Ne çok şey sığar bu kavrama... Peki ya en büyük özgürlük sizce nedir? O özgürlüğe sahip misiniz? 🎈

Ne çok şey sığar bu kavrama... Peki ya en büyük özgürlük sizce nedir? O özgürlüğe sahip misiniz? 🎈

Benim için özgürlük düşüncelerine göre hayatını şekillendirmekten ibaret. Neyi nasıl istiyorsan o şekilde yaşayabilmek, insanların ne dediğini duymadan, umursamadan sadece kendi mutluluğunun ve duygularının peşinden gidebilme cesaretini gösterebilmek ve ben buna sahibim.
Harika!
🫶🫶
Benim için en büyük özgürlük aslında kimseye bağımlı olmadan yaşayabilmektir. yani mesela kendiniz kendi kendinize var olabiliyorsanız bu özgürlüktür ya da mutlu olduğunuz bir hayat sizin özgürlüğünüzdür tabi ki de bazı insanlar aşkta da özgürlüğü bulabilir. ama bana göre özgürlük ne değildir derseniz mesela takıntılı olduğunuz her konu bence özgürlük değildir. çünkü bağımlı olursunuz o konuyu çözmeden kendinizi rahat hissedemeziniz mesela
Her hangi bir kişiden ya da kurumdan bağımsız yeterli maddiyat ile dann diye karar verip uygulayabilmektir özgürlük alın size genel tanım 😅
özgürlük, her istediğin şey'i yapmak değil, istemediğini yapmamaktır.
buna kısmen sahibim
Cevap
18Cevap
Özgürlük kafamın dikine gittiğim her an; sonucu ne olursa olsun iyi veya kötü, o yolu ben seçmişimdir.
benim için özgürlük umursamama sonunu düşünmeden yaşama canın ne istiyorsa onu yapma
hepsini de yapıyorum ve özgürüm
Ekonomik özgürlük. Böylece çoğu şeye erişebiliyorum.
Normâlde kimse önemsemez belki ama, yemek yerken boğazına bir şey kaçar tıkanırsın, defalarca öksürür nefes almaya çalışırsın.. Rahatça nefes alabilmek var ya.. O bütün bir ömre ve özgürlüğe bedel aslında.
Kendim gibi olmak. Kendi istediğim hayallerimi gerçekleştirmek, hiç kimin bana karışmaması ve beni eleştirmek yerine beni destekleyen, saygı duyan insanların çevremde bulunması beni çok özgür hissettirir.
İstemediğim bir şeye hayır diyorsam bu benim için en büyük özgürlük
İmzamı basarım, net ya.
Bence en büyük özgürlük kişinin kendi ekonomik özgürlüğünü kazanmış olmasıdır
Katılıyorum. 👌
Kendi paramı kendim kazanıp aileme muhtaç olmamak
Çok büyük bir özgürlük gerçekten. Nasip olsun inşallah 💖
Ekonomik özgürlük. Şu hayatta her şeyden daha önemli hele de bu devirde bi kadın olarak.
Kesinlikle.
İstediğim şeyi istediğim anda yapabilmek, benim özgürlüğüm oluyor galiba. Tabi bu olanakların sınırları her zaman genişleyebilir. Tatile gitmek istersin ama yurtiçi yurt dışı olarak çok büyük farklar oluşabilir..
Özgürlük diye bir değer yoktur. Bizler nasıl davranacağımizdan tut, nasıl dusuneceğimize kadar karar veren Ve yapmayanı cezalandıran tanrının; köleleriyiz
Kendine yetebilmektir en büyük özgürlük. Çünkü özgür olduğunda yalnızlıkla dost olursun. Kendine güvenirsin ve endişe etmezsin yalnızım diye. Ve buna sahibim diye düşünüyorum ‽
Düşünce özgürlülüğü en önemlisi ülkemde bu yok maalesef düşünceleri yüzünden gereksiz hapse atıyorlar insanları, kadın olduğum içinde özgür değilim bu hayatı yaşayamıyorum...
Özgürlük alıp verdiğimiz her nefestir. Allah bizleri hür iradeyle, yeryüzünde halife olarak yarattı. Öyle ki, yaratıcıya karşı asi olabilecek derecede bir özgürlüğe sahibiz.
Benim için özgürlük kavramı Allah'a kul olmakta saklı. Allah'a kul olamadıktan sonra nereye gitsem, kimin yanında olsam, hayallerimi dahi gerçekleştirsem hür hissedemem.
İstediğim şeyi kimseye hesap vermeden yapabildiğim gün özgür olacağım. Şu anda da hesap vermiyorum ama aileme haber vermem gerekiyor.
Dışarıya istediğim saatte çıkıp istediğim kadar gezmek bence en büyük özgürlük keşke yaşasam ama bu aileyle aşırı zor bu istediğim özgürlük
Şu anda ihtiyacım olan birçok özgürlük var giyim ifade vs vs ama bu günümüz toplumunda bunu sağlamak pek mümkün değil
Benim için, okumak , hayalindeki , hedefindeki mesleği eline almak , maddi özgürlüğünü kazanıp kendi ayaklarının üzerinde durmaktır.
Hayatımla ilgili alacağım bir karar, yapacağım bir şeyde başkasına sorma, izin alma, onay alma zorunluluğum olmamasıdır.
Zamana sahip olabilmek ve o zamani en keyifli üretken şekilde kullanabilmek
Ekonomik özgürlüğün varsa özgürlüğün kendisi vardır hayatında
Aileden uzak heryer özgürlük bana. Yakın zamanda özgür olcam inş.
Kendi irademle sonuçlarını iyisiyle ve kötüsüyle kabul ederek yapabildiğim şeyler..
Bir kadın için kendi ayaklarının üzerinde durabilmek kesinlikle
özgür değilim yani kendim gibi davranıp rahat olamıyorum
Düşünce özgürlüğü, sahip olduğumuz ap açık tartışılır.
Kendi ayaklarının üzerinde durabilmek en büyük özgürlüktür..
Benim için özgürlük bedelini iyi ya da kötü ödeyebildigim her şeyi yapabilme gücü.
Dışarı çıkabilmek maalesef ben dışarı çıkmadan eve kapalı yaşıyorum özgürlüğümü hissedemiyorum tutsak gibi yaşıyorum
Özgürlük denince istediğim zaman istediğin şeyi yapabilmek ve yapıyorum
Istedigimizi yapmak ama degilim
Kimseye muhtaç olmadan yaşamak
En büyük ozgurluk, ekonomik ozgurlugumun olmasidir
Her sey lakin hic bir seý?
Çabalarimin karşılığını almak
Özgürlük... bilmem ben daha önce hiç özgür hissetmedim kendimi?
Elalem ne der dememek, elalemi s* edebilmek.
Düşünce ve fiil özgürlüğü..
Kendini başına mutlu olabilmekte bı özgürlüktür
Fikri özgürlük benim için esas özgürlüktür.
Özgürum oldukça her yönden
Çevremin olmaması en büyük özgürlüğüm olur. Tek başıma kalmak...
Kendi hayallerimi gerçekleşirmwktir özgürlük
Yalnız yaşamak. Ve evet, bu özgürlüğe sahibim.
Sağlıklı olmak kesinlikle.
Sağlıklı olmak
Özgürlük diye bir şey yok
Bağımsız bir yaşam. Ekonomi özgürlüğü.
Ekonomik özgürlük
dışarıya çıkıp istediğimiz yere gidebilmek.
Harbiyim
Sessizlik
Kendi evinde ayak ayak üstüne atmak bana göre 😊👍
Nefes almak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?