*Peki, git ( Sen oraya git görürsün, gününü! )
*Peki ne yaparsan yap karışmıyorum. (Önümüzdeki 25 yıl o an karışmamanın hesabı sorulacak! )
*Peki anladım. ( Anlamadım, sadece beni gerizekalı yerine koymaman için uzatmıyorum. )
*Peki sen bilirsin. ( nereden bileceksin sen, her şeyi ben biliyorum. )
*Peki, yaş kaç? ( Konuşmayı uzatmak için tatlı peki :) )
*Son peki ( +ayrıldık mı /- evet / + peki kendine iyi bak.. )11 Yorumla- +1 yıl
Ne çok anlam ifade ediyormus :D
En İyi Cevaplar
+1 yılEn son giderken peki kullanmıştım. Onca şeye söylediğim tek şey, bu olmuştu. Belki bir kabullenisti benim icin, belki de küfürle bile anlatamadığım, çıkaramadığım hıncımı "Peki" ye yüklemiştim.
160 Yorumla
+1 yılpeki kelimesi icinde bircok duyguyu barındırır..
peki der hayal kırıklıgına ugrayan bir adam..
peki der üzülen ama belli edemeyen bir kadın..
peki der.. istedigi olmadıgı icin babasına kırılan bir cocuk
peki der.. sevgilisinin onu anlama ihtimalinin olmadıgını anlayan bir aşık
peki derler..
cok anlam içeren ve aslında sadece peki olarak kalan bir kelime..350 Yorumla
- Diğer konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılPeki'dir işte. :):
galeri7.uludagsozluk.com/254/peki_510050.jpg183 Yorumla- +1 yıl
Ama görsel çok argo içeriyor :/
- +1 yıl
Ama gerçek budur.
- +1 yıl
Resmi çaldım :)
Çok güzel bir resimmiş :P
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
343Cevap
- Diğer konusunda 205,2b cevap paylaştı.
u 5 ayBenim için umursamazlıktır
00 Yorumla Tartıştıktan sonra peki içses: sana peki diyomda sen kabul ettim san ben haklıyım oğlum sorcam sana bunun hesabını zamanla, sen durr hele
Sakin bir diyalogda peki içses: oyyy canını yerim senin canımm benim yaa sen dersinde ben kabul etmemmi sıkcamm o yanakları tatlı şeyy
Mecbur kalınca peki içses:iyi beee ne haliniz varsa görün
Önemsemediğimiz bir durumda peki içses: amann yapp banane hadi gidin çok işim varr22 Yorumla- +1 yıl
Doğru tespitler :)
Ben birşeyi uzatmak istemiyorsam peki derim lafı uzatmayı sevmem bir tartışma varsa haklısın demek gibidir benim için yeter ki sussun. Fazla konuşan insanları sevmiyorum kendim de çok konuşkan olmadığım için olabilir. Trip atan bir insan değilim olursa da nadiren. Erkeklerin trip atanından tanrı korusun..☺
31 Yorumla- +1 yıl
Aminn :D
"Peki" kelimesi...
"Anladik tamam sus da iki dakika kafamizi dinleyelim"
"Ben sana bunun hesabini sormazmiyim"
"Shimdi bir shey demiyorum ama burnundan getiricem"
" Ya shimdi hic tartishasim yok yoksa aklini alirdim"
"Bunlari yaziyorum bir kenara" "ne halin varsa gor gibi sinden 😜12 Yorumla- +1 yıl
Üstü kapalı tehdit :D
+1 yılYa ben trip anlamında demiyorum ama trip olarak anlıyorlar hayatımızda peki de diyemiycez yani. Eğer sinirli tartışmalı bir anda peki dersem kırılmışımdır ya da küstüm artık yazmadır karşı tarafta da bu şekilde algılarım. Normalde yazmışsam ya da yazmışsa peki hadi konu aç gibi de olabilir yeter yazma da olabilir
12 Yorumla- +1 yıl
valla bu soruda, peki'nin pek çok anlamı olduğunu görmüş bulunmaktayım. herkes bu 4 harfe farklı anlamlar yüklemiş.
