Özgürlük kavramı hepimiz için farklıdır herkes gördüğü pencereden olduğu odadan bulunduğu toplumdan yola çıkarak özgürlük kavramını benimser sizin benimsediğimiz özgürlük nasıl bir özgürlük? her özgürlük mutluluk verir mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Özgürlük kavramı hepimiz için farklıdır herkes gördüğü pencereden olduğu odadan bulunduğu toplumdan yola çıkarak özgürlük kavramını benimser sizin benimsediğimiz özgürlük nasıl bir özgürlük? her özgürlük mutluluk verir mi?
Düşüncelerimi, duygularımı ve hayallerimi korkmadan ifade edebilmem demek. Kendi kararlarımı alıp hayatımı kendimce şekillendirebilmem, kimsenin baskısı altında kalmadan yaşayabilmem demek. Hatalar yapmaktan korkmadan yeni şeyler deneyebilmem ve potansiyelimin sınırlarını zorlayarak hayata tutunabilmem demek. İstediğim işi yapabilmem, sevdiğim insanlarla vakit geçirebilmem demek. Kısaca kendimi en iyi şekilde ifade edebildiğim mutlu ve huzurlu olduğum bir yaşam sürmem demek, özüne baktığımızda öyleyim de aslında
Özgürlük bana göre kendin olmaktır. Başkaları ne düşünür, ne hisseder, rahatsız olur mu gibi sorulara odaklanmadan tamamen kendine odaklanmaktır. Sadece fiziki bir olgu değildir özgürlük. Zihnen de bağımsız olmaktır her şeyden ve herkesten.
Ben bir insanın tamamen özgür olabiliceğine inanmıyorum. İnsan sınırlı bir özgürlüğe sahiptir. Kendi doğasında varolma özelliği sadece Tanrıya ait ve mutlak özgürlük de ona özgüdür.
Güzel cevap katılıyorum 🦋
🙏🏻🎈
Temelinde düşünce ile başlayan özgür hissetme isteği bulunduğumuz yaşa, konuma, ülkeye ve varlıklı olma durumuna göre değişir.
Dünyanın neresine giderseniz gidin en rahat yaşayan ve konuşanlar hep kaymak tabaka insanlarıdır.
Eşitlik, barış ve hürriyet adına kimler konuşmuş, hangi eserleri yazmış ve buna dair düşüncelerini halka sunmuşsa kendini ya hapishane köşelerinde ya sürgünde bulmuştur. (Nazım Hikmet örneğinde olduğu gibi)
Cevap
9Cevap
Kimsenin dediklerine aldırış etmeden fikri ve vicdanı hür yaşamak
İnsanın özünün gür olması, gürleyebilmesidir. Sınır tanımadan akabilmesi, yoluna devam edebilmesidir. Bu yüzden sınırlı özgürlük yoktur.
Bildiğim tek bir özgürlük var oda aklın özgürlüğü kimsenin ne düşündüğünü umursamadan yaşamak düşündüğün şeyleri korkmadan söyleyebilmektir.
Özgürlük sonsuz bir uyanıştr aydınlanmadr
Tutsak kafesnden çıkmaktr
Zihnin kalıplarını kırmaktr
Özgürlük kendi başına rahat karar alabilmek kimseye bağlı olmadan yaşamak ve fikirlerini rahatça ortaya koyabilmek
İstediğim şeyi istediğim zaman yapabiliyorsam özgürümdür
Kısıtlanmamak özgürce düşüncemi belirtmek yasaklanmamak
Özgürlük özgüven duygusunun gercekliği ile ile iliskilidir.
Sevilmediğim ortamdan uzaklaşmak ve sonsuza kadar susmaktır. 😊
Bana göre özgürlük Güzel ülkemde Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamaktır
kendi kişisel alanın dışında kimseyi rahatsız etmeyerek kendine olan saygınla beraber çizgini aşmadığın sürece özgürsün
İstediğim an istediğim yere gidebilir miyim? Evet o hâlde özgürüm
Makul zeminde istediklerini yapabilme kudreti.
Kuşların doğada uçuşları yaşamları
istediğin yere gidebilme
Hesap vermiyorsaniz kimseye özgürsünüzdür demek.
Sahilde rahatça rakı içmek.
Ekonomik özgürlük olunca hersey özgür olur
Kısıtlanmamak.
Cennette girmek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?