Konuşurken gözlerinizimi kaçırırsınız yoksa sürekli göz teması halinde mi olursunuz? Ben konuştuğum kişinin direk gözünün içine bakarak konuşurum ve kaçırmam ancak yanlışta anlaşılan birşeymiş bu. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kişiye göre değişir. Zaten bu, içinde bulunduğunuz kültüre göre adapte etmeniz gereken bir davranış. Herkesin gözünün içine kesintisiz bakmak, beden dili ile ilgili hiç kitap kurcalamadığınızı gösterir. Bazı erkekler bu durumda sizden cinsel anlamda etkilenmeye meyillidir. Ve bu suç ya da hata değil...
Yok kitap okumadım beden diliyle ilgili ama karşımda biriyle konuşuyorsam ona anlattığım şey boyunca göz teması kurarım. Ama dediğin durumdada haksız değilsin bintürlü insan var.
rahmetli babam hep"sen konuşurken gözlerine bakmayan bir insandan hayır bekleme, o kişiye güven olmaz"derdi. Dikkat ettim haklı çıktı.. Ulan bu anneler babalar ne zaman haksız çıkacak acaba bunun cevabını bekliyorum:D
Ama bazıları utanıyormuş bence doğal böyle şeyler tabi yalan söyleyen i sanda göz kaçırır genelde aslında vücut dilimiz bir çok anlam taşıyor o an ki durumla bunları birleştirmek gerek belkide
Ben gözlerimi bazen kaçırırım, kendimle ilgili psikologla konuşurken kadının yüzüne bakamamıştım arkada duran ağaca bakarak konuşuyordum. Kadın da dönüp nereye baktığıma bakmıştı :D bazen dik dik tam gözünün içine bakarım insanların. Değişir.
Sürekli direkt olarak gözlere bakarım ve karşımdakinden aynı şeyi beklerim. Gözlerini kaçırarak konuşanların samimiyetine ve söylediklerinin doğruluğuna inanmam.
Ben pek konuşmam aslında dinlendiğimi düşündüğümde hiç susmam lakin ilgim dışı bir konu ya da susman gereken durumlarda hiç ses çıkarmam ilgi alanım ve beni dinleyen insanlara denk gelirsemde susmam çok heyecan dolu ve keyifle saatlerce hiç durmadan konuşabilirim ki bunu yapmıştım fizik anlatırken...
Ben de mutlaka gözlerine bakarım. Ama uzun süre bakınca nereye baktığımı şaşırıp bir o bir bu göze bakıyorum komik oluyor :))) Bir de, dudaklara bakarak konuşanlardan nefret ederim.
Karşımdaki kişiyi tanırken ya da sohbet ederken göz teması önemlidir mutlaka gözlerine bakarım eğer karşımdaki kişi gözlerini kaciriyorsa bana hem güven vermez hem de beni önemsemediğini dinlemediğini düşünürüm.
Benim boynum agriyo :/ bakamam oraya daha evden cikamadim hava gunes gibi gorunuyor bazen ama buz gibi cok üsüdüm. bir gidip gelsem uyucam sonrada biguzel
Uyumadım hiç sabah kahvaltiydi kedinin yemegiydi bokuydu kendimle ugrasirken saat gecti bide soguk diye cikamadim birturlu ama cikcam :zd sonra yatcam :D aksam kalkmam lazım
Keske uykusuzluktan bozulsaydi :D benim psikoloji onceden hasarlı zaten uyku duzenimde hic duzgun olmadi okula bile bazen uykusuz giderdim lisedeyken sıraların ustunde uyurdum
Ee heralde sen saniyon mu mutluyum diye hic zorluk cekmedim etmedim ondan boyle :D herseyi kafama taksam bunaltiya girseydim işimiz yaştı be.. Az düşün mutlu ol herzaman isyan etmicen önüne bakcan bizde masaldan cıkmadık ama daha oncede dedim mutlulugu beklemicen mutlu olmaya yer arican ^^
Kesinlikle karsimdakinin gozlerine bakarak konusurum. Ilk tanismaysa yanlis anlasilabilirim ama zamanla alisilacagina inanirim goz temasini cok onemserim cunku karsinizdakini tamamen kendinize odaklarsiniz ve daha saglikli bir iletisim olusur
Göz teması kurmaktan insanlar genelde kaçınır. Ben bir şeye vurgu yapmak istediğim zaman göz teması kuruyorum. Diğer türlü yüzü teğet geçen bir çizgiden kişinin bulunduğu bölgeye bakarım.
Gözünün içine gözünü kırpmadan bakıyorsan rahatsız edici olur. Ama konuşurken sık sık göz teması kurmak karşındaki insana güven verir. Gözlerimi dikip bakmam ara ara göz teması kurarım sadece.
bende direk gözüne bakarım karşı taraf bu durumda rahatsız oluyo çoğu zaman ama ben karşımdakinin gözleriyle konuşurum gözler kalbin aynasıdır ve asla yalan söyleyemez 😉
Her cümlede 1 kez bakarım Beni dinliyomu dinlemiomu diye Sonra bakmam gözlerine dinliyordiye Biraz daha konuştuktan sonra bidaha bakarım anlamışmı diye
Bende senin gibiyim konuştuğum kişinin Gözlerine bakarım Göz teması kurmayanlarıda pek sevmem saygısızlık gibi Eli işte gözü oynaşta benimle konuşuyorsan bana bakıcaksın arkadaş
Bilinçli olarak yaptığım bir şey değil. Etrafındakiler söyleyince fark ettim. Ben genelde başka bir yere bakarak konuşuyorum. ya da öyle dinliyorum. Ve bu yüzden çoğu kez sen beni dinlemiyorsun diye trip yemişimdir.
Uzmanlar göz temasini oneriyor, ama ben onu hic basaramiyorum. Goz temesindan kaciniyorum. Bir tüyo vereyim. Gozune bakamiyorsaniz. Iki tasinin ortasina bakin. Karsinizdaki gozunuze baktiginizi hisseder. :)
En İyi Cevaplar