- +1 yıl
Aynen biraz öyle :D
Herkesin anlatmak istedigi Tamam ile eşdeğer bir kelimedir genelde söyleniş tarzı bakımından değişiklikler arz eder. Fakat diyalogda karşıdakine hissettirdiği duygu durum ve düsünce aynıdır Buyrun izleyelim şekil a'da olduğu gibi...
https://youtu.be/5fgsI06xliU13 Yorumla- +1 yıl
:) hoş geldin soruma arkadaşım :)
- +1 yıl
Teşekkür ettim :)
+1 yılkızlar küfür etmeyi pek beceremediği için o kelimeyi kullanırlar o kelime ne mi ( PEKİ ) BU KELİME İÇİNDE DEVASA KÜFÜRLER BARINDIRIR VE FARKINA VARDIYSANIZ BU KELİMEDEN SONRA SAATLERCE HATTA GÜNLER SÜREBİLİR CEVAP ALAMAYABİLİRSİNİZ DİKKKATLİ OLMAKTA FAYDA VAR
Kİ ZATEN KADINLAR KİTAP GİBİDİR ÖYLE BAŞINI SONUNU OKUYARAK ANLAYAMAZSIN TEORİDE İYİSİNDİR AMA PRATİKTE SIÇARSIN ;)21 Yorumla- +1 yıl
Azda olsa çözmüşsün olayı :D
İstemeyerek ya da isteyerek ama genelde sonu soru işareti olarak biten isteklerde İSTEMSİZ KABULLENMEK anlamına geliyor.. Yani sen istediğin için Tamam Olur anlamında..
42 Yorumla- +1 yıl
Piki :)
Peki : Tamam veya Kabul edilme manasındadır.
Peki trip olarak algılanma sebebi bir konuyu tartışmaktansa tek bir kelime ile tartışmayı bitirmek güzel oluyor Peki veya tamam gibi ;)
Genelde kaçan kovalanır hesabı Peki ya da tamam sözlerinden birisi sonrası az önce sizinle tartışan kişi belki sevgiliniz kimse bitireceği ilişkiyi bitirmekten bile vaz geçebilir.
;)10 Yorumla
+1 yılEyvallah kelimesi gibi her şeye uyar kimine göre bozuk atmak olarak algılansalar da bazen haklı ya da haksız olunduğunun en basit örneği olarak çok kısa bir sözdür genel olarak ilkokul da peki aldım ya da iyi not aldım anlamında kullanıldı ama zamanla Türkçe ahlak bozulduğu gibi bir çok kelime de anlamını yitirdi.
10 YorumlaBu kelime gelişen diyaloğa göre değişir. Maalesef günümüzde küfür, trip, konuyu kestirip atma vb. anlamlarında kullanılan bir kelimedir. Aslında sözlük anlamın da bambaskadir... Bana nedense küfür gibi geliyor. Yani bir insan bana " peki " yerine küfür etse daha az zorunda gider. Eski kız arkadaşımdan sırf bu kelime yüzünden ayrılmıştım. Çünkü 2 defa uyarmama rağmen 3. defa peki demişti. Milletin içinde öylece masadan kalkıp gitmiştim. 😁😂
10 Yorumla
+1 yılPeki söylenme şekline göre degişiyo simdi sevgilinle kavga edersin sonunda peki der daha fazla konusmak istemiyorum anlamina gelir triptir ama bir arkadasinla bulusma ayarlarsin 3 te orda ol dersin peki der tamam evet anladim gelicem anlamlarindadir
10 YorumlaBunu bizimle paylaştığın için teşekkürler. sayende aydınlandım aynı zamanda oldukça keyifli vakit geçirdim. kısacası okurken zevk aldım. gerek steinbeckin canlı betimlemeleri gerek dostoyevskinin depresif havası kaleminizde mevcut.
Hay senin acicagin basliga ben ya )))12 Yorumla- +1 yıl
Övdün mü, gömdün mü anlamadım.
+1 yılPekı küçük pastacık =) canım çektı ya =/
https://www.youtube.com/watch?v=bfdt-bgANBo11 Yorumla- +1 yıl
Benimde :/
karşındakini tartışmada yenemeceğini fark edenlerin başvurduğu konuşma tarzıdır. yav hehe, ne içtinse bizde içek, vurur yüze ifadesi gibi salakça onlarca kelimeyi tekrar tekrar söyleyip dururlar. cahillerle tartışmaya girme ksybedersin diyen bir filozof abimizin sözünü hatırlayıp bana müsadeyle giderim.
10 YorumlaPeki:) şöyle anlatıyorum görüş manasında olup bir ifadeyle birlikte onay veya sinir duygu üzüntü şeklinde kullanilan bir ifade biçimidir her salataya malzeme olabilir ve peki kelimesi durumu idare edebilir veya etkisiz kılıp iki birey arasındaki ortamı pozitif veya negatif şeklinde düzenler. Ses tonu çok önemlidir sert bir peki durumu değiştirdim şeklindedir.
10 Yorumla- Diğer konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılAklıma gelen ;
https://i.ytimg.com/vi/E1s7GqkwHtk/hqdefault.jpg
Aslında;
encrypted-tbn0.gstatic.com/images
:S :D10 Yorumla peki dersin çünkü karşındaki seni anlamaz.. kimi zaman anlatmaya çalışırsın anlatırsın , anlatırsın kendini karşındaki düz mantık gider hep ve sen işte o zaman anlarsın konuşmanın kendini anlatmanın yetersiz olduğunu sonrasında peki dersin susarsın.. susarsın ve bir gün tüm suskunluklarını her şeyini toplar çeker gidersin...
10 Yorumla
+1 yılPeki= senin ben a*ına koyayim o*ospu çocuğu p*c ne b*k yiyosan ye l*nn g*tummmm pissslik s*refsizzz iyrenc insanın
12 Yorumla- +1 yıl
Çok argoist gördüm :@
- +1 yıl
A pekinin anlamı bu :)
+1 yılSonunda içten bir gülücük falan görmezsem hem çok itici bulurum hem de bir ''trip'' göstergesi olduğunu anlarım :)))) Kullanmayın şunu ya...
19 Yorumla- +1 yıl
Işte bazen kullanıyoruz/kullanıyorlar
- +1 yıl
Sonra trip yapmıyoruz.
- +1 yıl
Peki
- +1 yıl
@Basbelası1 hahahahahahah nefret ediyorum şu kelimeden yahu :D
- +1 yıl
Bende aslında şu an neden söyledim bilmiyorum içimden soylemek geldi o da sana denk geldi :)
- +1 yıl
@Basbelası1 hahah olsun bakalım :))))) Alışkanlık o sizde biliyorum ben :D tripciler sizii :)))
- +1 yıl
Tripci değilimdir ama ya :)
- +1 yıl
@Basbelası1 :)) peki
- +1 yıl
Ahah peki :)
Diğer konusunda 856 cevap paylaştı. 10 Yorumla
+1 yılBazen kabulleniş, bazen boş veriş, bazen pes ediş, bazen de yorgunluk belirtisi. Bazen susmanın ilk adımı, bazen içine atmanın ilk adımı.
Çok değişken bir kelime, 4 harf 40 farklı anlam barındırabiliyor içerisinde.20 Yorumla
+1 yılPeki pekiii anladıkkk sen neymişsin be abiiiiiiiii
MFÖ nün sözleriydi bide bir kek reklamında mı vardı ne
:D
https://i.hizliresim.com/PB2qqd.gif20 Yorumla
+1 yılPeki ben şimdi susuyorum ama bunu senin burnundan fitil fitil getireceğim anlamına geliyor benim icin
230 Yorumla- +1 yıl
Umarım herkes senin gibi düşünmüyordur :@
- +1 yıl
Vallahi kızların hepsi bu görüşte "peki" dediğiniz zaman hemen patriotlari hazırlamak lazım yoksa yandık
- +1 yıl
Hiçte bile
- +1 yıl
Sen o kategoriden değilsin o zaman
- +1 yıl
Değilim
- +1 yıl
Bir profesör konferans vermek üzere salona girmiş.
