baslar 2 yasindayken 4 bin degil 2.5 felan satatkende 6 dan assagi satmassin tabj hayvanlara 1 yil yetmez samanliklardaki yazinda yaylaya cikartirim coban tutarim yanima gudememem tek basina o kadar hayvani anliycagin yapa bilene hayvancilikta iyi para var
1+1 daire ve ev yaptırıp onları kiraya veririm hem yüksek fiyata kiracısı oluyor hem iyi yatırım oluyor hemde sürekli olarak sirkülasyonu var
Ben ev alırdım 2 tane kafem varsa gerek yok o kiralarin parasini biriktirip belki açardım ama kafe gibi bişeyler sonradan
ev alır kiraya veririm :D dükkan almak riskli zaten 2 cafem varmış yeter o ev daha garanti
Cevap
25Cevap
Ev olayı sıkıntılıdır, bakımı onarımı falan derken çok fazla kar getirmez bence. Ancak dükkan alınabilir. Kendin işletmesen bile kiraya verirsin, dükkanı her kiralayan adam yapcağı işe göre girerken bakımını, onarımını, resterasyonunu yaptırır dolayısıyla sana sıkıntı kalmaz, ama dükkanda alcağın yerin iyi olması lazım, bunu tutturmak sıkıntı olabilir.
Evle kiraci ile uğraşmam.
Yok kapı kırıldı yok kirayi ödemedi...
İşin yoksa uğraş. Ayrıca evin pek bir getirisi yok.
150 bin TL'lik evin kirası 500 TL den fazla değildir. Bu da ayda 3 nin lira yapar. Hiç gereği yok.
1 milyon iyi bir para. Ya dükkan al iyi bir yerden.
Ya da tarım/hayvancılık gibi bir şeye yatırım yap.
Üretim alanı kurup iş gücüne katkıda bulunabilirim 300-400 ü ile 600 le de 4 tane daire alırım projede ev alırım bitip teslim olunca hem mali değeri artar hem kira getirisi yüksek olur... projede 150 ye aldıgın evı teslim olunca değerlenip 300-350 yı bulunca değeri satar yeni evler alırsın
Ev alırdım ben 😄 yılda 50 bin lira getirir onlar 😄 yeterli 😄 iş kurmakla filan uğraşamam... Yattığım yerden kira yatırsınlar ben yiyeyim paraları 😁😁
Ya da zengin garının biri bulsun beni... Evlensin benle 😩
Ev alırım. Bir evi dayayıp döşerim günlük kiraya veririm paraya para demem. Günlük kiralayanlar çok kazanıyor.
Kiraya verip paramı katlarım. Ev sayısını iki katına çıkartırım. Yarısıyla spor salonu açarım. Ordan gelir kazanır zincir kurarım. Bu arada eğer işler ters gider batarsa spor salonum. Elimde 6 tane ev kirası olmuş olur. Her türlü sırtım yere gelmez
100bin lirasını borsaya takarım kalanı bir daire bir dükkan alırım evde oturur dükkanı işletirim... Ticaret gibisi yok hazıra dağ dayanmaz dostum
Ticaret kafasi yok bende batarim o yuzden dukkan isletme islerine girmem :-) ev alir kiraya veririm temiz is
Hic uğraşmamak dükkânlar alirim 6 ev yatarim abi :) 100 binliradan alirim hatta 10 ev 400 sen 4 binylik ohhhhh miss :)
Tabikide 150 bin tlden 6 tane ev alır kiraya veririm tertemiz para yok kâr etcem zarar etcem düşüncem yok her ay tertemiz para
Direk parayı gayrimenkule yatırırım kira işine gelince onunla uğraşmam sanırım yaa kiraya vermekle.
yardımcı olurum ;)
Dükkanımı açarım geri kalanıyla ev alırım kiraya veririm
Oturum düzgün bir girişimcilik projesi hazırla ve işlet derim bence.
Vadeli mevduat hesabı iyi iş görür. Ev, dükkan riske girer. En azından zarar söz konusu olmaz.
Uretim yapip katma degeri olan birsey yapmaya calisirim.
150den ev alsan kaça vereceksin kiraya? En mantıklısı iyi yerden dükkan almak daha çok kazandırır.
ev değil dükkan alıp kiraya veririm evden 500 bilmem ne kira alacagıma her dükkandan en asagı 30bin 50bin alır geçerim
5 tane 200 binlik ev alırım kirası daha yüksek olur..
dükkan alıp işleteceksin de bakalım becerebilecek misin o da var en iyisi ev alıp kiraya vermek
3 ev alır kiraya veririm, zaten kafe varmış. kalanını da çeşitli kurumlara bağış yaparım
900.000tl ye aldığın evlerin sana aylık getirisi ne kadar olacak maksimum?
ortalama aylık 6000 tl
6 tane daire 6000tl
sen daireyi 150 ye al 5 bin tl içine eşya al bir tane internet sitesi kur basit usul vergiye gir eşyalı günlük kiraya ver ortalama daire başı aylık en az 3000tl 6 daire 18000 her ay 5000 giderin olsun 13.000 temiz para
Ticaretin getirisi fazla olur.
Kalanı ile ev alınabilir.
hacı tanesi 1000 lira olsa kira 6000 tl kazanç demek bu
1 tane dükkan alırsan en az 15 000 kazanç demek bu
Ama ben olsam arsa alırdım :) :)
150 bınden ev alırım kıraya verırım hem gecınırım hemde param deger kaybetmez akıllı bır seçım
100 binlik arpa buğday alır ilaçlar koyarım yazın satarım parayı katlarım 😊
kira mantıklı. batma derrdi yok, ama gelir sabit işte, dukkan ii iş yapacak belki onu da bilemessin
en iyisi ev alır kiraya veririm keyfime bakarım iş güç uğraşmam
Kooperatif yaparım 6 hiise evler 130 bine maaal olduysa 200 bine satılır sonra 1m300 olur onunla yine kopertaif girerim
1 tane ev kalanını dükkan açarım :)
Hayallerin küçükse ev büyükse parayı dönüştürme
2 daire alırım geri kalanla ticarete atılırdım
Ev alirim herhalde ya ugrasmam
Porsche alırım ev falan uğraşmam
Dükkan alır başkasına kiraya veririm
O kadar para bana zararlı
100 bin lira yeterli
Tukkan alir isletirim
Evleri kiraya veririm
Ev alıp kiraya veririm tabiki
ev alırım çalışmam :D