kalp midir? vicdani vicdan yapan, yoksa göz yaşlarımız mıdır? Vicdan yapmamıza sebep olan.
vicdanı aşk'ta aradım, onda da yokmuş bunu cok iyi anladım. dudaklarda aradım, söylemeye sözler yokmuş sayesinde; en ağır "vicdansız kelimesini" kendisinde tattım.
Bazen kalp kırılır, gönül yaralanır.. işte o an! Vicdan ağırlanır...
İçinde bir yerde kalbinin oralarda herhal de dalagn yanında ne bilim midenin yanında da olabilir vicdanıma işleyecek bir olay yaşadığım da. Ora bir cız ediyor bir acıyor ama oralarda galiba:D
Kalp kalıplaştırılmış bir düşüncedir. Vicdan insanın görgü ve bilgileriyle kendini yargılama yetisidir. Kalpte değil beyindedir ve vicdan insana hata ve doğruyu bildiren bir iç sestir.
Bence kalbi ve beyni Çünkü Ben korktuğumda, vicdanen rahatsız olduğumda vs olduğumda kalbimden sanki bir sıcaklık vücuduma yayılıyor, ve kişiliği mızın temeli beynimizde.
biz bunu geçen sene bütün hocalarımıza sorduk hocam elinizi vicdanınıza koyun dedik hepsi elini kalbinin üzerine koydu :S hocam vicdanınız ordamı dedik hayır dediler değişikler :S halbuki vicdan hem orda hem de beyinde bitiyor.
herkese selam. arkadaşlar vicdan dediğimiz bu duygumuzinanç ve düşüncelerimiz doğrultusu dışında yaptığımız yanlış yüzünden, kalbimizin bizleri kendi kendimize yargılamasına verdiğimiz bir isim olabilirmi.
En İyi Cevaplar