Ama bakmış ki salon, ön sırada oturan seyis dışında boşmuş.
Konuşup konuşmama konusunda tereddüde düşen Profesör sonunda seyise sormuş:
- Buradaki tek kişi sensin. Sana göre konuşmalı mıyım, yoksa
konuşmamalı mıyım?
Seyis cevap vermiş:
- Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan anlamam.
Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin kaldığını
görseydim, yine de onu beslerdim.
Bu sözlere hak veren Profesör konferansa başlamiş.
İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş, konferanstan sonra da kendini
mutlu hissetmiş,
dinleyicisinin de konferansın çok iyi olduğunu onaylanmasını isteyerek sormuş:
- Konuşmamı nasıl buldun?
Seyis cevap vermiş:
- Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve bu konulardan pek
anlamadığımı söylemiştim.
Gene de eğer ahıra gelir, biri dışında tüm atların kaçtığını
görseydim, onu beslerdim,
ama elimdeki tüm yemi ona verip de hayvanı çatlatmazdım. - +1 yıl
Yani?
- +1 yıl
Burada seyis sensin tek başınasın ama hocanın yaptığı gibi kızlar aynı görüşte
- +1 yıl
Bence mübalağ yapıyorsunuz. Çoğu hemcinsim benim gibi düşünüyor.
- +1 yıl
Peki sizin için yenilgi gibi birşey peki diyor bekliyor sonra toptan saldırıya geçiyorsunuz ama o cümlenin altında kalmadığını biliyoruz.
- +1 yıl
Peki dediysem birine; kırılmışımdir ve söyleyeceklerimin karşımdaki kişiyi kırmasını istemediğim için susmak mahiyetinde kullanmışimdir.
- +1 yıl
Aynı şeyi yazıyoruz sonrasında kaplan oluyor adamı perişan ediyorsunuz
- +1 yıl
Etmiyoruz işte. bir gülüşünüze aldanip yelkenleri indiriveriyoruz hemen.
- +1 yıl
Evet sonu haklısın diye sona eriyor
Peki:) - +1 yıl
Piki :)
- +1 yıl
Aman bana peki deme ben korkuyorum o kelimeden:)
- +1 yıl
Arkadaş ne korkutmuşlar seni :D
- +1 yıl
Kalp kırmaktan korkuyorum ben:)
- +1 yıl
Tabi tabi :D
- +1 yıl
Çok fenasın sen :)
- +1 yıl
Yoo değilim sana öyle gelmiş ;)
- +1 yıl
Sevgilim yok olmadığı halde içime korku düşürdün:)
- +1 yıl
O zaman yaşasın kötülük :D
- +1 yıl
Deme ya bir yorumunda " şiddet ve ben " demişsin kötülük de bir şiddettir acı bana kıyma:)
- +1 yıl
Kötü biri olsaydım, kalbi temiz tutmanın en güzel direniş olduğunu savunmazdim ;)
- +1 yıl
Guzel bir slogan boşver saka yapiyorum zaten kalbin güzel bunu gayet guzel anlattın
- +1 yıl
Ya bu ikili konuşmaya bayıldım davetsizce okudugum icin kusura bakmayin ama cok hossunuz ya :))
- +1 yıl
@hellobubble
Vallahi kendi adıma teşekkür ederim ama diğer arkadaş sanırım yok bende kendisi hakkında "Müge Anlı "hanımefendiye e başvuru yapmaya karar verdim bir arkadaşımız kayıp diye bekliyoruz.
#Mutlu sabahlar herkese. - +1 yıl
Mutlu sabahlar :)
- +1 yıl
Bende Müge anlı ile konuşuyordum bir üyemiz kayıp diye :)
Günaydın
Diğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. öyle ağdalı yapış yapış cıvık cıvık dramatize edişmiş cevabım yok benim, ama öyle diyorsanız... Peki. Sonuçta öyle olmanızda gerekmiyor öyle görünsenizde yeter. sahne sizin.
Peki benim için uygunluk belirtir. Peki diyorsam mahsuru yoktur.10 Yorumlabir pei nelere kadir miş bütün ks yi burya toplamıs :D
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen yaa :D
+1 yılŞu ana kadar trip atmaktan başka peki diyen karı görmemişem :D
12 Yorumla- +1 yıl
Kullanmayanlarda varmış ama
- +1 yıl
Bana denk gelmemiş o zaman :D
- Diğer konusunda 571 cevap paylaştı.
+1 yılSus artık işim var... kızın adını söylemeyim şimdi :))
11 Yorumla- +1 yıl
Söyleseydin ya :D
+1 yılpeki kelimesi hangi koşulda kullanıldığına göre anlamı değişir ;) eğer yapma denilen ya da yapması istenilmeyen birşeyi yapmak isteyen birisine deniliyorsa triptir ;) örneğin;
-gidiyo musun?
+gitmem gerekiyor
-peki.10 YorumlaKek geliyor...
encrypted-tbn3.gstatic.com/images10 Yorumla
+1 yılAzıcık trip ve küfürü yoguruktan sonra uzerine biraz ofke katiyoruz birazda sinir mayaliyoruz ic harci olarak nefret katiyoruz firina atip 180 derece pisirdikten sonra PEKİ lerimiz hazir. Afiyet olsun
11 Yorumla- +1 yıl
Yemek tarifi gibi :D
+1 yılgönülsüzce onaylamak mecburen yapmak zorunda kalmak.
50 Yorumla
+1 yılpeki = s git o. punun evladı şeyimde mi ne dediğin
bana böyle bir çağrışım yapıyor çok uyuz oluyorum pekiye peki ne ya peki ne açık açık söv daha iyi10 Yorumlapeki: İçime atıyorum şimdi susuyorum ama zamanı geldiğinde ağzına scıcam :D
11 Yorumla- +1 yıl
:D :D
+1 yılYorgun düşmüş ve başka bişey söylemeye takati olmayanlar söyler genelde. Bazen kabulleniştir. Ama çoğu zaman karşındakinin gözünden akıp gittiği cümledir PEKİ!
10 Yorumla
+1 yılTamam öyle olsun anlamına gelir yani bir karar veriyorla iki kişi
Veya trip atarken iyi gidiyo 😅😅😅
Hemde çok iyi kendin kullanırsan iyi de😎😎 karşı taraf kullanınca sinir bozucu 😖😡😂😂😂10 Yorumlahttps://i.hizliresim.com/D61lA6.jpg çikolata değil mi bu.. trip miymiş?
10 Yorumlakişi karşısındakiyle çok fazla problem yaşadığında artık kendini anlatamaz haline gelir ve 'peki' cümlesini kullanır bu aslında bir yakarış gibidir, yorgunluktur
10 YorumlaPeki, benim için kabul ediş değil trip hiç değil... Aynı dili konuşmadığım aynı frekansta olmadığım kişiye karşı konunun uzamaması adına tamam yerine peki der geçerim.
10 YorumlaPeki;
Tamam öyle olsun, sen görürsün, bunu sana ödeteceğim, sen zaten hep böyle yapıyorsun, seninle konuşmuyorum, tamam uzatmayalım, anlıyorum seni vesaire vesaire gibi trip cümlelerini içerir, kendimden biliyorum.10 YorumlaYenirdi bir zamanlar. Hala var mı bilmiyorum.
c11.incisozluk.com.tr/.../34005_oc0d3.jpg10 YorumlaBir cümle daha edersen ağzının üstüne yapistiririm demek oluyor :)
12 Yorumla- +1 yıl
Ooo sertti bu :D
Genelde sevgilim bana bozulunca konuyu kapatmak istediğimde peki der. Tek değil bir çok anlam ifade eder içerisinde gizli cümleler barındırır. Tehlikeli bir kelimedir.
