Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim bir dönem böyle bir problmim olmuştu lise zamanımda çevreme göre göre sosyal, zeki, ailesiyle iyi geçinen, güzel, hiçbir problemi olmamakla birlikte popüler, eğlenmeyi bilen kısacası "mükemmel" biriyken yakın arkadaşlarımızla genelde takıldığımız mekanlara gittiğimizde sürekli olarak oradaki insanların masumlara yaptıkları acımasızlıkla aklıma geliyor ve yüzüme mimiklerimi kontrol etmemi engelleyen demir bir maske yapıştırılmış gibi hissediyorum. Yapabildiğim dört mimik oluyor. Sinirli-ifadesiz-kendini beğenmiş-alaycı baş belası. Normalde yaralı köpek yavrusu görsem ağlayacak biriyken birden dünyada görebileceğim en korkunç insana döndüğümü hissediyorum. Hatta bazen kabusşarımda kendime işkence ettiğimi görüyorum. Söylediğim şey ise "Sende kötüsün! Masum değilsin!" oluyor. Öyle ki bir gün locama oturan genç bir çocuğun yüzüne çakıyla kocaman bir çarpı işareti yaptım. Ertesi gün vicdan acabı çektiğimden kim olduğunu buldurdum ve ilaç gönderip özür notu bıraktırdım. O günden beri çevreme zarar vermemek için her şeyi içime atıyorum ve 2 ayda bir geçirdiğim ataklarda kendimi evime kapatıp ellerimi sargılıyorum. Duvarlarla düşüp bayılacak hale gelene kaddar maç yapıyorum. Bunun yanı sıra hayatıma giren her insanın karakterini çözmek gibi bir hobim var. Onlar hakkında saatlerce yazı yazıp ya bana zarar vermeye kalkışırsa diye zaaflarını buluyorum. Güven problemlerim var, herkese karşı. Sence piskopat olan sen misin yoksa ben miyim?
11 Yorumla
Soran+1 yılBence sen piskopatlıgı geçmişsin.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 yıl önce trafik kazası geçirmiştim ve bir hafta sonra beni istemeye gelecek 4 yılımı verdigim adam beni terk etmişti hayata bakış acım aynı senin gibiydi ve hiç zevk almıyodum annemin dizine yatıp agladım bir gün anne niye kimseyi sevemiyorum artık ( sevgili olarak degil dost akraba vs) annemde sen birilerine sevgini vermezsen sevildiginide hissedemzsin demişti o kelimesi sadece beni cok etkiledi denedim önce sıra arkadasıma cikolata aldım onu sevmedigim halde sen cok iyisin seni cok seviyorum dedim tabi iyi bir dost olduk bir ay kadar duygusuzdum sadece mutlu oluyomuş gibi davrandm sonra bir baktım cevrem cogalmış ve ben cok mutlu olmusum ne ara mutlulugu yakaladıgımı hatırlamıyorum bile gerçekten ne zaman mutlu olmaya basladm bilmiyorum bir anda oluvermişim simdi ben aglarken bana gelip sarılıveren bir anda bir adam varsı göz yaslarımı silmişti o aralar onunla birlikteyim ve bana bütün yasadıklarımı unutturdu önce sevmelisin ufak seyleri sevgi vermelisin ki sevilesin sevilmek dünyanın en vicdan sahibi kadını yaptı beni sevilmek sevmek gurur verici bişey bunu asla unutma
12 Yorumla
Soran+1 yılÖnce insanları sevmeyi öğrenmem lazım.
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle önce sevmeye zorla kendini
Gizli Üye(25-29)+1 yılinsanlara karşı hiç bir duygum olmadı sevgi acı ne gelirse aklına tek hisettiğim şey onları amaç uğruna kullanmaya çalışmak (çoğu kızla takılmam ihtiyaç, ananemin evine gitmem para, X arkadaşla buluşmam vakit geçsin maksat) genel olarak 12-13 yaşlarıma kadar hep sorgulardım insanlar nasıl bağlı olabiliyor sevgi dolu olabiliyor diye çocukken akrabalar sarılır öperlerdi birbirlerini bana çok saçma bir veda diyalogu gibime geliyordu bir insan bir insana neden ööper sarılır çok saçma gelirdi büyüdükçe mantıklı geldiysede hala aile içerisinde saçma geliyor insanların çoğu aptal gibi görüyorum hep çok farklılar veya onların karşısında ben kendimi çok farklı hisediyorumdur kim bilir neyse hepsinin bir amaçları bir düşünceleri var veya bir görüşleri bense oyun hamuru gibiyim karşıda ki insanın şekline göre şekilinip onun görmek istediği kişiyi oynuyorum gerçekte kimim bilmiyorum veya sinir aşk ne biliyim ağlıyan içi dışı bir insanlar olur bu o insanın özeliğidir benim bir özelliğim yok yeteneğim de yok genel olarak sorgulayan bir tipten başkası değilim sürekli yalnız olan için de korkular besliyen garip biriyim ben farklı bir insanım
00 Yorumla
+1 yılKardesım bu ınsanların ben merkezlı bencıllıklerınden kaynaklanıyor. Her konuda rusvet, karsılık beklemelerı. Sevdıgım bırını kaybetsem bılmıyorum ne yapabılırdım, ALLAH yasatmasın o duyguları bana once ben olmeye bıle razıyım fakat bu konuda bende aynıyım, yaptıgım tek sey uzulmek uzulmek..
Keske vurdum duymaz bırısı olsaydım dıyorum, dısarıdan son derece havalı, ozguvenı tavan, burnu bırazda havalarda gezen bır mahluk fakat anahtarı cevırıp o evın kapasını kapattıktan sonra o yorganın altınde dusunceler, uzuntuler benı benden alıyor.
Tum samımıyetımle yazıyorum... Nasıl olsa benım kım oldugumu nerede yasadıgımı kımse bılmıyor, o yuzden
rahatlıkla yazabılecegımı dusundum...
Su soruyu aynen yazmak ıstıyordum kı zamanında, onu bıle yazmak ıstemedım.
Su cevapları tek tek okumaya calısıcam benım sorummus gıbı tesekkur ederım paylasımın ıcın. :)21 Yorumla
Soran+1 yılRica ederim umarım yararlı olur. Ben teşekkür ederim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
58Cevap
Arkadaşım psikoloji öğrencisiyim ve sana iyisin hoşsun ne güzel diyen insanlara inanma. bu tür olaylar gördüğün gibi çok fazla ve KSnin dışında milyarlarca insanda bu durum söz konusu. Bu tür durumlar ihmale gelmez ileriki yaşlarda büyük sorunlara sebep olabilir psikoloğa gitmeni tavsiye ediyorum. Psikoloğa sadece hastalar gitmez dertleşmeye ihtiyacı olan, rahatlamak isteyen, çözüm arayan kısaca yardıma ihtiyacı olan herkesin gönül rahatlığıyla gidebileceği bir yerdir psikolog ofisleri. Sizdeb ricam lütfen kendinizi önemseyin..
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım.
Bir psikolog seni ancak önüne konulan verilerle revize etmek isteyecek.
Halbuki bu, revize değil sadece psikolojik yönden sana bir at gözlüğü takacak.
En iyisi eline kâğıt kalem al kendi kendini yaz. Ve nerede sıkıntı varsa onu çözmeye çalış.
Bir insanın en iyi psikoloğu ancak bireyin kendisi olabilir. O yüzden kendi kendini dinlemeye çalış. Tabi bunun için de kendinle olan iletişiminin iyi olması gerekir. Zaten kendiyle çatışma durumu zayıf iletişim bağından kaynaklanır. Böylece kendini seversen diğer insanlara karşı olumsuz düşüncelerin değişir. Yani hem empati hem diğerkâmlık...11 Yorumla
Soran+1 yılDeneyeceğim.
Aynen bende öyleyim, tabi senin kadar yaşadığım kötü şeyler olmayabilir ama tek canımı acıtan şeyden sonra küçük küçük aralarda olan çıkar ilişkileri vs. tecrübe edinmemize yaradı daha sonraları dışarıdan insanların hal ve hareketlerini gözlemleyerek bu duygusuzlaşma büyüdü gitti ve bu duruma geldik kimsenin samimiyetine inanmıyoruz arada iyi olanlar çıkıyorsa da onları da es geçiyoruz, ama emin ol çok mutlu olamasakta bu bizi inanılmaz güçlü yapıyor böyle olmayı çokta kafama takmıyorum artık alıştım.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen usta haklısın.
Kişilik & Karakter konusunda 322 cevap paylaştı. İnsan,
Birşeyler yaşamadan bu noktaya gelmez dostum,
Bizzat bende yaşadım, hala aynı şeyler var kısmen. İnsanlar üzülüyor, ağlıyor. Biri ölüyor, birşeyler oluyor ama beni pek etkilemiyor. Sanırım bu olay birazda insanların artık sahte gülüşleri, sahte ağlamaları vs şeylerden dolayı insanın insanlardan bıkmış olması yapılan pek çok şey sahte gelmesi.
Bu aslında bencillik değil, çevrede bencil olarak algılanabilir ama bir bencillik olsa işin için her konuda sadece kendini düşünme durumu olurdu. Yani bencil insanlar böyle hissetmez bu bencillik değil.
Sadece insanların sahtekar gülüş, istek ve arzularından kendini tamamen soyutlama durumu kendi kabuğuna çekilme olarak cevaplanabilir.
Anlıyorum seni ;)10 Yorumla
+1 yılRahatsızsın benim gibi bende rahatsızım genelde çocuklukta yaşanan şeylerden olur benimle çok dalga geçilme dışlanma olmuştu çocukluğumda şu an psikolog tedavisi görüyorum sizde görünmelisiniz. Psikoloğa gitsen de biranda insanları seviceksin vs demek değil bu ama insanlarla iletişim kurmamaktan vakit geçirmekten hoşlanmaya başlıycaksın psikodrama çalışması bu konuda çok faydalı olduğunu söyleyebilirim.
11 Yorumla
Soran+1 yılPiskodrama. Araştırayım.
+1 yılAslında bunlarının hepsinin bir nedeni var.
Sevilmemek...
Seni kimse sevmemiş cocuk, seni kimse koşulsuz ve candan sevmemiş , hiç karşılık beklemeden , herşeyinle sevmemiş. Annen baban ya da sevgilin... seni kimse sevmemiş. Senin hastalığının adı sevgisizlik.16 Yorumla
Soran+1 yılSevgi görmek konusunda hiç sorunum olmadı. Annem hep çok sevdi beni. Baba konusu biraz sıkıntılı sadece. İki yıldır sevgilim yok ama iki yıl önceki sevgilim beni çok severdi. Benim hatalarım yüzüne bitti ilişki.
- +1 yıl
İşte bak demekki babandan bulamadığın sevgi herşeye bedelki bu haldesin.
Bir zamanlar srnin gibiydim. Benimde babamın yüzündendi. Hiç kimse umrumda değildi kuyruğum hep dik gezerdim. Karsımdaki üzülmüs mü acaba benim hakkımda nr düşünmüş sorumlulukşarımı yerine getirmiş miyim inan hiç biri umrumda değildi. Suratım asıktı gülmeme de gerek yoktu zaten. Açık konusmak gerekirse namaz kılmak umrumda değildi bilmiyordumda zaten bilmeme de gerek yok gibi geliyordu o zamanlar. Sonra bir saba uyamdım ezan okunuyor ve içimde sadece aynı istek var keske şu an babamın koynunda uyansam cocukluğumdaki gibi üsümeden uyansam diye ağladım ve anladım ki o adam ne halt yerse yesin benim babam. Benim bir kere babam olacak benim bir tane babam var bunu asla değiştiremem. Affet onu büşra dedim kendi kendime... o sabah günes bambaska doğdu o günden sonra hayatım değişti.
Cünkü ben babamı affettim yılların öfkesi bitti kendimi bencilliğin nezaretinden kurtarıp özgür bıraktım. mutluluğu iyi biliyorum şükür.
Soran+1 yılBen napacağım? :/
- +1 yıl
Affetmen lazım :))
En ama en en en cokda şükretmen lazım.
Seni bu hale getiren kim ya da hangi duyguysa onu affetmen lazım
Unutma mutluluğun kaynağı senin içinde olduğu sürece asla tükenmez. kimseye bağlama mutluluk nedenlerini eğer bunu yapabilirsen anlarsın beni. Hep haline ve senin halinde bile olamayanlara bak şükret ve senden beter olanlar için dua et. Daha kötüsünü yaşamadığın için ve daha iyisini yapabilecek kadar umudun olduğun için. Ve son olarak diyorum ki
Kendinle mutluysan kimseyle derdin olmaz.
Eksi verenlere de ablam veremedim yine de sağolsunlarrr :)))
Soran+1 yılEksi verenlere bende anlam veremedim. Affetmek zor belkide imkansız ama deneyebilirim. Teşekkür ederim yorumların ve düşüncelerin için.
- +1 yıl
İnan bana benimde affetmem cok zordu. Neler yaptı neler. Beni ilk terj eden adam oydu... Ama yinede affedebildim. İnşallah sende başarabilirsin affetmeyi iste ve cabala değişimi göreceksin. Senin için dua edicem :))
İyi geceler
bende öyleyim. şu an bir sevgilim var ve bu huyumdan etkilendi zaten. Birtek ona tahammülüm var başka aileme bile tahammülüm yok. birisi öldümü gram canım yanmıyor çok güçlü ve duygusuzum. Böyle hayat daha güzel insanları sevmiyorum olmuyor yani. kalabalığa kuru sese gelemiyorum.
15 Yorumla
Soran+1 yılAynen bende böyleyim kardeşim. Senin sevgilin var ben artık aşık bile olamıyorum.
- +1 yıl
@hamzabzsn tamam aferin
+1 yılbende de öyle bişey var uyku hapı alıp uyuyan biriyim sorumsuzluğumdan söz edemicem düşün gereksiz birçok insan çıkardım yılnaşı gecesi hayatmdan ve gram üzüntü duymuyorum bu konuda çok iyi gidiyorum ama arada kaynayan iyi insanlar da olmadı çok şükür benm sorunum derdim sorunum ne tam bilmiyorum bir evre geçiriyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılBende çok kişi çıkardım hayatımdan bazıları hak ediyordu bazıları hiç hak etmedi.
+1 yılKardes bendede vardi duygusuzluk şu an haladaha biraz var ben bu konularda ben psikologla görüştüğümde bana eski yaşanılan veya hiç yaşanılmayan olaylarında etkisinin olabilceğini söylemişti. Sana yardım edebilirim aslında senin cevabınında bana bir yararı olabilir bu olayı kendimde çözebilmem için. Yaşanılan yaşanılmamış olan olay derken mesela hiç hayatında doğduğundan bu yana dusun , bu zamana kadar hic sevdigini veya asik oldugunu dusundugun (platonik askta olabilir) biri oldu mu mesela 1 kezde olsa gozyasi doktugun? Veya en fazla ufak hoslanti duygulari mi olduBunu iyi düşün kardes sana bana doktorun söylediklerini yaşadığın veya yaşamadığın duygulara göre sonucunu ve çözümünü sadece verdiğin cevaba göre söylicem. O yuzden iyi dusun bu sordugumu. Birde bende cevabına göre kendimle ilgilibir sonuç çıkarıcam Allaha inancin uzerine dogru cevapladigina yemin edebilirmisin kardesim en son banada bu sekilde faydasi olcak mesajdanda yazabilirsin
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılUyuşturucu sonrası bende böyle bir döneme girdim. bir daha da çıkamadım anlıyorum seni kardeşim. Normalde nasıl yaşıyorsun ne işle uğraşıyorsun bilmiyorum ama böyle çalışmakta yaşamakta gerçekten çok zor. Namaza falan başladım ama yine de içimde sebepsiz bir öfke ve tahammülsüzlük var. Acıma duygusunu yitirmiş bencil bir pislik oldum.
15 Yorumla
Soran+1 yılBen uyuşturucu hiç kullanmadım. Öğrenciyim usta ünüv hazırlanıyorum. Böyle yaşamak bazen zor bazen keyifli. Ama bir konuda sana çok katılıyorum. Bende sürekli gergin ve öfkeliyim.
- +1 yıl
Namaz kılmıyorsan dene ama kardeşim. Yani ister imanlı ol ister imansız eleştirmiyorum. Cidden namaz 10 dakika da olsa rahatlatıyor. Sonrası tabi yine aynı sürekli pitbull gibiyim. Ketum ifadesiz soğuk. Bazen de kafamda kurup duruyorum. Geçen ikindiyi kılarken secdede ağlamaya başladım. Hayatımda bu kadar rahatladığımı hatırlamıyorum. Belki işe yarar bizden iki tane olmasın belki acılarımız da hafifler. İstediğin yaz ben burdayım
Soran+1 yılNamaz kılmayı kuran okumayı ciddi ciddi düşünmeye başladım. Sen yine ağlıyabiliyorsun. Ben en son ne zaman ağladım hatırlamıyorum usta. Teşekkür ederim.
- +1 yıl
Denersen beni çok mutlu edersin. Dünya boş geliyor bari gerçeğe yatırım yapmış oluruz beraber. Bende patlama yaşadım zaten o yüzdendir bu tavsiyem. Rica ederim kardeşim ne zaman istersen dert sıkıntı soru hepsine hazırım hadi kal sağlıcakla
Soran+1 yılEyvallah abi sağolasın.
Kişilik & Karakter konusunda 302 cevap paylaştı. Kardeşim kimse kusura bakmasın sabaha kadar canınızın istediğini yapın aksama kadar eğlenin yastığa başınızı koyduğunuzda hayatınızdan memnun olamazsınız. Çünki nefsiniz ne derse onu yapıyorsunuz nefsin istekleri kalbinizi rahatlatmaz aksine sıkıntıya sokar bunalıma sokar. Bunun çözümü ise insanın yaratılış gayesini bilip insan fıtratının gerekliklerini yapmaktır. Buda bizleri yaratan ve yaşatan Allah'a (c. c) yönelmektir ki "Kalpler sadece Allah'ı anmakla huzur bulur" ayeti bunun apaçık delilidir. Teşekkür ederim Allah yardımcınız olsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbeynin bir kısmı bu iş için çalışıyor ve senin sanırım bu kısmında sorun var. ön kısma alın bölgesine tekabül ediyor. buralarına darbe vs almış olabilirsin. yapacağın şey kimseye asla zarar vermemek iyi insan olmaya çalışmak olabilir o zaman sınavını geçmiş olursun inançlıysan. inançsızsan da dünyada bu şeklde mutlu olursun
11 Yorumla
Soran+1 yılKafama darbe yemedim. O bölüm sağlam ama sanırım çalışmıyor artık :)
Gizli Üye(36-45)+1 yılbazi insanlari olagan ustu iyi bazilarini ise cok kotu mu goruyorsun?
kendine zarar verme egilimi canini acitma egilimi oluyor yksa canin yandiginda bazen bundan zevk bile alabiliyormusun?
uzulen, ölum oldugunda uzulmeyen empati pek kurmayan birimisindir?
insanlardan nefret edebilen birimisindir?
sevilmedigini deger gormedgini dusunuyor musun zaman zaman?
depresyona girip hayattan zevk alamama oluyor mu?
basina gelen seyleri kotu (siyah) bazi olaylari (beyaz) iyi goruyor ortasi yok mu diyorsun?
tanidik geliyor mu bunlar?
illaki olacak degil ama kisilik bozuklugu olabilir.
dr a gorunmeni tavsiye ederim eger sikintilari cok rahatsiz ediciyse hayatini etkiliyor ise. rahatsiz degilsen sorun yok yasamaya devan01 Yorumla
Soran+1 yılSorularını sırasıyla cevaplıyorum.
Çoğu insanı kötü görüyorum.
Kendime zarar verme eğilimi fiziksel olarak yok. Piskolojik olarak biraz var sanırım.
En sevdiğim insanlardan biri bir kaç gün önce vefat etti ve ben zerre bişey hissetmedim.
Nefret değilde. İnsanları sevmiyorum.
Birilerinin bana değer vermesi gibi bir gayem yok. Umrumda olmuyor.
Sürekli depresyon halindeyim.
İyi ya da kötü şeyleri ayıramıyorum sanırım.
Belli ki geçmişinde kötü şeyler yaşamışsın ne yaşadın bilmiyorum ama bir erkeği bu hale getirmeye sadece karaktersiz hain bir kız sebep olmuştur.. İnşallah öyle bişey yaşamamışsındır. İhtiyacın olduğunu düşünüyosan psikoloğa git ama ben senin yerinde olsam gitmezdim gücümü devreye sokardım
13 Yorumla
Soran+1 yılBöyle olmamdaki en büyük etken ailevi konular kızla pek alakası yok sanırım. Gücümü devreye sokmakmı?
Soran+1 yılNasıl yapabilirim mesela hangi konuda? Örnek verirmisin
+1 yılkardeşim aynı sorun bende de var hatta bunu gecen yıl farkettim eğer yalnız bir ortam da büyüdünse veya aksiyon gerilim filmler izlediysen acıma duyguların bir süre sonra yok oluyormuş ama bazen o kadar korkuyorum ki en ufak seyde birşeyler yapmaktan korkuyorum
10 Yorumla
+1 yılBen size hiç benzemiyorum. Etrafıma sürekli gülücük dağıtıyorum. Böyle insanları sevesim, yanaklarını mıncırasım geliyor. Herkes aynı olmak zorunda değil. Demek ki sizin karakteriniz ve yaşam tarzınız sizi bu yöne doğru itmiş. 😊
16 Yorumla
Soran+1 yılBenim gibi insanlarımı sevesiniz mıncırasınız geliyor? :)
- +1 yıl
Yok yok.. 😂
Genel olarak insanlara karşı sıcakkanlıyım demek istedim. Dilimiz biraz esnek olduğu için yanlış anlaşıldı. ☺
Soran+1 yılTamam pekala ;)
- +1 yıl
İyi geceler beyefendi. O kadar da soğukkanlı degilmişsiniz. Belki kendinizi ve çevrenizdeki özel şeyleri keşfetme olanağı bulamamışsınızdır. 😊
Soran+1 yılBurada :) yaptığıma bakmayın. O özel şeylerle hiç karşılaşmadım.
İyi geceler hanfendi teşekkür ederim yorumunuz için ;)- +1 yıl
Rica ederim. Güzel sohbet için ben teşekkür ederim. 😊👋
+1 yılSenin gibiyim
Gerçekten
İnsanlar umurumda diğil
Ben bir depresyon yaşadığında böyle oldu
bence psikolojik bir bozukluk diğil bu
Ayrıca böyle bir Ada'mla da tanışmayı isterim
Uygun olursan mesaj at13 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak öyle insanlar umrumda değil. Hayatım boyunca çok kötü şeyler yaşadım sanırım bundan dolayı duygularım köreldi.
- +1 yıl
Yaşamlarımız aynı ya d benzer
Cidde'n
+1 yılBelkide öyle değilsindir insanlara karşı kendini koruma hissiyatına girmişsindir bilmeden sen sorunun farkındasın aslında farkında olman dan bakarsak eğer pskopat olsaydın kendini doğal diğer insanları farklı kılardın sen öyle değilsin yorumuna bakarsak emin ol senin gibi hissetmek isteyen çok insan vardır acıları takmadan bir hayat kulağa hoş gelmiyor mu sence de sadece hayatın akışına bırak kendini emin ol karşına sen istemesen de biri çıkacaktır o zaman ona karşı hissetiğin duygular bazen acıları iyiki sadece ona karşı böyleyim diyeceksin
02 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum belkide.
- +1 yıl
Sen yine sen olmaya devam et değişmeye çalışma daha çok batarsın emin ol
Hayat beni bu hale getirdi mantığını bırakmalısın bence çok fazla insan güzeli bırak sıradan bir hayat bile yaşamıyor. demek istediğim her ünsanın yaşadığı türlü zorluklar var herkes senin gibi düşünseydi ne olurdu? Ya da kendi hayatını düşün bundan sonrası da zor olacak her zaman bu bakış açısı içinde olman daha da zorlaştırır. biraz çaba sarfet bence içten içe kendi büründüğün karakterden memnun gibisin
11 Yorumla
Soran+1 yılPek şikayetçi değilim bu durumdan doğru. Artık canım yanmıyor yaralayamıyorlar benı.
+1 yılBu psikolojik rahatsizlik degil. Sadece seni bu bencilligin içinden çıkarıcak birine ihtiyacın var. Aynı kaderi paylaşan biri değil dikkatini çekerim. Yerde olan birini anca ayakta biri kaldırabilir.
13 Yorumla
Soran+1 yılKast ettiğin sevgilimi?
- +1 yıl
İlla sevgili olmasına gerek yok. Sana faydası olucak bir arkadas edinebilirsin. Seni geliştirecek biri :)
Soran+1 yılHımm anladım. Teşekkür ederim.
+1 yılYasanmisliklar diyelim. . Insanlar banada duygusuz merhametsiz der. . Bencil der ama ben durduk yere böyle olmadım beni bu hale getiren yine bana bunları diyenler
Zerre umrum değil insanlar sevdiğim adam hariç.14 Yorumla
Soran+1 yıl"Yasanmisliklar diyelim. . Insanlar banada duygusuz merhametsiz der. . Bencil der ama ben durduk yere böyle olmadım beni bu hale getiren yine bana bunları diyenler."
Ne güzel söyledin.- +1 yıl
Arabesk bir laf var..
"En cokta kiyamadiklarimiz kıydı "..
Bunun gibi kime merhamet ettiyse bu kalp taş oldu geri döndü sömürulmus bir vicdan bıraktılar geriye. Sağolsunlar; )
Soran+1 yılHaklısın ablacım sağolsunlar.
- +1 yıl
En iyisi Canın nasıl istiyorsa öyle ol
+1 yılGeçmişte yaşadığın kötü tecrübelerin yansımaları bunlar. Kendini kitlemissin.. Bir süre yalnızlığın tadını cikarman iyi gelebilir, sindirmek için şart, Zamanla geçer diye umuyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır böyleyim :/
hayır sadece yalnız olmak isteyenlerdensin biraz benim gibi, biran ben, birazda bana benzeyen sakin ortamları seviyorsun kalabalık ortamlar ilgini çekmiyor
19 Yorumla
Soran+1 yılAynen. Yalnızlıgı insanlara tercih ediyorum her zaman.
Soran+1 yılBen kendimide üzüyorum :D
Soran+1 yılÇok zor olmuyor.
Soran+1 yılSendemi yapıcan?
Soran+1 yılİyi bişey değil yazık edersin kendine boşver ;)
+1 yılTam olarak psikopat sayılmazsın psikopat olmak için küçüklükten bir canlıya zarar verdikten sonra zevk alman gerekiyor. Sosyopat olabilirsin buda duygusuzlaşmanı sağlıyor olabilir küçüklüğünden beri duygusuzsan anneni babanı hissedemiyorsan psikopatsın. Psikopatlık psikolojik rahatsızlık değil nörolojik rahatsızlık çözümü yok genelde bununla yaşamaya alışıyor o kişiler. Bendede ufakta olsa anti sosyallik var ama büyük değil tabiki.
02 Yorumla
Soran+1 yılSosyopat değilde şizoid olabilirim.
- +1 yıl
Dostum buradaki kimse psikiyatri doktoru değil ama bana sorarsan önce bir psikoloğa görün sonra psikiyatriye git bence belki davranışlarınla ilgili problem olabilir
Kişilik & Karakter konusunda 492 cevap paylaştı. Bu bahsettiğin his ben de arada oluyor.
Normalde çok merhametli bir yapım var ancak karşımdaki kişi gerçekten canımı acıtmışsa öyle hisleri alınmış ruhsuz biri oluveririm ki yardım et ölüyorum dese dönüp bakmayacak dereceye geliyorum.11 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben her zaman her durumda öyleyim.
+1 yılHep şunu söylerim : İnsanın en güçlü dürtüsü hayatta kalma dürtüsüdür. Canımız o kadar yanıyor ki bazen duvarlar örüyoruz daha fazla canımız yanmasın diye. Umrumda değil diyorsun ya bu senin kendini öyle inandırmanla ilgili. Bilinçaltı bütün korku ve acıları kaydeder eğer yerinde ve zamanında tepki vermezsen ileride tükenmişlik sendromu, depresyon ve daha da ilerisi intihar etme bile olabilir. O yüzden destek al derim.
01 Yorumla
Soran+1 yılDuvarlar konusunda ve birçogunda haklısın. Destek alacagım.
Büyük ihtimalle apati yaşıyorsun. Hafif durumlarda apati kendiliğinden geçebilir ama senin durumun pek hafif görünmüyor. Psikoloğa gitmelisin.
13 Yorumla
Soran+1 yılApati?
Soran+1 yılHımm.
+1 yılAçık konusmak gerekirse evet ciddi bir bunalıma girmis gibisin eğer düzelmesini istiyorsan psikoloğa gitmelisin kolay ufak bir problem değil bence büyük
14 Yorumla
Soran+1 yılİlaçlarla iyileşmek istemiyorum.
- +1 yıl
Yok ilaç için değil git bir psikoloğa anlat baştan sona tanımadığın birine baştan sona hikâyeni anlatmak güzel gelir rahatlatır hemde bilir kişi tavsiye verir rahatlatır ilaca gerek kalmaz
Soran+1 yılGideceğim bakalım inşallah yararı olur.
- +1 yıl
Olur gibi geliyor bence
Bunları nasıl beceriyorsun bana da öğretir misin? bende tam aksine herşeyi kafama yakan takıntılı bir insanım.
11 Yorumla
Soran+1 yılHayatın sana yüklediği yükler yaşattığı acılar üzüntüler ard arda ve bitmeden yıllarca sürdükten sonra bu hale geliyorsun. Artık duygusuz bir insan oluyorsun.
- Kişilik & Karakter konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılevet sanırım bir rahatsızlığın var.
katil olabilecek kadar soğukkanlı isen, sosyopat olabileceğini düşünürüm. bilemem gene de, psikolog değilim13 Yorumla
Soran+1 yılKatil olabilecek kadar sogukkanlıyım. Piskologa gitmek şart oldu sanırım. Bu arada sosyopat nedir?
- +1 yıl
psikolog ya da psikiyatra görün. gereken teşhis ve tedaviyi onlar yapar
Soran+1 yılİlaç kullanmak istemiyorum ama doktor ilaç verip göndericek.
+1 yılRahatsız falan değilsin hayatın farkına varmış ve uyum sağlayabilmişsin. En iyisini sen yapıyorsun. İnan bana mükemmel bir hayatın var kıskandım
22 Yorumla
Soran+1 yılBöyle diyen ilk sen değilsin gerçekten buna inanmaya başlayacağım ama duygusuz soguk biri olmak çokta iyi bişey değil. Bence benım yerımde olmak istemezdim.
- +1 yıl
%80 oranıyla senin konumundayım. Ve ben o %20 lik inancım duygularımdan rahatsızım diğer yuzdede gayet mutluyum pişmanlıktan kırılmalardan bir haberim.
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılSana ancak ben yardim edebilirim psikopati tamisi almis bir kadinim
817 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi mesela?
- +1 yıl
Ne demek ne gibi
Soran+1 yılYardım olarak?
- +1 yıl
Sor sorular sorabilirsin
- +1 yıl
Niye merak ediyorsun?
- +1 yıl
Bu kadar gereksiz neden eksilemis?
Soran+1 yılSana baya gıcıkları var anlaşılan engelledim yorumdaki sapıklarını.
- +1 yıl
Iyi yapmissin sagol.
- +1 yıl
Istersen konusuruz burada seni anlayacak tek ben varim
Soran+1 yılTeşekkür ederim. İhtiyacım olursa konuşmaya yazacagım nadir insanlardan birisiniz.
- +1 yıl
Hala eksiliyor ezikler
Soran+1 yılCanlarını çok yakmışsın zamanında demekki :)
- +1 yıl
Aynen canlarini yaktiklarim cok :) umrumda mi? hayir :)
Soran+1 yılEn güzeli ;)
zamanla fazla üzüldükçe artık bir şeyleri takmamaya başlıyorsun. o biraz bende de var tabi seninki kadar değil. benimki biraz gamsızlık. ama artık yorulunca sıkılıyorsun her şeyden. hiçbir şey umrunda olmuyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYüreğini sevgimle ısıtmak isterdim sadece okurken bu geçti içimden. Şefkatle merhametle ısıtmak isterdim sadece benden sana, senden bana katabilmek isterdim.
12 Yorumla
Soran+1 yılEyvallah sağolasın.
Cevap sahibi+1 yılSen sağol ölme hiç
+1 yılbencil olsaydın durumunun farkında olmazdın, bencil değilsin, duyguları yaşamamak seninkisi
11 Yorumla
Soran+1 yılvar mı onu bile bilmiyorum.
Bence rahatsızsın. Robot değilsin sen duygularını yaşa.. Bu dünya da acıyı da tatlı yı da yaşamalıyız.
17 Yorumla
Soran+1 yılRobot oldum sanırım.
Soran+1 yılSevdim.. Ama uzun zaman önceydi.
Soran+1 yılEvet çok zor günlerdi.
Soran+1 yıl2 Yıl önceydı. Ben su andan bahsedıyorum. Ikı yıl önce bu kadar duygusuz degıldım.
hayir sadece cok canin acimis ve ustesinden gelmeyi ogrenmisin
11 Yorumla
Soran+1 yılSanırım doğru.
+1 yılaynı durumdayım hiçbir şeyden etkilenmiyorum ya da hiçbir şey umrumda değil sanki duygularım alınmış gibi hissediyorum
111 Yorumla
Soran+1 yılAynen.
- +1 yıl
geçenlerde psikoloğa gittim tavsiye ederim
Soran+1 yılİlaç mı verdi?
- +1 yıl
evet ama konuşmak falan baya iyi geldi
Soran+1 yılBende gitmeyi düşünüyorum ama daha tam olarak karar vermedim. Yararı oldumu size?
- +1 yıl
pazartesi günü gittim işte daha rahat hissediyorum daha az düşünüyorum ilaçlar hemen etkisini göstermiyomuş bir iki hafta sonra anlayacağım ama bir tanesi hemen gösterdi uyku problemi yaşıyodum şu an çok rahatım
Soran+1 yılİlaçlar tam olarak napacak peki? Uyuşturacakmı ya da ne bileyim kişiliğimi düzeltecek?
- +1 yıl
kaygılarımı azaltacak diyebilirim sanırım bilmiyorum zamanla görücez etkilerini
Soran+1 yılBişey rica edebilirmiyim? İlaçlar etkisini gösterdiği zaman buraya yazabilirmisin? Bende kullanacağım belkıde bu yüzden önemli benim için ne hissettirdiği.
- +1 yıl
kafana göre kullanabileceğin ilaçlar değil olumlu bir etki alırsam yazarım ve sende bir psikoloğa başvurursun böylesi daha sağlıklı olur
Soran+1 yılYok zaten kafama göre almayacağım piskolok verirse diye söyledim. Peki teşekkür ederim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBEni anlattin panpa helal olsun... Insanlari cekemiyorum kimsenin hakkinda konuusamiyorum , eskiden pek cok party yapardim simdi tik yok okul is, hayat pok gibi olu gibiyim canimm hic bir sey yapmka istemiyor. takatim yok bele knustuklarinda asabi oluyorum artik nedense, bosverrr hayat kis deymez
10 Yorumla
+1 yılNe yaşadın ki? Diye sorarlar adama.. Yaşadıkların seni bu kadar güçsüz duygusuz yaptıysa kolay olanı seçmişsin demektir. Ben böyle olmamak için hala savaş veriyorum ve kazanan ben olacağım. Siz kolay olanı seçin.. Nefret soğukkanlı buz ve ruhsuz olmak kolaydır...
04 Yorumla
Soran+1 yılYaşadıklarım beni güçsüz yapmadı. Ben tahmin edemeyeceğin kadar güçlü bir insanım. Bende böyle olmamak için çok uğraştım çok çabaladım ama bazen engel olamıyor insan.
- +1 yıl
Merak ediyorum bir erkek en fazla ne kadar acı çeker, ne yaşadın anlatır mısın?
Bir kaybında yokmuş..
Soran+1 yılKişilik karakter meselesi. Şimdi sana nasıl anlatacagımkı ne kadar fazla acı cekebileceğini.
- +1 yıl
Peki, anlatmak istersen anlatırsın.. Hayatta değer verdiğin büyüklerin abi dediğin insanların vardır elbet onlarla konuş..
Üç harfli vakası olabilir. Bir dua okuttur. Muska vs yaptırt. Bir de öyle takıl bakalım.🤓
11 Yorumla
Soran+1 yılYok ablacım. Bende ondan süpheleniyordum ama rukyeyı falan yaptım bısey olmadı.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılInsanlara karşı soğuk ve duygusuz davranabilirim Ama öyle değilim
21 Yorumla
Soran+1 yılBen öyleyim.
Albert Camus'nün bir kitabini okumustum. Ana karakter de ayni senin gibiydi. O kitabi okumani tavsiye ediyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılYazarı Albert Camus peki kitabın ismi?
Soran+1 yılÖneriniz için teşekkürler okuyacagım.
+1 yılİnsanı yaşamı ve tecrubeleri bu hale getirir bende senin durumundayım emin ol psikolojın normal ama etrafındakıler normal değilmişin hissi verdiği için öyle düşünüyorsun.
40 Yorumla
+1 yılBende öyleyim de şu şekilde oldu. En ihtiyacım olduğu anda kimse yanımda değildi ve çok zor zamanlar atlattım. İnsan o kadar acı çekince hissizleşiyor zalimlik değil bu acı pek bişey ifade etmiyor artık
03 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. O zamanlarda yanında olmayan insanları sonradan yanında hiç istemiyorsun. Acı cektikce köreliyor sanırım duygular ya da alışıyorsun bilmiyorum.
- +1 yıl
Aynen ışığından ne hayır gördük etmesin üstüme gölge hesabı :/
Soran+1 yılAynen. Yorumun için teşekkür ederim.
Belki senin de canını yakıp o duygularını almışlardır. Ondandır.
12 Yorumla
Soran+1 yılSanırım öyle.
- Kişilik & Karakter konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılHayatın getirdikleri ve götürdükleri karşısında ancak böyle olarak dayanıyor insan. :):
40 Yorumla Konuşalmmı burada değilde mesaj bölümünde bu konuyu
15 Yorumla
Soran+1 yılYalnış anlamayın ama ne konuşacağız?
Soran+1 yıl"Bu üyeye mesaj gönderemezsin"
Dedi ks bildirimi.
Soran+1 yılTamam.
+1 yılhayatında acı noktaları var ve bu noktalar bu benciliğin yanında sayılmayacak kadar ufak kalır. böyle devam edersen çölde yolunu kaybeden bedevi olur önündeki suyu göremez olursun susuzluktan kuruyup ölürsün...
10 YorumlaSenin halini içimde yaşıyorum.
Ve bize tek bişey gerekli dostum oda canımıza can kanımıza kan olacak bir nefes.12 Yorumla
Soran+1 yılBir arkadaşta bunu önerdi bilmiyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 783 cevap paylaştı. Umrunda olmadığını sanıyosun bence ama etkilemiş seni etkilemeseydi buraya yazmazdin diye düşünüyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden umrumda değil onu düşünmeye başladım son zamanlarda bu yüzden sordum benım gıbı olan bırılerı varsa yardımcı olabilirler belki diye..
+1 yılKendimizi unutmuşuz bir başkası olarak yaşıyoruz sanki zaman durmuş bir yerden sonra. Kuşkulanmasak ve düşünmesek bile seziyoruz.
10 YorumlaAyni duygulari paylasiyoruz. Benimkisi psikolojik degil hayat bunu ogretti. Ve bence bu savunma mekanizmasi 😉
10 YorumlaKafayi yemiş olabilirsin ama boşver acıma ya beceren olursun ya becerilen sen becermeyi tercih etmişsin ve en doğrusu dostum sen normalsin onlar a normal bosver
10 YorumlaÖyle böyle bencilliğin içine girmemişsin bence çünkü umursamazlığını umarsıyorsun kafana takıyorsun yinede daha insanlığını kaybetmemişsin
10 YorumlaEvet aynı problem ler bende de varbazen çözüm buluyorum bazen bulamıyorum neden aceba?
14 Yorumla
Soran+1 yılSıkıntı varmış bro öyle diyolar.
Soran+1 yılHerkes farklı bişey söylüyor yorumları okumanı öneririm.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkomple rahatsızsın bence ama önemli değil bu sadece ilgi çekme çabası gel ben sana tam aksi durumda olduğunu insanları inanılmaz önemsediğini canının yandığında nasıl kedi gibi birine dönüşeceğini zevkle kanıtlayayım benim yanımdayken başından geçenlere nasıl tahammül edebileceksin görelim ;) insanlar insanlara neler yapıyor gör ve kendini sonra tekrar değerlendir
12 Yorumla
Soran+1 yılİlgi çekmek gibi bir amacım olsaydı bu soruyu gizli sormazdım. Evet benden daha kötü durumda olanlar var ben halime şükretmeyi biliyorum merak etmeyin.
Cevap sahibi+1 yılkardeşim bizde o yollardan geçtik ki sana birşey söylüyoruz öyle kolay değil anlattığın şeyler onu söylüyorum gel canlı canlı birine işkence yapılırken izleteyim sana hangi soğukkanlılıktan bahsettiğini görelim bakalım bizde keyfimizden gizli cevaplamıyoruz
Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. Hayatı boyunca olumsuzluklarla karşılaşmış insan psikolojisi. Yapacak birşey yok istesen de değişemezsin
10 Yorumla
+1 yılnefes alman lazım ama buna fırsat olmuyor.
Kendini dinlemeye bile zamanın hiç olmamış.
1-2 hafta herkesden, her şeyden uzak.. insan görmediğin bir yerde kalman lazım.
Kendini dinlemen lazım.04 Yorumla
Soran+1 yılBunu yapmayı uzun süredir planlıyorum ama geri gelemem diye korkuyorum.
- +1 yıl
şu ana kadar ne yaptıysan, sonuç olumsuz olmuş. bazı konular da sorun yaşamışsın.
Ama her şeye rağmen direnmişsin, vazgeçmemişsin, ertesi güne umutla bakmışsın. Ama gün geçtikce değişen şey sadece yükün daha çok ağırlaşmassı olmuş.. Ve bu yüzden artık böylesin bence...
toparlanman zor olacak ama mecbursun buna. Ne zaman öleceğimizi bilmiyoruz. Belki 70 inde olacak bu. Böyle mi devam edeceksin.. Kendine yine umut aşılama zamanın geldi, hadi. :)
Soran+1 yılToparlanmak zor olacak belkide hiç olmayacak bilmiyorum. Ama teşekkür ederim yorumunuz ve önerileriniz için :)
- +1 yıl
sen buraya bir gün düzeldiğini yaz
bende sana teşekür edeyim ✌️☺️
+1 yılbunu soruyorsan değilsin. üstüne fotoğraflı motoğraflı süslüyorsan hiç değilsin
11 Yorumla
Soran+1 yılFotoğrafı sadece ne hissettiğimi biraz daha net anlatmak acısından koydum baska bır amacı yoktu.
- Devamını Gör (137)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat