Arkadaşlar özgürlük bildiğiniz üzere hiç bir kısıtlamaya maruz kalmamaktır. İnsanların düşünce özgürlükleri ve davranış özgürlükleri vardır. En büyük özgürlüktür dediğiniz şey nedir? Benim için en büyük özgürlük nefes almaktır ve insani yaşatan nefes değil umutlardır.
Bir amacın olmaması en büyük özgürlüktür. İnsanoğlu amacının olmamasından rahatsızlık duyduğu için kısıtlanmayı seçiyor. Sonra vay efendim herşey üzerime geliyor beni sıkıyor. İnsan özgür değilse kendini kısıtlayan yine kendisidir :D
Vay vay öncelikle şair burada döktürmüş 👍 Bence de en büyük özgürlük kişinin kendisi gibi olabilmesidir. Bir de dayatilanlari sorgulayabilme özgürlüğü var. Aklima gelenler bunlar
Aklima gelen ilk sey :nefes almak oldu. kimsenin baskisi ve diretmesi altinda kalmadan nefes almak... herseyi kendimiz icin yapabilmek.. kimseyi düşünmemek ya da ne düşünür diye düşünmemek...
😄😄😄 hatır bence yok kız çocuk ama kızım gezme bu saatte dışarda kaçırırlar diyokar ya erkekleride kaçırıyolar tecavüz mü bu devirde hayvalara terbiyem el vermiyo erkeklerde tehlike altında onlarda dursun evde
Özgürlüklerimiz bir başkasının özgürlüğünü kısıtladığımız an son bulur her konuda. Ben inanç özgürlüğümü kendi ifade özgürlüğümü yaşayamıyorum mesela. Bu en basit örnektir.
Bu ülkede bir özgürlüğümüz yok. Hem de sözde özgürlükçüler tarafından özgürlüğümüz bile elimizden alınıyorken en büyük özgürlük şudur diye yalan atamıycam.
En büyük özgürlük hiç kimsenin sana şunu veya bunu yap dememesidir. Hangi saatte canın ne istiyorsa onu yapabilmendir. (Başkalarının özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde)
Evet baskalarinin ozgurlugunu kisitlamayacak sekilde. En buyuk sey ozgurluktur kardesim ve sende ozgurlugunden ödün vererek diosn ki baskasinin ozgurlugunu kisitlamadan ben kendi ozgurlugumu yasiyim yani ben ozgur olymda baskasndan banane demiosn. Ömrün boyunca bu dusunce ile yasarsin insallah kardesim Allah yolunu acik etsn
Misal deniz kenarında biramı içemiyorum, ben inançsızım diyince bir ton küfür hakaret, basın özgürlüğü desen akapeliysen özgürsün, gene akapeli değilsen ayda 2 kere maliyeden gelirler şirketine, en ufak eleştiride hapis para cezası falan aslında düşündüm de bayaaa özgürmüşüm point withdrawn -_- Ve ayrıca ben senin kardeşin değilim
tamam maymuncugum haklisin Bu guzel gecede senin hic olmazsa zaman ozgurlugunude ben calmiyim onuda alirsak mazallah napicaksin iyi aksamlar yorumun icinde tskler
Ailen yok diyelim ama ellerin yok kollarin yok ayaklarin yok ne kadar ozgur olabilirsin ki once yasama ozgurlugu saglik yani sonra Beden ozgurlugu hapis dusmemek gibi Daha sonrada yasama ozgurlugu bence
Düşünsene çok sevdiğin aşık olduğun biri çıkıyor karşına o insanla aşk yaşiyamuyosun baskıcı ailen herşeyine karışan ailen oldugu icin onu göz göre göre kaybediyorsun başkalarıyla gördükçe mahvoluyosun ama elinden hiç bir şey gelmiyo bu kahrediyo insanı😢
Bak kendin diosun aşık oldugun birisi ! Sen kavusamiosn aci cekiosn ozluosn tutsaksın ya bunun adı aşk. ve Aşk gozu kör eder Butun ozgurluklerini alir elinden kendine baglar ve cesaret edemicegin seyleri yaptirir sana ve her guzel askin sonunda bir goz yasi vardr bnce vazgecmelisin. diceksin ki kolaysa vazgec. evet vazgecemezsin cunku bu hayat okuyarak dinliyerek ve ogutlerle yasanmi birtek yasiyarak ogreniosn dgruyu yanlisi o yuzden ins ailen seni anlar bir varsayim olarakta dediysen bunu aşki bir nebze anlatmiş olduk diyelim
Telefonumda fotoğrafları var bir nebze de olsun unutmak için silmek istiyorum olmuyo yapamıyorum ya aklımdan bir saniye olsun çıkmıyor eksi yönlerini bilsem vazgeçemiyorum ondan başka görmeyi bırak düşüncesi bile beni çıldrtma ya yetiyor :((imkansız aşkım o😞😞
En İyi Cevaplar