Her birimiz için özgürlük farklı anlamlar ifade ediyor olabilir. Kimi istediği zaman istediği yerde istediği gibi hareket edebilmek ister kimi ise kamu düzenini bozmayacak şekilde tüm kısıtlamalardan muaf olmak. Peki senin özgürlük anlayışın nedir?Bence bir insanın özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünü kısıtlayamaz.
ozgurluk deyince aklıma tek gelen sey kuşlar kuargibi ozgur olmayı hayal ediyom makyaj yaptığımda bana suc ve haram islemis gibi bakmalarina , bi arkadsiminla kiz arkaadşımla bulustugumda falancanın kızi şurda geziyor deyipte de beni kısıtlamalarindan bir seyi severken bile o neymis oyle onu yapma bu olsun deyiip zevkimin onune gecen insanlardan , kendi tercihimi kendim verecek yaşta olmama ragmen daha hala aileme bagli olmaktan , her defasinda beni aileme karsı haince kıskırtan insanlardan arınmak bir kuş gibi ozgur olmak istiyom bi kere de kendim icin nefes almk istiyorum.😊
Merhaba Özgürlük çok geniş bir kulvara sahip. - Kişinin kendi parasını kazanabiliyor olması bir özgürlük, - Kişinin istediği yere kendi özgür iradesiyle gidebiliyor olması bir özgürlük - Kişinin kendini ifade edebiliyor olması, kendi düşüncelerinin olması; bunları toplum, çevre, insanlar ne der diye düşünmeden özgürce saygı çerçevesinde ifade edebiliyor olması bir özgürlük.. Özgürlük; şiddet uygulayıp karşısındaki insanın duygusunu, onurunu zedeleyip sırf kendisini ve egosunu tatmin etmek için başka bir insana zarar vermesi ve bunu yargıya çıktığında 2 tarafında özgürlüğü gözetilerek yargılanması haksızlıktır. Kişinin özgürlüğü bir başkasının özgürlüğünü kısıtladığı anda biter. Bitmelidir. Hiç kimse kendi zevkleri için bir başkasının özgürlüğünü kısıtlamamalı. Kısacası özgürlük: Her İstediğini Yapmak Değil, Hiçbir İstemediğin Şeyi Yapmamaktır...
Eig için teşekkürler @TevfkAydn Özgür biri olmak istiyorsan ilk kilit noktan hayır demek olmalı. Başkalarına her hayır diyişinde kendine evet demiş olacaksın @mustafanınyari
dedigin gibi olmuyor iste ben hayir dedigimde kendimi suc islemis gibi hisediyom o zamn moralim daha cok bozuluyor ve hersey bnmle bitmiyor ozgur biri olsam ayri bi evim falan olsa hayir diyebilirim ama aile evinde deme imkanin yok
@mustafanınyari anlıyorum seni. Kendini suç işlemiş gibi görmen ilk zamanlarda çok normal. Özgürlüğünün sadece o evden kurtulup başka eve geçince mi mümkün olduğuna inanıyorsun? Yine senden birşeyler isteyecekler ve sen yine HAYIR diyemeyip yapacaksın o zaman da mı özgür olacaksın?:-)