10 Yorumla- 20 Yorumla
+1 yıl"peki" kelimesi bende tribi cagrıstırır (ex) sevgilime peki dediğimde pökö diye cevap veriyodu anlıyodum ki trip yapma seni seviyorum demeye calısıyo sonra tartısma baslayıp tatlı sonla bitiyodu
10 Yorumla
+1 yılpeki = sen bittin son anlarini iyi gecir sonu cok aci olucak sen görürsun ;)
11 Yorumla- +1 yıl
Tehdit :@
- Diğer konusunda 13b cevap paylaştı.
+1 yılPeki kelimesi ana avrat sövmenin kısaltılmış halidir :D
50 Yorumla
+1 yılkadın kullanıyorsa bunu trip,
erkek kullanıyorsa -hayırdır birader bu tepki falan' diyorum =))12 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerde trip olarak kullanıyor bil istedim.
- +1 yıl
erkeğe trip yapan erkek :/
sevmedim ben bunu ;))
+1 yılSevgilimin benden duymak istemedigi tek kelimeyi ifade ediyo benim icin
11 Yorumla- +1 yıl
Duyarsa fena o halde :)
valla tdk ya baktım bide mecaz anlamlar dısında eşşek semeri kapı sürgüsü anlamı bile var ne kelimeymiş arkadas
11 Yorumla- +1 yıl
Hakkaten yaa :D
+1 yılBendeki pekinin anlamı çaresizlikle kabulleniş aslında yapmak istemesem bile kabul etmek benim trip kelimem iyi 😊
12 Yorumla- +1 yıl
Iyi mi :D
- +1 yıl
Evet sadece iyi yazarım trip attığımı anlarlar ozur dilerler 😊
+1 yılYaw he he ile esdegeresdeger
Basinin gozunun selameti icin peki diyo ya da diyorum diyoruz diyorlar su vereydi eyiydi10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılMFÖ geliyor
https://m.youtube.com/watch?v=OU1k0t95Aj410 Yorumla Benim hikayemde "peki" kabul manasına geliyor. Ben bu şekilde kullanıyorum yani. Doğru olan da bu, bence.
10 Yorumla
+1 yılKüçükken peki diye çikolatalı kek vardı onu hatırlatıyor tadı çok güzeldi hala boğazımda ama şimdi kalmadı sanki hiç bir yerde göremiyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılSENİ ŞİMDİ ANLAYIŞLA KARŞILADIM AMA SANA ATICAGIM HER TURLU KAZIK GOL KÜFÜRLÜ KUYU KAZMA TRİP VS ORTAYA KARŞIK OLAN GERİ DÖNÜŞÜMDEN HABERİN OLSUN MESAJIDIR
10 Yorumla "3. dünya savaşını çıkartıyorum" demek bence. o an biter her şey ve döner arkamı giderim hani o derece.
10 Yorumla- Diğer konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılBen trip kelimesi olarak görmüyorum. Genel de diyecek bir şey bulamadığım da ya da konuyu kısa kesmek için peki derim. İşe de yarıyor.
10 Yorumla Diğer konusunda 663 cevap paylaştı. Tamam yerine peki demeyi seviyorum.. daha zarif.
Ayrıca fazla uzatmak istemiyorum gibi trip atma yerine de geçer.10 YorumlaPeki benim için bazen kendimden vazgeçmek bazense bir şeylere baş eğmek ama bazı zamanlarda da bir şeyleri gerçekten benimsemek anlamına geliyor :)
10 Yorumla- Devamını Gör (539)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat